Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Nistisimos είπε

Τι λέτε για αυτό:

Καλησπέρα, στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για να καταγράψουμε την εξάπλωση του ιού COVID-19 στη χώρα μας. Κάνε κλικ στο https://arcg.is/1bKfCe και απάντησε υπεύθυνα! Ξαναμπές αν αλλάξει η κατάστασή σου (εξασφαλισμένη η ανωνυμία σου). Προώθησέ το όπου μπορείς!

Λέω πως δεν καταλαβαίνω ποιο το νόημα του. Πως κάποιος πιστεύει πως έχει συμπτώματα κορωνοϊου δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. 

3 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Ο Σκλαβενιτης εχει βγαλει καρτες που παιρνεις μπαινοντας και αφηνεις βγαινοντας. Αν δεν εχει πρεπει να περιμενεις να βγει καποιος. Απλο και ευκολο κολπο.

Εμένα η εμπειρία μου σε τοπικό σουπερμαρκετ ήταν κάκιστη. Όποιος ήθελε απλά έμπαινε χωρίς κάρτα. Άσε που σίγουρα καλύτερα να μην είχαν κάρτες γιατί αν υπήρχε σημείο που είχαν πιάσει εκατοντάδες άτομα ήταν αυτές οι κάρτες.

• Like 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, Kostasspil said:

Σκέψου όμως ότι τον πρώτο καιρό ακόμα ανακάλυπταν πράγματα για τον ιό. Εδώ μετά από τόσο διάστημα και πάλι ψάχνονται παγκόσμια

Άρα σαν σωστός επιστήμονας θα μπορούσε να πει απλά «δεν έχω δεδομένα για να ξέρω».

Εκτός κι αν υπάρχει agenda από πίσω. Ή εκτός κι αν δεν είναι καλός επιστήμονας (που δεν το πιστεύω βάσει CV).

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sanjuro είπε

Εμένα η εμπειρία μου σε τοπικό σουπερμαρκετ ήταν κάκιστη. Όποιος ήθελε απλά έμπαινε χωρίς κάρτα. Άσε που σίγουρα καλύτερα να μην είχαν κάρτες γιατί αν υπήρχε σημείο που είχαν πιάσει εκατοντάδες άτομα ήταν αυτές οι κάρτες.

Ναι, αυτο με πιανουν ολοι την καρτα με προβληματισε και μενα και προαπαθησα να ελαχιστοποιησω την επαφη με τα προιοντα.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Εμένα πιο πολύ με τρομάζει-προβληματίζει απ όλα, ότι όποιος νοσησει, δεν αποκτάει ανοσία στον ιό. 

😑

Καμιά σοβαρή πηγή / ερευνα που αν το αποδεικνύει αυτο;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ούτε εγώ μπορώ να τον κρίνω, δεν είμαι επιδημιολόγος. Ξέρω όμως να διαβάζω. Και όταν διαβάζω ότι ο ΠΟΥ λέει «ξεσκιστείτε στα τεστ», ενώ η γραμμή που ακολουθεί ο Τσιόδρας είναι «άμα έχετε ήπια συμπτώματα πάρτε ντεπόν και καθήστε σπίτι», μου βαράνε καμπανάκια ότι μπαίνουν άλλα κριτήρια πέραν των καθαρά επιστημονικών.

Να ρωτήσω κάτι... ποια η διαφορά την ώρα που είσαι μέσα στην κρίση να ξέρεις τον ακριβή αριθμό φορέων από την τακτική να θεωρείς ότι όλοι είναι φορείς...

Ένας επιδημιολογος πράττει σωστά και θέλει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία προς έρευνα... πιστεύεις ότι αυτά τα στοιχεία πχ στην Ιταλία ή στην Ισπανία θα βελτιώσει την τραγωδία???

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Malthador είπε

Τόσο ο Τσιόδρας, όσο και ο Αρκουμανέας είχαν δώσει συνεντεύξεις τέλος Ιανουαρίου που έλεγαν ότι ο ιός έχει χαμηλή μεταδοτικότητα και θνησιμότητα μικρότερη του SARS. Από τότε μέχρι σήμερα, συνεχίζουν να γίνονται λάθη με κυριότερο την μη καταγραφή των κρουσμάτων. Ο Τσιόδρας το μόνο που κάνει είναι damage control κάθε μέρα και δεν φαίνεται να αντέχει για πολύ καιρό ακόμα.

Καταλαβαίνεις , όμως, ότι ένας επιστήμονας μιλάει με τα δεδομένα που έχει στα χέρια του εκείνη τη στιγμή;

Δεν είναι ότι δεν υπήρχαν δεδομένα για να πουν  ότι δεν ξέρουν.

Αυτά τα στοιχεία υπήρχαν.

Έτσι την πάτησε και η Ιταλία.

Το γιατί , ρώτα προς Κίνα μεριά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, KalishBioloid είπε

Σλούκας, Βέσελι, Ντουβερίογλου θετικοί στον κορωνοϊό.

3 στους 670 ητοι 0.44 % των κρουσματων της Τουρκιας ειναι αθλητες της Φενερ! Συμπτωση? Ιος που προτιμα τους αθλητες μπασκετ? ΟΧΙ!
Αν δεχτουμε και οτι οι αθλητες του μπασκετ στην Τουρκια σε μεγαλα πρωταθληματα ειναι 400, ητοι 0.0005 % και παρουμε ως δεδομενο οτι οι αθλητες αυτοι οι γνωστοι ολοι κανουν το τεστ(επειδη ειναι γνωστοι/διασημοι/κατεχοντες τα $$$$$), τοτε συγκρινοντας τα ποσοστα, βλεπουμε οτι ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΑ κρουσματα αναφερονται στην Τουρκια σε σχεση με τα πραγματικα.

Επεξ/σία από PostHelper
  • Like 1
Δημοσ.

Εγω ακουω τα αμερικανικα να ξαναλενε το plan B συνεχιζουμε σα να μη τρεχει τιποτα γιατι πρεπει να κρατησουμε την οικονομια .

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Apoll είπε

Εγκληματίες είναι αυτοί στο αεροπλάνο και όχι το κράτος. Αυτούς να κυνηγήσετε..... 

Πως να το κανεις ομως αυτο; Απλος πολιτης εισαι.

Εν τω μεταξυ για το κρουσμα:

"Δόθηκε η εντολή στον αρμόδιο γιατρό του ΕΟΔΥ στο νομό Λασιθίου, να ιχνηλατήσει την ευρύτερη περιοχή Μακρύ Γιαλού - Κουτσουρά για τις επαφές τις γυναίκας. Όπως επίσης και στο χωριό Άγιος Στέφανος, όπου περισσότερο από το 60% των κατοικιών είναι εξοχικές και είναι ιδιοκτησίες Βρετανών.

Πολλοί από αυτούς το τελευταίο διάστημα κατέβηκαν στην Κρήτη και είχαν επαφές με την γυναίκα, λόγω της επαγγελματικής της δραστηριότητας."

https://www.neakriti.gr/?fbclid=IwAR2paJ5x1wRzxZPpgLTy2bGArUDGae272zLVE5KkLPjHYroJ-hXDZtUwJVI

Ρε κλειστε τα συνορα την τρελα μου μεσα. Τι περιμενετε τοσες μερες; Κλειστε λιμανια - αεροδρομια, μονο οι τροφοδοσιες να περνανε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο φίλος μου ο Ορέστης Αργυρός, είναι μοριακός βιολόγος που εργάζεται εδώ και χρόνια στο Λονδίνο. Έχει μεγάλη εμπειρία στην έρευνα των φαρμάκων και αυτή τη στιγμή η έρευνα της ομάδας του είναι και στα φάρμακα για τον συγκεκριμένο ιό ή τα εμβόλια. Η γνώμη του έχει βαρύτητα κατά την άποψή μου.

Αντιγράφω τη τελευταία του ενημέρωση

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 6
  • Thanks 6
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
15 minutes ago, lionheart20 said:

Λίγο κορωνοιοχιουμορ

FB_IMG_15848174078549412.jpg

FB_IMG_15848174207942575.jpg

FB_IMG_15848174319289586.jpg

FB_IMG_15848174978499168.jpg

FB_IMG_15848175965395538.jpg

FB_IMG_15848176107986187.jpg

FB_IMG_15848180392141655.jpg

Μείωσε λίγο το FB και σε καμιά βδομάδα θα είσαι κομπλέ.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, lelol είπε

συντομη απαντηση= σε 1-2 βδομαδες θα αρχισουν οι εκατομβες αλλα ιταλια στην ελλαδα

χμμμμμμ... αυτό δε λέγαμε και πριν 1-2 βδομάδες όμως;
Αυτές οι εκατόμβες αρχίζουν και θυμίζουν την αναμονή για nuclear fusion,
που εδώ και μισό αιώνα είναι μονίμως "30 years away" 😛

• Like 3
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, markoliaz είπε

μενω σε περιοχη με θαλασσα, σημερα καναν βολτες απο εδω και απο εκει παπουδες με εγγονακια, παιδακια με ποδηλατα, μπαλιτσες, γυναικες με τις φιλες τους, παχυσαρκοι με κοκκινες μουρες που μιλαγαν για ποδοσφαιρο καφενειου, ο ενας διπλα στον αλλον αγκαλιες, διχως αγχος, ολοι μια παρεα, ψηναν στις αυλες κρεατα, βαζαν καζαντζιδη τερμα, τουλαχιστον συνολικα καμια 100αρια διαφορετικα ατομα περασαν! ολοι με το ιδιο IQ,  οι γριες ειδικα λεγαν "βαρεθηκαμε πια, ας πεθανουμε να ησηχασουμε παρα να καθομαστε σπιτι" και διπλα τους παιζαν παιδακια χαλαρα.

Τα ίδια έβλεπα στην γειτονιά μου και δεν έχουμε θάλασσα μητε βουνό 😁.Είχαν μαζευτοι όλοι οι γείτονες παρεακια, αγκαλιές,ψησίματα κρεάτων. Τα πιτσιρίκια τρέχανε ανάμεσα στους ηλικιωμένους(τα μωρά τα είχανε αγκαλιά).Σε μια στιγμή,σκάει μύτη ένας από αυτούς και μου λέει" Άμα δεν βαριέσαι πέρνα μια βόλτα να δεις λίγο ένα pc μας κολλάει".

Ρε μακάκες εκεί έξω,νιώθετε καθόλου?

Δημοσ.

Το βλέποντας και κάνοντας δεν έχει βοηθήσει ιδιαίτερα. Αυτή την στιγμή έτσι και αλλιώς η οικονομία έχει πληγεί, που ηταν και το άγχος πολλών εδώ μέσα. Δεν χρειάζεται λοιπόν άλλες καθυστερήσεις, κλείνεις τα παντα για 2-3-4 βδομάδες +απαγόρευση μετακινήσεων και ελπίζεις ότι θα το περιορίσεις. Τέλος με τους πειραματισμούς δεν εχει νόημα να κράζουμε τον κοσμακη. Ο καθένας κάνει οτι του κατεβαίνει άλλωστε. Συνεπώς κόβεις τις ελευθερίες για 1 μηνα, χθές.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...