Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, zananiro said:

Παιδιά μασκες μόνο από κινεζομάγαζα πλέον απ ότι βλέπω. Έχει αγοράσει κανείς? Είναι όντως n95 ή kn95 όπως διαφημίζουν ή απλά ένα ύφασμα? Βέβαια μέχρι να έρθουν από Κίνα χαιρέτα μας τον πλάτανο. Τελικά απ' ότι φαίνεται οι Κινέζοι θα βγουν κερδισμένοι από την όλη υπόθεση. 

Καλά, μέχρι να σου έρθουν από Κίνα οι μάσκες, θα είμαστε στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Σαν ένα φίλο που είχε παραγγείλει κάτι μυστήρια προφυλακτικά από Ali, του ήρθαν αφού είχε αποκτήσει το πρώτο του παιδί.

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, filipN είπε

Προστασία έχουν μόνο όσοι δεν έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική και όσοι δεν βρίσκονται σε φάση καταναλωτικής υστερίας!

Δεν είμαι σε φάση καταν. υστερίας. Δεν έχω αγοράσει ούτε έχω χρησιμοποιήσει μάσκα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Αλλά αναγνωρίζω τη χρησιμότητα τους.

Δημοσ.

Τα σύνορα με τους βόρειους γείτονές μας τα κλείσαμε ή θα τα κλείσουμε;; Πάω αυτή τη στιγμή από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική και εκτός από τους εγχώριους εκδρομείς βλέπω πολλά αυτοκίνητα με σερβικες και βουλγαρικές πινακίδες 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Thuban είπε

Δεν είμαι σε φάση καταν. υστερίας. Δεν έχω αγοράσει ούτε έχω χρησιμοποιήσει μάσκα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Αλλά αναγνωρίζω τη χρησιμότητα τους.

Εγώ με πολύ ψάξιμο (και πολλα $$) έχω βρει χειρουργικές, ffp1, ffp2 & ffp3 . Ειμαστε 3 ομως στην οικογρνεια κι αν παει η ιστορια μεχρι Μάιο Ιούνιο δε θα μας φτάσουν. 

Δεν είναι υστερία είναι προσέχω για να έχω. 

Δημοσ.

Τέσπα, εγώ νομίζω η ιδέα μου δεν είναι τόσο κακή. Όπως πήρα πριν ολη αυτήν την τρέλα μπουκαλάκι γυάλινο επαναχρησιμοποίουμενο από αρωματοπωλειο το γεμίζω με οινόπνευμα και κάνω την δουλειά μου. Σιγά να μην πληρώνω για απολυμαντικό η μια χάρτινη το τονίζω χάρτινη μάσκα χειρουργική. Η να δίνω 10 ευρώ κάθε φορά που θέλω να βγω έξω για N95 κλπ. Πρέπει να αυτοσχεδιάζεις σε τέτοιες καταστάσεις. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Thuban είπε

Το σημαντικό είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες προστασίας. Προχτές μια τύπισσα πήγε μπροστά στο ταμείο δίπλα σε όλους που περιμέναμε να ρωτήσει κάτι την ταμεία και άρχισε να βήχει χωρίς να κρατά αποστάσεις και χωρίς ούτε αγκώνα να βάλει. Μου ήρθε να την πιάσω να την πνίξω. Όταν κυκλοφορούν τέτοιοι ηλιθιοι έξω και για τις βασικές ανάγκες να βγαίνεις έξω κινδυνεύεις. 

• Sad 1
Δημοσ.

Μόλις ανακοίνωσαν ότι από αύριο στα νησιά θα μπορούν να μεταβαίνουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι!

Δημοσ.

Θα τα περάσουμε σήμερα τα 30000 κρούσματα και τους 1500 νεκρους. Έχει αρχίσει να ξεφεύγει το πράγμα σε πολλές χώρες. 

Screenshot_20200320-135555.jpg

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Teras1 είπε

Μόλις ανακοίνωσαν ότι από αύριο στα νησιά θα μπορούν να μεταβαίνουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι!

Άργησαν. Σήμερα όλοι έφυγαν για χωριά. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, CleanthisD είπε

Τα σύνορα με τους βόρειους γείτονές μας τα κλείσαμε ή θα τα κλείσουμε;; Πάω αυτή τη στιγμή από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική και εκτός από τους εγχώριους εκδρομείς βλέπω πολλά αυτοκίνητα με σερβικες και βουλγαρικές πινακίδες 

Α και εγω ειδα γκρουπ με τουριστ  και δε πιστευα στα ματια μου - οταν μας απειλουν με ολικη  απαγορευση κυκλοφοριας σαν επομενο μετρο . Σουρωτήρι που λεει και ο τσουκαλας  .

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Εγώ με πολύ ψάξιμο (και πολλα $$) έχω βρει χειρουργικές, ffp1, ffp2 & ffp3 . Ειμαστε 3 ομως στην οικογρνεια κι αν παει η ιστορια μεχρι Μάιο Ιούνιο δε θα μας φτάσουν. 

Δεν είναι υστερία είναι προσέχω για να έχω. 

Και το οξύμετρο που αγόρασες είναι για να προσέχεις για να έχεις?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, PostHelper είπε

Η αναλυση του για το κρουαζεροπλοιο ειναι λαθος μαθηματικα γιατι υποθετει οτι ολοι ηταν ηλικιωμενοι και ενα μεγαλο ποσοστο με προβληματα υγειας κατι που δεν ισχυει.
Επισης το ποσοστο θνητοτητας του κρουαζιεροπλοιου ειναι 7/700 αλλά 12 ακομα ειναι σε κρισιμη κατασταση και οι 2 ακομα σε εντατικη. Δηλαδη το 7/700=1 % μπορει να γινει και 2 %.
Εχουμε δηλαδη μεγαλο σφαλμα με αυτα τα 700 κρουσματα οπως ηταν και λογικο.

Οσο για το αλλο που λες ειναι επισης σωστο. Ακομα και η θνητοτητα να ειναι ιδια για γριπη και SARS-CoV-2 η μεταδοτικοτητα ειναι στατιστικα περιπου 2πλασια περιπου εως τωρα, οποτε η θνησιμοτητα επισης θα ειναι διπλασια του SARS-CoV-2 αρα σκοτωνει διπλασιους.
Και το κακο ειναι οτι η γριπη εχει θνητοτητα αναμεσα στο 0.03 % και 0.1 % ενω ο SARS-CoV-2 απο διάφορα papers πυο εχω δει την τοποθετουν αναμεσα στο 0.1 % και στο 2.2 %. Στην χειροτερη δηλαδη εχει ιδια με της γριππης μπορει ομως μπορει να εχει και 10πλασια ή και παραπανω. Αυτο κανει την θνησιμοτητα 20πλασια ή και παραπανω.
Θα ξερουμε σιγουρα πολυ περισσοτερα οσο περναει ο χρονος αφου οι ειδικοι θα μαζευουν στοιχεια οσο περναει ο καιρος.

Όταν η μεταδοτικότητα είναι διπλάσια δεν σημαίνει ότι θα το κολλήσουν διπλάσιοι άνθρωποι αλλά πολλαπλάσιοι.

Αν δεν πάρουμε κανένα μέτρο πρόληψης σε ένα έτος θα νοσήσουν στην Ελλάδα 1.000.000 πολίτες από γρίπη. 

Αντίστοιχα το νούμερο για τον SARS2 μπορεί να φτάσει εύκολα τα 3.000.000-6.000.000. 

Δημοσ.

3 λεπτά πριν, Thuban είπε

Από τους μπιπ Κινέζους δεν αγοράζω τίποτα πλέον! 

Υπάρχουν αρκετές ευθύνες για αρκετές πλευρές, εστιάζοντας στους Κινέζους (που είναι οφθαλμοφανές πως έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης) το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε είναι να ξεχάσουμε όλους τους άλλους. π.χ. Στην Ελλάδα μοιάζουν οι κυβερνώντες να πηγαίνουν ολοταχώς για εγκληματική αμέλεια. Οι γιατροί δεν έχουν ούτε αρκετά τεστ ούτε αρκετές μάσκες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...