Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ναι ΦΥΣΙΚΑ και επηρεάζει, άκου λεει.

Δε ξέρω τι ίσχυε στις αρχές του 2020 αλλά το καλοκαίρι από όσο θυμάμαι η Κίνα είχε απαγορέψει τα ταξίδια των Κινέζων (των δικών της κινέζων τέλως πάντων) στην ΤαΪβάν. Δε ξέρω αν έιχε ανασταλλεί μέχρι που ξέσπασε το όλο θέμα η απόφση αυτή.

χμμ 10 φεβρουαριου ανεσταλησαν οι πτησεις απο ταιβαν σε 5 προορισμους στην Κινα. Μεχρι τοτε ειχαν 148 πτησεις την ημερα. Μετα πεσανε "μολις" στις 45

https://focustaiwan.tw/business/202002100015

Επεξ/σία από fredd0
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μην ακούτε όλα όσα γράφονται από δεξιά και αριστερά θα σας ρίξουν στα ψυχοφάρμακα θέλει λίγη ενημέρωση και καλή εγώ προσωπικά μόνο το απογευματάκι ανοίγω 2 site και τέλος. Ο κάθε παπάρας γράφει ότι του κατέβει χωρίς γνώση χωρίς να ξέρει τίποτα.

Μέσα στην υπερβολική πληροφορία χάνεται η γνώση.

• Like 11
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Thuban είπε

Εάν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε (κάτι που συμβαίνει συχνά), να φοράμε μάσκα σύμφωνα με το ΠΟΥ. Φοριούνται και για τη δική μας προστασία και κυρίως για την προστασία των άλλων.  

Προστασία έχουν μόνο όσοι δεν έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική και όσοι δεν βρίσκονται σε φάση καταναλωτικής υστερίας!

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Πολυς λογος για τις μασκες. Αναρωτιέμαι δεν υπαρχει ελληνική βιομηχανια που να μπορει με μια εκτακτη επιχορήγηση απο το κρατος να αρχισει να παραγει μασκες? Ποσο δυσκολο ειναι πια? 

Τωρα εντωμεταξύ τους ποναει ολους που ειναι εξαρτημενοι απο τις γραμμες παραγωγής της ασιας αλλα σε κανα χρονο θα το εχουν ξεχασει και δεν θα αλλαξει τιποτα

Κάτι πήρε το αυτί μου για μια μονάδα στην Ξάνθη ... αλλά φαντάζομαι έχει ακολουθήσει την μοίρα των υπόλοιπων με την παγκοσμιοποίηση...οπότε No China... No party

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, fredd0 είπε

χμμ 10 φεβρουαριου ανεσταλησαν οι πτησεις απο ταιβαν σε 5 προορισμους στην Κινα. Μεχρι τοτε ειχαν 148 πτησεις την ημερα. Μετα πεσανε "μολις" στις 45

https://focustaiwan.tw/business/202002100015

Μιλάω για απαγόρευση ταξιδιών 

Λαο-ΚΙΝΕΖΩΝ

προς Ταιβάν

όχι το ανάποδο

.

https://www.washingtonpost.com/world/china-to-stop-issuing-visas-for-mainlanders-to-travel-to-taiwan-as-tensions-mount/2019/07/31/f2e3e0f2-b35c-11e9-acc8-1d847bacca73_story.html

.

Δε λέει κανείς ότι ξαφινά "αποστειρώθηκε" η όλη επικοιωνία Κίνας-Ταϊβάν, αλλά σίγουρα επηρεάστηκε.

Δεν είναι η πιο νορμαλ κατάσταση όπως πχ το Ελλάδα-Ιταλία.

Επεξ/σία από DrLo
Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Αν υπάρχει έλλειψη το σωστό είναι την προστασία να την έχουν εκείνοι που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Στο ερώτημα πόσο προστατεύουν δεν ξέρω 

Φιλε μου αυτο ειναι ΑΛΛΟ θεμα, η ελλειψη. Και συμφωνω, πρωτα πρεπει να εχουν μασκες οσοι ειναι αναγκη. Δεν λεω κατι αλλο.

Αλλα και μικρη προστασια να σου παρεχουν, ειναι αλλο απο το να λεμε ΜΗ ΦΟΡΑΤΕ για ειναι χειροτερο. Ειναι χειροτερο αν δεν του πεις πως και γιατι.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Μπαίνει η μαμά μου σε φαρμακείο. Ζητάει ένας κύριος απο μια υπάλληλο μάσκες. Λεει δεν εχουμε αλλα δε χρειάζεται μονο οι άρρωστοι φοράνε , δε χρειάζεται. 

Ολοι οι υπάλληλοι του φαρμακείου με μάσκες Έν τω μεταξύ. 

Γυρναει μια πελάτισσα τότε και λεει εσείς γιατί φοράτε ?.?.? Καμία απάντηση.

Μερικοι μας περνάνε για βλάκες ρε

Ενταξει, εσυ θα πας στον φουρνο, στο σουπερ μαρκετ και σοτ φαρμακειο και θα συναντησεις 3 ατομα απο εκει.
Αυτοι συναντανε εκατονταδες πελατες καθε μερα λογικο ειναι.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nemesiskp είπε

Και ρωταω εγω...ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ;

Δηλαδη ολοι αυτοι θα πανε τα τροφιμα σπιτι και ενα ενα θα τα περνανε οινοπνευμα πριν τα βαλουν ψυγειο η στο ραφι.Και σε ολα αυτα τα κινητα και ολα τα αλλα θα τα παρατησουν χυμα στους παγκους και θα τα πιανουν ολη  μερα σαν να μην τρεχει μια.Τα γαντια και οι μασκες θα μας σωσουν σιγουρα.

Αριβως αυτο κοροιδευομαστε.

Σε φουρνο ειχε 2 κοπελες και οι 2 με γαντια. Ζηταω ψωμι και λεει η μια στην αλλη θα βαλεις εσυ η εγω?

Εφυγα και πριν βγω μ λεει γτ φευγετε...

Τι να κατσω να εξηγω? Οτι η μια πρεπει να δινει το ψωμι και η αλλη τα ρεστα...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PostHelper είπε

Ενταξει, εσυ θα πας στον φουρνο, στο σουπερ μαρκετ και σοτ φαρμακειο και θα συναντησεις 3 ατομα απο εκει.
Αυτοι συναντανε εκατονταδες πελατες καθε μερα λογικο ειναι.

Βρε πολυ λογικό ειναι. Φοράνε για να μην κολλήσουν. Και βέβαια αν έχουν κι αυτοί κατι, να μη το μεταδώσουν. Καλα κάνουν.

Και φίλη μου φαρμακοποιός απο την πρωτη στιγμη άρχισαν να φοράνε μάσκες γάντια και χειρουργική πόδια. Πριν γίνει αυτο ηταν με το άγχος μη κολλήσει τίποτα με τόσους που μπαινοβγαίνουν. Ευτυχως είχαν κρατήσει στοκ για εκείνους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή μόνο ο ΚορωνοΙός νομίζουμε ότι είναι το πρόβλημα...να ακόμα ένα για να δέσει το γλυκό...θυμιζει κάτι το μοτίβο ....καλπάζοντας...

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ.

Μην γελάσετε. Έχει σκεφτεί κανείς να φτιάξει αυτοσχέδια μάσκα από αλουμινόχαρτο; Διαπερνάει ο ιός το αλουμινόχαρτο;

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, masteripper είπε

Επειδή μόνο ο ΚορωνΙός νομίζουμε ότι είναι το πρόβλημα...να ακόμα ένα για να δέσει το γλυκό...θυμιζει κάτι το μοτίβο ....

Βαλε και το μεγαλυτερο ολων την παγκοσμια υπερθερμανση(φετος ειχαμε τον θερμοτερο χειμωνα ολων των εποχων(απο τοτε που αρχισαν οι καταγραφες με θερμομετρα) για Ευρωπη και δεν εσπασε απλως το ρεκορ, το συνετριψε κατα 1.4 βαθμους Κελσιου αν θυμαμαι καλα!!!!! και εναν(καλοκαιρι για Ν.ημισφαιριο προφανως) απο τους θερμοτερους παγκοσμιως βεβαια) και βρισκομαστε σε ενα κρισιμο δρομο.
Θα επιβιωσουμε βεβαια αλλά τα προβληματα ειναι μεγαλα.....

Επεξ/σία από PostHelper
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...