Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, margaritagr είπε

Πήγε φίλος μου που μένει στα δυτικά σε μεγάλο σουπερμάρκετ και δεν είχε κανενα μέτρο.

αντιθετα χτες που πήγα εγώ υπήρχε αντισηπτικό, περιμέναμε απέξω κλπ 

καπου έχουν συνείδηση άλλου όχι 

θα πρεπει να μπει διατίμηση σε μασκες και αντισυπτικα κανουν παρτι 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Nope ... ως μερος μιας κοινωνιας εχεις και καποιες ευθυνες απεναντι στην υπολοιπη κοινωνια.

Αν ειναι ετσι, κι ο γιατρος αν αρρωστησεις να βγαλει το κρεββατι μεθ στον πλειστηριασμο, κι αν κερδισεις να σε περιθαλψει, αν οχι tough luck, κανει το καλυτερο γιατην οικογενεια του

Έχω, αν έφευγα θα τηρούσα τις οδηγίες για εγκλεισμό στο σπίτι. Την επιλογή του σπιτιού θα την κάνω εγώ, όχι το φόρουμ.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Τώρα που έφυγαν όλοι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα φανεί αν θα γίνει διασπορά του ιού...

Εγω θα προτιμουσα αποτομα να απαγορευε την εξοδο απο τις πολεις.Ο Ελληνας δεν βαζει μυαλο μονο με απαγορευσεις τον μαζευεις(που θα εχουν ποινες φυσικα).Αυτο ειναι το δευτερο λαθος της κυβερνησης κατα την αποψη μου(το ιδιο ειχε κανει και η ιταλια).Το πρωτο οτι κοσμος πηγαινοερχοταν στην στην ιταλια για πολλες μερες(ενω ειχε απαγορευσει το καρναβαλι).Παντως σε γενικες γραμμες πηγε καλυτερα απο οτι περιμενα και ελπιζω να συνεχισει.

Επεξ/σία από Dannie
Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kirileman είπε

Έχουμε μπει σε λούπα. Πάμε πάλι. Όσο κινδυνεύει ο φούρναρης στην Αθήνα από εμένα, άλλο τόσο κινδυνεύει και ο φούρναρης στον Ωρωπό. Και δεν έφυγα, θεωρητική ήταν η συζήτηση. Δεν έφυγα γιατί στην Αθήνα μένω έτσι και αλλιώς σε μονοκατοικία και γιατί προτιμώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα νοσοκομεία της Αθήνας. Αυτός θα ήταν και ο βασικός λόγος για να μην πάω σε ένα απομακρυσμένο χωριό, όχι για να μην κολλήσω τους ηλικιωμένους εκεί (σημαντικό και αυτό, αλλά όχι το μείζον για εμένα), αλλά γιατί αν πάθω κάτι εκεί, θα έχω θέμα. Αν έμενα σε πολυκατοικία, ίσως την είχα κάνει από την προηγούμενη εβδομάδα, ίσως όχι. Μην ξαναμπούμε τώρα στην κουβέντα για το αν θα βγω να ψωνίσω εκεί και τον καημένο τον Θανάση στο Δήλεσι που θα κολλήσει από εμένα όταν θα πάω να πάρω ψωμί, γιατί κουράστηκα. Η κυβέρνηση καλά κάνει ό,τι κάνει για να ελέγξει και να προστατεύσει τις μάζες και ο καθένας ξεχωριστά έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο για την οικογένειά του. Family, που λέει και ο Dominic Torreto.

το καταλαβαινεις οτι αυτα που λες ειναι ακριβως η λογικη του παρτακια που συζητιεται σ αυτο το θεμα? σκασιλα σου αμα θα κολλησει ο φουρναρης στο δηλεσι διοτι εσυ δε θες να μενεις σε πολυκατοικια.. οτι να ναι

τα δικαιωματα τα θελουμε, την ευθυνη ομως την γραφουμε στα παλια μας υποδηματα και αυτο θα γυρισει μπουμερανγκ και θα χασουμε (μεταξυ αλλων) και τα δικαιωματα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε

το καταλαβαινεις οτι αυτα που λες ειναι ακριβως η λογικη του παρτακια που συζητιεται σ αυτο το θεμα? σκασιλα σου αμα θα κολλησει ο φουρναρης στο δηλεσι διοτι εσυ δε θες να μενεις σε πολυκατοικια.. οτι να ναι

τα δικαιωματα τα θελουμε, την ευθυνη ομως την γραφουμε στα παλια μας υποδηματα και αυτο θα γυρισει μπουμερανγκ και θα χασουμε (μεταξυ αλλων) και τα δικαιωματα

Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ή διαβάζεις βιαστικά.

Δημοσ.

Προς όλους:

Το συγκεκριμενο thread είναι (για όλους μας πιστεύω) ένας τρόπος πληροφόρησης, επικοινωνίας, χαβαλέ, αλληλεγγύης, ίσως και ...ψυχοθεραπείας, οπως ειπώθηκε (συμφωνώ 😊).

Παρακαλώ να μείνει ανοικτό με κάθε τρόπο, παράκληση κυρίως προς εμάς αλλά και προς τους mods οι οποίοι καταλαβαίνω ότι εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες και δεν πρέπει να τους κουράζουμε κι άλλο.. 

Ας ακολουθήσουμε τους κανόνες γιατί είναι το συγκεκριμένο thread δεν είναι κάτι απλό...  Προσωπικα πιστεύω πως ήδη αποτελεί ένα ντοκουμέντο καταγραφής της αντίδρασης του κόσμου (μέσω της κοινότητας του Insomnia, έστω) στο θέμα που αντιμετωπίζουμε και θα είναι κρίμα να σταματήσει. 

Thanks, sorry to bother.
(Θα προτιμούσα να  μην σχολιαστεί το μήνυμα μου, δεν έχω σκοπό να ανοίξω συζήτηση, απλά την άποψη μου ανέφερα, ελπίζοντας να μην σπάω κάποιον κανόνα....)

Spoiler

Κάνα “kick” τύπου IRC, αντί για ban δεν παίζει ε? Να είναι έτσι πιο ελαφρύ αλλά να πέφτει πιο συχνά? Οποίος το τρώει να μπαίνει στο site κανονικά, αλλά όχι στο συγκεκριμένο thread? Το πιο πιθανό να μην είναι εφικτό για τεχνικούς λόγους, αλλά σκέφτηκα να ρίξω την ιδέα...

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Ναι μονο που αν ο χ που παει στο χωριο του με πρόθεση να μείνει μέσα, εμφανίσει συμπτώματα,... τότε τι γινεται ?

39 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Το να πας στο εξοχικό και να μείνεις μέσα δεν είναι πρόβλημα. Εγώ το έκανα αυτό για 2-3 μέρες. Αλλά μέχρι την αυλή έβγαινα, δεν συνάντησα άνθρωπο. Αν όμως αρχίσεις τις βόλτες στις πλατείες και τις χαιρετούρες με όλο το χωριό, βράστα..

Ποιός πάει στο χωριό-εξωχικό του για να μείνει μέσα μωρέ;;;

Πάτε καλά;;;

Για να μπορεί να σουλατσάρει χωρίς να μπορεί κανείς να τον ελέγχει πάει!!!

Όλα τα άλλα είναι απλά παπάτζες!!!

Εξάλλου: «ποιός θα μου πει τι θα κάνω στην αυλή/στον κήπο/στο κτήμα μου κλπ...»

ΥΓ. Και ναί...αυτοί που τα μάζεψαν και πήγαν εξοχή θα είναι οι πρώτοι που θα μας κουνάνε το δάχτυλο αν βγούμε για μη σημαντικό-κατά αυτούς-λόγο από το σπίτι στην πολη!

Α ρε Ελλάς το μεγαλείο σου!

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 11
Δημοσ.
1 hour ago, kirileman said:

Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ή διαβάζεις βιαστικά.

Είπαμε όχι προσωπικές επιθέσεις... 

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Θα τους ξαναδείς όταν βγει εμβόλιο και γίνει υποχρεωτικό για όλους όπου θα μιλάνε για απλή γρίπη και θα προστατεύονται από την αγέλη αποφεύγοντας να το κάνουν

Τουλάχιστον αυτό είναι το πρώτο feedback που έχω εγώ

Ήδη εχτές μου έλεγε φίλος μου ότι αν βγει εμβόλιο μάλλον δεν θα το κανει γιατί φοβάται. Αν και το συγκεκριμένο άτομο δεν ανήκει σε αυτό το κίνημα. Όταν και όποτε βγει εμβόλιο όμως θα αρχίσουν τα δικά τους οι αντιεμβολιαστες. 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Σκεφτοναι απλα πως να προστατευσουν τον ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ.
Το ενδεχομενο να εχουν τον ιο,και να τον πανε σε αλλους,δεν το σκεφτονται καν.
Ετσι ηταν ο ελληνας,και παντα θα ειναι:  

1ον, κοιταει την παρτη του

2ον,ελα μωρε,σε εμενα θα τυχει;

Δεν είναι ακριβώς έτσι η τουλάχιστον μόνο έτσι... 

Λειτουργούν υπό καθεστώς φόβου και πιστεύουν ότι πάνε σε ποιο ασφαλή χωριό,  με την έννοια του αραιοκατοικημενου....

Το πρόβλημα είναι ότι ισχύει και αυτό που αναφέρεις,  πάνε για ποιο ασφαλή κατάσταση όταν πιθανόν οι ίδιοι να είναι φορητες βόμβες... 

• Like 2
Δημοσ.

Το ότι η χθεσινή "έξοδος" ήταν μικρότερη από την "έξοδο" της προηγούμενης Παρασκευής λέει κάτι ή όχι;

Σύμφωνα με την ΤΡΟΧΑΙΑ την προηγούμενη Παρασκευή πέρασαν τα διόδια 35000 αυτοκίνητα ενώ χτες 27000...

Άρα ή οι Αθηναίοι έχουν ξεκινήσει να φεύγουν από καιρό ή απλά οι ουρές που σχηματίστηκαν (επειδή όλοι ήθελαν να αποφύγουν τα μετρητά) ήταν ένα "πιασάρικο" θέμα για τα κανάλια...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Ποιός πάει στο χωριό-εξωχικό του για να μείνει μέσα μωρέ;;;

Πάτε καλά;;;

Για να μπορεί να σουλατσάρει χωρίς να μπορεί κανείς να τον ελέγχει πάει!!!

Όλα τα άλλα είναι απλά παπάτζες!!!

Εξάλλου: «ποιός θα μου πει τι θα κάνω στην αυλή/στον κήπο/στο κτήμα μου κλπ...»

ΥΓ. Και ναί...αυτοί που τα μάζεψαν και πήγαν εξοχή θα είναι οι πρώτοι που θα μας κουνάνε το δάχτυλο αν βγούμε για «μη σημαντικό» κατά αυτούς λόγο από το σπίτι στην πολη!

Α ρε Ελλάς το μεγαλείο σου!

Έχεις δίκιο δυστυχώς κανένας δεν θα πάει στην επαρχία απλά για να μείνει εκεί κλεισμένος στο σπίτι του. Χαιρετούρες, καφενειο, βόλτες κτλ. Αυτά θα μπορούσες να τα κάνεις οποιαδήποτε στιγμή της ζωή σου ήθελες, όχι όμως την δεδομένη χρονική στιγμή. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...