Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mathewgx είπε

Δεν διαφωνώ καθόλου.

Όπως είπα οι θάνατοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Επίσης, είμαι σίγουρος (αν και δεν έχω δεδομένα γι'αυτό) ότι έχει αυξηθεί η θνησιμότητα και από όλες τις άλλες αιτίες , πέρα από τον SARS-COV-2.

αυτο σιγουρο,καρκινοπαθης κανει ακτινοθεραπεια 7 το πρωι αυτο τον καιρο.

1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Δηλαδή θέλεις να συγκρίνουμε δύο θεωρίες που η μια γίνεται πράξη ενώ ή άλλη παραμένει θεωρία...

Και οι δυο ως θεωρίες έχουν τα θετικά και τα αρνητικά...

Και οι δυο θεωρητικά μπορούν να προσφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα...

Και οι δύο έχουν το μειονέκτημα της ατομικής συμπεριφοράς...

Τέλος και για την σφαιρικότητα της κατάστασης και η Γερμανία παρόμοια τακτική με την νότια Κορέα έκανε και βλέπουμε το αποτέλεσμα...

τι αποτελεσμα βλεπεις?

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Perseus1966 είπε

τι αποτελεσμα βλεπεις?

Παει για γενικό lock... μιας και τα μέτρα δεν έπιασαν...

Δημοσ.

θα δουμε μια αυξηση των κρουσματων και των θανατων τις επομενες 14-20 μερες. Ελπιζουμε σε 20 μερες να φτασουμε στο "ταβανι" και να αρχισουμε μια σταθεροποιηση. Τωρα ειμαστε σε μια ανοδικη πορεια που σε λιγο καιρο θα εκτιναχθει αποτομα

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, player_xyz είπε

Για να σπάσω λίγο την μαυρίλα ... 

20200321.jpg

η άνοιξη έρχεται και χωρίς εμάς .... 

οχι ρε γαμωτο θα φουντωσουν οι ψευτοκαστανιες

• Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, kirileman said:

Επειδή, δεν βλέπω να παίρνω απάντηση από αυτούς που τους αρέσουν τα ποδοσφαιρικά αστεία, ας δούμε τις δυο θέσεις:

1) Τσιόδρας και κυβέρνηση: Ελάχιστα δείγματα λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων (μελλοντική συνεργασία με ιδιωτικά κέντρα...), κυρίως από μεγάλες ηλικίες και υπολογισμός των συνολικών κρουσμάτων με στατιστικό μοντέλο.
https://www.ethnos.gr/ygeia/94667_epibebaiosi-toy-ethnosgr-test-gia-ton-koronoio-mono-sta-baria-peristatika
https://www.ethnos.gr/ygeia/94519_koronoios-telos-ta-antidrastiria-gia-tin-exetasi-toy-ioy

2) Κουρέτας και διδάσκοντες ΕΚΠΑ: Πολύ μικρό το δείγμα για να δουλέψει το στατιστικό μοντέλο του Τσιόδρα και χωρίς χωροταξικά δεδομένα, πρόταση για δειγματοληπτικό έλεγχο σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στους νέους που δεν νοσούν και διασπείρουν τον ιό, ακόμα και με επίταξη εξοπλισμού, εργαστηρίων κλπ, ιδιωτικών και μη.
https://www.ethnos.gr/ygeia/94578_epistoli-koyreta-se-mitsotaki-kante-test-me-tyhaia-deigmata-se-dromoys-kai-plateies
https://www.ethnos.gr/ellada/95298_koronoios-didaskontes-ekpa-kata-tsiodra-aparadektes-oi-theseis-toy

Κατάλαβα κάτι λάθος;

Σωστά τα κατάλαβες. Σκέψου τώρα ποιανού η άποψη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Εγώ λέω αυτός που ρισκάρει την καριέρα του μέρα με τη μέρα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνει λάθος, ηθελημένα ή μη.

Τόσο ο Τσιόδρας, όσο και ο Αρκουμανέας είχαν δώσει συνεντεύξεις τέλος Ιανουαρίου που έλεγαν ότι ο ιός έχει χαμηλή μεταδοτικότητα και θνησιμότητα μικρότερη του SARS. Από τότε μέχρι σήμερα, συνεχίζουν να γίνονται λάθη με κυριότερο την μη καταγραφή των κρουσμάτων. Ο Τσιόδρας το μόνο που κάνει είναι damage control κάθε μέρα και δεν φαίνεται να αντέχει για πολύ καιρό ακόμα.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 11/3/2020 στις 3:22 ΠΜ, gas83 είπε

οποτε με βαση το δικο σου σκεπτικο απο τις 10000 υποθεσεις που ειναι ανοιχτες θα καταληξουν οι 3800???

σοβαρα???

Επανέρχομαι 10 μέρες μετά, για να σε ενημερώσω ότι από τις 8.514 υποθέσεις που ήταν ανοιχτές τότε (και 631 νεκροί)
στο ενδιάμεσο κατέληξαν επιπλέον 4194

Ναι. Σοβαρά....

Το πού θα κάτσει η μπίλια επί των κλειστών υποθέσεων, όταν δεν θα υπάρχουν πλέον ανοιχτές,
ουδείς γνωρίζει.
Από το 38,6% προ 10ημέρου πάντως, σήμερα είναι στο 44%

Ναι. Σοβαρά....

Δημοσ.
Just now, Malthador said:

Τόσο ο Τσιόδρας, όσο και ο Αρκουμανέας είχαν δώσει συνεντεύξεις τέλος Ιανουαρίου που έλεγαν ότι ο ιός έχει χαμηλή μεταδοτικότητα και θνησιμότητα μικρότερη του SARS

Σκέψου όμως ότι τον πρώτο καιρό ακόμα ανακάλυπταν πράγματα για τον ιό. Εδώ μετά από τόσο διάστημα και πάλι ψάχνονται παγκόσμια

• Like 3
Δημοσ.

Τέλος Ιανουαρίου με σήμερα η διαφορά ειναι μεγάλη, μιλάμε για χιλιάδες κρουσμάτων άρα και πολλα δεδομένα έξτρα.

Δεν μπορω να κρίνω τον Τσιοδρα, χρειάζονται πολυ ειδικες γνώσεις για να το κάνει κάποιος. Τουλάχιστον ξερω οτι έχει σοβαρό background και ως άνθρωπος εμπνέει σιγουριά. Ειχα μιλήσει μαζί του περυσι γιατί τον χρειάστηκα μετά απο ενα λάθος άλλου, στο εργαστήριο οπου εκανα διπλωματική. Του μίλησα μέσω του αδερφού του που ειναι ασφαλιστής μας. Το ίδιο σίγουρος και ψύχραιμος ηταν και τότε. Και έζησα :D 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, spyroseva είπε

Παιδιά καλησπέρα, απολαμβάνω τις περισσότερες φορές τη «συζήτηση» εδώ μέσα, πολλές χρήσιμες παρεμβάσεις άλλες λιγότερο. Θα ήθελα και εγώ να κάνω μία παρέμβαση και κρίνετε εσείς όπως νομίζετε. Πρέπει να λειτουργούμε όλοι ως ενεργοί πολίτες, όχι μόνο ως «σχολιαστές». Να εξηγήσω. Σήμερα αποφάσισα να επισκεφθώ ένα κατάστημα Super Market (δεν θα αναφέρω λεπτομέρειες) και παρατήρησα το απόλυτο χάος. Δεν υπήρχε αρίθμηση έτσι ώστε να γνωρίζουν πόσοι καταναλωτές ήταν μέσα και να τηρηθεί η διάταξη περί 1/10τ.μ. ή 1/15τ.μ., δεν υπήρχε ούτε κατά διάνοια η απόσταση των 2μ., οι υπάλληλοι ήταν πελαγωμένοι και τρομαγμένοι. Έκανα το λάθος μιας και πήγα να ολοκληρώσω τις αγορές μου αν και έπρεπε να έχω φύγει, γιατί είχα την αίσθηση ότι κινδυνεύω. Όταν έφυγα κάλεσα το 1110 (Το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110 που λειτουργεί όλο το 24ωρο και έχει ενεργοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ) και έκανα καταγγελία και κατόπιν κάλεσα και το 100 (Ελληνική Αστυνομία για πιο άμεση παρέμβαση) επίσης για αναφορά και τους παρακάλεσα να στείλουν ένα περιπολικό για αντίστοιχες ενέργειες. Παιδιά, ότι παρατηρείτε να παρεμβαίνετε! Μην το αφήσουμε στη τύχη του το ζήτημα. Κινδυνεύουμε όλοι από τις απερισκεψίες ανεύθυνων ανθρώπων ή επιχειρηματιών. Θα θρηνήσουμε αγαπημένους μας ανθρώπους από αυτές τις αχαρακτήριστες ενέργειες. Προσοχή, υπομονή, ελπίδα αλλά και δράση.

Φωτο από μανάβικο σήμερα στο Κερατσίνι

20200321_121554.jpg

Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ήταν ο ένας πάνω στον άλλο.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, spyroseva είπε

Παιδιά καλησπέρα, απολαμβάνω τις περισσότερες φορές τη «συζήτηση» εδώ μέσα, πολλές χρήσιμες παρεμβάσεις άλλες λιγότερο. Θα ήθελα και εγώ να κάνω μία παρέμβαση και κρίνετε εσείς όπως νομίζετε. Πρέπει να λειτουργούμε όλοι ως ενεργοί πολίτες, όχι μόνο ως «σχολιαστές». Να εξηγήσω. Σήμερα αποφάσισα να επισκεφθώ ένα κατάστημα Super Market (δεν θα αναφέρω λεπτομέρειες) και παρατήρησα το απόλυτο χάος. Δεν υπήρχε αρίθμηση έτσι ώστε να γνωρίζουν πόσοι καταναλωτές ήταν μέσα και να τηρηθεί η διάταξη περί 1/10τ.μ. ή 1/15τ.μ., δεν υπήρχε ούτε κατά διάνοια η απόσταση των 2μ., οι υπάλληλοι ήταν πελαγωμένοι και τρομαγμένοι. Έκανα το λάθος μιας και πήγα να ολοκληρώσω τις αγορές μου αν και έπρεπε να έχω φύγει, γιατί είχα την αίσθηση ότι κινδυνεύω. Όταν έφυγα κάλεσα το 1110 (Το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110 που λειτουργεί όλο το 24ωρο και έχει ενεργοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ) και έκανα καταγγελία και κατόπιν κάλεσα και το 100 (Ελληνική Αστυνομία για πιο άμεση παρέμβαση) επίσης για αναφορά και τους παρακάλεσα να στείλουν ένα περιπολικό για αντίστοιχες ενέργειες. Παιδιά, ότι παρατηρείτε να παρεμβαίνετε! Μην το αφήσουμε στη τύχη του το ζήτημα. Κινδυνεύουμε όλοι από τις απερισκεψίες ανεύθυνων ανθρώπων ή επιχειρηματιών. Θα θρηνήσουμε αγαπημένους μας ανθρώπους από αυτές τις αχαρακτήριστες ενέργειες. Προσοχή, υπομονή, ελπίδα αλλά και δράση.

Ο Σκλαβενιτης εχει βγαλει καρτες που παιρνεις μπαινοντας και αφηνεις βγαινοντας. Αν δεν εχει πρεπει να περιμενεις να βγει καποιος. Απλο και ευκολο κολπο.

Αλλα και παλι εμενα μου φανηκε πολυς κοσμος(ηταν στο μαξ και περιμεναν 6/7  απ'εξω). Οσο εχει και υπο φυσιολογικες συνθηκες. Τι στο καλο, καθε μερα πανε; Εγω ειχα 9 ημερες να παω και δεν προκειται να ξαναπαω για ενα μηνα. Ψιλικατζιδικο, κρεοπωλειο και μαναβικο της γειτονιας, αν χρειαστω κατι.

• Like 3
Δημοσ.

Αλαλε Αλαλεο

EVENT TIME: 21/1745 - 22/0300
DUE TO STAFFING ISSUES AT ZNY, PLEASE STOP ALL DEPARTURES TO
AIRPORTS WITHIN ZNY. THIS INCLUDES KJFK, KEWR, KLGA, KTEB, KHPN,
KPHL, KMMU, KCDW, KMDT, KABE, KISP, KFRG AND SEVERAL SMALLER
AIRPORTS. 
FURTHER UPDATES TO FOLLOW. 

EFFECTIVE TIME: 

211746 - 220330

SIGNATURE: 

20/03/21 17:46  

https://www.fly.faa.gov/adv/adv_otherdis.jsp?advn=68&adv_date=03212020&facId=DCC&title=ZNY_ALL_STOP_RQD&titleDate=03/21/20v

• Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, margaritagr said:

Τέλος Ιανουαρίου με σήμερα η διαφορά ειναι μεγάλη, μιλάμε για χιλιάδες κρουσμάτων άρα και πολλα δεδομένα έξτρα.

Δεν μπορω να κρίνω τον Τσιοδρα, χρειάζονται πολυ ειδικες γνώσεις για να το κάνει κάποιος. Τουλάχιστον ξερω οτι έχει σοβαρό background και ως άνθρωπος εμπνέει σιγουριά. Ειχα μιλήσει μαζί του περυσι γιατί τον χρειάστηκα μετά απο ενα λάθος άλλου, στο εργαστήριο οπου εκανα διπλωματική. Του μίλησα μέσω του αδερφού του που ειναι ασφαλιστής μας. Το ίδιο σίγουρος και ψύχραιμος ηταν και τότε. Και έζησα :D 

Ούτε εγώ μπορώ να τον κρίνω, δεν είμαι επιδημιολόγος. Ξέρω όμως να διαβάζω. Και όταν διαβάζω ότι ο ΠΟΥ λέει «ξεσκιστείτε στα τεστ», ενώ η γραμμή που ακολουθεί ο Τσιόδρας είναι «άμα έχετε ήπια συμπτώματα πάρτε ντεπόν και καθήστε σπίτι», μου βαράνε καμπανάκια ότι μπαίνουν άλλα κριτήρια πέραν των καθαρά επιστημονικών.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα πιο πολύ με τρομάζει-προβληματίζει απ όλα, ότι όποιος νοσησει, δεν αποκτάει ανοσία στον ιό. 

😑

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Οπως εχω πει εγω καφετζης ειμαι αλλα σκριπτα μανεντ και ακομα περισσοτερο τα βιντεο,οποτε εαν πριν ενα μηνα το επαιζε ανετος Ο Τσιοδρας τοτε δεν ειναι σοβαρος επιστημονας.

Το ιδιο ισχυει και για τον Ιωαννιδη .

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kirileman είπε

Επειδή, δεν βλέπω να παίρνω απάντηση από αυτούς που τους αρέσουν τα ποδοσφαιρικά αστεία, ας δούμε τις δυο θέσεις:

1) Τσιόδρας και κυβέρνηση: Ελάχιστα δείγματα λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων (μελλοντική συνεργασία με ιδιωτικά κέντρα...), κυρίως από μεγάλες ηλικίες και υπολογισμός των συνολικών κρουσμάτων με στατιστικό μοντέλο.
https://www.ethnos.gr/ygeia/94667_epibebaiosi-toy-ethnosgr-test-gia-ton-koronoio-mono-sta-baria-peristatika
https://www.ethnos.gr/ygeia/94519_koronoios-telos-ta-antidrastiria-gia-tin-exetasi-toy-ioy

2) Κουρέτας και διδάσκοντες ΕΚΠΑ: Πολύ μικρό το δείγμα για να δουλέψει το στατιστικό μοντέλο του Τσιόδρα και χωρίς χωροταξικά δεδομένα, πρόταση για δειγματοληπτικό έλεγχο σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στους νέους που δεν νοσούν και διασπείρουν τον ιό, ακόμα και με επίταξη εξοπλισμού, εργαστηρίων κλπ, ιδιωτικών και μη.
https://www.ethnos.gr/ygeia/94578_epistoli-koyreta-se-mitsotaki-kante-test-me-tyhaia-deigmata-se-dromoys-kai-plateies
https://www.ethnos.gr/ellada/95298_koronoios-didaskontes-ekpa-kata-tsiodra-aparadektes-oi-theseis-toy

Κατάλαβα κάτι λάθος;

συντομη απαντηση= σε 1-2 βδομαδες θα αρχισουν οι εκατομβες αλλα ιταλια στην ελλαδα

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...