Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Κι οι Gamers 😛

αυτό πάντως είναι το μόνο που μου κρατάει κάπως τα λογικά,  έχω ζήσει βαθιά τη σαπίλα και ξέρω πώς είναι να μην έχεις αίσθηση του χρόνου και της ημέρας

και ακόμα έχω και ένα πρόγραμμα, βασικά η καθημερινότητά μου έχει αλλάξει ελάχιστα ειδικά μες στη βδομάδα από οθόνη σε οθόνη (βέβαια έκανα και καμιά προπονησούλα, αλλά τώρα να δω ποιος θα ξαναπλησιάσει τον άλλον αφού ερχόμασταν σε φουλ επαφή με τους άλλους) 

όλοι οι άλλοι δεν ξέρουν που πάνε να μπλέξουν , βλέπω παράξενα σκηνικά να μου σκάνε μηνύματα 7 το πρωί και ο,τι να ναι..

εγώ και κάτι τριήμερα όταν είχαμε και οι άλλοι πήγαιναν εκδρομούλες την έβγαζα και τις τρεις μέρες σπίτι. βέβαια τη χαλαρή βολτούλα με αυτοκίνητο κάνα μικρό περίπατο και τη θάλασσα που κανονικά τέτοια εποχή άρχιζα τα μπάνια όταν ήταν 10 όλοι κι όλοι στη παραλία δεν ψήνομαι να τα χάσω

το περασμένο σκ που πέρασα από θάλασσα αν δεν ήταν τέτοια η φάση θα βούταγα όπως κάθε μάρτιο που δεν υπάρχει ψυχή και τα νερά είναι "πεντακάθαρα" για αθήνα, αλλά τελικά έσκασαν όλοι..

με  βλέπω να πηγαίνω σε τίποτα κρυφές καβάτζες που και πάλι δεν είναι και τόσο κρυφές αν σκάσουν 20 άτομα

τουλάχιστον έχω αρκετά μεγάλο και ευήλιο μπαλκόνι να βγαίνω με το βρακί να λιάζομαι 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγαίνουν τώρα στα χωριά. Άρα το μεταδίδουν τώρα. Οπότε σε 7-14 ημέρες τα πρώτα συμπτώματα, άρα 3 εβδομάδες για να φανούν τα αποτελέσματα και τα νούμερα

Μια χαρά πάμε. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι

Επεξ/σία από panostom
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, adi32 είπε

https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-maziki-fygi-aneythynotitas

Γέμισαν διόδια καράβια κλπ

Απαγόρευση κυκλοφορίας τώρα 

Εγω τα ελεγα εχθες αλλά αρκετοι με ελεγαν φασιστα.
Με ημιμετρα δεν γινεται αφου ο Ελληνας θα βρει τροπο να κοροϊδεψει το συστημα και να κοιταξει την παρτη του μόνο. 😡

1ο μετρο θα επρεπε εδω και καμια εβδομαδα να υπαρχουν τσουχτερα προστιμα στους συναθροιζομενους σε παρκα, παραλιες, και αυτους που ειναι για βολτα μαζι με αλλους, κλπ.
ΜΟΝΟ μετακινησεις για ψωνια για τα απαραιτητα και για λογους υγειας(φαρμακα επισκεψη σε γιατρους) θα επρεπε να επιτρεπεται.
Καπως θα το ακουγανε αυτο δεν μπορει, και δεν θα ειχαν συμβει οσα συνεβησαν ολη την εβδομαδα ουτε και το σημερινο.

Τωρα μας βλεπω απο αυριο σε καθεστως χουντας που λεω οτι θα το αντεξω προσωπικα αλλά δεν ειμαι και τοσο σιγουρος. Λογικα θα ειναι ελαστικο και αμα πας για ψωνια εισαι δικαιολογημενος ή και αμα πας μόνος σε καποιο βουνο για περπατημα επισης.

Εγω ξερω οτι αμα ΟΛΟΙ κλεινονταν σπιτια τους για 15 μερες ο ιος θα ειχε καταπολεμηθει. Και θα τελειωναν ολα αυτα το πολυ σε 1 μηνα. Τωρα με την ανυπακοη μερικων μπορει να πιασουμε και Ιουνιο.

Επεξ/σία από PostHelper
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Praetorian είπε

Η σύσταση αυτή έχει συγκεκριμένο σκοπό.

Να κάνει τον κόσμο να κάτσει σπίτι του ή να κρατάει τις απαραίτητες αποστάσεις και να μένει μακριά από ευπαθείς ομάδες (ειδικά παπουδικά/ συγγενείς που ξέρει ότι έχουν θέμα).

Δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη στις μάσκες, ισχύει ότι έχουν προτεραιότητα ασθενείς, ιατρικό προσωπικό, και άτομα που λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς ή με πολύ κόσμο. 

Η έλλειψη και ότι κάποιοι άλλοι έχουν προτεραιότητα είναι άλλο θέμα. Αν υπήρχε αφθονία θα λέγανε το ίδιο;

Έγινε το λογικό για τα νησιά, αυτό που λέγαμε. Να δούμε τι θα ισχύσει και για τα άλλα μέσα τώρα.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, panostom είπε

Πηγαίνουν τώρα στα χωριά. Άρα το μεταδίδουν τώρα. Οπότε σε 7-14 ημέρες τα πρώτα συμπτώματα, άρα 3 εβδομάδες για να φανούν τα αποτελέσματα και τα νούμερα

Μια χαρά πάμε. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι

Μετά θα βγαίνουν στα κανάλια και θα λέμε που είναι το κωλοκρατος να μεταφέρει τον παππού από το κατσικοχωρι 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PostHelper είπε

Με ημιμετρα δεν γινεται αφου ο Ελληνας θα βρει τροπο να κοροϊδεψει το συστημα και να κοιταξει την παρτη του μόνο. 😡

1ο μετρο θα επρεπε εδω και καμια εβδομαδα να υπαρχουν τσουχτερα προστιμα στους συναθροιζομενους σε παρκα, παραλιες, και αυτους που ειναι για βολτα μαζι με αλλους, κλπ.
ΜΟΝΟ μετακινησεις για ψωνια για τα απαραιτητα και για λογους υγειας(φαρμακα επισκεψη σε γιατρους) θα επρεπε να επιτρεπεται.
Καπως θα το ακουγανε αυτο δεν μπορει, και δεν θα ειχαν συμβει οσα συνεβησαν ολη την εβδομαδα ουτε και το σημερινο.

Τωρα μας βλεπω απο αυριο σε καθεστως χουντας που λεω οτι θα το αντεξω προσωπικα αλλά δεν ειμαι και τοσο σιγουρος. Λογικα θα ειναι ελαστικο και αμα πας για ψωνια εισαι δικαιολογημενος ή και αμα πας μόνος σε καποιο βουνο για περπατημα επισης.

Εγω ξερω οτι αμα ΟΛΟΙ κλεινονταν σπιτια τους για 15 μερες ο ιος θα ειχε καταπολεμηθει. Και θα τελειωναν ολα αυτα το πουλ σε 1 μηνα. Τωρα με την ανυπακοη μερικων μπορει να πιασουμε και Ιουνιο.

Όχι να καταπολεμηθεί. Το θέμα είναι να περιοριστεί η μετάδοση. Κρούσματα θα έχουμε για πολλούς ακόμα μήνες. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση της εξάπλωσης. Μετά θα ακολουθήσει σίγουρα και 2ο κύμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, PostHelper είπε

Εγω ξερω οτι αμα ΟΛΟΙ κλεινονταν σπιτια τους για 15 μερες ο ιος θα ειχε καταπολεμηθει. Και θα τελειωναν ολα αυτα το πουλ σε 1 μηνα. Τωρα με την ανυπακοη μερικων μπορει να πιασουμε και Ιουνιο.

Το κορυφαιο ειναι οτι ολα τα τοπικα μεσα γραφουν "Απαράδεκτο! Αθηναίοι φεύγουν για την επαρχία" ...   Οι συντοπιτες τους , απο ποτε λεγονται ΑΘΗΝΑΙΟΙ ??? Ρε θα μας τρελλανουν.
Εχω κανει ποστ στην επομενη σελιδα. Αλλα το λεω και εδω. Ειναι θεμα γαιδουριας και ανευθυνοτητας. Ο ιδιος παρτακιας που εκοβε βολτες και εκλεισαν τα μισα , ειναι ο ιδιος που σημερα φορτωσε μεχρι και τα κωλοχαρτα για να παει στο χωριο του να μην ζοριστει στο lockdown που ο ιδιος προκαλεσε.

Επεξ/σία από papageord
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PostHelper είπε

δηλαδή η όποια  κυβέρνηση δεν είχε προβλέψει ότι θα συμβεί αυτό ε; ποια η φάση πετάει το μπαλάκι ρισκάροντας ζωές να καταλάβω.. 

γιατί εσύ ξέρεις, αλλά κάποια άλλοι ίσως ξέρουν κάτι άλλο 

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papageord είπε

Το κορυφαιο ειναι οτι ολα τα τοπικα μεσα γραφουν "Απαράδεκτο! Αθηναίοι φεύγουν για την επαρχία" ...   Οι συντοπιτες τους , απο ποτε λεγονται ΑΘΗΝΑΙΟΙ ??? Ρε θα μας τρελλανουν.

Αυτό μας πείραξε..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panostom είπε

Όχι να καταπολεμηθεί. Το θέμα είναι να περιοριστεί η μετάδοση. Κρούσματα θα έχουμε για πολλούς ακόμα μήνες. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση της εξάπλωσης. Μετά θα ακολουθήσει σίγουρα και 2ο κύμα

Ε αμα μεναμε ολοι στα σπιτια μας, ΟΛΟΙ ομως, για 15 μερες νομιζω θα εσβηνε τελειως ο ιος σε 1 μηνα. Πως να κολλησει αμα ΟΛΟΙ ειναι μεσα?  Διοτι ναι μεν αργησαμε να παρουμε τα μετρα που βρισκομαστε τωρα αλλά αργησαμε πολυ λιγοτερο απο Ιταλια, Ισπανια πχ. Οποτε αντε οχι 1 μηνα αλλά 1.5-2 θα ειχε περιοριστει σχεδον στο 100 %.
Τωρα με τις βλακειες αυτων των ανυπακουων μπορει να πιασουμε και Ιουνιο.

Και το 2ο κυμα πιθανοτατα θα ερθει αλλά λογικα Οκτωβριο-Νοεμβριο. Μπορει και καθολου βεβαια(ελπιζω).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Αυτό μας πείραξε..

Η νεοτροπια μας πειραξε. Το οτι οι αλλοι φταινε. Οταν παει ο ωχαδερφιστης στο χωριο, να εισαι σιγουρος οτι θα κατσει σπιτι. Θα κολλησει ΟΛΟ τουυ το σοι και τους φιλους του και να δω στο χ κεντρο υγειας που ειναι υποστελεχωμενο, τι θα γινει σε 2 βδομαδες. Η αθηνα εχει 5εκ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ? Δεν μιλαω ελιτιστικα οτι εμενα οι παππουδες μου γεννηθηκαν εδω, ισα ισα το εχω καημο οτι δεν εχω χωριο. Αλλα αυτο το σημερινο ειναι η γαιδουρια η ιδια. Ειναι θεμα γαιδουριας και ανευθυνοτητας. Ο ιδιος παρτακιας που εκοβε βολτες και εκλεισαν τα μισα , ειναι ο ιδιος που σημερα φορτωσε μεχρι και τα κωλοχαρτα για να παει στο χωριο του να μην ζοριστει στο lockdown που ο ιδιος προκαλεσε

Επεξ/σία από papageord
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, PostHelper είπε

Εγω ξερω οτι αμα ΟΛΟΙ κλεινονταν σπιτια τους για 15 μερες ο ιος θα ειχε καταπολεμηθει. Και θα τελειωναν ολα αυτα το πολυ σε 1 μηνα. Τωρα με την ανυπακοη μερικων μπορει να πιασουμε και Ιουνιο.

give-that-man-gutaj4.jpg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, adi32 είπε

Μετά θα βγαίνουν στα κανάλια και θα λέμε που είναι το κωλοκρατος να μεταφέρει τον παππού από το κατσικοχωρι 

Το «Ναι, δεν πήραμε μάσκες και τεστ αλλά... μαζί τα φάγαμε» των λαθών της εποχής του Κορωνοϊου είναι προφανές πως έρχεται και αυτά είναι που θα το δικαιολογούν.

Όμως ακόμα και σ'αυτές τις περιπτώσεις που μοιάζει ως ατομική ευθύνη... σε μαζικό επίπεδο ο μόνος που μπορεί να φταίει (έχει δύναμη ώστε να περιορίσει με τις πράξεις της τέτοια φαινόμενα) είναι η κυβέρνηση!!!!! Ο τρόπος που μιλάει και τα μέτρα που παίρνει καθοδηγούν την μάζα και τις αποφάσεις που αυτή παίρνει.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...