Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Αύριο, Σάββατο, θα είναι εκτάκτως κλειστές όλες οι λαϊκές της χώρας, ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Από Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι στις λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, γνωστοποίησε ότι από τη Δευτέρα γίνεται υποχρεωτική απόσταση ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι από το Σάββατο απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε όλη την ελληνική επικράτεια.

https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-kroysmata-nekroi-enimerosi-ypoyrgeioy-20-3-2020

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κορονοϊός: Διδάσκοντες ΕΚΠΑ κατά Τσιόδρα

https://www.ethnos.gr/ellada/95298_koronoios-didaskontes-ekpa-kata-tsiodra-aparadektes-oi-theseis-toy

«Για ποιο λόγο δεν κάνουν τα προβλεπόμενα από τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα, διερωτάται ο σύλλογος καθηγητών»

«Επίσης δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη τα δείγματα να παρέχουν εικόνα της χωροταξικής και διστρωματικής διάδοσης του ιού, πράγμα απολύτως απαραίτητο από επιδημιολογική σκοπιά. Γιατί δεν αναφέρθηκε; Επειδή απλούστατα δεν έχουν τέτοια εικόνα ούτε παίρνουν μέτρα για να την αποκτήσουν.»

«Δεύτερον, όσο αφορά το ότι θα πανικοβληθεί ο κόσμος, κατά τη γνώμη μας πρόκειται για αστεία τοποθέτηση μπροστά στα μέτρα που ήδη έχουν παρθεί. Όταν έχεις κλείσει μια ολόκληρη χώρα μέσα στα σπίτια της και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε λίγο θα βρεθούν στο δρόμο, είναι απλά αστείο να λες ότι ο κόσμος θα πανικοβληθεί από δειγματοληπτικούς ελέγχους.»

«Σύμφωνα με τον Σύλλογο Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, από το άρθρο σαφώς προκύπτει η ανάγκη να γνωρίζουμε την ακριβή ποσότητα περιστατικών προκειμένου να εκτιμηθεί επιστημονικά ο κίνδυνος παραπέρα εξάπλωσης και διατήρησης της πανδημίας.»

«Χρειάζεται να προσθέσουμε μέτρα, άμεσα πριν είναι αργά. Το υπάρχον σύστημα συνεχίζει να παίρνει δείγματα. Απαιτείται να γίνει ενα είδος επίταξη εξοπλισμού και προσωπικού με λειτουργία των εργαστηρίων που ήδη διενεργούν τις εξετάσεις αυτή τη στιγμή όλο το 24ωρο. Επίσης με το ίδιο σκεπτικό να επιταχθούν όλα τα εργαστήρια στα ακαδημαικά και ερευνητικά ιδρύματα αλλα και στον ιδιωτικό τομέα που είναι διαπιστευμένα να διενεργήσουν τα τέστ άμεσα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των Υπουργείων Ερευνας και Παιδείας. Πρέπει να φτιάξουμε το χάρτη διασποράς με τυχαία δείγματα όπως η Κορέα (συνεργεία στο δρόμο ειδικά να παίρνουν δείγμα από το στόμα σε σάλιο μαζικά σε κάθε πόλη) μέσα στην εβδομάδα όπως και την επόμενη.»

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλο ειναι να πουν οι διδασκοντες του εκπα ποσα τυχαια δειγματα πρεπει να αναλυθουν για να βγει συμπερασμα για εναν ιο που τον εχει αυτη την στιγμη ενδεχομενως ενας στους χιλιους. Και εγω με την ιδια λογικη μπορει να πω οτι θελω μια φεραρι.

• Like 1
Δημοσ.

ΑΠΛΑ, γιατί δεν εφαρμόζουν γενική απαγόρευση κυκλοφορίας τώρα?? 

Πρέπει να γίνει η ζημιά του σαββατοκύριακου και να εφαρμοστεί κατόπιν εορτής την Δευτέρα?

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, giorgos04 είπε

Πρέπει να γίνει η ζημιά του σαββατοκύριακου και να εφαρμοστεί κατόπιν εορτής την Δευτέρα?

Αυτό ακριβώς. Αφού φαίνεται πως θα πάει το πράμα το ΣΚ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, patclo είπε

Και εγω με την ιδια λογικη μπορει να πω οτι θελω μια φεραρι.

Αυτό δεν έχει απολύτως καμία λογική και είναι παντελώς άκυρη η σύγκριση του ϊού και των τεστ με Ferrari.

7 λεπτά πριν, patclo είπε

Καλο ειναι να πουν οι διδασκοντες του εκπα ποσα τυχαια δειγματα πρεπει να αναλυθουν για να βγει συμπερασμα για εναν ιο που τον εχει αυτη την στιγμη ενδεχομενως ενας στους χιλιους.

Τι θα πει πόσα; Όσα περισσότερα γίνεται κάθε μέρα!
Έχουμε ποια τόσα δεδομένα από άλλες χώρες που πράττουν αναλόγως, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό.

Κλείσαμε τις εκκλησιές, γιατί φοβηθήκαμε πως η θρησκεία και οι προσευχές θα υπερσκιάσουν την επιστήμη και την λογική... αλλά και η επιστήμη τελικά το έχει ρίξει στην πίστη και στις προσευχές να πάνε όλα καλά, αντί να χρησιμοποιήσει τα, εδώ και δεκαετίες, καθιερωμένα επιστημονικά πρωτόκολλα και εργαλεία.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει:
Αυτή την στιγμή στην χώρα, πηγαίνουμε πρακτικά στα τυφλά!

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 3
Δημοσ.

Ακουσα για αλλη μια φορα τον Τσιοδρα, μου φαινεται αξιόλογος επιστήμονας και ομιλητής, τα λεει οπως ειναι χωρις κανένα συναίσθημα όπως και επιβάλει η κατάσταση. Νομιζω οτι ειμαστε τυχεροι που τον έχουμε επικεφαλη για να πω την αληθεια. Προσωπική εκτίμηση δεν ειμαι γιατρος-λοιμωξιολόγος η οτιδηποτε τετοιο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Αυτό ακριβώς. Αφού φαίνεται πως θα πάει το πράμα το ΣΚ..

Μένω επαρχία (Καλαμάτα). Η γυναίκα μου δουλεύει σε cafe βενζινάδικου(takeaway). Μου είπε ότι έρχονται εκδρομείς κατά χιλιάδες.🙄

• Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, ParhsG είπε

Ποτε βγαινουν της ιταλιας;

τωρα

5,986 νεα περιστατικα, 627 νεκροι,  σημερα

εχουν χασει τελειως τον ελεγχο εκει

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, giorgos04 είπε

Δεν πρόκειται να γίνει απαγόρευση κυκλοφορίας, για αυτό βγάζουν και τα κρούσματα με το στανιό. Επίσης μιας και είμαι έξω και βλέπω καθημερινά την Αθήνα, έχω μια εντύπωση πως την Δευτέρα που μας πέρασε κυκλοφορούσε λιγότερος κόσμος εξω σε σχέση με σήμερα, ο κόσμος ακούγοντας μόνο τόσα λίγα νέα κρούσματα έχει χαλαρώσει

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...