Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=IkdPFCStA38

Protect yourself and your family from outside infections
1. Stay home when possible, avoid planes, buses, trains, queues, busy areas.
2. No visitors, avoid close contact with symptomatic people or potential carriers, don’t share cups.
3. No handshakes, kisses, hugs. Don’t kiss babies. All outside surfaces, money.
4. Gloves and meticulous hand hygiene, don’t touch eyes, nose mouth.
5. Wash hands, warm water and soap or hand sanitizers.
6. Catch it - bin it - kill it.
7. Coughs and sneezes spread diseases.
8. Faecal contamination, meticulous hand and surface hygiene.
9. Wear a quality medical mask or n95.
10. Wrap around glasses.
11. Avoid hospitals, limited visiting.
12. Good nutrition, vitamin D.
13. Keep warm, sleep, family life.
14. Thoroughly cook meat and eggs.
15. Avoid public spaces and wear a mask at home if you start to feel ill with fever.

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Μην γελάσετε. Έχει σκεφτεί κανείς να φτιάξει αυτοσχέδια μάσκα από αλουμινόχαρτο; Διαπερνάει ο ιός το αλουμινόχαρτο;

Όχι δεν το διαπερνάει όντως, αλλά ούτε ο αέρας δεν το διαπερνάει. Καλύτερα κορονωϊός παρά ασφυξία.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Μην γελάσετε. Έχει σκεφτεί κανείς να φτιάξει αυτοσχέδια μάσκα από αλουμινόχαρτο; Διαπερνάει ο ιός το αλουμινόχαρτο;

Όχι δε το διαπερνά, όπως δεν διαπερνά και το πλασικό. Αν βάλεις μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι σου και βάλεις ξερωγώ και ένα τσοκερ στο λαιμο για να μη μπαίνει από κάτω δε θα μπει κανένας κορωνοϊός μέσα.

* Σημείωση: Μη βάζετε πλαστικές σακούλες στο κεφάλι σας. 

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Δεν σας απαγορεύει κανείς να φοράτε ο,τι σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα. Απλά δεν έχετε καταλάβει πως αν η μάσκα σας καταφέρει και σταματήσει σταγονίδια με τον ιό από το να μπουν στο στόμα/μύτη σας, θα σας έρθουν ταυτόχρονα άνετα μέσα από τα ματάκια σας... Εκτός αν μου κυκλοφορείτε με full face προστασία! 😛 Από όσους παρατηρώ έξω να κυκλοφορούν με μάσκες, το 99,9% τις φοράει και τις χρησιμοποιεί με λάθος τρόπο οπότε είναι άχρηστες και ταυτόχρονα τις έχουν στερήσει από όσους τις χρειάζονται πραγματικά... 

Why Telling People They Don’t Need Masks Backfired

• Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, manolis115 said:

Δεν ξέρω για αλουμινόχαρτο, πάντως μπορείς να δοκιμάσεις με απεμπλουτισμένο ουράνιο, δεν πρόκειται να επιβιώσει με τίποτα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DrLo είπε

Όχι δε το διαπερνά, όπως δεν διαπερνά και το πλασικό. Αν βάλεις μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι σου και βάλεις ξερωγώ και ένα τσοκερ στο λαιμο για να μη μπαίνει από κάτω δε θα μπει κανένας κορωνοϊός μέσα.

* Σημείωση: Μη βάζετε πλαστικές σακούλες στο κεφάλι σας. 

χαρτινες? 😁

1584259019244.jpg

Δημοσ.

Το ανέφερα και χτες και σήμερα μου το ανέφεραν και 2 άλλοι σε άλλα μαγαζιά. 

Γνωστή μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ προφανώς για να κλέψει πελατεία έχει εικονικά νούμερα έξω ώστε να μην γίνονται ουρές και μέσα γίνεται χαμός με τον ένα πάνω στον άλλο 

Δημοσ.

Ναι αλλά άμα βάλεις κάτι που αναπνέεις θα πέρνα και ο κορωνοιος μαζί με το οξυγόνο. Πέρα από την πλάκα. Έχω σκεφτεί αυτό.  Απέξω να φοράω μια μάσκα τέτοιου τύπου που έχω ήδη. https://www.amazon.com/gp/aw/d/B01LE0GX46/ref=psdcmw_3271034011_t2_B000LVZVNE

Και από μέσα ένα αυτοσχέδιο στρώμα που μπορεί να είναι χαρτί κουζίνας, μπορεί αλουμινόχαρτο, μπορεί τριπλό χαρτί κουζίνας. Το μέσα θα το πετάω μετά από κάθε χρήση. Την μάσκα θα την ψεκάζω με dettol και θα την βγάζω στο μπαλκόνι. Ανά τακτά διαστήματα θα την πλένω. Βαράτε ελεύθερα. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σημερα στο Μαρουσι και τριγυρω η κινηση ηταν σαφως αυξημενη. Και σε αυτοκινητα και σε κοσμο.

δυστυχως

• Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, fredd0 said:

χαρτινες? 😁

1584259019244.jpg

Το έχω απορία πραγματικά, αυτές οι εικόνες όντως προέρχονται από το αίσθημα επιβίωσης ή τρολλάρουν.

Πόνταρα στο δεύτερο, αλλά πλέον δεν είμαι καθόλου σίγουρος με τον κόσμο που ζω.

Δημοσ.

Παιδιά μασκες μόνο από κινεζομάγαζα πλέον απ ότι βλέπω. Έχει αγοράσει κανείς? Είναι όντως n95 ή kn95 όπως διαφημίζουν ή απλά ένα ύφασμα? Βέβαια μέχρι να έρθουν από Κίνα χαιρέτα μας τον πλάτανο. Τελικά απ' ότι φαίνεται οι Κινέζοι θα βγουν κερδισμένοι από την όλη υπόθεση. 

Δημοσ.
1 minute ago, manolis115 said:

Ναι αλλά άμα βάλεις κάτι που αναπνέεις θα πέρνα και ο κορωνοιος μαζί με το οξυγόνο. Πέρα από την πλάκα. Έχω σκεφτεί αυτό.  Απέξω να φοράω μια μάσκα τέτοιου τύπου που έχω ήδη. https://www.amazon.com/gp/aw/d/B01LE0GX46/ref=psdcmw_3271034011_t2_B000LVZVNE

image.png.d80547f3df349f24b394041f79c56580.png

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Και από μέσα ένα αυτοσχέδιο στρώμα που μπορεί να είναι χαρτί κουζίνας, μπορεί αλουμινόχαρτο, μπορεί τριπλό χαρτί κουζίνας. Το μέσα θα το πετάω μετά από κάθε χρήση. Την μάσκα θα την ψεκάζω με dettol και θα την βγάζω στο μπαλκόνι. Ανά τακτά διαστήματα θα την πλένω. Βαράτε ελεύθερα. 

Εγώ θα πρότεινα να βάλεις μια τέτοια

Βλέπεις έχει και ειδικό μέρος προστά στο στομα που μπορείς να βάλεις ότι φίλτρο θες ακόμα και ενεργού άνθρακα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...