Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ό,τι να 'ναι, όπως όλα τα posts σου.

Για να μην απαντάς, λογικά θα το έχεις λυμένο το σοβαρότατο πρόβλημα που έρχεται σε λίγο καιρό και οι περισσότεροι κάνετε ότι δεν το βλέπετε.

Μαθηματικος ειμαι και το φροντιστηριο που δουλευω εκλεισε. Οποτε λυμενο δεν εχω τιποτα.
Ομως δουλεψα αρκετα ωστε καταφερα να εχω να παιρνω και 2 νοικια, τα οποια ομως Φλεβαρη και Μαρτη δεν τα πηρα. Και προφανης η αβεβαιοτητα και για Απριλη κλπ.

Απο την αλλη ομως:

Αναφορά σε κείμενο

Εγώ σε αυτή τη φάση αυτό σκέφτομαι, ίσως πιο πολύ και από το θέμα της υγείας, με τα έως τώρα δεδομένα πάντα.

ΠΟΤΕ(ποτέ) δεν θα εβαζα τα οικονομικα(τα χρηματα) πανω απο την υγεια!
Βεβαια χωρις χρηματα, ο τροπος ζωης παει περιπατο, ολα δυσκολευουν και η υγεια καταρρεει ψυχολογικα αρχικα κλπ.
Αλλά και παλι να ρισκαρεις να μολυνθει το 80 % του πληθυσμου απο εναν εν δυναμει θανατηφορο στο 1 % στο 2 % κλπ ιο χαριν της οικονομιας? Με τιποτα.
Εκτός αυτου αν αφηνανε να κυκλοφορουν ολοι κανονικα, νομιζεις οτι η οικονομια θα πηγαινε καλα εν μεσω πανδημιας? Νομιζω οτι ονειρευεστε.

Επεξ/σία από PostHelper
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

να μου το θυμηθειτε οτι το,

"μενουμε σπιτι" θα ειναι οι ιατρικες παροχες του μελλοντος...

• Like 1
Δημοσ.

Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που βγαίνουν στα κανάλια και ρωτάνε όλο τον κόσμο αριστερά-δεξιά χωρίς κάποια εμφανή χρήση μέσων προστασίας ,ειδικά μάσκες μήπως βοηθάνε στον ιούλη να μεταδίδεται εκεί που δεν θα έπρεπε...ειδικά εκείνο το χνουδωτό μικρόφωνο υποθέτω ότι κάνει πολύ καλή δουλειά σαν 1 μικροχώρος για να βρουν μια ζεστή φωλίτσα σε ότι ψάχνουμε να περιορίσουμε....σενάριο συνέντευξη σε κάποιο με σταγονιδια....κάθονται στο μικρόφωνο...στον επόμενο όπως θα τιναχτεί νομίζω ότι παίζουν τα ίδια σενάρια αερομεταφοράς.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Το οποίο δεν είναι καθόλου κακό. 

το θέμα είναι αν η επιρροή αυτών που  είναι  ακόμα στα πράγματα το επιτρέψει

γιατί στην τελική μπορούν να πουν στο κάθε γιατρουδάκο κάνε στη πάντα και πήγαινε τρέχε τα μοντέλα σου στο πανεπιστήμιο ή δε ξέρω κι εγώ που εδώ παίζεται σοβαρό χρήμα 

και αυτό το σκέφτομαι μόνο και μόνο επειδή πέρα από πολύ λίγους, υπάρχουν πολλοί ισχυροί που δεν έχουν να κερδίσουν από αυτή τη κατάσταση (το λαουτζίκο τον αφήνω έξω δεν έχει καμιά σημασία τι λέει, στο τέλος αυτό που του λένε θα πιστέψει) 

και στο κάτω κάτω δεν έγινε άμεσα κάτι για το θέμα σε πολύ μικρότερη κλίμακα (αποκλεισμός ταξιδιωτών από και προς κίνα) ακριβώς για αυτά τα συμφέροντα... τώρα έρχονται οι εθνικές κυβερνήσεις να μας σώσουν με χρονοκαθυστέρηση; πριν που ήταν; υποδομές γιατί δεν υπάρχουν; 

7 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Εγινε ηδη το 2008, η όχι ;

ο απλός λαός πλήρωσε το μάρμαρο.. 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, logistoulis said:

εγώ εκτιμώ ότι μέχρι τώρα που μιλάμε η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη 

Εξήγησέ το μου για να το καταλάβω.

Πες ότι έχω εποχικό ξενοδοχείο, έχω κάνει ανακαίνηση, για την ανακαίνηση έχω μοιράσει επιταγές για Ιούλιο-Αύγουστο στα συνεργεία, είμαι έτοιμος να ανοίξω και μου κόβει τα φτερά μέχρι τέλος Απρίλη (και βλέπουμε). Στο μεταξύ οι κρατήσεις ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, τα νοίκια τρέχουν και πρέπει να πληρώνω το 60%.

Πώς είναι διαχειρίσιμο όλο αυτό, εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα γέννησης χαρτονομισμάτων από ανθρώπινη μήτρα;

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, PostHelper είπε

Σε 58 μερες πεθανανε αυτοι και οχι 3-4 μηνες.
Αν το αφηνανε χωρις τα φοβερα μετρα τους με την βια καταναγκασμο σε εγκλεισμο (που σητν Κινα λιγοι ηταν οι ανυπακουοι λοφω φιλοσοφιας τους) θα εξελισσοταν σε αφανισμο μεγαλου μερους πληθυσμων.
Το εν δυναμει τραγωδια με το τραγωδια απεχει ελαχιστα σε τετοιες περιπτωσεις.

Εντάξει 2  μήνες και όχι σε 3-4.

Και τι αλλάζει δηλαδή;;;;;;; Υπάρχει καμία σύγκριση των 3.250 νεκρών σε 2 μήνες σε ένα πληθυσμό  1,5 δις με τους 3.400 νεκρούς σε 1 μήνα σε ένα πληθυσμό 40 εκατομυρίων;;;; Και μη στέκεσαι στα νούμερα που νόσησαν γιατί αυτά και στις δύο περιπτώσεις είναι αλλού νταλλού. Μόνο οι νεκροί είναι στάνταρ οι οποίοι να είσαι σίγουρος των κινέζων θα είναι στατιστικά βάσει πληθυσμών σταγόνα στο ωκεανό μπροστά στων Ιταλών ή των Ισπανών και ενδεχομένως και άλλων χωρών μετά από κανένα μήνα.

Και εδώ Ιταλία μας βλέπω αν δεν γίνει απαγόρευση κυκλοφορίας.Κατέβηκα σήμερα κέντρο με το αυτοκίνητο κάτι να παραλάβω και γύρισα αμέσως.Οι 8 στους 10 που είδα να κυκλοφορούν πεζοί κόβοντας βόλτες ήταν ηλικιωμένοι οι οποίοι μάλλον έχουν άγνοια κινδύνου.

• Like 1
Δημοσ.
30 minutes ago, logistoulis said:

λέει ο man 

To stop an epidemic like that permanently, nearly half the population must be immune. While the exact number of people infected in each population is unknown, current estimates are that for every symptomatic case there is about one asymptomatic or very mild case.

άρα θα πρέπει σίγουρα να βγει κάποιο τεστ να εξετάζει και όσους έχουν περάσει τη νόσο ,  γιατί αν το περάσεις ασυμπτωματικά σε μερικούς μήνες δεν θα βγαίνεις θετικός, αλλά ανοσία μπορεί να έχεις 

Μόλις διάβαζα αυτό: https://www.newsit.gr/ygeia/nea-aimatologika-test-tha-apokalyptou/2997512/

«Διάφορα ερευνητικά εργαστήρια και εταιρείες ανά τον κόσμο, σύμφωνα με το “Science”, έχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα να αναπτύξουν τέτοια τεστ αντισωμάτων. Ήδη λίγα έχουν δοκιμαστεί σε μικρές μελέτες και έχουν λάβει έγκριση, ιδίως στην Κίνα. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει μεγάλης κλίμακας τέτοια τεστ, που π.χ. να δείχνουν ποιο ποσοστό των κατοίκων της Γουχάν, του επικέντρου της πανδημίας, έχει πια ανοσία στον ιό. Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι τέτοια τεστ αντισωμάτων θα αρχίσουν σταδιακά να χρησιμοποιούνται ευρύτερα».

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω αυτη την τρελλα με τα γαντια. Φορανε ολοι γαντια. Αλλος οδηγαει, αλλος περπατάει και μιλαει στο τηλ, αλλος σκουπιζει την αυλη του κτλ. 

Νομίζουν οτι κανει κατι το γαντι? Η μήπως αλλαζουν γαντια καθε 20 λεπτα που αποκλείεται? 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Οταν εισαι σοβαρα αρρωστος παιρνεις δυο γνωμες. Οταν κινδυνευεις να πας ισοβια φυλακη ρωτας δυο δικηγορους.

Για λογιστες αστα, μην το αναφερεις. Εχουν καει ανθρωποι και ανθρωποι.

Σε μια πανδημια λοιπον πιστευεις οτι το πολιτικο προσωπικο και οι αυλη ειναι οι καταλληλοι. οκ.

Πάλι δικηγόρο θα ρωτήσεις όμως αυτό εννοώ, απλά θα πάρεις 2η και 3η γνώμη και στο τέλος αποφασίζεις ο ίδιος τι θα κάνεις. Συμφωνούμε λοιπόν ότι θα απευθυνθείς σε ειδικούς.

Από λογιστές έχω κι εγώ την εμπειρία μου, όπως και από δικηγόρους και από ιατρούς. 

Σε ρώτησα όμως εσύ ποιους θεωρείς κατάλληλους να ακούσουμε σε μια πανδημία και πάλι σε εμένα καταλήξαμε. Εσύ ποιον προτεινεις να ακούσουμε σαν πολιτες;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πες ότι έχω εποχικό ξενοδοχείο, έχω κάνει ανακαίνηση, για την ανακαίνηση έχω μοιράσει επιταγές για Ιούλιο-Αύγουστο στα συνεργεία, είμαι έτοιμος να ανοίξω και μου κόβει τα φτερά μέχρι τέλος Απρίλη (και βλέπουμε). Στο μεταξύ οι κρατήσεις ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, τα νοίκια τρέχουν και πρέπει να πληρώνω το 60%.

Πώς είναι διαχειρίσιμο όλο αυτό, εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα γέννησης χαρτονομισμάτων από ανθρώπινη μήτρα;

Αν ως κοινωνία το αντιμετωπίσεις ως ατομικό πρόβλημα δεν θα είναι διαχειρίσιμο γιατί υπάρχουν άλλοι διακόσιοι ξενοδόχοι που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα... αν το αντιμετωπίσεις με μέτρα για όλους, μπορεί να μην το λύνεις 100%,.σίγουρα όμως είναι πιο διαχειρίσιμο και με λιγότερες επιπτώσεις...

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

τι να σου πω ρε φίλε, σε πολλές περιπτώσεις όμως αυτό το μήνα που μιλάμε θα τις εξυπηρετήσουν και σε ακόμα πιο πολλές δεν θα τρέξουν να τις σφραγίσουν

θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο περιθώριο απορρόφησης (ακόμα) , αλλά αυτό εξαρτάται και από το τι έχει να προσδοκεί ο καθένας 

αν το ξενοδοχείο που λες πρόκειται να κάνει κάπως κάποια κουτσοσεζόν έστω και με έλληνες έστω και με χαμηλές τιμές έχουμε κάτι να συζητήσουμε, αν δεν ανοίξει κάν χαιρέτα μου τον πλάτανο

το ερώτημα είναι τώρα που μιλάμε εσύ τι περιμένεις να συμβεί;

δεν ξέρεις θα μου πεις

όταν θα ξέρεις κι εσύ και όλοι το ξανασυζητάμε, εγώ μην ξέροντας αφήνω ανοικτό το ενδεχόμενο 

αν πάμε όλο το καλοκαίρι lockdown δεν ξέρω τι να προβλέψω σε ο,τι αφορά πάρα πολλά πράγματα όχι τις επιταγές και τα χρέη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, llldoomlll είπε

Γραφουν κατι ? FFP ? Ν95?

Οχι τίποτα. Απλες βαμβακερές μάσκες λεω, ώστε να επαναχρησιμοποιούνται μετα από πλυσιμο για τις μικρες καθημερινές εξόδους

Επεξ/σία από definitio
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...