Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tornado είπε

σκεφτομαι τους πιτσιρικαδες που δινουν φετος πανελληνιες και στο βαθμο που αυτη η βαλιτσα θα παει μακρια,

με τι κουραγιο και ψυχολογια και επαρκες διαβασμα θα πανε φετος να δωσουν πανελληνιες?

νομίζω ότι αυτό είναι το λιγότερο που έχουμε να σκεφτούμε 

από την άλλη νιώθω άσχημα γενικά για αυτούς γιατί δεν έζησαν τα καλά χρόνια που ζήσαμε εμείς σε ανάλογη περίπτωση

κάπου σε αυτή την ηλικία είχε σκάσει ο sars και θυμάμαι αστειευόμασταν κάθε φόρα που βλέπαμε ασιάτη (πολύ πιο σπάνιο τότε) ότι θα μας κολλήσει ο sars και σχεδόν 20 χρόνια μετά βγαίνει ξινό.. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Γεια σας! Περαστικός είμαι για να δω αν συνεχίζονται οι "επιστημονικές" αναλύσεις από τους "ειδικούς" του insomnia! Όπως βλέπω ...κρατάτε γερά!

Πάντως να το ξέρετε πως περισσότεροι θα αντιμετωπίσετε προβλήματα από τις αυτοσχέδιες μάσκες και τα χάπια για την Ελονοσία που προλάβατε να αγοράσετε, παρά από τον Κορωνοϊό... 😛 

https://www.visualcapitalist.com/history-of-pandemics-deadliest/ 

deadliestpandemics-infographic-12.jpg

Ξέχασες τα χαρτία υγείας που είναι και αυτά εξαφανισμενα 😜

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μπορεις να μου πεις από όλους τους γιατρούς πόσοι υποστηρίζουν το ένα και πόσοι το άλλο???

Φιλε μου χρειαζεται να σου πει ενας γιατρος ναι η οχι; Μυαλο δεν εχουμε;

Ακομα και 10% προστασια να σου προσφερει η μασκα, και 10% το αντισηπτικο, γιατι να μην το κανεις; Τι πειραζει να περπατας εξω με μασκα; Ποιον ενοχλεις; Επειδη δεν εχουν μασκες για τα νοσοκομεια; Ας ειχαν.

Ακομα και στην περιπτωση που κολλησεις ιο *χτυπα ξυλο*,  δεν ειναι σημαντικο να κολλησεις την ΛΙΓΟΤΕΡΗ ποσοτητα; ωστε ο πολλαπλασιασμος να ειναι αργοτερος και ο οργανισμος σου να προλαβει (ισως) να αντιδρασει καλυτερα;

Πρεπει να στο πει γιατρος; Θα προλαβεις;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Just now, logistoulis said:

όπως και ο ορός για τα αντισώματα νομίζω αναφέρθηκε 

Γιεπ: https://www.the-scientist.com/news-opinion/monkeys-develop-protective-antibodies-to-sars-cov-2-67281

Ανοσία σίγουρα θα έχουμε, η οποία θα ενισχυθεί με τον εμβολιασμό αλλά και με κάθε «κύμα», όπως συμβαίνει με την εποχική γρίπη, αν βέβαια έχουμε επανεμφανίσεις σαν την γρίπη και δεν εξαφανιστεί όπως ο SARS. Που δεν το κόβω γιατί ο SARS δεν έφτασε ποτέ σε τέτοιο επίπεδο.

Γι'αυτό άλλωστε και μας χτυπάει τόσο βαριά, είναι νέος ιός, κανένας μας δεν τον έχει ξαναπεράσει για να αναπτύξει άμυνα η ανοσία, γι'αυτό ακόμα και (μικρό, αλλά όχι αμελητέο) ποσοστό νέων το περνάει βαριά συγκριτικά. 

• Like 1
Δημοσ.

Όταν τα λέμε, να πληρώνεται η Υγεία στην Ελλάδα, να βλέπαμε τότε πόσοι θα δρουσαν τόσο απερίσκεπτα, αν χρειαζόντουσαν νοσηλεία απο δικές τους μαλακίες και τους έσκαγε το 20.000 μετά.

Γιατί τόσο κρετίνοι που είμαστε κάποιοι, μόνο αν μας τσούξει στην τσέπη θα το καταλάβουμε.

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tornado είπε

σκεφτομαι τους πιτσιρικαδες που δινουν φετος πανελληνιες και στο βαθμο που αυτη η βαλιτσα θα παει μακρια,

με τι κουραγιο και ψυχολογια και επαρκες διαβασμα θα πανε φετος να δωσουν πανελληνιες?

Παραδόξως παίζει να είναι καλύτερα έτσι. Κάθονται σπίτι και διαβάζουν και έτσι και αλλιώς τα φροντιστήρια έχουν ηλεκτρονικά μαθήματα. Το σχολείο στην γ λυκείου είναι χάσιμο χρόνου για όποιον πάει σοβαρά στις πανελλήνιες..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7ος νεκρός , στην Κοζάνη με χρονια αναπνευστικά προβλήματα . Μέσα σε δυο μέρες έφυγε.

Επεξ/σία από margaritagr
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, definitio είπε

Οχι τίποτα. Απλες βαμβακερές μάσκες λεω, ώστε να επαναχρησιμοποιούνται μετα από πλυσιμο για τις μικρες καθημερινές εξόδους

Δεν μπορεις να βαλεις φιλτρο μιας χρησης? Εκτος και αν λες αλλες απο αυτες που σκεφτομαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με τα μέτρα για τον τουρισμό δεν έχει βγάλει ούτε ένα μέτρο για τους εποχιακούς εργαζόμενους οι οποίοι είναι άνεργοι αυτή τη στιγμή. Περίμεναν να δουλεύουν σε 10 μέρες - 1 μήνα αναλόγως την περίπτωση του ξενοδοχείου. Ελπίζω αυτό να αλλάξει.

6 ώρες πριν, KilliK είπε

και το μεγαλο λαθος του, που μαλλον θα του στοιχισει την επομενη προεδρια του, ειναι οτι σταματησε το προγραμμα αντιμετωπισης πανδημιας που ειχανε πριν δυο χρονια. ριχνουν δις στην πολεμικη τους βιομηχανια, αλλα κανουν περικοπες στον κλαδο της υγειας. το πε και ο ιδιος, νομιζε οτι δεν θα συνεβαινε ποτε μια τετοια κριση. τωρα θα εισπραξει την τιμωρια για την ύβρη του.

Το έχω ξανα-ακούσει αυτό το θέμα με το πρόγραμμα αντιμετώπισης πανδημίας. Το πρόγραμμα αυτό απ'οτι διάβασα από πανεπιστημιακούς που δεν είναι ταγμένοι πουθενά πολλοί πρόεδροι το κόβανε και το ξανα-αρχίζανε. Ακόμα και ο αγαπημένος σε πολλούς Ομπάμα.

Εγώ πέρα απ'το προφανές (δυστυχία απ'τους νεκρούς κλπ) φοβάμαι πως αν κρίνει ο Τραμπ πως δεν μπορεί να επανεκλέγει λόγο δυνατής οικονομίας (είχε δυναμώσει την οικονομία) μπορεί να πάρει απόφαση να κάνει κάτι άλλο π.χ. να αρχίσει καννα μεγάλο πόλεμο με κάποιους κακούς απ'τους οποίους πρέπει να προστατέψει την χώρα του.

Επεξ/σία από Sanjuro
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, margaritagr είπε

7ος νεκρός , στην Κοζάνη με χρονια αναπνευστικά προβλήματα . Μέσα σε δυο μέρες έφυγε.

Απο οτι βλεπω κανενας μεγαλοσχημος δεν εχει πεθανει μεχρι τωρα, η κανω λαθος;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Παραδόξως παίζει να είναι καλύτερα έτσι. Κάθονται σπίτι και διαβάζουν και έτσι και αλλιώς τα φροντιστήρια έχουν ηλεκτρονικά μαθήματα. Το σχολείο στην γ λυκείου είναι χάσιμο χρόνου για όποιον πάει σοβαρά στις πανελλήνιες..

παραδοξως πρεπει να ζει σε γιαλα για να ειναι καλυτερα ετσι....

κοσμος πεθαινει γυρω σου (συντομα και στη γειτονια σας....) και εσυ θα καθεσαι χαλαρος να διαβαζεις αλγεβρα?

Οσο για τα ηλεκτρονικα μαθηματα, αστο γελανε και οι πετρες, ειναι μια μουφα και μιση απο εκπαιδευτικης αποψης τουλαχιστον.

Μου προκαλει εντυπωση πως υπαρχει κοσμος που πιστευει οτι αυτη η κατασταση θα ειναι καλυτερη για μαθητες.

Ελπιζω να μην εχετε παιδια γιατι η επαφη σας θα ειναι κατω του μηδενος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Φιλε μου χρειαζεται να σου πει ενας γιατρος ναι η οχι; μυαλο δεν εχεις;

Ακομα και 10% προστασια να σου προσφερει η μασκα, και 10% το αντισηπτικο, γιατι να μην το κανεις; Τι πειραζει να περπατας εξω με μασκα; Ποιον ενοχλεις; Επειδη δεν εχουν μασκες για τα νοσοκομεια; Ας ειχαν.

Ακομα και στην περιπτωση που κολλησεις ιο *χτυπα ξυλο*,  δεν ειναι σημαντικο να κολλησεις την ΛΙΓΟΤΕΡΗ ποσοτητα; ωστε ο πολλαπλασιασμος να ειναι αργοτερος και ο οργανισμος σου να προλαβει (ισως) να αντιδρασει καλυτερα;

Και εδώ είναι που χάνεται η έννοια του μυαλού... κατηγορούμε τους άλλους νομίζοντας ότι τα ξέρουμε όλα και στο τέλος εκτός από το ίδιο μας τον εαυτό βάζουμε σε κίνδυνο και τους άλλους... 

Για την ιστορία την μάσκα, εκτός από το ιατρικό προσωπικό που εκτός από ειδική μάσκα φοράνε ολόκληρη στολή, την φοράμε για να μην μεταδώσουμε εμείς την ασθένεια... με λίγα λόγια και για την συγκεκριμένη στιγμή λειτουργούμε ως φορείς του ιού που δεν θέλουμε να ξαπλώσουμε την ασθένεια και να προστατεύσουμε τους γύρο μας και όχι ως υγιείς που θα κολλήσουν τον ιό...

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, QuitLife είπε

Φιλε μου χρειαζεται να σου πει ενας γιατρος ναι η οχι; Μυαλο δεν εχεις;

Η αλήθεια είναι οτι πολλοί, ακόμα και γιατροί είχανε την καραμέλα του στυλ: δεν προστατεύουν οι μάσκες. Εν μέρη ΔΕΝ είχανε άδικο καθώς άμα διαβάσει κανείς άρθρα του στυλ http://emag.medicalexpo.com/which-masks-actually-protect-against-coronavirus/ θα δει κανείς οτι ο μονος τύπος μάσκας που προστατεύει ειναι ο FFP3 ή P100 νομίζω στα αμερικάνικα στάνταρ καθώς η χειρουργική ΔΕΝ σφραγίζει και η FFP2 φιλτράρει έως 0.3micron ενώ ο ιός είναι μικρότερος απο 0.1micron (δεν το ξέρω, το διάβασα). 

Spoiler

FFP1 refers to the least filtering of the three masks with an aerosol filtration of at least 80% and leakage to the inside of maximum 22%. This mask is mainly used as a dust mask (home renovations and various types of work).

FFP2 masks have a minimum of 94% filtration percentage and maximum 8% leakage to the inside. They are mainly used in construction, agriculture, and by healthcare professionals against influenza viruses. They are currently used for protection against the coronavirus.

FFP3 masks are the most filtering mask of the FFPs. With a minimum filtration percentage of 99% and maximum 2% leakage to the inside, they protect against very fine particles such as asbestos.

Το θέμα είναι μη δημιουργείται η ψευδαίσθηση οτι η απλή χειρουργική ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ και δεν προσέχεις. Επίσης είναι αστείο το γεγονός οτι βλέπεις κόσμο έξω να φοράει ΟΤΙ ΜΑΣΚΕΣ ΝΑ ΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΝΑ ΝΑΙ, να φοράει γάντα πχ χωρίς λόγο και να ξύνει τη μύτη με αυτά. Υπάρχουν αρκετά βίντεο στο youtube να μάθουμε πως φοράμε και διαχειριζόμαστε respirators εμείς πχ που λόγω επαγγέλματος δεν έχουμε σχέση με το αντικείμενο.

Εγώ προσωπικά έχω μια απλή 3m 3200 με €6 που είναι σιλικονούχα και βάζεις ανταλλακτικά φίλτρα μπροστά.

Επίσης όπως έγραψα και κάποιες σελίδες πίσω ας γίνουμε Ταιβάν, να τις ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ γιατί δεν είναι μόνο ο Covid είναι και για εποχικές γρίπες καλές.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, zygorito είπε

Η αλήθεια είναι οτι πολλοί, ακόμα και γιατροί είχανε την καραμέλα του στυλ: δεν προστατεύουν οι μάσκες. Εν μέρη ΔΕΝ είχανε άδικο καθώς άμα διαβάσει κανείς άρθρα του στυλ http://emag.medicalexpo.com/which-masks-actually-protect-against-coronavirus/ θα δει κανείς οτι ο μονος τύπος μάσκας που προστατεύει ειναι ο FFP3 ή P100 νομίζω στα αμερικάνικα στάνταρ καθώς η χειρουργική ΔΕΝ σφραγίζει και η FFP2 φιλτράρει έως 0.3micron ενώ ο ιός είναι μικρότερος απο 0.1micron (δεν το ξέρω, το διάβασα). 

ναι και παλι δεν προστατευουν 100%, αναλογα τις συνθηκες μπορει να τις διαπερασει

για τον απλο κοσμο δε θελει τρελα με τις μασκες γιατι πολυ απλα δεν τις φοραν σωστα και δεν προστατευουν ματια-αυτια παραλληλα

Επεξ/σία από llldoomlll
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...