Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτοί που ξαμοληθηκαν στην επαρχία, είναι οι ίδιοι που έκαναν ντου στα σούπερ και σήκωναν τα αντισηπτικά μαζί με τα ράφια. Πιστεύετε θα σκεφτούν το κοινωνικό σύνολο; 

• Like 5
  • Thanks 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 minutes ago, margaritagr said:

Ναι μονο που αν ο χ που παει στο χωριο του με πρόθεση να μείνει μέσα, εμφανίσει συμπτώματα,... τότε τι γινεται ?

Αν είχε πρόθεση να μείνει μέσα γιατί δεν καθόταν στην πόλη του που θα είχε και πρόσβαση σε νοσοκομείο; Γιατί πήρε τα βουνά; καταλαβαίνεις πως το λέω

• Like 1
Δημοσ.

Ακόμη και η φυσιολογική ροή... σε περίοδο κορωνοιού είναι επικίνδυνη.

Δεν χρειάζεται να φύγουν 500.000 και 20.000 αρκούν.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε

Αν είχε πρόθεση να μείνει μέσα γιατί δεν καθόταν στην πόλη του που θα είχε και πρόσβαση σε νοσοκομείο; Γιατί πήρε τα βουνά; καταλαβαίνεις πως το λέω

Μα εγώ συμφωνώ, δεν έχω παει στα χωριά μου 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, gorilas13 είπε

Ας κάνω μια παιδική ερώτηση :

Αν μπούμε όλοι σε αυστηρή καραντίνα πεθάνουν όσοι πεθάνουν κτλ, με δεδομένο το κλείσιμο των συνόρων και ότι ο ιός δεν επιβιώνει μετά απο κάποιες ώρες σε περιβάλλον... Πως θα ξαναεμφανιστεί?

Και πες ότι είναι δύσκολο να κρατήσεις σύνορα κτλ κλειστά στην Ελλάδα. Ένα νησί θεωρητικά μπορεί να το κάνει και σε συνδιασμό με αυστηρή καραντίνα.

Ακόμα κι αν μηδενιστούν τα κρούσματα σε μια χώρα, έρχεται μετά κάποιος απ'το εξωτερικό και φτου κι απ'την αρχή. Έτσι έγινε στη Κίνα πριν μερικές μέρες.

Να κλείσουν όλα τα κράτη παγκοσμίως τα σύνορα δε γίνεται με τίποτα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Irene.j είπε

Από όσα διάβασα θέλω να σταθώ στο δικό σου post.  Μου έκανε εντύπωση η φράση "να μη ρισκάρω να μολυνθω".  Σε καταλαβαίνω αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ρισκάρεις να μολυνεις. Εσυ και ο κάθε επιβάτης των 23.000 αυτοκινητων της εξόδου-φυγής θεωρείτε τον εαυτό σας υγιή και σπεύσατε να σωθειτε από τους άλλους τους... βέβαιους ή έστω δυνάμει φορείς!!  Ολοι θα θελαμε να νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια,ελευθερία και άνεση κινήσεων. Αποφασίσαμε όμως, να μείνουμε στην περιοχή μας για να μη μεταφερουμε και εν τέλει μεταδώσουμε τον ιό άθελά μας. Αυτή είναι η διάφορα στο σκεπτικό μας...το αθελα. Λυπάμαι γιατί τέτοιες ενέργειες έχουν και επικίνδυνο κοινωνικο αντίκτυπο.

Έχουμε μπει σε λούπα. Πάμε πάλι. Όσο κινδυνεύει ο φούρναρης στην Αθήνα από εμένα, άλλο τόσο κινδυνεύει και ο φούρναρης στον Ωρωπό. Και δεν έφυγα, θεωρητική ήταν η συζήτηση. Δεν έφυγα γιατί στην Αθήνα μένω έτσι και αλλιώς σε μονοκατοικία και γιατί προτιμώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα νοσοκομεία της Αθήνας. Αυτός θα ήταν και ο βασικός λόγος για να μην πάω σε ένα απομακρυσμένο χωριό, όχι για να μην κολλήσω τους ηλικιωμένους εκεί (σημαντικό και αυτό, αλλά όχι το μείζον για εμένα), αλλά γιατί αν πάθω κάτι εκεί, θα έχω θέμα. Αν έμενα σε πολυκατοικία, ίσως την είχα κάνει από την προηγούμενη εβδομάδα, ίσως όχι. Μην ξαναμπούμε τώρα στην κουβέντα για το αν θα βγω να ψωνίσω εκεί και τον καημένο τον Θανάση στο Δήλεσι που θα κολλήσει από εμένα όταν θα πάω να πάρω ψωμί, γιατί κουράστηκα. Η κυβέρνηση καλά κάνει ό,τι κάνει για να ελέγξει και να προστατεύσει τις μάζες και ο καθένας ξεχωριστά έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο για την οικογένειά του. Family, που λέει και ο Dominic Torreto.

• Like 1
  • Confused 3
  • Sad 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mathewgx είπε

Αλήθεια , το αντιεμβολιαστικό κίνημα που έχει χαθεί;

Δεν τους βλέπω πολύ ζωηρούς...

Θα τους ξαναδείς όταν βγει εμβόλιο και γίνει υποχρεωτικό για όλους όπου θα μιλάνε για απλή γρίπη και θα προστατεύονται από την αγέλη αποφεύγοντας να το κάνουν

Τουλάχιστον αυτό είναι το πρώτο feedback που έχω εγώ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kirileman είπε

Η κυβέρνηση καλά κάνει ό,τι κάνει για να ελέγξει και να προστατεύσει τις μάζες και ο καθένας ξεχωριστά έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο για την οικογένειά του.

Εδω ειναι που γινεται η μαλακια,γιατι ο κοσμος ειναι ηλιθιος και κανει οτι νομιζει καλο ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥ,αδιαφορωντας για το γενικοτερο καλο.

• Like 12
Δημοσ.

Πηγα σημερα σουπερ τα μετρα ηταν καπως πιο αυστηρα ειχε γραμμες στα ταμειο και σε αλλαντικα τυρια για το που καθετε ο καθενας.

κοιταξα για αντισηπτικό ενα noname 4 ευρω τι αισχροκερδια ειναι αυτη ρε φιλε 

Δημοσ.

Μας αξίζει ολική απαγόρευση. Δουλεύω σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και από εχθές έχουν έρθει πάνω από 25 άτομα ηλικίας - + 50 επειδή το messenger έβγαλε ένα πρόβλημα και δεν μπορείς να κοινοποιήσεις φωτογραφία σε άλλον. Απλά βγήκαν ήρθαν σε κατάστημα μόνο και μόνο για έναν τόσο ασήμαντο λόγο τι να πω πραγματικά 

• Like 6
  • Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kirileman είπε

Η κυβέρνηση καλά κάνει ό,τι κάνει για να ελέγξει και να προστατεύσει τις μάζες και ο καθένας ξεχωριστά έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο για την οικογένειά του. Family, που λέει και ο Dominic Torreto.

Nope ... ως μερος μιας κοινωνιας εχεις και καποιες ευθυνες απεναντι στην υπολοιπη κοινωνια.

Αν ειναι ετσι, κι ο γιατρος αν αρρωστησεις να βγαλει το κρεββατι μεθ στον πλειστηριασμο, κι αν κερδισεις να σε περιθαλψει, αν οχι tough luck, κανει το καλυτερο γιατην οικογενεια του

• Like 10
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Πηγα σημερα σουπερ τα μετρα ηταν καπως πιο αυστηρα ειχε γραμμες στα ταμειο και σε αλλαντικα τυρια για το που καθετε ο καθενας.

κοιταξα για αντισηπτικό ενα noname 4 ευρω τι αισχροκερδια ειναι αυτη ρε φιλε 

Πήγε φίλος μου που μένει στα δυτικά σε μεγάλο σουπερμάρκετ και δεν είχε κανενα μέτρο.

αντιθετα χτες που πήγα εγώ υπήρχε αντισηπτικό, περιμέναμε απέξω κλπ 

καπου έχουν συνείδηση άλλου όχι 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Εδω ειναι που γινεται η μαλακια,γιατι ο κοσμος ειναι ηλιθιος και κανει οτι νομιζει καλο ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥ,αδιαφορωντας για το γενικοτερο καλο.

Όχι, θα έχω τους άλλους δίπλα μου, από πάνω, από κάτω κλπ να βήχουν μέρα-νύχτα ή να μπαινοβγαίνουν χωρίς καμιά προστασία και θα τρέμω για το πότε θα την φάω από αιωρούμενα σταγονίδια στη σκάλα, στην είσοδο ή στο ασανσέρ, ενώ έχω την επιλογή να απομονωθώ 60χλμ πιο πέρα, στο δικό μου σπίτι, στο δικό μου κτήμα, και όλα αυτά για να μην με χαρακτηρίσουν "παρτάκια" οι "γιατροί χωρίς σύνορα" του insomnia. Sure.

• Like 1
  • Confused 2
  • Sad 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...