Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zygorito είπε

Νομίζω ειπώθηκε οτι στις ΗΠΑ αγοράζουν σαν τρελοί χαρτιά υγείας γιατί είναι ένα φτηνό είδος που πιάνει χώρο ώστε να νιώθουν οτι έχουν κάνει "καβάντζα" για περίπτωση lockdown σε "προμήθειες" κτλ. Εγώ σε 2 ΣΜ που πήγα είχε κάτι ποσότητες ΝΑ με το συμπάθιο και σε προσφορά κίολας... Οι δε Ολλανδοί λένε οτι έχουν ποσότητα για 10 χρόνια να χ...ν χαχα

στις ηπα αγοράζουν όπλα και σφαίρες και γενικά υπάρχουν ένα σωρό άτομα που φαίνονταν γραφικά τα προηγούμενα χρόνια (τους είχε εκπομπή και το history channel ) , αλλά τώρα θα δικαιωθούν με τις μάσκες και στολές που ήδη έχουν για βιολογικό πόλεμο και ένα σωρό ar15 και ατελείωτες σφαίρες, ξηρά τροφή, καταφύγια κτλ΄

όλες αυτές οι περιουσίες που χάλαγαν θα αποκτήσουν πλέον νόημα, εκτός αν μέχρι το σεπτέμβρη ξαναγίνουν γραφικοί 

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kirileman είπε

Τι πρόβλημα έχουν ορισμένοι με το να πάρω το αυτοκίνητο και να πάω με την οικογένεια να κλειστώ στο εξοχικό; Είναι καλύτερα να είμαι στην Αθήνα σε πολυκατοικία με 10 ή 20 οικογένειες, που για να πάω στο φούρνο πρέπει να μπω στο ασανσέρ ή να ανεβοκατέβω τις σκάλες, που στο δρόμο θα συναντήσω σίγουρα κόσμο και που στο τέλος θα πρέπει να στηθώ σε μια ουρά με αποστάσεις ασφαλείας από το να πάω στο εξοχικό που δεν υπάρχει σπίτι σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, που θα παίζει το παιδί μου με ασφάλεια σε μια περιφραγμένη έκταση και που θα μπορώ να βγω για περπάτημα χωρίς να συναντήσω ψυχή; Τι λέτε ρε;

Κανενα προβλημα. Αλλά εσυ εισαι λογικος, μεσα σε αυτους τους χιλιαδες ομως που θα το κανουν αυτο, ενα καλο ποσοστο δεν ειναι, και εχουν μαρμελαδα στο κεφαλι και θα πανε εκει για βολτες και παραλιες και ψησιμο παϊδακιων με τους γειτονες και τα παιδια τους συναθροισεις με φιλους κλπ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, adi32 είπε

Στο χωριό δε θα βγείτε να ψωνίσετε? 

Τα πιτσιρίκια δε θα πάνε στην πλατεία? 

Αυτά είναι αστεία 

Ναι, θα ψωνίσουμε. Και;
Πλατείες υπάρχουν και εκεί και εδώ, δεν βγαίνουμε εδώ, δεν θα βγούμε και εκεί. Άλλωστε εκεί δεν υπάρχει η ανάγκη να ψάξω για πλατεία, γιατί είμαστε στην ερημιά σε μια έκταση 2 στρεμμάτων όπου μπορούν τα παιδιά να παίξουν με ασφάλεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Ο σκοπός ειναι να μη μεταφέρεις τον ιό και στην επαρχία, αφου κάποια στιγμη θα αναγκαστείς να βγεις να ψωνίσεις π.χ. 

πάντως να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά με όλη αυτή την ενημέρωση , προσοχή κτλ .. πώς ακόμα έχουμε τόσο υψηλή μετάδοση;

σου λένε μην πιάνεις χέρια στόμα, πλύσου,  κτλ , μην φτερνίζεσαι , μην στέκεσαι δίπλα και όλα αυτά 

πώς τελικά συνεχίζει και  κολλάει αυτό το πράγμα; γιατί και άλλες φορές έχουμε αρρωστήσει, αλλά όσο προσέχαμε την επαφή με τους άλλους κάτι γινόταν 

εδώ πώς κολλάει με τηλεπάθεια; 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το κυρίως πρόβλημα είναι ότι μπορεί κάποιος να είναι φορέας χωρίς να έχει συμπτώματα. Οπότε νομίζοντας ότι είναι ok, πάει στο χωριό και τους τον μεταδίδει...

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτο που δεν  καταλαβαινουν ορισμενοι ειναι οτι η επαρχια ειναι ανοχυρωτη στο θεμα των νοσοκομειων. Μενω σε επαρχιακη πολη, 15000 κατοικοι, της Κρητης και εχουμε ενα κεντρο υγειας. Το πιο κοντινο νοσοκομειο ειναι στα 60 χλμ και εξυπηρετει ολο τον νομο με τις οποιες ελλειψεις και αυτο. Προς το παρων δεν εχουμε κανενα κρουσμα και τηρουμε την  καραντινα. Αν μας κατσουν μερικα κρουσματα ομως απο ταξιδιαρηδες την κατσαμε.

• Like 4
Δημοσ.

Κι εγώ έχω σπίτι στην επαρχία μονοκατοικία και θα ήμουν άρχοντας και δεν πήγα για να μην κολλήσω την ηλικιωμένη μητέρα μου σε περίπτωση που είμαι φορέας. Έκατσα στην Αθήνα να δωσουμε την μάχη σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε. Όποιος πειθαρχεί αυξάνει τις πιθανότητες του όποιος βγάζει δικιά του στρατηγική για την πάρτυ του μπορεί να του κάτσει.. μπορεί και όχι..

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

στις ηπα αγοράζουν όπλα και σφαίρες και γενικά υπάρχουν ένα σωρό άτομα που φαίνονταν γραφικά τα προηγούμενα χρόνια (τους είχε εκπομπή και το history channel ) , αλλά τώρα θα δικαιωθούν με τις μάσκες και στολές που ήδη έχουν για βιολογικό πόλεμο και ένα σωρό ar15 και ατελείωτες σφαίρες, ξηρά τροφή, καταφύγια κτλ΄

όλες αυτές οι περιουσίες που χάλαγαν θα αποκτήσουν πλέον νόημα, εκτός αν μέχρι το σεπτέμβρη ξαναγίνουν γραφικοί 

μόνο το r/preppers του reddit έχει 151κ κόσμο, εκει μαζευονται οι καμενοι 😛αμα μπει κανείς για χαβαλέ θα δει οτι ψάχνουν τρόπο να κλείσουν τα σπίτια με ναϋλόν να μη μπει ο ιος μέσα!!! :P

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kirileman είπε

Τι πρόβλημα έχουν ορισμένοι με το να πάρω το αυτοκίνητο και να πάω με την οικογένεια να κλειστώ στο εξοχικό; Είναι καλύτερα να είμαι στην Αθήνα σε πολυκατοικία με 10 ή 20 οικογένειες, που για να πάω στο φούρνο πρέπει να μπω στο ασανσέρ ή να ανεβοκατέβω τις σκάλες, που στο δρόμο θα συναντήσω σίγουρα κόσμο και που στο τέλος θα πρέπει να στηθώ σε μια ουρά με αποστάσεις ασφαλείας από το να πάω στο εξοχικό που δεν υπάρχει σπίτι σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, που θα παίζει το παιδί μου με ασφάλεια σε μια περιφραγμένη έκταση και που θα μπορώ να βγω για περπάτημα χωρίς να συναντήσω ψυχή; Τι λέτε ρε;

Καλα σοβαρά μιλάς; Ούτε που σου πέρασε από το μυαλό ότι εσύ ή κάποιο άτομο από την οικογένεια σου μπορεί να έχει μολυνθεί με τον ιό αλλα να μην εχουν εκδηλωθεί συμπτώματα λόγω επωασης; Θα διασπυρετε τον ιό στο μέρος που θα πάτε που και πάλι όλο και κάποιον γείτονα θα δείτε και θα χαιρετησετε, θα πάτε πάλι σε φούρνο η minj market να αγοράσετε και θα υπάρχουν και άλλοι εκεί. 

Δεν έχει σημασία σε πόσο μεγάλη πολυκατοικία μένετε. Αν φοβάστε το ασανσέρ στην πολυκατοικία και δεν είστε σε τελευταίο όροφο ανεβείτε με τα πόδια, εμεις είμαστε δεύτερο όροφο σε κτίριο με 4μετρα ανά πάτωμα και δεν έχουμε ασανσέρ, δυσκολευομαστε τόσα χρόνια αλλά έχουμε συνηθησει. Αν φοβάστε τα πόμολα και τις πετουγιες της εξώπορτας ας πάει κάποιος να βάλει λίγο οινόπνευμα η να τις πιάνεις με μια χαρτοπετσέτα. Δεν είναι επιχειρήματα αυτά που παραθέτεις. Και προβλημα να φύγεις/φύγετε δεν έχω κανένα, τους συγχωριανους σας και τους ηλικιωμενους λυπαμαι που θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε μετά αφού θα επιβληθεί και απαγόρευση. 

Περίμενα ότι με αυτά που αποφασίστηκαν  και γίνονται κάποιοι θα σκεφτοντουσαν να φύγουν αλλά δεν θα το έκαναν. Τώρα θα κολλησουν τον ιό στους γεροντικους πληθυσμούς των χωριών και θα γίνεται σε μια εβδομάδα χαμός στα περιφερειακά νοσοκομεία που δεν θα μπορούν να κάνουν και τίποτα, θα τρώνε τον χρονο στα ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους ασθενείς σε κάποιο νοσοκομείο αναφοράς. 

Δυστυχώς ο Έλληνας όπως δεν αλλάξαμε νοοτροπία με την κρίση και τα μνημόνια τώρα δείχνει την ανευθυνότητα του σε όλο του το μεγαλείο. 

Οποίος ήθελε να φύγει θα μπορούσε να το έκανε το Πάσχα που και καλύτερα θα ήμασταν και δεν θα εχανε κάτι, αλλά προτίμησε να το κάνει τώρα.....

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, crupo είπε

Για σένα καλύτερα είναι. Για τον υπόλοιπο πληθυσμό όμως όχι.

Με άλλα λόγια ο ορισμός του παρτακια.

Το 1ο μέτρο που έπρεπε να έχει ληφθει ειναι ακριβώς αυτό. Απαγόρευση μετακινήσεων χωρις σοβαρό λόγο από πόλη σε πόλη.

Ποιος υπόλοιπος πληθυσμός; Ο φούρναρης και ο ταμίας του μίνι μάρκετ; Αν θεωρήσουμε ότι είμαι φορέας, η ζωή του Αθηναίου υπαλλήλου έχει μικρότερη αξία από αυτή του επαρχιώτη; Τίποτα από αυτά δεν έχουν βάση, να χαμε να λέγαμε, να χαμε να πούμε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

πάντως να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά με όλη αυτή την ενημέρωση , προσοχή κτλ .. πώς ακόμα έχουμε μετάδοση;

σου λένε μην πιάνεις χέρια στόμα, πλύσου,  κτλ , μην φτερνίζεσαι , μην στέκεσαι δίπλα και όλα αυτά 

πώς τελικά συνεχίζει και  κολλάει αυτό το πράγμα; γιατί και άλλες φορές έχουμε αρρωστήσει, αλλά όσο προσέχαμε την επαφή με τους άλλους κάτι γινόταν 

εδώ πώς κολλάει με τηλεπάθεια; 

https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-maziki-fygi-aneythynotitas

Ανοησια αγελης φιλε μου. Και κατσε εσυ σπιτι-χωρις λεφτα δουλεια... Μεχρι να τα παρεις κρανιο και να βγεις και εσυ εξω "αφου το κανουν οι αλλοι" .... 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα χαιρετίσματα μου σε όλους τους αναγνωστες του φορουμ. Εύχομαι μέσα στον πανικό των ημερων να μην χάνουμε ότι ανθρώπινο υπάρχει μέσα μας κ μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα υπόλοιπα πλάσματα του πλανήτη. Διακρίνω μια διάθεση κατακραυγης σε πολλούς από εμάς, για οποιαδήποτε λόγο υπάρχει δικαίως κ αδικως. Θα πρότεινα αυτόν το αυτοπεριορισμο που ζούμε να τον χρησιμοποιούμε 1 ώρα την μέρα να κάνουμε αυτοκριτική για οτιδήποτε έχουμε πράξει μέχρι τώρα στην ζωή μας άσχετα με τον κορωνοιο. Μην ξεχνάτε ότι κάθε συναθρωπος μας έχει να δώσει μια ξεχωριστή μάχη από εμάς. Εγώ χωρίς να θέλω να το προσωποποιησω από την αρχή του 2020 έχω πάει σε 4 κηδειες όλοι συγγενείς μαζί τον πατέρα της γυναίκας μου 60 χρόνων. Θα έλεγα σε όλους ψυχραιμία ασχολήθητε με την οικογένεια σας κ ότι αγαπάτε να είστε δίπλα τους κ όλα θα πάνε καλά αν παραμείνουμε άνθρωποι κ δείξουμε δύναμη ψυχης

Επεξ/σία από petrankar
  • Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...