Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Αν δεν βρεθεί σύντομα θεραπεία και εμβόλιο θα καταλήξουμε

Θεραπεια υπαρχει απο οτι διαβαζω, ειναι συνδυασμος υδροχλωροκινης και αντιβιοτικου Zithromax. Απλα δεν ξερουν αν η υδροχλωροκινη ειναι ασφαλης σε καποιον που εχει τον συγκεκριμενο ιο. 

Η χλωροκινη υπαρχει 70 χρονια για την ελονοσια, την ρευματοειδη αρθριτιδα και νομιζω και τον ερπη. Ειναι ελαχιστα τοξικη για μικρο διαστημα ληψης, αλλα παλι απο οτι διαβαζω αν την παιρνεις για καιρο (ρευματοειδης αρθριτιδα) κανει κατι στα ματια. Η ΥΔΡΟχλωροκινη ειναι λιγο καλυτερη (ακομα λιγοτερο τοξικη).

Οποτε θεραπεια θα υπαρξει συντομα. Το κλειδι ειναι να μην παρεις την θεραπεια οταν ηδη εχει γινει η καταστροφη. Εκει ειναι το θεμα. Αν παρει την θεραπεια καποιος πχ 80 χρονων που ολο και κατι θαχει αλλο, και οι πνευμονες εχουν ηδη επηρεαστει, αντε γεια.

Δεν ειμαι γιατρος, απο οτι εχω διαβασει τους τελευταιους μηνες απο ξενες εγκυρες δημοσιευσεις.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, johnbond είπε

Οι γονείς μου είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους σε απομόνωση. 

Φαγητά τους πάω εγώ, τα άφηνω έξω και φεύγω,και τα ανοίγουν μετά από μέρες.

Τώρα όσοι παππούδες γουστάρουν να βολταρουν, που κυριολεκτικά βρίσκονται παντού ,σόρρυ αλλά δε θα λυπηθώ. Επιλογή τους. Μιλάς λες και θα πάρω μια καραμπίνα και θα τους σκοτώσω εγώ.. Όποιος θέλει να προστατευτεί μπορεί άνετα να το κανει. Δε χρειαζεται να ρημαξουμε το μέλλον της χώρας.

Δεν στέκουν αυτά που γράφεις, δεν βγαίνουν τα νούμερα. Δεν έχουν πρόβλημα μόνο οι παππούδες. Οι ευπαθείς ομάδες διαχέονται σε όλες τις ηλικίες. 

Προφανώς κάποιο προσωπικό οικονομικό ζόρι τραβάς και γράφεις ότι γράφεις. Κάνεις τεράστιο λάθος.

Ακόμα και αν κλείναμε όλους τους 70+ στα σπίτια τους και αφήναμε τους υπόλοιπους να κολλήσουν τον ιό, θα είχες το 5% του πληθυσμού με πνευμονία. Τα σκέφτεσαι αυτά που γράφεις; Πιστεύεις ότι θα άντεχε το σύστημα υγείας; Πάλι θα κατέρρεε. Πάλι θα κλεινόταν ο κόσμος στα σπίτια του.

• Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Κάτι που δυσκολεύομαι να καταλάβω.
O ιός απ΄ότι φαίνεται δεν δυσκολεύεται από τη ζέστη.Αυτό σημαίνει πως είτε τώρα, είτε σε 3 μήνες, η μεταδοτικότητα θα είναι η ίδια.
Τι κάνουμε λοιπόν? Μπαίνουμε σε καραντίνα ένα μήνα και έχουμε μετά κλειστά τα σύνορα μέχρι να βρεθεί εμβόλιο?
Μένουμε σε καραντίνα για 1-2 χρόνια μέχρι να βρεθεί εμβόλιο?

Αυτή την απορία είχα και εγώ πριν 15-20 μέρες, όταν πρωτοξεκίνησε η ιστορία. Τότε ήμασταν λίγοι και μας έλεγαν γραφικούς. Σήμερα τα ζώα έχουν αρχίσει να ενημερώνονται και να μειώνονται σε αριθμό.. Δύο τρόποι για να σταματήσει όλο αυτό: εμβόλιο ή/και ανοσία αγέλης. Στο μεταξύ θα είμαστε σε καραντίνες. Όταν θα χαλαρώνουν τα μέτρα, θα ξαναέχουμε κορυφούλα και πάει λέγοντας.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, johnbond είπε

Και 5% να έφτανε οι νεκροί θα ήταν και πάλι κατά βάση ηλικιωμένοι.. Δηλαδή καταστρέφουμε την παγκόσμια οικονομία ,τη δημοκρατία την ψυχολογία των πολιτών για να δώσουμε 3 χρόνια ζωής στους ηλικιωμένους ? 

Οχι. "Κυνικο", αλλα μαλλον το αντιθετο συμβαινει..(σε στυλ απο πρωτων βοηθειων εως χειρουργειου πολεμου..!)
-> (πλεον) υπαρχει η παραδοχη πως δεν <επιλεγουν> τους ηλικιωμενους, για να δωσουν πιθανοτητα παρατασης:

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, johnbond είπε

Τώρα όσοι παππούδες γουστάρουν να βολταρουν, που κυριολεκτικά βρίσκονται παντού ,σόρρυ αλλά δε θα λυπηθώ. Επιλογή τους. Μιλάς λες και θα πάρω μια καραμπίνα και θα τους σκοτώσω εγώ.. Όποιος θέλει να προστατευτεί μπορεί άνετα να το κανει. Δε χρειαζεται να ρημαξουμε το μέλλον της χώρας.

Γιατί εσυ ξέρεις πως αυτοί που πεθαίνουν καθημερινά, είναι αυτοί που κόλλησαν τον ιό μετά τα μέτρα και είναι 100% υπεύθυνοι για τον θάνατο τους;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Έχει ένα ενδιαφέρον η παρατήρηση σου, όμως δεν συμφωνώ.

Η Κίνα δεν έχει δώσει τέλος σε τίποτα. Ακόμα σε προληπτική καραντίνα είναι και αφού τελειώσει η Καραντίνα (σε ~10 μέρες) μπορεί να αποπειραθούν να γυρίσουν σταδιακά σε κάποιο είδους κανονικότητα. Μπορεί βέβαια ο ιός να επιστρέψει και είναι ένα ερώτημα οι οικονομικές (και λοιπές) συνέπειες.

Η δημοκρατία (φιλελεύθερη ολιγαρχία) είναι λιγότερο αποτελεσματική σε αυτές τις περιστάσεις. Το μοντέλο διακυβέρνησης της Κίνας (απολυταρχική ολιγαρχία) όταν σταματήσει να κάνει πως δεν συμβαίνει τίποτα τότε φτιάχνει νοσοκομεία σε λίγες μέρες και τους κλείνει όλους μέσα με το ζόρι κλπ.

Στα σχετικά πρόσφατα χρόνια στην Ευρώπη έχει αναπτυχθεί μια διεθνοποιημένη τεχνοκρατική ελίτ. Ταυτόχρονα υπάρχουν διάφοροι οι οποίοι είναι τυφλοί οπαδοί της επιστήμης, της λογικής κλπ κλπ. Στα πλαίσια της Ε.Ε. πολλά πράγματα παρουσιάζονται ως απολίτικα ως απλά αυτά που προστάζει ένας αόριστος ορθολογισμός, η οικονομική επιστήμη κλπ κλπ. Προσωπικά, για να καταλήξω, φοβάμαι μήπως (ιδιαιτέρως αν αυτή η κατάσταση δεν είναι προσωρινή) στην εποχή του Κορωνοιου πηγαίνουμε προς επέκταση της δύναμης αυτών των Ελίτ. Οι αποφάσεις που θα παίρνουν για το κοινό καλό θα μας παρουσιάζονται ως απολίτικες αντικειμενικές ψυχρές... επιστημονικές, από εμπειρογνόμονες κλπ κλπ. Μήπως κάπως έτσι τελικά έρθουμε πιο κοντά στο σύστημα (απολυταρχική ολιγαρχία) της Κίνας, αλλά με τα δικά μας χαρακτηριστικά (επιστήμονες και ειδικούς ως προσωπείο πολιτικών αποφάσεων). Να δούμε.

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.

Κι ενα δευτερευον ερωτημα .σε ενα οποιοδηποτε μελλοντικο προβλημα παρομοιας η παραπλησιας φυσεως τι ακριβως θα συμβει;

Εντυπωσιακο παντως το πως πλασαρονται οι καθε ειδους 《απαγορευσεις》και το πως γινονται ευρεως αποδεκτες και αρεστες φτανοντας σε σημειο πολλοι να τις αποζητουν ως μεσο σωτηριας.

Δεν υπονοω απολυτως τιποτα ,απλα καποιες σκεψεις δικες μου

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, johnbond είπε

Δεν ξέρω αν το γνωρίζεται όσοι έχετε πανικοβληθεί από τους 4000 νεκρούς,η Ιταλία έχει 640.000 θανάτους ετησίως.  

Οπότε και 100.000 να φτάσουν οι θάνατοι του κορονοιου  που δε θα φτάσουν στο ετήσιο σύνολο η διαφορά είναι ανεπαίσθητη. 

Πραγματικά παντελώς άκυρο επιχείρημα. Αυτό που γίνεται στην Ιταλία μπορεί άνετα η ακόμα χειρότερα να γίνει σε εμάς η αλλου. Οι 640000 θάνατοι είναι σε μια χώρα με πληθυσμό υπερπολλαπλασιο της Ελλάδας. Ο ιός όμως δεν θα σε ρωτήσει πόσο πληθυσμό έχετε στην χώρα σας για να μπορώ να αφανισω τόσους. Ο ιός θα σκοτώσει όσο πιο πολλούς μπορεί μέχρι είτε να μην υπάρχουν άλλοι με αδύναμο ανοσοποιητικο είτε να αντιμετωπιστει με μέτρα καραντίνας είτε με φάρμακο. Τα στατιστικά που λες λοιπόν είναι παντελώς άσχετα με το θέμα του ιού, αν συζητούσαμε για αλλά θέματα πχ δημογραφικά τότε θα είχαν νόημα. Το μόνο δημογραφικό που έχει σημασία για τον ιό είναι η πληθυσμιακή πυκνότητα που όσο μεγαλύτερη τόσο πιο μεγάλη πιθανότητα μετάδοσης ενώ επίσης το ποσοστό των ηλικιωμένων σε μια χώρα παίζει τον ρόλο του για τον αριθμό που θα φτάσουν οι νεκροί. 

• Like 6
Δημοσ.
Μόλις τώρα, johnbond είπε

περιεργα τα λες..απο την μια να προστατευτουμε αλλα απο την αλλη καταστρεφουμε την Δημοκρατια..
θα σε συμβουλευα καλοπροαιρετα χωρις να θελω να το παιξω κατι να ψαξεις ποια ηταν η εννοια της δημοκρατιας στην αρχαια Ελλαδα..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα μπορεί αυτοί που έχουν περάσει τον ιό να το βάζουν στο βιογραφικό τους ως προσόν.

Εννοείται.. σαν το βραχιολάκι στο Contagion (2011). Αρκεί να προκύπτει ανοσία που να έχει διάρκεια και να μην έχουμε μεταλλάξεις.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ideal09 είπε

Γιατί εσυ ξέρεις πως αυτοί που πεθαίνουν καθημερινά, είναι αυτοί που κόλλησαν τον ιό μετά τα μέτρα και είναι 100% υπεύθυνοι για τον θάνατο τους;

Θα μπορούσαν να κάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων.. Γιατί πρέπει να την πληρώσει όλη η κοινωνία; 

Εδώ ακόμη και τώρα βολταρουν χαλαρά οι παππούδες. Άμα βγεις έξω το 70% που βλέπεις είναι άνω των 60

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οποίο Contagion είναι απολύτως έγκυρο επιστημονικά. Είχαν συμβούλους από το Αμερικανικό Κέντρο Λοιμώξεων για τη δημιουργία της ταινίας.

Επεξ/σία από Philippe
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 19/3/2020 στις 10:21 ΠΜ, ant_ είπε

Παντως σημερα ειχαν κανονικα dettol στα σουπερ μαρκετ

δεν υπηρχε η μετα αποκαλυπτικη εικονα της προηγουμενης εβδομαδας

Φρόντισε γι' αυτό ο συμφορουμίτης που παραπονέθηκε για ξηρή επιδερμίδα στα χέρια. :P

Στις 19/3/2020 στις 3:36 ΜΜ, koulkos είπε

Εδώ, θα βρείτε ακόμη μία έγκριση για αγορά latex γαντιών μιας χρήσης από το ίδιο φαρμακείο, προς 7 ευρώ η 100αδα. Στο skroutz και γενικότερα με μια απλή αναζήτηση, τα βρίσκεις από 3 ευρώ την 100δα. Πρέπει οπωσδήποτε να επιληφθεί αρμόδιος επί του θέματος. 

Όπως ακριβώς επιλήφθηκαν και με το σκάνδαλο της Novartis...

Στις 19/3/2020 στις 11:47 ΜΜ, mp123 είπε

Οκ και τι έγινε. Η εποχιακή γρίπη σκοτώνει πιο πολλούς και κανείς δεν κάνει έτσι.

880 σελίδες μετά (το συγκεκριμένο ποστ) και μηδένισε το κοντέρ. Ξαναγυρίσαμε στην πρώτη σελίδα.

14 ώρες πριν, el00019 είπε

Ο άλλος ο ηλίθιος ρεπορτερ στο ΣΚΑΙ στις 8 το πρωί βρήκε έναν παππού που γυμναζόταν μόνος του σε ένα έρημο πάρκο και τον ρώταγε

"Μα τι κάνετε εδώ...γιατί δεν είστε σπίτι"

Άλλος ένας που βγήκε έξω χωρίς κανένα απολύτως λόγο.

Και δεν εννοώ τον παππού.

11 ώρες πριν, manolis115 είπε

Μην γελάσετε. Έχει σκεφτεί κανείς να φτιάξει αυτοσχέδια μάσκα από αλουμινόχαρτο; Διαπερνάει ο ιός το αλουμινόχαρτο;

Τώρα που το έγραψες: Αύριο σηκώνομαι νωρίς, μπας και προλάβω να στοκάρω πριν τα μαζέψουν όλα. :D

11 ώρες πριν, margaritagr είπε

Το οξυμετρο βάσει συμβουλής καθηγητή πνευμονολογιας το πήρα. Το νόημα είναι αν αρρωστήσεις κι έχεις συμπτώματα από το αναπνευστικό , να μπορείς να έχεις μια μέτρηση στην επικοινωνία με τον γιατρό σου. 

Μετά που το είπα και στη παθολόγο μου είπε πολύ καλά έκανες. 

Κακώς.

Έπρεπε να ρωτήσεις πρώτα εδώ.

10 ώρες πριν, cupra20vt είπε

Και κάτι άσχετο, σήμερα πελάτης μου από Μύκονο μου έκανε παραγγελία 3 παλέτες αγγούρια..

Τόση κατανάλωση ποια... 

Βγάλε φήμη ότι βοηθάνε το ανοσοποιητικό, για σίγουρο ξεπούλημα.

8 ώρες πριν, pontez2 είπε

Tα χαρτάκια ειναι συγκεκριμένα. Αν δεν υπάρχουν δεν μπαίνεις, μέχρι να επιστραφεί ένα :)

Μέχρι που θα τα πλαστογραφήσουν κι αυτά και θα τα πουλάνε στη μαύρη, μαζί με μάσκες και αντισηπτικά.

8 ώρες πριν, Malthador είπε

Τα διόδια γιατί δουλεύουν; Είναι είδος πρώτης ανάγκης; 

Για αυτούς που τα εισπράττουν, είναι.

8 ώρες πριν, FilthyGrandPa είπε

Μήνυμα Γεωργιάδη στα σούπερ μάρκετ: Βάλτε εφημερίδες στα μαγαζιά σας, αλλιώς θα βγάλουμε ΠΝΠ

Τί να την κάνει την ΠΝΠ;

Καλύτερα να δείξει πώς φτιάχνεις μάσκα από εφημερίδα DIY και μετά η ζήτηση και οι πωλήσεις των εφημερίδων θα ξαναζήσουν μέρες '89.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, johnbond είπε

Θα μπορούσαν να κάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων.. Γιατί πρέπει να την πληρώσει όλη η κοινωνία; 

Εδώ ακόμη και τώρα βολταρουν χαλαρά οι παππούδες. Άμα βγεις έξω το 70% που βλέπεις είναι άνω των 60

Διότι αυτό που σου διαφεύγει είναι ότι στην εντατική δεν θα μπει μόνο ο ηλικιωμένος αλλά και ο νεώτερος,απλα ο νεώτερος έχει περισσότερες πιθανότητες να ανανηψει και να μην χάσει την ζωη του, τις 2-3 εβδομαδες νοσηλείας ομως θα τις φάει, την ΜΕΘ θα την πιασει και το κόστος του θα το πληρώσει το κράτος, επίσης ακόμα και στο σπίτι να περιοριστουν οι ηλικιωμένοι μπορεί να υπάρξει κατάρρευση του συστήματος λόγω πολλών κρουσμάτων. Γενικα η άποψη κρατήστε τους ηλικιωμενους στο σπίτι και όλοι οι άλλοι να συνεχίσουν την καθημερινότητα τους  για να μην την πληρώσουν αυτοί είναι επιφοβη και λανθασμένη. 

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...