Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Γιατί να τα φοράς με τις ώρες; Φόρα απλά τα γάντια όταν έρχεσαι σε επαφή με τον κόσμο(γιατί για να τα φοράς με τις ώρες φαντάζομαι είσαι ταμίας σε σουπερ μαρκετ, γιατρός/νοσηλευτής ή κάτι άλλο που έρχεσαι σε επαφή με το κόσμο)  με προσοχή μην αγγίξεις το πρόσωπο σου και μάσκα μόνο αν βρεθείς σε μέρος που έχει πολύ κόσμο όπως το μετρό

Σε δουλεια γραφειου ειμαι. Βλεπω συναδελφους με γαντια και μασκα, επι ωρες.... Προς το παρον, εγω ειμαι με το αντισηπτικο/αλκοολη ολη την ωρα...το να πιανω εγγραφα με λαστιχενια γαντια δεν το δοκιμασα ακομη.... και μασκα επι ωρες, σημαινει πονοκεφαλο για μενα....

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγω παντως ειχα τη δυνατοτητα να παω σε νησι αλλα δεν το εκανα λογο φοβου μην τυχον και εχω και το φερω στο νησί, δυστυχως οπως βλεπω ο ελληνας δεν βαζει μυαλο.. Οι περισσοτεροι σκεφτηκαν οτι αν γινει lockdown να μας βρει στα χωρια με τον κηπο και τη θαλασσα και οχι σε ενα διαμερισμα αθηνα.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, crom251 είπε

Απαγορευση μετακινησεων απο πολη σε πολη...ΧΤΕΣ!

Αφου τα ΖΩΑ δεν καταλαβαινουν αλλιως.

Ζωα πανίβλακες. Δεν θα πει τιποτα - καλομαθημενοι ελληναράδες.

• Like 3
Δημοσ.

LONDON (Reuters) - Britain has asked 65,000 former nurses and doctors to return to work and will deploy final-year medical students to fight the coronavirus health crisis, the health ministry said.

As the coronavirus outbreak sweeps across the world, governments, companies and investors are grappling with the biggest public health crisis since the 1918 influenza pandemic, panicked populations and imploding financial markets.

Final year medical students and student nurses are also being offered the chance to take temporary roles to boost the NHS frontline even further.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, 26ska είπε

κ όλοι αλλοι θα κυκλοφορούν για ψώνια;

Σιγά-σιγά δε θα 'ναι και πολλοί αυτοί που θα έχουν καβάτζα στην άκρη για ψώνια.

Δημοσ.

Ο Μπόρις έκανε την μ@λακία του αιώνα. Το θέμα είναι ότι θα την πληρώσουν όλοι. 

Όλοι έχουμε ψηφίσει κάποια στιγμή λάθος, αλλά δεν το πληρώσαμε τόσο ακριβά. Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα χαθεί η μπάλα τελείως εκεί.

Οι τύποι μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν είχαν πάρει κανένα μέτρο και έχουν ένα σύστημα υγείας (NHS) από τα χειρότερα στην Ευρώπη και με ένα ανύπαρκτο σχεδόν ιδιωτικό τομέα. Ούτε καν το ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό δεν έχουν.

Δεν έχουν ΜΕΘ, δεν έχουν γιατρούς, δεν έχουν ιδιωτικό τομέα και έχουν ήδη τεράστια διασπορά του ιού. Τι διάβολο σκεφτόταν αυτός ο άνθρωπος; 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mindreader είπε

Σε δουλεια γραφειου ειμαι. Βλεπω συναδελφους με γαντια και μασκα, επι ωρες.... Προς το παρον, εγω ειμαι με το αντισηπτικο/αλκοολη ολη την ωρα...το να πιανω εγγραφα με λαστιχενια γαντια δεν το δοκιμασα ακομη.... και μασκα επι ωρες, σημαινει πονοκεφαλο για μενα....

Αυτο με τα γαντια να πω την αλήθεια δεν εχω πολυκαταλαβει σε τι βοηθάει. Ισως μόνο να ειναι λιγο πιο αφυσικο να ξεχαστεις και να φερεις τα χερια στο προσωπο οταν φορας γάντια από οταν δεν φοράς. Αλλιώς ειναι πιο ευκολο να πας και να πλένεις τα χερια σου χωρίς γαντια. Ετσι και αλλιως αν πιασεις κατι μολυσμενο με τα γαντια μενει στο πλαστικο πανω ενεργό πολύ περισσότερες ώρες από οτι στην επιδερμίδα. Εκτος αν εχει καποιος γαντια που τα πεταει καθε 5 λεπτά. 

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gordonas είπε

Ο Μπόρις έκανε την μ@λακία του αιώνα. Το θέμα είναι ότι θα την πληρώσουν όλοι. 

Όλοι έχουμε ψηφίσει κάποια στιγμή λάθος, αλλά δεν το πληρώσαμε τόσο ακριβά. Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα χαθεί η μπάλα τελείως εκεί.

Οι τύποι μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν είχαν πάρει κανένα μέτρο και έχουν ένα σύστημα υγείας (NHS) από τα χειρότερα στην Ευρώπη και με ένα ανύπαρκτο σχεδόν ιδιωτικό τομέα. Ούτε καν το ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό δεν έχουν.

Δεν έχουν ΜΕΘ, δεν έχουν γιατρούς, δεν έχουν ιδιωτικό τομέα και έχουν ήδη τεράστια διασπορά του ιού. Τι διάβολο σκεφτόταν αυτός ο άνθρωπος; 

λες να το αποφασισε μονος του?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, sdragon είπε

Συνωμοσιολόγος κι εσύ; Και για τον HIV και τον κορωνοϊό έχει μελετηθεί και αποδειχτεί επιστημονικά. Τώρα αν δεν πιστεύεις ότι ισχύει τότε απλά μη δώσεις αίμα.

Ναι, είμαι συνωμοσιολόγος και διαβάζω στα κρυφά το fda.gov. Aν και δεν αποκλείω σε αρχικά στάδια του ιού να είναι χαμηλό το φορτίο στο αίμα. Και επειδή μου απευθύνεσαι με θράσος προσωπικά να σε ενημερώσω ότι αυτό το φορτίο δεν μετριέται σε kilograms!!!

"The potential for transmission of SARS-CoV-2 by blood and blood components is unknown at this time. However, respiratory viruses, in general, are not known to be transmitted by blood transfusion, and there have been no reported cases of transfusion-transmitted coronavirus. "

"Routine blood donor screening measures that are already in place should prevent individuals with clinical respiratory infections from donating blood. For example, blood donors must be in good health and have a normal temperature on the day of donation (21 CFR 630.10)."

https://www.fda.gov/vaccines-blood-biologics/safety-availability-biologics/updated-information-blood-establishments-regarding-novel-coronavirus-outbreak

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχε πολυ cocky συμβουλους ... Και ο Μπόρις και ο Trump 

2 λεπτά πριν, Perseus1966 είπε

λες να το αποφασισε μονος του?

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, patclo είπε

Αυτο με τα γαντια να πω την αλήθεια δεν εχω πολυκαταλαβει σε τι βοηθάει. Ισως μόνο να ειναι λιγο πιο αφυσικο να ξεχαστεις και να φερεις τα χερια στο προσωπο οταν φορας γάντια από οταν δεν φοράς. Αλλιώς ειναι πιο ευκολο να πας και να πλένεις τα χερια σου χωρίς γαντια. Ετσι και αλλιως αν πιασεις κατι μολυσμενο με τα γαντια μενει στο πλαστικο πανω ενεργό πολύ περισσότερες ώρες από οτι στην επιδερμίδα. Εκτος αν εχει καποιος γαντια που τα πεταει καθε 5 λεπτά. 

Το μόνο νόημα να φοράς γάντια είναι αν πας πχ στο σούπερ , μετά φεύγοντας τα βγάλεις και τα πετάξεις οπότε δεν μεταφέρεις τη μόλυνση πχ στο αμάξι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-Δημοσιογράφοι, κανάλια και σαητ βγήκαν στις πλατείες και μετράνε τον κόσμο. Παθαίνουν σοκ που συναντούν ανθρώπους μόνους τους σε παγκάκια, να περπατάνε ή να τρέχουν λες και θα κολλήσουν από τον αέρα. Τους ρωτούν γιατί είναι έξω και γιατί δεν φοράνε μάσκες, τη στιγμή που γιατροί έχουν εξηγήσει ότι δεν χρειάζεται σε εξωτερικό χώρο. Τους φαίνεται ανευθυνότητα κάποιος να θέλει να περπατήσει ή να τρέξει. Μάλλον δεν ξέρουν ότι πολλοί έχουν μυοσκελετικά προβλήματα και οι γιατροί τους το έχουν συστήσει, μην πω επιβάλλει.

-Τα κρουσματα σύμφωνα με τον Τσιόδρα είναι καταγεγραμμένα μόνο στο 15%. Επειδή σίγουρα θα τους έχει ξεφύγει ένα ποσοστό ακόμα και στην εκτίμηση, αν υποθέσουμε ότι είναι το 10% οι καταγεγραμμένοι, τότε οι real είναι 4950. Και θα είναι τόσοι αν σκεφτείτε ότι εξετάζουν μόνο τις ευπαθείς ομάδες και τα πολύ βαριά περιστατικά (λίγο πριν τη νοσηλεία). Φυσικά αυτό τους έχει βολέψει στο να φαίνονται πολύ λιγότερα τα κρούσματα. Επειδή ξέρουν τους πραγματικούς αριθμούς, γι αυτό και έχουν επιβάλλει αρκετά ακραία μέτρα και θα επιβάλλουν κι άλλα.

-Το να γίνει ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, θα επιδεινώσει την κατάσταση. Με το που ανακοινωθεί (εκτός αν γίνει νύχτα), θα βγουν όλοι μαζικά στα σουπερ μαρκετ, μπακάλικα, φαρμακεία. Λόγω του συνωστισμού, ακόμα και λίγες ώρες να κρατήσει, θα είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που θα εκτεθούν στον ιό απ' ότι αυτές τις μέρες. Τα 31 στο περίπου κρούσματα τη μέρα  (31+90%=310) θα εκτοξευθούν σε εκατοντάδες μετρήσιμα και χιλιάδες μη. Το ότι κάποιοι λίγοι περπατούν ή κάθονται στις πλατείες, δεν είναι πουθενά κακό ως προς τη διάδοση. Ας το καταλάβουν και τα κανάλια. Θα επηρεαστούν κι αυτοί γιατί μετά τι "ρεπορταζ" τρόμου θα κάνουν;;

Off: Περίμενα ότι θα το βρισκα κλειδωμένο...

Φαίνεται για πρώτη φορά οι admins έχουν βάλει πολύ νερό στο κρασί τους. Άλλα θέματα "γενικού" ενδιαφέροντος κλειδώνονταν με μεγάλη ευκολία & ταχύτητα. Ξέρουν ότι όλοι ενδιαφέρονται και συζητάνε μόνο για αυτό, οπότε αν κλειδωθεί, πάπαλα η επισκεψιμότητα 😋

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 6
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...