Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυς λογος για τις μασκες. Αναρωτιέμαι δεν υπαρχει ελληνική βιομηχανια που να μπορει με μια εκτακτη επιχορήγηση απο το κρατος να αρχισει να παραγει μασκες? Ποσο δυσκολο ειναι πια? 

Τωρα εντωμεταξύ τους ποναει ολους που ειναι εξαρτημενοι απο τις γραμμες παραγωγής της ασιας αλλα σε κανα χρονο θα το εχουν ξεχασει και δεν θα αλλαξει τιποτα

• Like 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Ο Τσιοδρας εξέφραζε εκείνη την στιγμή το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας... Έχεις κάποια αντίρρηση πάνω σε αυτό??? 

Ποιας επιστημονικης κοινοτητας, δεν προκυπτει απο πουθενα αυτο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, QuitLife said:

Πάντως όχι της μαμής της ξεματιάστρας που προτείνει και μάσκες από βετέξ ή από σερβιέτες... 😛 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, QuitLife είπε

Είσαι ο μόνος που το πιστεύει αυτό φίλε μου... αυτό να το προσέξεις!!!

Δημοσ.
1 minute ago, billdanos said:

Πάντως όχι της μαμής της ξεματιάστρας που προτείνει και μάσκες από βετέξ ή από σερβιέτες... 😛 

Έλειψες... :P 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, PostHelper είπε

Να χαιρομαι με τα μετρα καθολικης απαγορευσης κυκλοφοριας?
Για ποιον λογο? Δεν καθομαι συνεχεια μεσα. Θα ηταν κακιστο για μενα.
Εγω δεν ζω σε πολη και εδω που ειμαι εχει πολλα μερη που παω καθημερινα 1.5-3 ωρες για περπατημα και τρεξιμο και ειμαι τελειως μονος. Και προ καραντινας εκει που παω για αθληση και περπατημα(στα βουνα) ηταν απο 0 εως 2-3 ατομα καθε φορα, με πυκνοτητα ενας καθε 50-60 μετρα(1 ατομο ανα 1800 m² ακριβεστερα).
Φυσικα παω και για τα απαραιτητα ψωνια.

Οποτε μια απαγορευση κυκλοφοριας θα με κατεστρεφε αφου θα επρεπε να ειμαι συνεχως κλεισμενος μεσα.
Αλλά στον βωμο της προστασιας του πληθυσμου, εαν συνεχισουν οι ανυπακουοι να πηγαινουν σε παραλιες, σε παρκα, βολτες, κλπ, και πλεον και μαζικες μετακομισεις στην επαρχια και στα νησια, συνεχιζοντας την διαδοση του ιου, μια ολικη απαγορευση κυκλοφοριας ισως ελυνε το προβλημα. Τι να κανω θα την αντεχα και αυτη.

Και μου λες δηλαδη οτι και εσυ εισαι απο τους ανυπακουους στο μενουμε μεσα?
Μπραβο συγχαρητηρια!

Α ωραιος, γιατι χθες μου την ελεγες που πηγα παραλια, εσυ το τρεξιματακι σου το κανεις...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, zygorito είπε

Η αλήθεια είναι οτι πολλοί, ακόμα και γιατροί είχανε την καραμέλα του στυλ: δεν προστατεύουν οι μάσκες. Εν μέρη ΔΕΝ είχανε άδικο καθώς άμα διαβάσει κανείς άρθρα του στυλ http://emag.medicalexpo.com/which-masks-actually-protect-against-coronavirus/ θα δει κανείς οτι ο μονος τύπος μάσκας που προστατεύει ειναι ο FFP3 ή P100 νομίζω στα αμερικάνικα στάνταρ καθώς η χειρουργική ΔΕΝ σφραγίζει και η FFP2 φιλτράρει έως 0.3micron ενώ ο ιός είναι μικρότερος απο 0.1micron (δεν το ξέρω, το διάβασα). 

Απόκρυψη περιεχομένων

FFP1 refers to the least filtering of the three masks with an aerosol filtration of at least 80% and leakage to the inside of maximum 22%. This mask is mainly used as a dust mask (home renovations and various types of work).

FFP2 masks have a minimum of 94% filtration percentage and maximum 8% leakage to the inside. They are mainly used in construction, agriculture, and by healthcare professionals against influenza viruses. They are currently used for protection against the coronavirus.

FFP3 masks are the most filtering mask of the FFPs. With a minimum filtration percentage of 99% and maximum 2% leakage to the inside, they protect against very fine particles such as asbestos.

Το θέμα είναι μη δημιουργείται η ψευδαίσθηση οτι η απλή χειρουργική ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ και δεν προσέχεις. Επίσης είναι αστείο το γεγονός οτι βλέπεις κόσμο έξω να φοράει ΟΤΙ ΜΑΣΚΕΣ ΝΑ ΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΝΑ ΝΑΙ, να φοράει γάντα πχ χωρίς λόγο και να ξύνει τη μύτη με αυτά. Υπάρχουν αρκετά βίντεο στο youtube να μάθουμε πως φοράμε και διαχειριζόμαστε respirators εμείς πχ που λόγω επαγγέλματος δεν έχουμε σχέση με το αντικείμενο.

Εγώ προσωπικά έχω μια απλή 3m 3200 με €6 που είναι σιλικονούχα και βάζεις ανταλλακτικά φίλτρα μπροστά.

Επίσης όπως έγραψα και κάποιες σελίδες πίσω ας γίνουμε Ταιβάν, να τις ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ γιατί δεν είναι μόνο ο Covid είναι και για εποχικές γρίπες καλές.

Αυτο που λες ισχυει για προστασια σε περίπτωση αμεσης επαφης με μολυσμενο ασθενη που βηχει/φταρνιζεται στα μουτρα σου.

....με αλλα λογια για χρηση απο ιατρικό προσωπικό και σε συνθηκες συνωστισμου για μεγιστη προστασια

Εκει λειτουργεί το φιλτραρισμα και η "πραγματικη προστασια".

Εδω για φροντιδα υποπτου κρούσματος στο σπιτι ο ΕΟΔΥ προτεινει τη χρηση απλης χειρουργικής μασκας.

Ειναι απολυτα αντιφατικο πάντως να σου λενε οι αρχες πως:

- Οι υγιεις δεν πρεπει να φοράνε καθολου μασκα

- θα πρεπει να συμπεριφερομαστε ωσαν να εχουμε τον ιό και να μη θελουμε να το μεταδωσουμε

- πως τα πραγματικα κρουσματα ειναι υπερπολλαπλασια και ασυμπτωματικα.

...μπαρουφες δλδ, θα επρεπε να φοραμε ολοι μασκα εκτος σπιτιου, διαφορετικα μας ενθαρρύνουν να εφαρμοσουμε την ανοσία αγελης, αλλα με πιο αργο αργο ρυθμο

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kirileman είπε

Τι να σταματήσει η μάσκα; Αν υπάρχει ο ιός στον αέρα, τον ρουφάς από το πλάι ή κάτω ή πάνω σαν ηλεκτρική σκούπα όταν εισπνέεις.

https://www.youtube.com/watch?v=wsJCiZTt3uc

https://www.youtube.com/watch?v=4InhmRCIpow

https://www.youtube.com/watch?v=quDYb_x54DM

Το Better safe than Sorry το ξεχασαμε.

Και ξαναλεω, αλλο δεν φοραμε μασκα και αλλο την φοραμε λαθος (και την βγαζουμε λαθος).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εντάξει 2  μήνες και όχι σε 3-4.

Και τι αλλάζει δηλαδή;;;;;;; Υπάρχει καμία σύγκριση των 3.250 νεκρών σε 2 μήνες σε ένα πληθυσμό  1,5 δις με τους 3.400 νεκρούς σε 1 μήνα σε ένα πληθυσμό 40 εκατομυρίων;;;; Και μη στέκεσαι στα νούμερα που νόσησαν γιατί αυτά και στις δύο περιπτώσεις είναι αλλού νταλλού. Μόνο οι νεκροί είναι στάνταρ οι οποίοι να είσαι σίγουρος των κινέζων θα είναι στατιστικά βάσει πληθυσμών σταγόνα στο ωκεανό μπροστά στων Ιταλών ή των Ισπανών και ενδεχομένως και άλλων χωρών μετά από κανένα μήνα.

Ειναι σταγονα στον ωκεανο επειδη πηραν δραστικοτατα μετρα για να μην εξαπλωθει ο ιος.

Και αλλαζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ οταν μιλαμε για εκθετικη εξαπλωση μεσα σε 2 μηνες. Πχ:
Αναφορες θανατων(y-axis) ανα ημερα(x-axis) στην Κινα λογω SARS-CoV-2 για τις πρωτες 30 μερες απο οταν αρχισε η αυξηση οπου ειχαν ηδη αρχισει μαλιστα να παιρνουν δραστικα μετρα.
Το fit βγαζει 1 εκατομμυριο μετα απο 60 μερες απο αυτο, αντι για τις 3000 που σταματησε οταν πηραν δραστικα μετρα.

gjhgjh6768758484.png.a40be1e4c162982b17b22ca43e433533.png

**Αν απορεις τι φιτ ειναι αυτη η γραμμη, ειναι επειδη ειναι λογαριθμικο το γραφημα. Σε ορθοκανονικο φαινεται καλυτερα το φιτ αν και αδιάφορο.
fgfh5675765765.png.b6a0b1ac1bd9edd491d986b171226438.png

Επεξ/σία από PostHelper
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Kostasspil said:

Έλειψες... :P 

Έχω ένα κενό ανάμεσα στα video meetings και είπα να σας ταράξω λίγο! 😛 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Μια χαρά δουλεύουν τα ηλεκτρονικά μαθήματα αν γίνουν σωστά. Στα πανεπιστήμια δουλεύουν μια χαρά. Τα φροντιστήρια επειδή έχουν λίγους μαθητές και έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορούν να κάνουν σωστά τα μαθήματα. Στα σχολεία που οι περισσότεροι καθηγητές είναι 1 χρόνο από την σύνταξη και δεν ξέρουν ούτε υπολογιστή να ανοίγουν, άστο καλύτερα. Δεν πεθαίνει και κόσμος γύρω μας στην Ελλάδα. Ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά, χρειάζεται προσοχή από όλους μας αλλά μέχρι εκεί, δεν έχει έρθει αρμαγεδδών. Ένα συγκροτημένος μαθητής που θέλει να περάσει κάπου θα στρωθεί και θα διαβάσει. Όλοι έχουμε επηρεαστεί από αυτήν την κατάσταση, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα και να συνεχίσουμε. Δεν έχει νόημα να κλαιγόμαστε συνέχεια "πωω πρέπει να μείνουμε κλεισμένοι μέσα" "πωωω μέχρι πότε θα κρατήσει" κτλ.

μαλλον δεν θελεις (θελετε) να καταλαβεις.

Ηλεκτρονικα μαθηματα δεν υπηρχαν ποτε στα λυκεια και ειναι αδυνατον να ανακαλυψουμε την πυρίτιδα σημερα, εσυ επιμενεις οτι μπορει να γινουν μια χαρα.... πιθανον να εισαι ειδικος οποτε κατι θα ξερεις παραπανω.

Οσο για το συγκροτημενο μαθητη που αναφερεσαι αυτο ειναι ενα πολυ μικρο ποσοστο και δεν αναφερομουν σε αυτους.

Ξαναλεω δειχνετε σαν να μην εχετε επαφη με το θεμα, και το να λετε οτι ελα μωρε δεν εγινε και κατι ολα καλα θα πανε,

ενισχυεται την αποψη οτι δεν εχετε καμια επαφη με το θεμα και το τι βιωνει ενας εφηβος φετος με τις πανελληνιες ιδιως αν αυτη η κατασταση συνεχιστει και για τον Απριλη - Μαιο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Πολυς λογος για τις μασκες. Αναρωτιέμαι δεν υπαρχει ελληνική βιομηχανια που να μπορει με μια εκτακτη επιχορήγηση απο το κρατος να αρχισει να παραγει μασκες? Ποσο δυσκολο ειναι πια? 

Τωρα εντωμεταξύ τους ποναει ολους που ειναι εξαρτημενοι απο τις γραμμες παραγωγής της ασιας αλλα σε κανα χρονο θα το εχουν ξεχασει και δεν θα αλλαξει τιποτα

Ο Κικιλιας παρελαβε ηδη δωρεα χιλιαδων μασκων απο τη Κινα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AtiX είπε

Είσαι ο μόνος που το πιστεύει αυτό φίλε μου... αυτό να το προσέξεις!!!

Φιλε μου οκ, δεν θα το κανουμε εδω μεσα ριγκ. Πιστευε οτι θελεις και κανει οτι σε φωτισει ο θεος.

Ασε εμας να εχουμε αλλες αποψεις για την προστασια της υγεια μας και της οικογενεια μας.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tornado είπε

μαλλον δεν θελεις (θελετε) να καταλαβεις.

Ηλεκτρονικα μαθηματα δεν υπηρχαν ποτε στα λυκεια και ειναι αδυνατον να ανακαλυψουμε την πυρίτιδα σημερα, εσυ επιμενεις οτι μπορει να γινουν μια χαρα.... πιθανον να εισαι ειδικος οποτε κατι θα ξερεις παραπανω.

Οσο για το συγκροτημενο μαθητη που αναφερεσαι αυτο ειναι ενα πολυ μικρο ποσοστο και δεν αναφερομουν σε αυτους.

Ξαναλεω δειχνετε σαν να μην εχετε επαφη με το θεμα, και το να λετε οτι ελα μωρε δεν εγινε και κατι ολα καλα θα πανε,

ενισχυεται την αποψη οτι δεν εχετε καμια επαφη με το θεμα και το τι βιωνει ενας εφηβος φετος με τις πανελληνιες ιδιως αν αυτη η κατασταση συνεχιστει και για τον Απριλη - Μαιο.

Είπα εγώ για τα λύκεια; Για τα φροντιστήρια είπα. Το δημόσιο σχολείο είναι άχρηστο σε κάποιον που πηγαίνει σοβαρά στις πανελλήνιες..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...