Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Praetorian είπε

source your quotes παρακαλώ. 

Από όσο γνωρίζω ο WHO δεν έχει πει επίσημα με βεβαιότητα τίποτα τέτοιο. Υπάρχει μια ελπίδα, προφανώς, αλλά τίποτα ως επίσημο πόρισμα.

Επίσης το δεδομένο ότι έχουμε διάδοση του ιού σε πολύ θερμά κλίματα (βλέπε πρόσφατους χάρτες και αναφορές για τη διάδοση του ιού σε παγκόσμια κλίμακα) το λαμβάνει υπόψιν η σχετική μελέτη;

High Temperature and High Humidity Reduce the Transmission of COVID-19

https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3551767

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Για το θέμα της ζέστης αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι εικάζεται ότι ο ιός συμπεριφέρεται όπως η γρίπη και με θερμό καιρό πέφτει αρκετά η μεταδοτικότητά του. Για να αποδειχθεί πρέπει να φτάσουμε στο καλοκαίρι για να έχουμε πραγματικά στοιχεία από χώρες που έχουν ήδη μεγάλη διάδοση ώστε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Malthador είπε

Κατ' αρχάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μια επιχείρηση/εταιρεία στην Ελλάδα που να μην υπολειτουργεί, εκτός από τα S/M και τα ιδιωτικά εξεταστήρια.

Κατά δεύτερον, καφέ πως θα πιεις; Έχεις εσπρεσομηχανή στο σπίτι σου; Εάν ναι, μπράβο, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε.

Επίσης, για ακόμα μία φορά, αγνοείται επιδεικτικά ότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος εκεί έξω που είτε δεν ξέρει να μαγειρεύει, είτε δεν μπορεί να μαγειρέψει, είτε δεν είναι σε θέση να μαγειρέψει.

Παραδείγματα:

(α) ένας single γονιός με δυο-τρία παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο και πρέπει να τα προσέχει όλη μέρα

(β) ένας ηλικιωμένος με Πάρκινσον

(γ) ένας γιατρός/νοσηλευτής που γυρνάει σπίτι του μετά από 35 ώρες εφημερία

Μου κάνεις πλάκα ε;Πρεπει να πιεις καφέ από εσπρέσσο μηχανή;;;Επισης για το φαινόμενο που λες,υπάρχουν έτοιμα προψημενα γεύματα στα σούπερ μάρκετ,που θέλουν απλά λίγο ψήσιμο.Δεν αγνοω τίποτα επιδεικτικά όπως λες,αλλά δεν μπορώ να ακούω στην κατάσταση που βρισκόμαστε,ότι μας μάρανε ο εσπρέσσο...Ελεος.

• Like 12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, vargas said:

Τουρκία καλά πάει ..ρε Ταγίπ το εχeσες αυτή την φορά

received_208751793800397.jpeg

Μ'αρεσει που καποιοι λεγατε οτι η Τουρκια κρυβει τα κρουσματα.

Τι εγινε; Πηγε το θεμα 2η σελιδα μετα το κλειδωμα και νομιζατε οτι διαγραφηκε;

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.

Μιας και ξεκλείδωσε (για όσο), ήθελα να πω ότι είναι ευτύχημα μέσα σε όλο αυτό το δυστύχημα, το ότι προς το παρόν έστω, φαίνεται να μην κινδυνεύουν τα παιδιά, ακόμα και τα βρέφη που δεν έχουν ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα (εν τω μεταξύ αναρωτιέμαι πώς γίνεται αυτό αλλά δεν είμαι ειδικός).

Όσο λοιπόν κι αν κάποιοι επιμένουν να εξισώνουν τον 90χρονο με το βρέφος, εμένα προσωπικά δε με απασχολεί η άποψή τους, για μένα είναι σα να μην υπάρχουν καν.

963 σελίδες συν πόσες το προηγούμενο, κι όμως δεν έχει συζητηθεί αυτό το παράδοξο, που μακάρι να παραμείνει έτσι. Προσωπικά πέραν του ζητήματος της οικονομίας δε σκέφτομαι κάτι άλλο, μόνο να μην αρχίσουμε να βλέπουμε εικόνες με μικρά λευκά φέρετρα.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Μ'αρεσει που καποιοι λεγατε οτι η Τουρκια κρυβει τα κρουσματα.

Εξακολουθώ να πιστεύω (σίγουρος δεν είμαι) πως η Τουρκία έκρυβε τα κρούσματα αρχικά, έτσι μοιάζει να ξέφυγε η κατάσταση εκεί. Αυτό, αν το καταλαβαίνω καλά, δείχνει το γράφημα... πως τα κάνανε περισσότερο θάλασσα και απ'τους Ιταλούς. 

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Όσο λοιπόν κι αν κάποιοι επιμένουν να εξισώνουν τον 90χρονο με το βρέφος, εμένα προσωπικά δε με απασχολεί η άποψή τους, για μένα είναι σα να μην υπάρχουν καν.

Οι 90χρονοι ελπιζω,ε; :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...