Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, kirileman είπε

Έχουμε μπει σε λούπα. Πάμε πάλι. Όσο κινδυνεύει ο φούρναρης στην Αθήνα από εμένα, άλλο τόσο κινδυνεύει και ο φούρναρης στον Ωρωπό.

Θα σου απαντήσω σε πρώτο πρόσωπο για να βγάλει νόημα αλλά δεν απαντάω σε  εσένα προσωπικά απλά θέλω να επιχειρηματολογήσω εναντίον της υποθεσης αυτής.

Αυτή η υπόθεση είναι λάθος λοιπόν γιατί αν εσύ, που μένεις στην Αθήνα μετακινηθείς στον Ωροπό εν δυνάμει έχεις μολύνει ή κινδυνεύεις να μολύνεις και τον φούρναρη στην Αθήνα και στον Ορωπό. Αν μείνεις στην Αθήνα ο φούρναρης στον Ωροπό δεν έχει κανένα κίνδυνο από εσένα που αποφάσισες ότι θες κήπο και θάλασσα για την καραντίνα.

Αυτό είναι η έννοια της καραντίνας. Να μείνουμε εκεί που είμαστε, μέσα στο σπίτι, για να μην διασπείρουμε τον ιο. Η συμπεριφορά μας θα πρέπει να είναι σαν να είμαστε φορείς του ιού και όχι σαν να είμαστε υγιείς. Αυτό δεν μπορούμε να καταλάβουμε.  

• Like 9
  • Thanks 2
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Εγώ πήγα για να μπορώ να βγαίνω στην αυλή και στον κήπο, γιατί εδώ στο Βόλο, μία βεράντα 2 τ.μ. έχω :P Προφανώς μέσα στην αυλή του σπιτιού δεν έχει ξένους ανθρώπους..

Ναί...οκ!

Νομίζω ήμουν κατανοητός...

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kirileman είπε

Δεν έχω στοκάρει τα απαραίτητα, αναγκάζομαι να βγαίνω έξω μια φορά στο τόσο όπως όλοι. Και σίγουρα θα ένιωθα ασφαλέστερος στο όριο ενός οικισμού με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, παρά σε μια πόλη. Επίσης, όσοι φεύγουν το κάνουν γιατί πιθανότατα η μόνιμή κατοικία τους είναι ένα κλουβί που τους πνίγει, ενώ τα ψυχικά νοσήματα και τα διαζύγια θα γνωρίσουν ραγδαία αύξηση τις επόμενες μέρες. Αλλά και να βγουν να περπατήσουν στη φύση, ποιον ακριβώς βλάπτουν; Δεν συμφωνώ, λοιπόν, ότι όσοι φεύγουν το κάνουν για να πάνε να πιουν τσίπουρα στο καφενείο του χωριού, αυτή είναι μια ερμηνεία εκείνων που έχουν κολλήσει σε μια συγκεκριμένη άποψη.

θες να μου πεις οτι οσοι εχουν ψυχικα νοσηματα ή θελουν διαζυγιο αν πανε να απομονωθουν στο χωριο θα γιανουν? οκ τις πρωτες μερες δε θα τους πνιγουν οι 4 τοιχοι και θα αισθανθουν καλυτερα, μετα ομως θα τους τρωει η ελλειψη επικοινωνιας. οποτε στο καφενειο να πινουν τσιπουρα θα βρεθουν

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panosilio είπε

Αυτή η υπόθεση είναι λάθος λοιπόν γιατί αν εσύ, που μένεις στην Αθήνα μετακινηθείς στον Ωροπό εν δυνάμει έχεις μολύνει ή κινδυνεύεις να μολύνεις και τον φούρναρη στην Αθήνα και στον Ορωπό. Αν μείνεις στην Αθήνα ο φούρναρης στον Ωροπό δεν έχει κανένα κίνδυνο από εσένα που αποφάσισες ότι θες κήπο και θάλασσα για την καραντίνα.

Θα περιμένω να συμπληρωθούν 14 μέρες χωρίς συμπτώματα και μετά θα φύγω. Το ίδιο μας συμβουλεύουν οι ειδικοί να κάνουμε αν θελήσουμε να επισκεφτούμε συγγενείς μεγαλύτερης ηλικίας. Το έχουμε εξαντλήσει το θέμα και δεν άκουσα ούτε ένα ατράνταχτο επιχείρημα για το ό,τι θα πρέπει να μείνω εδώ και όχι να πάω λίγο έξω από την Αθήνα όπου σίγουρα θα έχω λιγότερες πιθανότητες να κολλήσω.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγω κάτι άλλο θέλω να ρωτήσω. Δεν θα ήταν σωστό να λένε τις περιοχές στην Αθήνα που έχουν κρούσματα; Σίγουρα αυτοί μπορεί μετακινούνταν αλλά αν για παράδειγμα 20 κρούσματα είναι μαζεμένα σε μια περιοχή δεν θα ήταν καλύτερα να ξέρουμε ώστε τότε να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα και ο κόσμος να φυλάγεται παραπάνω, να μην λειτουργούν λαϊκές κτλ;

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο με τα κρούσματα που υπάρχουν τώρα, έστω και αν μετράμε με το σταγονόμετρο για όποιον λόγο και αν γίνεται αυτό με κίνδυνο να ανεβάσουν τα νούμερα της θνητότητας σε μεγάλα ποσοστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

θες να μου πεις οτι οσοι εχουν ψυχικα νοσηματα και θελουν διαζυγιο αν πανε να απομονωθουν στο χωριο θα γιανουν? οκ τις πρωτες μερες δε θα τους πνιγουν οι 4 τοιχοι και θα αισθανθουν καλυτερα, μετα ομως θα τους τρωει η ελλειψη επικοινωνιας. οποτε ολοι στο καφενειο να πινουν τσιπουρα θα βρεθουν

Σίγουρα δεν θα γιάνουν αν μείνουν κλεισμένοι για πολύ καιρό σε ένα μικρό διαμέρισμα πολυκατοικίας. Για πολλούς η αλλαγή περιβάλλοντος και μόνο είναι μια καλή αρχή.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε

θες να μου πεις οτι οσοι εχουν ψυχικα νοσηματα και θελουν διαζυγιο αν πανε να απομονωθουν στο χωριο θα γιανουν? οκ τις πρωτες μερες δε θα τους πνιγουν οι 4 τοιχοι και θα αισθανθουν καλυτερα, μετα ομως θα τους τρωει η ελλειψη επικοινωνιας. οποτε ολοι στο καφενειο να πινουν τσιπουρα θα βρεθουν

the shining horror GIF

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Ή να δούμε τι γίνεται π.χ. στην Αυστραλία

Στην Αυστραλία τα κρούσματα είναι 1000 διάσπαρτα σε όλη την ήπειρο!

Και επειδή κι εκεί αμολύθηκαν στις παραλίες παρά την έκκληση για περιορισμό στις μετακινήσεις τις έκλεισαν!

Οπότε μάλλον δεν παίζει το σενάριο του καλοκαιριού!

https://www.smh.com.au/national/australia-s-coronavirus-cases-surge-past-1000-as-authorities-try-to-slow-virus-20200321-p54cjj.html

https://www.smh.com.au/politics/federal/unacceptable-health-minister-blasts-beachgoers-amid-coronavirus-crisis-20200321-p54chw.html

Επεξ/σία από SB_1957
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, xxatziva είπε

ως τωρα οι θανοντες απο την νεα αρρωστια ειχαν ηδη αλλα προβληματα υγειας και με αυτο επιβαρύνθηκαν και φυγανε μια ωρα αρχύτερα. ενα νεος απολυτα υγιης αν αρρωστησει μπορει να ειναι θυμα κορονοϊου ή να έχει μια πνευμονια να τον ακολουθει για παντα. χαλαρωστε. ανθρωποι γεννιουνται και πεθαινουν καθε μερα. 

Σου διαφεύγει μάλλον ότι αυτοί με άλλα προβλήματα υγειας που δεν είναι φυσικά ηλικιωμένοι και κινδυνεύουν, αποτελούν ένα σημαντικότατο ποσοστό ειδικά στον δυτικό κόσμο. Επίσης ναι αν δεν είσαι ηλικιωμένος μπορεί να έχεις λιγότερες πιθανότητες να πεθάνεις, αλλά και μια νοσηλεία δυο τριών εβδομάδων που θα χρειαστείς καθώς και καραντίνα μετα απομόνωση μην κολλήσεις άλλους, δεν τα παίρνεις έτσι αψηφιστα αυτά. Στο μεταξύ μέσα στα νοσοκομεία εκτος του κορωνοιου δεν αποκλείεται να κολλήσεις τίποτε άλλο ενδονοσοκομειακο, έχει συμβεί δυστυχώς τόσο με εμένα όσο και φίλους γνωστούς που νοσηλευτικαν για διαφορα. Η ουσία λοιπόν φίλε μου είναι να μην κολλήσεις κορωνοιο. Τώρα αν πάμε με αυτή την λογική ότι σιγά χαλάρωσε νέος είσαι, χαιρετίσματα. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, kirileman είπε

Σίγουρα δεν θα γιάνουν αν μείνουν κλεισμένοι για πολύ καιρό σε ένα μικρό διαμέρισμα πολυκατοικίας.

ουτε στην εξοχη απομονωμενοι

και η "γιατρεια"/πειρασμος του καφενειου ειναι πολυ κοντα για να μην την χρησιμοποιησουν

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Και επειδή κι εκεί αμολύθηκαν στις παραλίες παρά την έκκληση για περιορισμό στις μετακινήσεις τις έκλεισαν!

https://www.smh.com.au/national/australia-s-coronavirus-cases-surge-past-1000-as-authorities-try-to-slow-virus-20200321-p54cjj.html

https://www.smh.com.au/politics/federal/unacceptable-health-minister-blasts-beachgoers-amid-coronavirus-crisis-20200321-p54chw.html

φθινοπωρο κανει στην Αυστραλια ... 

Δεκεμβριος Νοτιου Ημισφαιριου -> Ιουνιος Βορειου, Ιανουαριος -> Ιουλιος, Φεβρουαριος->Αυγουστος

τωρα ειναι κατι σα τελος Σεπτεμβριου δικου μας

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, kirileman είπε

...να πάω λίγο έξω από την Αθήνα όπου σίγουρα θα έχω λιγότερες πιθανότητες να κολλήσω.

Απαντάω ξανά, χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας. Το λάθος που κάνεις εσύ, και όλοι μας εν προκειμένω, είναι πως λές "να κολλήσω". Το θέμα δεν είναι να μην κολλήσεις εσύ, εγώ κλπ ο καθένας μας προσωπικά δηλαδή. Η καραντίνα δεν είναι για να μην κολλήσει ο καθένας μας ξεχωριστά. Είναι αναπόφευκτο να κολλήσουν αρκετοί άνθρωποι. Αυτό που πρέπει να διαφυλάξουμε όμως είναι να μην γίνει ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, βλ  Ιταλία. Δεν πρέπει να λογίζουμε τους εαυτούς μας ως υγιείς. 

Τέσπα δεν μπορώ να πω κάτι άλλο προφανώς έχουμε τελείως διαφορετική άποψη. 

Επεξ/σία από panosilio
*ανεξέλεγκτη
  • Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

ουτε στην εξοχη απομονωμενοι

και η "γιατρεια"/πειρασμος του καφενειου ειναι πολυ κοντα για να μην την χρησιμοποιησουν

Στην εξοχή μπορείς να ασχοληθείς με τον κήπο σου ή να βγεις βόλτα με το σκύλο χωρίς να φοβάσαι ότι θα συναντηθείς με κάποιον φορέα του ιού. Θεωρείς ότι αυτά δεν είναι ευεργετικά για τη ψυχική υγεία κάποιου και είναι προτιμότερο να μείνει φυλακισμένος σε 4 τοίχους;

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Πόσο νομίζεις ότι έχει η Αυστραλία τώρα που μιλάμε??πανω από 22 23 δεν πρέπει να παίζει.. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...