Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Κατσε γιατι κινδυνευουμε να τρελαθουμε τελειως: γινεται παπαγαλοεπαναληψη, της καθε σταγονα-στον-ωκεανο
μεγιστης μεγαλοενεργειας(..!) του Κικιλια -και αλλων πολιτικων, απλως ο συγκεκριμενος "τυχαινει" να ειναι εκει-
ενω οσα σοβαρα δεν αρεσουν θαβονται!! Πραγματικα ΕΛΕΟΣ!! -οχι πως περιμενα κατι καλυτερο απο εκεινους που
ως γνωστον στην πιατσα "ειναι πιο π@υτανες απο τις π@υτανες!"🤐 [<-για τους δημοσιοκαφρους χαρακτηρισμος]

Εδω πολλα νοσοκομεια κανουν έκκληση για μασκες και αλλα ειδη προστασιας και ο τεθωρακισμενος φωτογραφιζεται μπροστα στην πρεσβεια της Κινας για μια δωρεα. Βαλε και την κραυγη αγωνιας των αστυνομικων για ελλειψη ατομικων μεσων προστασιας, οπως επισης και για τους εργαζομενους στα αεροδρομια που ψαχνουν εναγωνιως για μασκες γαντια αντισηπτικα. Κατα τα αλλα θωρακισμενοι. Αυτοι που ειναι στην πρωτη γραμμη της μαχης πανε ξεβρακωτοι στα αγγπρουρια. Πηγα σημερα να παρω κανενα αντισηπτικό, μετα απο μια βδομαδα που ειχα παρει ενα , και ουτε για δειγμα δεν υπαρχουν ενω τους ειχαν πει οτι θα τους εφερναν απο εχθες. Πληρωνε φιλε μου απο το φαρμακειο 6 ευρω τα 80ml.

• Thanks 2
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Κατσε γιατι κινδυνευουμε να τρελαθουμε τελειως: γινεται παπαγαλοεπαναληψη, της καθε σταγονα-στον-ωκεανο
μεγιστης μεγαλοενεργειας(..!) του Κικιλια -και αλλων πολιτικων, απλως ο συγκεκριμενος "τυχαινει" να ειναι εκει-
ενω οσα σοβαρα δεν αρεσουν θαβονται!! Πραγματικα ΕΛΕΟΣ!! -οχι πως περιμενα κατι καλυτερο απο εκεινους που
ως γνωστον στην πιατσα "ειναι πιο π@υτανες απο τις π@υτανες!"🤐 [<-για τους δημοσιοκαφρους χαρακτηρισμος]

Παράθεσε το σύνδεσμο. Κρατάς σύνδεσμο για το δικό σου μήνυμα κι όχι για το ίδιο το άρθρο; Τι αυτοαναφορά είναι αυτή; (να έλεγα πως το ανέπτυξες κτλ για να είναι χρήσιμο )

Και τί σχέση είχε αυτό που σχολίασα με το δικό σου μήνυμα;
Μήνυμα σχετικά με τη παραλαβή μασκών από Κίνα (δωρεά),  σε απάντηση ερωτήματος σχετικά με την έλλειψη μασκών και το θέμα της εγχώριας ή μη παραγωγής τους (και τη δυνατότητα κάλυψης εγχώριων αναγκών σε κατάσταση έκτακτη), αποτελεί σχόλια για τον Κικίλια κατ' εσέ, έβαλες και τους δημοσιογράφους μέσα; Τί σχέσει έχει ο Κικίλιας κι ο κάθε Κικίλιας; Κόψε τον Χίο μπας και σωθείς.

Κι όταν ο στόχος είναι το κλάσιμο κατά ριπάς όσων περισσότερων μηνυμάτων γίνεται χωρίς να διαβάζουμε τί σχολιάζεται και σε τί συμφραζόμενα, γεμίζει το νήμα σκ@τά και ζέχνει....μη παραπονιέσαι για το θάψιμο χρησιμων συνδέσμων.

Δημοσ.

Παιδιά ψιλοάσχετο, αλλά δεν ήξερα ποιο μπορεί να είναι το σωστό θέμα.

Ξέρετε αν τα ταχυδρομεία έχουν επηρεαστεί καθόλου από την επικαιρότητα; Οι αποστολές δεμάτων γενικά, άμα πχ ακυρώνονται τέτοιες πτήσεις ή αν μένουν σακούλες σε καραντίνα κλπ.

Έχω παραγγείλει από Αγγλία δύο βιβλία που αποστάλθηκαν στις 4 Μαρτίου και έπρεπε να έρθουν σε "4-8 εργάσιμες μέρες", αλλά ακόμη τίποτα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, QuitLife είπε

Ξαναρωταω: Και 10% επιπλεον προστασια να σου προσφερει η μασκα, γιατι ΟΧΙ ;

Πειραζει να φας στην μαπα 50% λιγοτερο ιο και ο οργανισμος σου ισως να εχει περιθωριο να αντιδρασει ;

κανενας δεν μου το απανταει αυτο, ολοι το κανουν γαργαρα.

Ξανά λέω το σημαντικότερο σε τέτοιες καταστάσεις είναι να προστατεύεις πάρα να προστατεύεσαι...

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostakiss είπε

το ειχα περιεργεια κι εγω αυτο με τη μασκα΄.

ο ΠΟΥ προτεινει μασκα αλλα υπο προυποθεσεις,ΟΧΙ γενικα αν εισαι υγιης. 

Δες το βιντεο !

Αν και τον WHO δεν θα τον εμπιστευομουν και πολυ (ειπε οτι ΤΖΙΖ η λεξη πανδημια δεν κανει να το λεμε), ειναι ασαφες τι ακριβως λεει. Πχ και αν εισαι φορεας και δεν το ξερεις και δεν φορας μασκα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Πειραζει να φας στην μαπα 50% λιγοτερο ιο και ο οργανισμος σου ισως να εχει περιθωριο να αντιδρασει ;

Αν κάποιος ξέρει να χρησιμοποιεί την μάσκα τότε είναι μια χαρά προστασία. Σε μαζικό επίπεδο όμως, σε πολιτισμούς που δεν το έχουν κάνει παράδοση όπως συμβαίνει στην Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα κλπ, είναι περισσότερο κακή ιδέα παρά καλή. Δεν θα πω στη γιαγια μου "βάλε μάσκα γιαγια όταν βγαίνεις έξω" γιατί ποτέ δεν θα το κάνει σωστά ακόμα και αν της το δείξω! Σε ατομικό επίπεδο βέβαια αν κάποιος έχει ακολουθήσει τις οδηγίες κατά γράμμα είναι καλή ιδέα. 

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrLo είπε

Παραβλέπω το "δίπλα την Κίνα" όταν τους χωρίζουν 150km θάλασσας

Την "ιδιαίτερη σχέση" Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν) και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (Κίνα) την ξέρεις;

φυσικα, επιρεαζει καθολου η "ιδιαιτερη" σχεση τους τη μεταδοση του ιου? Καπου 3 εκατομυρια Ταιβανεζοι ζουν Κινα. Και επισης ξερω οτι απο ταιβαν κινα εχει αν θυμαμαι καλα πανω απο 150 πτησεις την ημερα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, definitio είπε

Κόψε τον Χίο μπας και σωθείς.

Αν απο ολα αυτα κρατησες τον...Χιο, ε δεν υπαρχει σωτηρια! -και σου ευχομαι να μη βρεθεις στο Σωτηρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω σημερα βγηκα απο το σπιτι που ειχα να βγω απο το Σαββατο.Συγκεκριμενα επρεπε να περασω ΚΤΕΟ το αμαξι και να παω σουπερ μαρκετ.

Λογω ας πουμε επαρχιας (Σαλαμινα)  το ΚΤΕΟ δεν ειχε καθολου κοσμο.Ολα καλα κραταγαμε καποιες αποστασεις μεταξυ μας και στον γκισε ειχαν βαλει λωριδες για να εχεις αποσταση απο τον υπαλληλο.

Παω σουπερ μαρκετ......ΧΑΜΟΣ. Περα οτι σχετικα ειχε κοσμο παρατηρησα διαφορα.

1)Σου δινουν ενα χαρτι με το που μπεις με νουμερακι το οποιο χαρτι το εχουν πιασει 1000 ατομα πριν απο εσενα.

2)Την αποσταση 2 μετρων τυπικα την κραταγανε εκτος απο κατι κωλογερους που στα λαχανικα πεφτανε σαν τα ζομπι οταν μυριστουν σαρκα, ο ενας πανω στον αλλον.

3)Περα απο τις μασκες που φοραγαν οι περισσοτεροι ειδα και τους νιντζα.Αλλος πηγαινε σκυφτα και κραταγε την μπλουζα σου,αλλος πηγαινε με κασκολ τυλιγμενο στην μουρη που το επεφτε και ξαναμανα.

4) Τις μασκες και τα γαντια απλα για το ψυχολογικο επειδη ολοι τα χρησιμοποιουν λαθος.Πιανουν με τα γαντια τα παντα.Λεφτα,κινητα,πορτοφολια,το χαρτακι της εισοδου και μετα τα τροφιμα που τα εχουν πασπατεψει αλλοι τοσοι.Μετα πεφτει η μασκα τσααααπ το χερι την μαπα να την διορθωσουμε.Αλλοι κατεβαζαν τις μασκες σαν να ειναι κουρτινα για να μιλησουν και ξανα πανω.

Ψωνιζεις λοιπον πας στο ταμειο.Κρατας της αποσταση τυπικα οκ.Παρατηρω τους μπροστα μου στο ταμειο.Σε καθε αλλαγη τροφιμων στον παγκο η ταμιας απολυμενει τον παγκο με ενα πανι.Μεχρι να μαζεψει τα πραγματα ο πρωτος και να πληρωσει εχει κολλησει ο αλλος απο πισω να βαλει τα δικα του(παει η αποσταση).

Ανοιγει λοιπον πορτοφολι ο πρωτος να πληρωσει την λυπητερη,ψαχουλευει μεσα στα ψιλα και στα χαρτονομισματα την 6ευρη του ΑΒ, την δινει στην ταμια.Λεει θα πληρωσω με καρτα καλυτερα αυτες τις μερες!!!!!Δινει την καρτα στην ταμια, την περναει ΑΝΕΠΑΦΑ(ακουμπωντας το μηχανημα) και γυρναει το μηχανημα να βαλει το πιν.Μεσα σε ολα αυτα ο πελατης βαζει με τα ιδια γαντια τροφιμα στην τσαντα.

5) Η ταμιας μεσα σε ολα αυτα εχει φτιαξει την μασκα της 2-3 φορες.

Και ρωταω εγω...ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ;

Δηλαδη ολοι αυτοι θα πανε τα τροφιμα σπιτι και ενα ενα θα τα περνανε οινοπνευμα πριν τα βαλουν ψυγειο η στο ραφι;Ποιος το κανει αυτο;

Τα κινητα,τα κλειδια και ολα τα αλλα θα τα παρατησουν χυμα στους παγκους και θα τα πιανουν ολη  μερα σαν να μην τρεχει τιποτα.Τα γαντια και οι μασκες θα μας σωσουν σιγουρα.

Επεξ/σία από nemesiskp
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, fredd0 είπε

φυσικα, επιρεαζει καθολου η "ιδιαιτερη" σχεση τους τη μεταδοση του ιου? Καπου 3 εκατομυρια Ταιβανεζοι ζουν Κινα. Και επισης ξερω οτι απο ταιβαν κινα εχει αν θυμαμαι καλα πανω απο 150 πτησεις την ημερα.

Ναι ΦΥΣΙΚΑ και επηρεάζει, άκου λεει.

Δε ξέρω τι ίσχυε στις αρχές του 2020 αλλά το καλοκαίρι από όσο θυμάμαι η Κίνα είχε απαγορέψει τα ταξίδια των Κινέζων (των δικών της κινέζων τέλως πάντων) στην ΤαΪβάν. Για πολιτικούς λόγους, όχι για τον ιο. Δε ξέρω αν έιχε ανασταλλεί μέχρι που ξέσπασε το όλο θέμα η απόφση αυτή.

...

Αν πχ ξέσπαγε μια επιδημία στο τέως ανατολικό Βερολίνο, το πιο "safe" μέρος που θα μπορούσα να σκεφτώ θα ήταν το Δυτικό Βερολίνο, άσχετα το ότι 'είναι δίπλα"

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Αν υπάρχει έλλειψη το σωστό είναι την προστασία να την έχουν εκείνοι που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Στο ερώτημα πόσο προστατεύουν δεν ξέρω 

Επισκέπτης
Δημοσ.

https://www.livescience.com/face-mask-new-coronavirus.html

Surgical masks

The thinner surgical mask is intended for surgeons, because these products do a good job of keeping pathogens from the doctor's nose and mouth from entering the surgical field, Schaffner said. 

In some Asian countries, such as Japan and China, it's not uncommon to see people wearing surgical masks in public to protect against pathogens and pollution. But those masks don't help much in the context of a virus, Schaffner said. "They're not designed to keep out viral particles, and they're not nearly as tightly fitted around your nose and cheeks" as an N95 respirator, he said.

"Could they be of some use? Yes, but the effect is likely to be modest," Schaffner said.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kostakiss είπε

το ειχα περιεργεια κι εγω αυτο με τη μασκα΄.

ο ΠΟΥ προτεινει μασκα αλλα υπο προυποθεσεις,ΟΧΙ γενικα αν εισαι υγιης. 

Δες το βιντεο !

Εάν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε (κάτι που συμβαίνει συχνά), να φοράμε μάσκα σύμφωνα με το ΠΟΥ. Φοριούνται και για τη δική μας προστασία και κυρίως για την προστασία των άλλων.  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...