Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ετοιμαστειτε για νεο διαγγελμα Μητσοτακη απο Δευτερα...με πληρη απαγορευση κυκλοφοριας...

Κάτσε μη το ανακοινώσει και αύριο. Αν δουν πάλι την ίδια ή και χειρότερη κατάσταση στις εθνικές, στα πάρκα, κτλ σου λέει Κυριακή θα είναι ακόμη χειρότερα οπότε μπορεί να το ανακοινώσουν άμεσα..

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παντως με βάση τις εξελίξεις, 

Βλέπω στο μέλλον να ψάχνεις  60αρη plus και θα είναι είδος προς εξαφάνιση... 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δε θέλω να ακουστώ σαν τους υπόλοιπους σίγουρους που postάρουν εδώ, αλλά δεν περιμένω κάποιου είδους restart.

https://medium.com/@cache_86525/how-covid-19-will-push-for-an-even-more-aggressive-automation-f81d6fc0c4d7

How COVID-19 will push for an even more aggressive automation

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sdragon είπε

Το θέμα είναι να περιοριστεί η μετάδοση και να μειωθούν αρκετά τα νέα κρούσματα. Προφανώς και δεν θα εξαλειφθεί πλήρως, εκτός και αν χαθεί μόνος του όπως ο SARS και ο MERS, και περιμένουμε πρώτα κάποιο φάρμακο και μετά το εμβόλιο για να ξεμπερδέψουμε τελείως.

Αυτο ειναι το κακο.. Δεν περιοριζεται,καθυστερει..!!! Σε πολλα post μου αναφερω για περιοδο χαριτος!!!

Δημοσ.

Παιδια, θυμηστε μου, κατα βαση, ο ιος μεταδιδεται μεσω της επαφης; Γαντια μπορω να φοραω για ωρες, αλλα μασκα για ωρες δεν μπορω, ειναι σαν να μην μπορω να αναπνευσω, και συνηθως με πιανει πονοκεφαλος.... Να φορεσω μασκα για λιγη ωρα, για κατι εκτακτο ναι, αλλα για πολυ ωρα, θα πονοκεφαλιασω στανταρντ...

Ποση μεταδοτικοτητα εχει μεσω επαφης/επιφανειων, και ποση μεσω αερα; Εχουν ανακοινωσει;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gia_nnis είπε

Αυτο ειναι το κακο.. Δεν περιοριζεται,καθυστερει..!!! Σε πολλα post μου αναφερω για περιοδο χαριτος!!!

Δεν είναι τόσο τραγικά. Απλώς το σύστημα υγείας θα μπορεί να φροντίσει εύκολα τα βαριά περιστατικά και όσοι την περάσουν εύκολα θα έχουν ανοσία.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mindreader είπε

Παιδια, θυμηστε μου, κατα βαση, ο ιος μεταδιδεται μεσω της επαφης; Γαντια μπορω να φοραω για ωρες, αλλα μασκα για ωρες δεν μπορω, ειναι σαν να μην μπορω να αναπνευσω, και συνηθως με πιανει πονοκεφαλος.... Να φορεσω μασκα για λιγη ωρα, για κατι εκτακτο ναι, αλλα για πολυ ωρα, θα πονοκεφαλιασω στανταρντ...

Ποση μεταδοτικοτητα εχει μεσω επαφης/επιφανειων, και ποση μεσω αερα; Εχουν ανακοινωσει;

Δεν υπαρχει κανονας! Απλα περιοριζεις τα ποσοστα..

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mindreader είπε

Το ιικό φορτίο πέζει ρόλο.σε κλειστούς χώρους προφανώς κολλάς ευκολότερα.η μεταδοτικότητα είναι 3 φορές παραπάνω από τι γριπη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτοι εδω μοιαζουν για γιατροι και λενε κατι περιεργα.

καλα θα ηταν ενας γιατρος να μας πει την αποψη του.

Spoiler

Επεξ/σία από Perseus1966
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mindreader είπε

Γιατί να τα φοράς με τις ώρες; Φόρα απλά τα γάντια όταν έρχεσαι σε επαφή με τον κόσμο(γιατί για να τα φοράς με τις ώρες φαντάζομαι είσαι ταμίας σε σουπερ μαρκετ, γιατρός/νοσηλευτής ή κάτι άλλο που έρχεσαι σε επαφή με το κόσμο)  με προσοχή μην αγγίξεις το πρόσωπο σου και μάσκα μόνο αν βρεθείς σε μέρος που έχει πολύ κόσμο όπως το μετρό

Δημοσ.

Κανε ενα γενικο lockdown μωρε μεχρι να παει 12

βγαλε μια ανακοινωση εκτακτη μονο και μονο για τα ΖΩΑ που εφυγαν απο αθηνα και αστους να μεινουν εκει που πανε και ας μην εχουν τροφιμα.αντε πια με τον καθε καμμενο

ριξε και ενα 5 χιλιαρο στο κεφαλι του καθενος προστιμο και να το πληρωσει θελει δε θελει να σου πω εγω το ξανακανει?

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DrLo είπε

Γύρισα πριν από λίγο από το ΣΜ.

Είχα παει τελευταία φορά πριν τον όλο αυτόπανικό και με τα όσα διάβαζα (ξκαι εδώ) και άκουγα δεν ήξερα τι να περιμένω και είχα μια μικρή ανησυχία η αλήθεια είναι.

ΟΚ, ίσως φταίει ότι πήγα αργα σχετικά και ότι αρκετός κόσμος έχει μαζέψει "εφόδια" τις προηγούμενες μέρες αλλά πραγματικά ήταν τα πιο χαλαρά ψώνια που έχω κάνει στη ζωή μου. Σε κατάστημα αλυσίδας που δε φημίζεται για τις μικρές ουρές του (κάθε άλλο) που μάλιστα έχει γίνει ανακαίνηση πρόσφατα μέσα και έχει μεγαλώσει πολύ, υπήρχαν κάμια 15ρια άτομα όλα κι όλα.

Παρατήρησα ότι στα ταμία έχουν βάλει ταινίες κάτω ανα συγκεκριμένα διαστήματα (όπως πχ στα αεροδόμια) και γενικά ούτε ουρές (άνοιξαν ταμείο σε φάση που κανονικά θα σε έιχαν να περιμένεις).

Κλασσικά ξέχασα να πάρω καποια πραγματα αλλά στο μόνο που παρατήρησα έλλειψη ήταν σε ένα συγκεκριμένο SKU ξηπρών καρπων που μ' αρέσουν και πήρα τα τελευταία κομμάτια.

Με αυτά και με εκείνα πρέπει να έχω τώρα τρόφιμα για καμιά 20ρια μέρες σε απομόνωση. 

Σκέψου όμως ότι είναι και 5 μέρες πριν τους μισθούς συντάξεις που όλοι έχουν αδειάσει. 

Δημοσ.

Κορονοϊός: Έφτασε στην Ιταλία εβδομάδες πριν την διάγνωση του πρώτου κρούσματος

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/kosmos/292457/koronoios-eftase-stin-italia-evdomades-prin-tin-diagnosi-tou-protou-kroysmatos

Τα λεγα Εγώ πριν λίγες μέρες,γ αυτο έχουν τέτοια νούμερα.εκοβε βόλτες ο ιός βδομάδες εκεί μέχρι να τον πάρουν πρεφα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...