Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, johnbond είπε

Και όμως μιλάμε για στατιστικά.. όταν μου κάνεις άνω κάτω τον πλανήτη για ένα ιό με θνησιμότητα το πολύ 0.5% τότε τι να λέμε.

Στη χειρότερη δηλαδή 40εκ νεκροί παγκόσμιως αν νοσουσαν ολοι που δεν υπάρχει περίπτωση. Τη στιγμή που ο πληθυσμός της γης αυξανεται κατά 90εκ το χρόνο... 

Δεν μας φτάνει καν ο κορονοιος για να ισορροπήσουμε την αύξηση και ακόμη συζητάτε 950 σελίδες μετά 

Αστειοτητες.
40 εκατομμυρια θανατοι παγκοσμιως απο εναν νεο ιο το θεωρεις αναξιο αναφορας. Προφανως γιατι βλεπεις 40 εκατομμυρια κουκιδες και οχι 40 εκατομμυρια ανθρωπους.
Κανονικα δεν θα επρεπε καν να μπω στον κοπο να απανταω σε αυτες τις βλακειες.

• Like 13
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όσο τα κρούσματα διπλασιάζονται ανά 6 ήμερες, η κατάσταση είναι κάπως αντιμετωπίσιμη. Αν όμως ο ρυθμός πάει στις 5/4/3 ημέρες, τότε καταρρέει το σύστημα υγείας. 

Το μόνο μέτρο είναι η απόλυτη καραντίνα. Χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας και αστυνομία στον δρόμο, κάτι τέτοιο δεν παίζει. 

Πήραμε γρήγορα μέτρα, είμαστε ακόμα χαμηλά σε νούμερα, αλλά η καραντίνα είναι τραγική. Μπάζει νερά από παντού, από αδιάφορους, ανεύθυνους, μη ενημερωμένους, χαζούς πολίτες. 

Έχουμε την τύχη να μπορούμε να το σώσουμε ακόμα. Αρκεί να μπει απαγόρευση κυκλοφορίας και να κλείσουν και σταματήσουν και άλλες επιχειρήσεις. Θέλει πολύ αυστηρή καραντίνα για να δούμε τον ιό να εξαφανίζεται σιγά-σιγά. 

Πάρα πολλοί πολίτες υποτιμούν την κατάσταση. Πάρα πολλοί. Μου φαίνεται αδιανόητο το ότι δεν φοβίζει κάποιον 30άρη το γεγονός να περάσει πνευμονία σε ένα νοσοκομείο που έχει άλλους 50-100 στην ίδια κατάσταση με αυτόν. Με ξεπερνάει. 

Απαγόρευσε την κυκλοφορία να τελειώσει το αστείο με τους μ@λάκες. Και το τέλος του κόσμου να έρθει, αυτοί δεν θα το καταλάβουν. Κάντε το σωστό και ας πιστεύουν θεωρίες συνωμοσίας οι ηλίθιοι. 

• Like 9
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gordonas είπε

Αν άφηναν τον ιό απλά να κάνει την "δουλειά" του, τότε θα κατέρρεαν όλα τα συστήματα υγείας στον κόσμο και το 0,5% θα γινόταν 5-8% και θα έπαιρνε και πολύ νεότερο κόσμο.

Οπότε άσε τις αμπελοφιλοσοφίες για τα αθλητικά.

Και 5% να έφτανε οι νεκροί θα ήταν και πάλι κατά βάση ηλικιωμένοι.. Δηλαδή καταστρέφουμε την παγκόσμια οικονομία ,τη δημοκρατία την ψυχολογία των πολιτών για να δώσουμε 3 χρόνια ζωής στους ηλικιωμένους ? 

• Confused 6
  • Sad 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, PostHelper είπε

Αστειοτητες.
40 εκατομμυρια θανατοι παγκοσμιως απο εναν νεο ιο το θεωρεις αναξιο αναφορας. Προφανως γιατι βλεπεις 40 εκατομμυρια κουκιδες και οχι 40 εκατομμυρια ανθρωπους.
Κανονικα δεν θα επρεπε καν να μπω στον κοπο να απανταω σε αυτες τις βλακειες.

Από που προκύπτει ότι το ποσοστό του SARS2 είναι 0,5% αν δράσει ανεξέλεγκτα; Φαντάζεστε την Ινδία να την σαρώνει αυτός ο ιός; 0,5% θα είχε εκεί; 

Όποια χώρα του κόσμου πάει με την θεωρία της ανοσίας της αγέλης θα βρεθεί χωρίς σύστημα υγείας. Το υποτιθέμενο 0,5% θα γίνει 5-6-7-8% και βάλε. 

Λέει ο καθένας την παλαβομάρα του και ασχολούμαστε. Είναι λάθος οι καλύτεροι γιατροί του κόσμου και επιστήμονες, που έχουν φάει δεκαετίες στα βιβλία, και είναι σωστός ο μπαρούφας του insomnia. 

Απομονώστε τα troll και του ψεκασμένους. 

1 λεπτό πριν, johnbond είπε

Και 5% να έφτανε οι νεκροί θα ήταν και πάλι κατά βάση ηλικιωμένοι.. Δηλαδή καταστρέφουμε την παγκόσμια οικονομία ,τη δημοκρατία την ψυχολογία των πολιτών για να δώσουμε 3 χρόνια ζωής στους ηλικιωμένους ? 

Προτιμώ να δώσω χρόνο ζωής στους ηλικιωμένους παρά στους ψεκασμένους. 

Δεν θα καταστραφεί η παγκόσμια οικονομία για δύο μήνες παύσης. 

• Like 13
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, johnbond είπε

ωραια ας ξεκινησουμε απο τους γονεις σου... fair enough? 

• Like 19
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gordonas είπε

Δεν θα καταστραφεί η παγκόσμια οικονομία για δύο μήνες παύσης. 

Αυτό αρκεί για τη σχέση σου με τα οικονομικα.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, johnbond είπε

Οταν πεινασεις και θες να κανεις ενα τοστ με μαρμελαδα ρε παιδι μου, παρε το τοστ και μετα ανοιξε τον εγκεφαλο σου να παρεις την μαρμελαδα.....
Μα τωρα ειναι αποψεις αυτες? Αυτα δεν τα λενε ουτε παιδια Α γυμνασιου που κανω μαθημα. Τουλαχιστον εκεινα ρωτανε και μαθαινουν. Τετοια χαζα πραγματα δεν εχω ακουσει.

• Like 15
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, johnbond είπε

Και όμως μιλάμε για στατιστικά.. όταν μου κάνεις άνω κάτω τον πλανήτη για ένα ιό με θνησιμότητα το πολύ 0.5% τότε τι να λέμε.

Στη χειρότερη δηλαδή 40εκ νεκροί παγκόσμιως αν νοσουσαν ολοι που δεν υπάρχει περίπτωση. Τη στιγμή που ο πληθυσμός της γης αυξανεται κατά 90εκ το χρόνο... 

Δεν μας φτάνει καν ο κορονοιος για να ισορροπήσουμε την αύξηση και ακόμη συζητάτε 950 σελίδες μετά 

38 λεπτά πριν, johnbond είπε

Δεν ξέρω αν το γνωρίζεται όσοι έχετε πανικοβληθεί από τους 4000 νεκρούς,η Ιταλία έχει 640.000 θανάτους ετησίως.  

Οπότε και 100.000 να φτάσουν οι θάνατοι του κορονοιου  που δε θα φτάσουν στο ετήσιο σύνολο η διαφορά είναι ανεπαίσθητη. 

Τελικα ζουν αναμεσα μας...και ψηφιζουν

• Like 4
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, KilliK είπε

εγω αυτο που βλεπω, ειναι οτι απετυχε η Δημοκρατια.

η απολυταρχικη Κινα καταφερε και εδωσε τελος στην κριση με μεθοδους που καποιοι θα της χαρακτηριζαν φασιστικες. ε

Ο Κινα θα πρεπει να απολογηθει βασικα για ολα αυτα. Μετα την κριση.

Τα αλλα περι Δημοκρατιας στην Ευρωπη θα τα σχολιαζα ανετα, αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν μας επιτρεπουν να τα αναφερουμε εδω μεσα λογω πολιτικων αποψεων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, johnbond είπε

Αυτό αρκεί για τη σχέση σου με τα οικονομικα.

Η παγκόσμια οικονομία δεν καταστράφηκε από δύο παγκόσμιους πολέμους που διέλυσαν σχεδόν όλες τις δομές της.

Σε 1 χρόνο πάλι ανάπτυξη θα έχει όλος ο δυτικός κόσμος και η Ελλάδα μαζί. 

Το ζητούμενο τώρα είναι να επικρατήσει η λογική και όχι οι ψεκασμένοι. Έτσι θα τελειώσουμε με τον ιό με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Επεξ/σία από gordonas
  • Like 6
  • Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, KilliK είπε

εγω αυτο που βλεπω, ειναι οτι απετυχε η Δημοκρατια.

η απολυταρχικη Κινα καταφερε και εδωσε τελος στην κριση με μεθοδους που καποιοι θα της χαρακτηριζαν φασιστικες.

οριστε:

China sends doctors and masks overseas as domestic coronavirus infections drop

Έχει ένα ενδιαφέρον η παρατήρηση σου, όμως δεν συμφωνώ.

Η Κίνα δεν έχει δώσει τέλος σε τίποτα. Ακόμα σε προληπτική καραντίνα είναι και αφού τελειώσει η Καραντίνα (σε ~10 μέρες) μπορεί να αποπειραθούν να γυρίσουν σταδιακά σε κάποιο είδους κανονικότητα. Μπορεί βέβαια ο ιός να επιστρέψει και είναι ένα ερώτημα οι οικονομικές (και λοιπές) συνέπειες.

Η δημοκρατία (φιλελεύθερη ολιγαρχία) είναι λιγότερο αποτελεσματική σε αυτές τις περιστάσεις. Το μοντέλο διακυβέρνησης της Κίνας (απολυταρχική ολιγαρχία) όταν σταματήσει να κάνει πως δεν συμβαίνει τίποτα τότε φτιάχνει νοσοκομεία σε λίγες μέρες και τους κλείνει όλους μέσα με το ζόρι κλπ.

Στα σχετικά πρόσφατα χρόνια στην Ευρώπη έχει αναπτυχθεί μια διεθνοποιημένη τεχνοκρατική ελίτ. Ταυτόχρονα υπάρχουν διάφοροι οι οποίοι είναι τυφλοί οπαδοί της επιστήμης, της λογικής κλπ κλπ. Στα πλαίσια της Ε.Ε. πολλά πράγματα παρουσιάζονται ως απολίτικα ως απλά αυτά που προστάζει ένας αόριστος ορθολογισμός, η οικονομική επιστήμη κλπ κλπ. Προσωπικά, για να καταλήξω, φοβάμαι μήπως (ιδιαιτέρως αν αυτή η κατάσταση δεν είναι προσωρινή) στην εποχή του Κορωνοιου πηγαίνουμε προς επέκταση της δύναμης αυτών των Ελίτ. Οι αποφάσεις που θα παίρνουν για το κοινό καλό θα μας παρουσιάζονται ως απολίτικες αντικειμενικές ψυχρές... επιστημονικές, από εμπειρογνόμονες κλπ κλπ. Μήπως κάπως έτσι τελικά έρθουμε πιο κοντά στο σύστημα (απολυταρχική ολιγαρχία) της Κίνας, αλλά με τα δικά μας χαρακτηριστικά (επιστήμονες και ειδικούς ως προσωπείο πολιτικών αποφάσεων). Να δούμε.

• Like 5
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mixos23 είπε

ωραια ας ξεκινησουμε απο τους γονεις σου... fair enough? 

Οι γονείς μου είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους σε απομόνωση. 

Φαγητά τους πάω εγώ, τα άφηνω έξω και φεύγω,και τα ανοίγουν μετά από μέρες.

Τώρα όσοι παππούδες γουστάρουν να βολταρουν, που κυριολεκτικά βρίσκονται παντού ,σόρρυ αλλά δε θα λυπηθώ. Επιλογή τους. Μιλάς λες και θα πάρω μια καραμπίνα και θα τους σκοτώσω εγώ.. Όποιος θέλει να προστατευτεί μπορεί άνετα να το κανει. Δε χρειαζεται να ρημαξουμε το μέλλον της χώρας.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, fredd0 είπε

εσυ λες 10-15 χιλιαδες, ο Τσιοδρας (με ομαδα πισω του των οποιων η δουλεια ειναι ακριβως να κανουν αυτες τις αναγωγες) λεει 2-3000

7 ώρες πριν, kritikos28 είπε

Αυτό το 10 με 15 χιλιάδες από που βγαίνει;Εάν ήταν τόσοι πολλοί θα είχαν γεμίσει τα νοσοκομεία.

μη το παρεις προσωπικα, ειμαι βεβαιος οτι εισαι φερεγγυο νικ, αλλα πιστευω τον Τσιοδρα.

Το νουμερο δεν το λεω εγω και δεν το παιρνω προσωπικα δεν εχω τετοια θεματα.Το λεει εδω :

https://www.skai.gr/news/ygeia/linou-koronoios-10-15000-ta-krousmata-giati-ayto-einai-thetiko

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...