Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, 4saken είπε

Δεν καταλαβαινω την λογικη σου...Δεν θα πρεπε να επικροτεις τετοιο μετρο?Εξαλλου εσυ βγαινεις για τα απολυτως απαραιτητα, δεν σε επηρεαζει αρνητικα.Εμεις που παμε στις παραλιες θα πρεπει να τα εχουμε βαψει μαυρα...

Να χαιρομαι με τα μετρα καθολικης απαγορευσης κυκλοφοριας?
Για ποιον λογο? Δεν καθομαι συνεχεια μεσα. Θα ηταν κακιστο για μενα.
Εγω δεν ζω σε πολη και εδω που ειμαι εχει πολλα μερη που παω καθημερινα 1.5-3 ωρες για περπατημα και τρεξιμο και ειμαι τελειως μονος. Και προ καραντινας εκει που παω για αθληση και περπατημα(στα βουνα) ηταν απο 0 εως 2-3 ατομα καθε φορα, με πυκνοτητα ενας καθε 50-60 μετρα(1 ατομο ανα 1800 m² ακριβεστερα).
Φυσικα παω και για τα απαραιτητα ψωνια.

Οποτε μια απαγορευση κυκλοφοριας θα με κατεστρεφε αφου θα επρεπε να ειμαι συνεχως κλεισμενος μεσα.
Αλλά στον βωμο της προστασιας του πληθυσμου, εαν συνεχισουν οι ανυπακουοι να πηγαινουν σε παραλιες, σε παρκα, βολτες, κλπ, και πλεον και μαζικες μετακομισεις στην επαρχια και στα νησια, συνεχιζοντας την διαδοση του ιου, μια ολικη απαγορευση κυκλοφοριας ισως ελυνε το προβλημα. Τι να κανω θα την αντεχα και αυτη.

Και μου λες δηλαδη οτι και εσυ εισαι απο τους ανυπακουους στο μενουμε μεσα?
Μπραβο συγχαρητηρια!

Επεξ/σία από PostHelper
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Malthador είπε

Φυσικά υπάρχουν ένα σωρό που πάνε αλυσίδα, αλλά στέκομαι στις επιταγές και τα συναφή προϊόντα (factoring κλπ), καθώς αποτελούν υποσχετικές εξόφλησης και έχουν χρονική αμεσότητα. Το να μην έχεις να πληρώσεις το νοίκι σου, κλάιν δεν πρόκειται να σε βγάλει έξω κανείς με τα δικαστήρια κλειστά, θα περάσουν 2-3 μήνες, το να μην έχεις να πληρώσεις τους φόρους και τις εισφορές σου, κλάιν θα πάνε παραπίσω, το να μην έχεις να πληρώσεις το ρεύμα σου, κλάιν οι πάροχοι θα δείξουν ανοχή και θα σε ρυθμίσουν.

Εάν όμως αφήσεις ακάλυπτη μια επιταγή και σφραγιστεί, τότε εκτός του ότι δημιουργείς τεράστιο πρόβλημα στην αλυσίδα κίνησής της (μιας και ο ένας τη δίνει στον άλλον), εμφανίζεσαι αφερέγγυος στους προμηθευτές σου (με ότι συνεπάγεται αυτό για τη βιωσιμότητα της επιχείρησής σου) και μπορεί σε δεύτερη φάση να σε κυνηγήσουν ποινικά (με ότι συνεπάγεται αυτό για το ποινικό σου μητρώο). Και αυτό είναι άμεσο. Ήδη έχουν αρχίσει να σκάνε επιταγές. Και η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα γι' αυτό κάποια στιγμή και ένας θεός ξέρει πότε θα εφαρμοστούν. Αλλά οι επιταγές τρέχουν.

εγώ εκτιμώ ότι μέχρι τώρα που μιλάμε η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη 

και τον απρίλη να φάμε επίσης , λίγο πολύ αυτό έχει περάσει στο πετσί (και μιλάω για την αγορά όχι τον κάθε πειραγμένο που έχει κλειδωθεί και πετάξει το κλειδί και ο μισθός πέφτει για τον α ή β λόγο ή θεωρεί ότι θα συνεχίσει να είναι έτσι γιατί από γύρω μου τώρα που ξεκινάνε να μιλάνε για μειώσεις συμβάσεων ή άνευ για να προσπεράσουν τη παγίδα των απολύσεων ή βλέπουν τα νούμερα στις εταιρείες που δουλεύουν και το πόσο εκτεθιμένοι είναι έστω και έμμεσα τους λούζει κρύος ιδρώτας ) 

από μάιο κι έπειτα το πράγμα ζορίζει και αν πάμε και πιο μετά ιούνιο ιούλιο πχ δεν είμαι αισιόδοξος για τίποτα πλέον , θα αρχίσω να τη βλέπω πολύ post apocalyptic τη φάση δε μπορώ να κάνω καμιά εκτίμηση θα είμαι έτοιμος για οτιδήποτε

θέλω επίσης να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνουμε "σκληροί" και θα πούμε ότι η ζωή συνεχίζεται ο,τι κι αν σημαίνει αυτό και αυτό επειδή κατά βάθος είμαστε παρτάκηδες , αν χρειαστεί να μας περάσουν αυτή τη ψυχολογία για το όποιο οικονομικό συμφέρον θα γίνει σε χρόνο dt  

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, NotebookFreak είπε

Ο ερντογάν γιατι αποφυλακίζει 100κ φυλακισμένους μπορει να μου το εξηγήσει κάποιος?Υπαρχει καποιο νομοθετικο πλαισιο οπου σε αποφυλακίζει σε περιπτωση πανδημίας?

Μαλον το ιδιο πλαίσιο που τους φυλακισε. Ερντογαν ειναι, τι ψαχνεις.. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Ποιος θα το κρινει αυτο; Και αν κρινει λαθος, μετα την κριση θα λογοδοτησει; Και σε ποιον; Στον εαυτο του; Με ΕΔΕ μηπως;

Κουβέντα να γίνεται, εσύ ποιον/ποιους προτείνεις να ακούσουμε; Στο φτωχό μου το κεφάλι όταν είσαι άρρωστος ακούς τον ιατρό σου, όταν έχεις νομικά προβλήματα ακούς τον δικηγόρο σου, όταν έχεις επιχείρηση ακούς (και) τον λογιστή σου, στον στρατό ακούγαμε τους ανωτέρους μας  ιεραρχικά, στο σχολείο τους δασκάλους μας, γενικότερα ανάλογα το περιβάλλον και την κατάσταση ακούμε τον εκάστοτε αρμόδιο. 

Τώρα σε μια πανδημία που αφορά όλο τον πλανήτη και έχουμε να κάνουμε με έναν ιό, ποιος είναι αρμόδιος να κρίνει τι πρεπει να κάνουμε κατα την κρίση σου; 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εγώ εκτιμώ ότι μέχρι τώρα που μιλάμε η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη 

και τον απρίλη να φάμε επίσης , λίγο πολύ αυτό έχει περάσει στο πετσί (και μιλάω για την αγορά όχι τον κάθε πειραγμένο που έχει κλειδωθεί και πετάξει το κλειδί και ο μισθός πέφτει για τον α ή β λόγο) 

από μάιο κι έπειτα το πράγμα ζορίζει και αν πάμε και πιο μετά ιούνιο ιούλιο πχ δεν είμαι αισιόδοξος για τίποτα πλέον , θα αρχίσω να τη βλέπω πολύ post apocalyptic τη φάση

θέλω επίσης να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνουμε "σκληροί" και θα πούμε ότι η ζωή συνεχίζεται ο,τι κι αν σημαίνει αυτό 

Αυτη ειναι μια εξαιρετικα αισιοδοξη αποψη.

Η δικη μου ειναι οτι ηδη εδω και χρονια στην Ελλαδα ζουμε σε μια φουσκα. Ολοι χρωστανε καπου, λιγα η πολλα. Το στεγαστικο τους, εως την ΔΕΗ, το ΤΕΒΕ, τα κοινοχρηστα....

Το προβλημα λοιπον δεν ειναι ο κοροναιος αλλα η φουσκα που θα σκασει λογω του ιου. Τα χρεη ειναι το προβλημα.

Δημοσ.

Χωρίς φαρμακευτική λύση η επιδημία θα κρατήσει μήνες. Ακόμα και χύμα ελεύθερο να το αφήσεις χωρίς μέτρα πάλι μήνες θα έπαιρνε μέχρι να κάνει τον κύκλο του. Απλά τα μέτρα θα χαλαρώσουν πιο νωρίς γιατί στο ενδιάμεσο θα βρεθούν κάποιες λύσεις για να είναι πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση και δεν θα τιγκάρουν οι εντατικές.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Koeman είπε

Κουβέντα να γίνεται, εσύ ποιον/ποιους προτείνεις να ακούσουμε; Στο φτωχό μου το κεφάλι όταν είσαι άρρωστος ακούς τον ιατρό σου, όταν έχεις νομικά προβλήματα ακούς τον δικηγόρο σου, όταν έχεις επιχείρηση ακούς (και) τον λογιστή σου, στον στρατό ακούγαμε τους ανωτέρους μας  ιεραρχικά, στο σχολείο τους δασκάλους μας, γενικότερα ανάλογα το περιβάλλον και την κατάσταση ακούμε τον εκάστοτε αρμόδιο. 

Τώρα σε μια πανδημία που αφορά όλο τον πλανήτη και έχουμε να κάνουμε με έναν ιό, ποιος είναι αρμόδιος να κρίνει τι πρεπει να κάνουμε κατα την κρίση σου; 

Οταν εισαι σοβαρα αρρωστος παιρνεις δυο γνωμες. Οταν κινδυνευεις να πας ισοβια φυλακη ρωτας δυο δικηγορους.

Για λογιστες αστα, μην το αναφερεις. Εχουν καει ανθρωποι και ανθρωποι.

Σε μια πανδημια λοιπον πιστευεις οτι το πολιτικο προσωπικο και οι αυλη ειναι οι καταλληλοι. οκ.

Δημοσ.

Βρούτσης: Το δώρο του Πάσχα προκειμένου να δώσουμε οξυγόνο στις επιχειρήσεις/εργοδότες, προσφέρουμε τη δυνατότητα να καταβληθεί στο σύνολό του το καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας. Όσοι έχουν δυνατότητα μπορούν να το καταβάλουν το Πάσχα.Είναι κάτι που συστήνω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε

Βρούτσης: Το δώρο του Πάσχα προκειμένου να δώσουμε οξυγόνο στις επιχειρήσεις/εργοδότες, προσφέρουμε τη δυνατότητα να καταβληθεί στο σύνολό του το καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας. Όσοι έχουν δυνατότητα μπορούν να το καταβάλουν το Πάσχα.Είναι κάτι που συστήνω.

Και ξαφνικα οσοι εχουν πραγματικα την δυνατοτητα την "εχασαν". χαχα.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NTC Labs είπε

Και ξαφνικα οσοι εχουν πραγματικα την δυνατοτητα την "εχασαν". χαχα.

Εγω που (ακομα) εργαζομαι, αν εργαζομαι οταν ειναι η περιοδος της καταβολης του δωρου, δεν θα πρεπει αναγκαστικα να το παρω τοτε και οχι το καλοκαιρι;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Αυτη ειναι μια εξαιρετικα αισιοδοξη αποψη.

Η δικη μου ειναι οτι ηδη εδω και χρονια στην Ελλαδα ζουμε σε μια φουσκα. Ολοι χρωστανε καπου, λιγα η πολλα. Το στεγαστικο τους, εως την ΔΕΗ, το ΤΕΒΕ, τα κοινοχρηστα....

Το προβλημα λοιπον δεν ειναι ο κοροναιος αλλα η φουσκα που θα σκασει λογω του ιου. Τα χρεη ειναι το προβλημα.

όλη η παγκόσμια οικονομία έτσι δουλεύει με φούσκες , αν πρόκειται αυτό να αλλάξει δεν το ξέρω να στο πω 

δηλαδή σκέψου κάτι ιδιαίτερα πλούσιες χώρες που βασίζονται σε αυτή τη κατάσταση (φορολογικοί παράδεισοι, τραπεζοϋπηρεσιες κτλ.. ) αν γίνει αυτό που λες αυτοί θα φάνε περισσότερο τα μούτρα τους 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, greed είπε

Αυτο ειναι καλο να γινει. Βασικα να ξεκινησει απο Ελλαδισταν. Δεν θα σε κλεβει κανενας εργοδοτης μετα. Πανω απο 300.000 ανθρωποι τωρα παιρνουν 280€ στη τραπεζα και τα αλλα στο χερι. Μακαρι αυριο και ολας να καταργηθει το ρευστο απο την αγορα. Να φανε και τσαπου οσοι εχουν κατι 200.000€ μεσα στα σπιτια τους.. Βαζω και τσιπακι αν χρειαστει με τους κλεφτες ολους σε αυτη τη χωρα.Μαυρο χρημα και χλιδη και οταν τους λες αφεντικο θα παρουμε φετος δωρο σου απανταει δεν βγαινω.. χαχαχα

Δεν ξέρανε τόσα χρόνια, τόσους αιώνες πώς να φτιάξουν ένα σύστημα συναλλαγών, θα μας το περάσουν με το ζόρι. Λες και θ αλλάξει η ζωή σου άμα η γριούλα δεν θάχει το κομπόδεμα της ζωής της στο μαξιλάρι της ως -έστω - placebo ασφάλεια. Οι κάθε λογής μεγαλοκαρχαρίες δεν έχουν όχι 200.000 στο σπίτι τους αλλά ούτε κέρματα για ψωμί.

Αλλά θ αλλάξει η ζωή σου όταν θα είσαι πλήρως υποταγμένος στις τράπεζες. Όταν θα είσαι μία ολοκληρωμένη καταχώρηση στο " μαύρο καθρέφτη".

Κάποτε διαβάζαμε orwell, steinbeck, watkins, estulin, βλέπαμε person of interest, westworld, 1984 κλπ και μέναμε με το στόμα ανοιχτό. Τώρα με την απάθεια που μας κυρίευσε δεν μας συγκινεί και δεν μας εκπλήσσει τίποτα.

Έτσι μας ήρθε κι ο ιός αυτός, τυχαία. Αφού το λέει η τηλεόραση...

Τώρα που καθόμαστε σπίτι ας διαβάσουμε και κανα βιβλίο. Μην κολλάμε διαρκώς στο χαζοκούτι.

Υπάρχει μπόλικη τροφή για σκέψη

Επεξ/σία από kostas1966
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

όλη η παγκόσμια οικονομία έτσι δουλεύει με φούσκες , αν πρόκειται αυτό να αλλάξει δεν το ξέρω να στο πω 

δηλαδή σκέψου κάτι ιδιαίτερα πλούσιες χώρες που βασίζονται σε αυτή τη κατάσταση (φορολογικοί παράδεισοι, τραπεζοϋπηρεσιες κτλ.. ) αν γίνει αυτό που λες αυτοί θα φάνε περισσότερο τα μούτρα τους 

Το οποίο δεν είναι καθόλου κακό. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vforvaggelis είπε

Εγω που (ακομα) εργαζομαι, αν εργαζομαι οταν ειναι η περιοδος της καταβολης του δωρου, δεν θα πρεπει αναγκαστικα να το παρω τοτε και οχι το καλοκαιρι;

Οχι αυτο ακριβως ειπε, στην ουσια "τεντωσε" τις ημερομηνιες καταβολης . Μπορει ο εργοδοτης να επικαλεστει ελλειψη ρευστοτητας αλλα σε καθε περιπτωση θα πρεπει να δοθει μεχρι τον αυγουστομαζι με το επιδομα αδειας

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Εγινε ηδη το 2008, η όχι ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...