Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Γυρναει μια πελάτισσα τότε και λεει εσείς γιατί φοράτε ?.?.? Καμία απάντηση.

Η αλήθεια είναι πως η πιθανότητα να τους προστατεύσει από κάτι είναι τρομακτικά μεγαλύτερη από την πιθανότητα να προστατεύσει την πελάτισσα αυτή που απλά θα πεταχτεί εδώ και εκεί να πάρει 2 πράματα και μετά θα #μείνεισπίτι.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, margaritagr said:

Μπαίνει η μαμά μου σε φαρμακείο. Ζητάει ένας κύριος απο μια υπάλληλο μάσκες. Λεει δεν εχουμε αλλα δε χρειάζεται μονο οι άρρωστοι φοράνε , δε χρειάζεται. 

Ολοι οι υπάλληλοι του φαρμακείου με μάσκες Έν τω μεταξύ. 

Μερικοι μας περνάνε για βλάκες ρε

Σοβαρά τώρα αυτό το έγραψες ως επιχείρημα για ποιο πράγμα? Οι υπάλληλοι στα φαρμακεία είναι στην κατηγορία που είναι και το προσωπικό των νοσοκομείων: έρχονται πολύ κοντά με άτομα που νοσούν μέσα σε ένα περιορισμένο χώρο. Δεν κόβουν βόλτες έξω ή στο super market...

• Like 9
  • Thanks 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε

δεν ξέρω αν έχουν απαντήσει, το βαμβάκι είναι υδρόφιλο, ότι σταγονίδια πέσουν πάνω του τα απορροφάει προς τη μεριά σου, μαζί με την υγρασία και τη ζέστη από την ανάσα σου δημιουργεί ένα φανταστικό περιβάλλον για  διάφορους οργανισμούς 

οπότε όχι μόνο προστασία δεν προσφέρει, αλλά το αντίθετο.

Το έγραψα και πριν, στην αρχική ερώτηση...από την άποψη ότι δεν έχουν, όπως οι απλές χειρουργικές, εξωτερική αδιάβροχη επιφάνεια, είναι χειρότερες...αλλά δεν μιλάμε για ιατρική χρήση (να φταρνιστεί κάποιος στη μούρη σου, ώστε να παίζει ρόλο το φιλτράρισμα πχ FFP2/3.

...αλλά κι οι χειρουργικές είναι σε έλλειψη, εμείς έχουμε 6 (3 άτομα στο σπίτι) και να γυρνάω τα φαρμακεία δεν βρίσκω..

Για στοιχειώδη προστασία σε μικρές εξόδους τις ήθελα, αντί να χαλάω 1-1,5€ (και μη εύκολα αναπληρώσιμες μάσκες) για 30 λεπτά εξόδου

Δημοσ.

εγω δε μπορω να καταλαβω οοοολα αυτα τα γιδια που τα μαζεψαν και πανε στα χωρια ... τα χωρια που πλεον ζουν μονο παπουδες ... μυαλο εχουν? Κατσε ρε φιλε σπιτι σου 2 βδομαδες, που πας? να εξοντωσεις ολους τους γερους?

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Μπαίνει η μαμά μου σε φαρμακείο. Ζητάει ένας κύριος απο μια υπάλληλο μάσκες. Λεει δεν εχουμε αλλα δε χρειάζεται μονο οι άρρωστοι φοράνε , δε χρειάζεται. 

Ολοι οι υπάλληλοι του φαρμακείου με μάσκες Έν τω μεταξύ. 

Μερικοι μας περνάνε για βλάκες ρε

Εγω γελαω με αυτούς που μεσα στο φαρμακείο ψιθυριζουν στον υπαλληλο "εχεις μασκες?" λες και ειναι βαπορακι στην πλατεια βαθης. Το ακομα καλυτερο ηταν η απάντηση μιας στη γειτονια που ειπε "περνα το απογευμα που θα κλεινω". Τι φαση? 🤣

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Σοβαρά τώρα αυτό το έγραψες ως επιχείρημα για ποιο πράγμα? Οι υπάλληλοι στα φαρμακεία είναι στην κατηγορία που είναι και το προσωπικό των νοσοκομείων: έρχονται πολύ κοντά με άτομα που νοσούν μέσα σε ένα περιορισμένο χώρο. Δεν κόβουν βόλτες έξω ή στο super market...

Ναι όποτε φοράνε μάσκες για να προστατεύονται. Όποτε δεν ισχύουν οι μούφες που λένε σ ολα τα κανάλια οτι δε χρειάζεται να φοράμε μάσκες γιατί δε μας προστατεύουν.

στα λόγια μου έρχεσαι 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν είναι φορείς, θα τσακίσουν τον ντόπιο -και στη μεγαλη του πλειοψηφία ηλικιωμένο- πληθυσμό.

Αν, εντωμεταξύ, ο μη γένοιτο, πάθουν κάτι, ειδικά αυτοί στα νησιά, θα έχουν πρόβλημα.

Σας έχει τύχει ατύχημα/αρρώστια σε νησί, καλοκαίρι, να έχει απαγορευτικό και μη μπορεί, για παράδειγμα, ούτε καν το περιπολικό του λιμενικού να αποπλεύσει για να σε περάσει από την Τήνο με το γελοιωδώς ανεπαρκές "ιατρικό κέντρο" στη Σύρο;

Ε, άντε να στοιβαχτούν στα καράβια, να πάνε να αποκλειστούν εκεί.

Δεν σώζεται το πράγμα, και δεν είναι το πρόβλημα ο ιός.. 

• Like 10
  • Moderators
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Μπορεί να της έβγαλε τη γλώσσα. 

Ή να την μούντζωσε. 

Και τα δύο θα ήταν αρμόζουσα απάντηση για τη θεία που πήγε να το παίξει και έξυπνη.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι η μάσκα ακόμα και για να σε εμποδίζει να βάλεις το χέρι στο στόμα ή στη μύτη ασυναίσθητα καλή είναι.

Άλλο αν δεν φοράω (γιατί δεν έχω και δεν πάω και πουθενά που έχει κόσμο).

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, kirileman είπε

Τι να σταματήσει η μάσκα; Αν υπάρχει ο ιός στον αέρα, τον ρουφάς από το πλάι ή κάτω ή πάνω σαν ηλεκτρική σκούπα όταν εισπνέεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει NAI στην χρήση μασκών. Από το τίποτα σίγουρα είναι κάτι πολύ καλύτερο.

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/when-and-how-to-use-masks

Τις χρησιμοποιούν τακτικά και παραδοσιακά οι Ιάπωνες και οι Νοτιοκορεάτες που αντιμετωπίζουν την πανδημία καλύτερα απ’ ό, τι η Ευρώπη.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, definitio είπε

Άλλο σχολιάζω...το πού παράγονται οι μάσκες και πόσο σημασία έχει για τον άμεσο εφοδιασμό και την επαρκή παραγωγή...

Ποιός παραθέτει συνδέσμους σε δικά του μηνύματα, όπου παρατίθενται σύνδεσμοι για άλλα μηνύματα; Ελεος.

Κατσε γιατι κινδυνευουμε να τρελαθουμε τελειως: γινεται παπαγαλοεπαναληψη, της καθε σταγονα-στον-ωκεανο
μεγιστης μεγαλοενεργειας(..!) του Κικιλια -και αλλων πολιτικων, απλως ο συγκεκριμενος "τυχαινει" να ειναι εκει-
ενω οσα σοβαρα δεν αρεσουν θαβονται!! Πραγματικα ΕΛΕΟΣ!! -οχι πως περιμενα κατι καλυτερο απο εκεινους που
ως γνωστον στην πιατσα "ειναι πιο π@υτανες απο τις π@υτανες!"🤐 [<-για τους δημοσιοκαφρους χαρακτηρισμος]

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, margaritagr said:

Ναι όποτε φοράνε μάσκες για να προστατεύονται. Όποτε δεν ισχύουν οι μούφες που λένε σ ολα τα κανάλια οτι δε χρειάζεται να φοράμε μάσκες γιατί δε μας προστατεύουν.

στα λόγια μου έρχεσαι 

Oh no! Όχι κι εσύ γαμώτο! 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...