Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Ετσι είναι, πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω την ηλιθιότητα ορισμένων ανθρώπων.

Τι θέλουν να επιτύχουν φεύγοντας στα εξοχικά τους; 

Μια μικρή πιθανότητα είναι ότι δεν είναι ο Ωνασης ή αυτά τα λαμόγια οι δημοσιογράφοι να μένουν σε σπίτια 1000 τ.μ και τώρα μας κάνουν κατήχηση και λένε θα πάω στο εξώχικο που έχει αυλή για να μην φούνταρω από το μπαλκόνι η μαγειρέψω κανένα παιδί στο φούρνο. 
Εντάξει δεν είναι και έγκλημα πολέμου να πάει ο άλλος στο εξωχικό του και τηρεί και πάλι τους κανόνες. Και για αυτούς που λένε για ψώνια και τέτοια αρκετοί έχουν αγοράσει πράγματα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες να φανταστώ.

Και εγω το σκέφτηκα να πάω αλλά δεν έχει ούτε πόσιμο νερό εκεί, ούτε θέρμανση και με όλα τα γύρω γύρω μπορεί να αρρώσταινα από τίποτε άλλο. Εγω δεν έχω οικογένεια βέβαια.

Αλλα μην τρελαθούμε κιόλας ότι είναι έγκλημα να πάει ο άλλος στο χωριό, αν έχει μια αυλή η μπαλκόνι και χώρο να ζει σαν άνθρωπος και όχι σαν φυλακισμένος για κάνα μήνα και βάλε, ειδικά αν έχει και παιδιά.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδια δεν μπορει ο καθενας να γραφει την γνωμη του χωρις προσωπικες επιθεσεις και χαρακτηρισμους.Ο Καθενας εχει μια αποψη και εχει δικαιωμα να την γραψει ειτε συμφωνεις ειτε οχι οι χαρακτηρισμοι ειναι απαραδεκτοι.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, kirileman είπε

Όχι, θα έχω τους άλλους δίπλα μου, από πάνω, από κάτω κλπ να βήχουν μέρα-νύχτα ή να μπαινοβγαίνουν χωρίς καμιά προστασία και θα τρέμω για το πότε θα την φάω από αιωρούμενα σταγονίδια στη σκάλα, στην είσοδο ή στο ασανσέρ, ενώ έχω την επιλογή να απομονωθώ 60χλμ πιο πέρα, στο δικό μου σπίτι, στο δικό μου κτήμα, και όλα αυτά για να μην με χαρακτηρίσουν "παρτάκια" οι "γιατροί χωρίς σύνορα" του insomnia. Sure.

Υπόθεση εργασίας... 

Φαντάσου από θέμα κορονοιου εσύ να είσαι χειρότερος από αυτούς αναφέρεσαι.... 

Αν το δεις σφαιρικά, καλό θα τους κάνεις,  κακο όχι. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Ποιός πάει στο χωριό-εξωχικό του για να μείνει μέσα μωρέ;;;

Πάτε καλά;;;

Για να μπορεί να σουλατσάρει χωρίς να μπορεί κανείς να τον ελέγχει πάει!!!

Όλα τα άλλα είναι απλά παπάτζες!!!

Εξάλλου: «ποιός θα μου πει τι θα κάνω στην αυλή/στον κήπο/στο κτήμα μου κλπ...»

ΥΓ. Και ναί...αυτοί που τα μάζεψαν και πήγαν εξοχή θα είναι οι πρώτοι που θα μας κουνάνε το δάχτυλο αν βγούμε για μη σημαντικό-κατά αυτούς-λόγο από το σπίτι στην πολη!

Α ρε Ελλάς το μεγαλείο σου!

Εγώ πήγα για να μπορώ να βγαίνω στην αυλή και στον κήπο, γιατί εδώ στο Βόλο, μία βεράντα 2 τ.μ. έχω :P Προφανώς μέσα στην αυλή του σπιτιού δεν έχει ξένους ανθρώπους..

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kirileman είπε

Όχι, θα έχω τους άλλους δίπλα μου, από πάνω, από κάτω κλπ να βήχουν μέρα-νύχτα ή να μπαινοβγαίνουν χωρίς καμιά προστασία και θα τρέμω για το πότε θα την φάω από αιωρούμενα σταγονίδια στη σκάλα, στην είσοδο ή στο ασανσέρ, ενώ έχω την επιλογή να απομονωθώ 60χλμ πιο πέρα, στο δικό μου σπίτι, στο δικό μου κτήμα, και όλα αυτά για να μην με χαρακτηρίσουν "παρτάκια" οι "γιατροί χωρίς σύνορα" του insomnia. Sure.

Δυστυχώς σκέφτονται πολλοί σαν εσένα κι οχι μόνο τώρα,αλλά και σε πολλά ζητηματα.

Δεν θα σε κρίνω ,αλλά είσαι ένας από τους πολλους λόγους που θα φάμε απαγόρευση εξόδου.Κι ίσως είναι η μόνη λύση εδώ που φτάσαμε.

Ατομικά συμφέροντα δεν οφελουν το σύνολο και φυσικά στο τέλος ούτε αυτόν που έχει το ατομικό συμφέρον.

• Like 10
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, skoulas είπε

Το ότι η χθεσινή "έξοδος" ήταν μικρότερη από την "έξοδο" της προηγούμενης Παρασκευής λέει κάτι ή όχι;

Σύμφωνα με την ΤΡΟΧΑΙΑ την προηγούμενη Παρασκευή πέρασαν τα διόδια 35000 αυτοκίνητα ενώ χτες 27000...

Άρα ή οι Αθηναίοι έχουν ξεκινήσει να φεύγουν από καιρό ή απλά οι ουρές που σχηματίστηκαν (επειδή όλοι ήθελαν να αποφύγουν τα μετρητά) ήταν ένα "πιασάρικο" θέμα για τα κανάλια...

Δεν ήταν ουρές, ήταν ένα ταμείο για τους δρόμους που έχουμε χιλιοπληρωσει στα σιχάματα που μας έχουν πιει το αίμα δεκαετίες τώρα και μας έχουμε ζαλίσει και με τον ιό. 

Στο τέλος αυτοί θα καταφέρουν να βγει ο κόσμος και να πάει να φτύνει έξω από τα κανάλια, ειδικά αν έχει τον ιό και να λέει ας κολλήσω, δεν πειράζει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Warzycha είπε

Δυστυχώς σκέφτονται πολλοί σαν εσένα κι οχι μόνο τώρα,αλλά και σε πολλά ζητηματα.

Δεν θα σε κρίνω ,αλλά είσαι ένας από τους πολλους λόγους που θα φάμε απαγόρευση εξόδου.Κι ίσως είναι η μόνη λύση εδώ που φτάσαμε.

Ατομικά συμφέροντα δεν οφελουν το σύνολο και φυσικά στο τέλος ούτε αυτόν που έχει το ατομικό συμφέρον.

Απαγόρευση εξόδου/κυκλοφορίας σίγουρα δεν θα φας από εμένα, γιατί είμαι κλεισμένος στο σπίτι μου στην Αθήνα εδώ και μέρες, όπως είπα.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, kirileman είπε

Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ή διαβάζεις βιαστικά.

εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι με τη πρωτη "στραβη" θα ταξιδευες σαν τους υπολοιπους ανευθυνους. δε παρεξηγω να κοιτας την ασφαλεια σου, στη τελικη ολοι αυτο κανουμε, το θεμα ειναι να μη μαμησεις τους γυρω σου χωρις λογο. και εξηγουμαι..

λες λοιπον οτι αν εμενες σε πολυκατοικια και οι αλλοι βηχανε θα εφευγες να γλυτωσεις, και σε ρωταω υπαρχει περιπτωση αν ησουν σε περιβαλλον που κινδυνευες να κολλησεις, να μην εχεις κολλησει ηδη? απλα θα επερνες τον ιο και θα το κουβαλαγες μαζι σου οπου πηγαινες. στο βενζιναδικο στην εθνικη οδο, στο φουρνο και το παντοπωλειο του χωριου, κλπ.

αν εχεις τα πραγματα που χρειαζεσαι για να μην βγεις απ το εξωχικο τοτε εχεις και τα πραγματα για να μη βγεις απο το διαμερισμα, αρα δε κινδυνευεις απ το βηχα κανενος, οποτε το χωριο δε σου δινει καμμια επιπλεον ασφαλεια. οσοι πανε στα χωρια το κανουν για να σουλατσαρουν και δε χρειαζεται να κρυβομαστε πισω απ το δαχτυλο μας

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

ως τωρα οι θανοντες απο την νεα αρρωστια ειχαν ηδη αλλα προβληματα υγειας και με αυτο επιβαρύνθηκαν και φυγανε μια ωρα αρχύτερα. ενα νεος απολυτα υγιης αν αρρωστησει μπορει να ειναι θυμα κορονοϊου ή να έχει μια πνευμονια να τον ακολουθει για παντα. χαλαρωστε. ανθρωποι γεννιουνται και πεθαινουν καθε μερα. 

• Confused 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kirileman είπε

Έχω, αν έφευγα θα τηρούσα τις οδηγίες για εγκλεισμό στο σπίτι. Την επιλογή του σπιτιού θα την κάνω εγώ, όχι το φόρουμ.

Το θέμα είναι ότι μένεις στο προσωπικό σου παράδειγμα και δεν μπορείς να δεις την ευρύτερη εικόνα. Εσύ μπορεί να είσαι απολύτως συνειδητός και να αυτοαπομονωθείς στο χωριό σου ή όπου αλλού.

Το πρόβλημα με τις γενικευμένες μετακινήσεις όμως (με αυτοκίνητο, για καράβι δεν το συζητώ) είναι ότι όσο περισσότεροι βρίσκονται στους δρόμους όλο και αυξάνονται ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού. Κάπου θα σταματήσουν, κάποιο καφέ θα πάρουν, βενζίνη θα βάλουν. Το ίδιο και όταν φτάσουν στον προορισμό τους, όλο και κάποιοι ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ θα μεταδώσουν τον ιό στον τοπικό πληθυσμό.

Για να το καταλάβεις δες τα εξής:

https://corona.katapult-magazin.de/

• Like 5
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, xxatziva είπε

ως τωρα οι θανοντες απο την νεα αρρωστια ειχαν ηδη αλλα προβληματα υγειας και με αυτο επιβαρύνθηκαν και φυγανε μια ωρα αρχύτερα. ενα νεος απολυτα υγιης αν αρρωστησει μπορει να ειναι θυμα κορονοϊου ή να έχει μια πνευμονια να τον ακολουθει για παντα. χαλαρωστε. ανθρωποι γεννιουνται και πεθαινουν καθε μερα

Ε τότε να περνάμε και με κόκκινο και όποιον πάρει ο Χάρος, να μην έχουμε Νοσοκομεία, Πυροσβεστική, κτλ, τζάμπα κόπος είναι στην τελική μιας και άνθρωποι θα πεθάνουν έτσι και αλλιώς κάθε μέρα..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, xxatziva είπε

ως τωρα οι θανοντες απο την νεα αρρωστια ειχαν ηδη αλλα προβληματα υγειας και με αυτο επιβαρύνθηκαν και φυγανε μια ωρα αρχύτερα. ενα νεος απολυτα υγιης αν αρρωστησει μπορει να ειναι θυμα κορονοϊου ή να έχει μια πνευμονια να τον ακολουθει για παντα. χαλαρωστε. ανθρωποι γεννιουνται και πεθαινουν καθε μερα. 

εμενα παντως δε θα μ αρεσε ουτε να με κυνηγαει η πνευμονια ουτε να ειμαι θυμα..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε

εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι με τη πρωτη "στραβη" θα ταξιδευες σαν τους υπολοιπους ανευθυνους. δε παρεξηγω να κοιτας την ασφαλεια σου, στη τελικη ολοι αυτο κανουμε, το θεμα ειναι να μη μαμησεις τους γυρω σου χωρις λογο. και εξηγουμαι..

λες λοιπον οτι αν εμενες σε πολυκατοικια και οι αλλοι βηχανε θα εφευγες να γλυτωσεις, και σε ρωταω υπαρχει περιπτωση αν ησουν σε περιβαλλον που κινδυνευες να κολλησεις, να μην εχεις κολλησει ηδη? απλα θα επερνες τον ιο και θα το κουβαλαγες μαζι σου οπου πηγαινες. στο βενζιναδικο στην εθνικη οδο, στο φουρνο και το παντοπωλειο του χωριου, κλπ.

αν εχεις τα πραγματα που χρειαζεσαι για να μην βγεις απ το εξωχικο τοτε εχεις και τα πραγματα για να μη βγεις απο το διαμερισμα, αρα δε κινδυνευεις απ το βηχα κανενος. οποτε το χωριο δε σου δινει καμμια επιπλεον ασφαλεια, οσοι πανε στα χωρια το κανουν για να σουλατσαρουν και δε χρειαζεται να κρυβομαστε πισω απ το δαχτυλο μας

Δεν έχω στοκάρει τα απαραίτητα, αναγκάζομαι να βγαίνω έξω μια φορά στο τόσο όπως όλοι. Και σίγουρα θα ένιωθα ασφαλέστερος στο όριο ενός οικισμού με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, παρά σε μια πόλη. Επίσης, όσοι φεύγουν το κάνουν γιατί πιθανότατα η μόνιμή κατοικία τους είναι ένα κλουβί που τους πνίγει, ενώ τα ψυχικά νοσήματα και τα διαζύγια θα γνωρίσουν ραγδαία αύξηση τις επόμενες μέρες. Αλλά και να βγουν να περπατήσουν στη φύση, ποιον ακριβώς βλάπτουν; Δεν συμφωνώ, λοιπόν, ότι όσοι φεύγουν το κάνουν για να πάνε να πιουν τσίπουρα στο καφενείο του χωριού, αυτή είναι μια ερμηνεία εκείνων που έχουν κολλήσει σε μια συγκεκριμένη άποψη.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...