Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χθες βραδυ κατα τις 3:00 κοπηκε το ιντερνετ για ενα τριωρο ,παρατηρησε κανεις αλλος κατι αναλογο η απλα ετυχε σε εμενα (γουιντ)

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zio10 είπε

Δεν χαλάει και λίγο ο καιρός!

Σχετικά με το κλείσιμο των ξενοδοχείων, είπαν κάτι και για τα airbnb; Νομίζω πως όχι.

Θα χαλασει απο Δευτερα με 4-5 μερες με πιο κρυο για την εποχη καιρο(ειδικα στην βορεια και κεντρικη Ελλαδα) και οπως φαινεται αρκετες βροχες.
Οποτε υπαρχει ελπιδα να συμμαζευτουν λιγο μεσα οι ανεγκεφαλοι.
Απο την αλλη το Σαββατοκυριακο θα ειναι ηλιολουστο και ζεστο οποτε τα πραγματα ειναι σκουρα.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, PostHelper είπε

Θα χαλασει απο Δευτερα με 4-5 μερες με πιο κρυο για την εποχη καιρο(ειδικα στην βορεια και κεντρικη Ελλαδα) και οπως φαινεται αρκετες βροχες.
Οποτε υπαρχει ελπιδα να συμμαζευτουν λιγο μεσα οι ανεγκεφαλοι.
Απο την αλλη το Σαββατοκυριακο θα ειναι ηλιολουστο και ζεστο οποτε τα πραγματα ειναι σκουρα.

Για το ΣΚ λέω, από Δευτέρα είδα ότι χαλάει. Χιόνια δίνει εδώ που είμαι!

Αλλά το ΣΚ είναι πολύ κρίσιμο τέστ...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zio10 είπε

Δεν χαλάει και λίγο ο καιρός!

Σχετικά με το κλείσιμο των ξενοδοχείων, είπαν κάτι και για τα airbnb; Νομίζω πως όχι.

Ποσοι να πανε ομως.Βεβαια δεν ειναι κακη ιδεα θα μπορουσε καποιος να παει καπου να αράξει.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, PostHelper είπε

Και δυστυχως-αν κρινω απο τις δηλωσεις Μητσοτακη χθες- θα πληρωσουμε την ηλιθιοτητα καποιων να μην μπορουν να καθησουν στα αυγα τους μεσα και επρεπε οπωσδηποτε να πηγαινουν βολτες, παραλια, κλπ, συναθροιζομενοι με αλλους που σκεφτονταν το ιδιο οτι ε ερημα ειναι εξω ας παω Εγω, οποτε απο Δευτερα μας βλεπω σε καθεστως πληρους απαγορευσης κυκλοφοριας.

στο σουπερ μαρκετ δεν κολλάει, θα κολλήσει αν πάει για περπάτημα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω το έγραψα και εχθές. Λόγω δουλειάς χρειάστηκε να πεταχτώ κοντά στη Βάρκιζα το απογευματάκι.

ΝΑΙ ΥΠΗΡΧΕ λίγος κοσμος που έκανε βολτα. Δεν υπηρχε συνωστισμός σε καμία περίπτωση. Κάποιοι είχαν φέρει τα παιδιά τους και βουτουσαν ποδια στα βραχάκια ή στη παραλία. Μικρές οικογενειακές παρέες των 3-4 ατόμων το πολύ (μαμά μπαμπάς και 1-2 παιδιά). Αποστάσεις τεράστιες μεταξύ τους.

Επιστρέφοντας πήρα όλη τη Ποσειδώνος. Όλη η παραλία ήταν έτσι. Πάρκαρα, κατέβηκα λίγο, πήρα λίγο θαλασσινό αέρα και επέστρεψα.

Ολοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έκαναν κάτι λάθος. Το λάθος ειναι όταν αποφασίζεις να πας μια μικρή βόλτα, βλέπεις οτι υπάρχει κόσμος και σταματάς κι εσυ.

Spoiler

Το λάθος ειναι πως υπάρχει κόσμος που είναι εξαρτημένος από το ιντερνετ και τα παιχνίδια και δεν ξέρει πως λειτουργει ο κόσμος έξω. Μόνο στο ιντερνετ διαβάζω αυτή τη παράλογη απαίτηση περι απαγόρευσης κυκλοφορίας επειδή υπάρχουν ορισμένοι που λειτουργουν ως ζώα.

Άλλος έβγαλε τη φωτογραφία ενος παππού σε ένα άδειο πάρκο που ειχε ένα καροτσάκι με το εγγόνι του και τον έβριζαν. Μα σοβαρά τωρα? 

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 19
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Ποσοι να πανε ομως.Βεβαια δεν ειναι κακη ιδεα θα μπορουσε καποιος να παει καπου να αράξει.

Για τα airbnb λες; Ίσως δεν τα κλείνουν επειδή δεν μαζεύεται τόσος κόσμος όσο σε ένα ξενοδοχείο.

Δημοσ.

Πιο πολύ νομίζω βλάπτει πως ορισμένοι το "τηλε-εργασία" το μετέτρεψαν σε "έφυγα για διακοπές στο εξοχικό". Αυτή η εσωτερική μετακίνηση μπορεί να κάνει ζημιά και νομίζω την ανέφερε και ο τσιόδρας χθες όταν μίλησε για γεμάτα πλοία προς νησιά κτλ. Κανονικά αν αρρωστήσουν αυτοί εκεί πέρα θα έπρεπε να τους χρεώσουν όλα τα νοσήλια μπας και καταλάβουν.

Δημοσ.

Στις χώρες που έχουν απαγόρευση ούτε αυτή η βόλτα επιτρέπεται ή δεν έχω καταλάβει καλά; Γιατί διάβαζα εδώ ότι βγαίνει μια ειδική άδεια για συγκεκριμένο λόγο μόνο, πχ σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο.

1 λεπτό πριν, patclo είπε

Πιο πολύ νομίζω βλάπτει πως ορισμένοι το "τηλε-εργασία" το μετέτρεψαν σε "έφυγα για διακοπές στο εξοχικό". Αυτή η εσωτερική μετακίνηση μπορεί να κάνει ζημιά και νομίζω την ανέφερε και ο τσιόδρας χθες όταν μίλησε για γεμάτα πλοία προς νησιά κτλ. Κανονικά αν αρρωστήσουν αυτοί εκεί πέρα θα έπρεπε να τους χρεώσουν όλα τα νοσήλια μπας και καταλάβουν.

Στα νησιά από τη στιγμή που κλείσανε τα ξενοδοχεία έπρεπε να σταματήσουν και τα πλοία, εκτός από εμπορεύματα και μόνιμους κατοίκους.

Δημοσ.

Στη Γαλλια το εχουν κανει αυτο, να βγαινεις εξω μονο αν εχεις αδεια για σουπερ μαρκετ ή φαρμακειο, αλλιως πληρωνεις ενα προστιμο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Γιατί τραγωδία ρε φίλε.Πεθάνανε στην Κίνα 3.500 από τον κορονοιό κυρίως ευπαθείς και ηλικιωμένοι σε βάθος 3-4 μηνών σε μία χώρα 2 δις κατοίκων.

Σε 58 μερες πεθανανε αυτοι και οχι 3-4 μηνες.
Αν το αφηνανε χωρις τα φοβερα μετρα τους με την βια καταναγκασμο σε εγκλεισμο (που σητν Κινα λιγοι ηταν οι ανυπακουοι λοφω φιλοσοφιας τους) θα εξελισσοταν σε αφανισμο μεγαλου μερους πληθυσμων.
Το εν δυναμει τραγωδια με το τραγωδια απεχει ελαχιστα σε τετοιες περιπτωσεις.

Αν διαλεξουμε την ημερα οπου αρχισε η αυξηση σε καθε χωρα και υποθεσουμε οτι ολα αρχιζουν απο 1 ατομο(για να μπορουμε να συγκρινουμε την αυξηση ανα χωρα) τοτε ο ρυθμος αυξησης κρουσματων ανα ημερα ειναι(ουσιαστικα δειχνει το πόσα άλλα ατομα καθε ατομο κολλαει ανα ημερα για καθε χωρα με τα δεδομενα εως και χθες) :
Προσοχη: Δεν μπορει να συγκριθει με τον αντιστοιχο αριθμο 1.32 περιπου που ειναι για την γριππη καθως στην περιπτωση του SARS-CoV-2 μιλαμε για καταστασεις καραντιναας σε πληρη αντιθεση με την γριπη.

Japan            1.15
Italy            1.46
Iran             1.40
Spain            1.49
Germany          1.48
France           1.46
Korea. South     1.32
Switzerland      1.44
United Kingdom   1.43
USA              1.39
Netherlands      1.46
Austria          1.45
Norway           1.42
Belgium          1.47
Sweden           1.37
Denmark          1.42
Czechia          1.44
Portugal         1.48
Greece           1.33
Brazil           1.46
China            1.49

Φυσικα με την μη επαρκεια τεστ πχ στην Ελλαδα και στις ΗΠΑ κλπ και τον διαφορετικο αριθμο τεστ ανα ημερα ανα αριθμο πληθυσμου ανα χωρα που γινονται, τα σφαλματα των τιμων πιο πανω  ειναι εξαιρετικα μεγαλα.

Επεξ/σία από PostHelper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, zio10 said:

Γιατί διάβαζα εδώ ότι βγαίνει μια ειδική άδεια για συγκεκριμένο λόγο μόνο, πχ σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο.

Αυτό θα παίζει λογικά, επίσης η μάνα μου που δουλεύει στο νοσοκομείο μου έλεγε ότι υπάρχει ενημέρωση για κάρτα που θα δείχνουν σε ενδεχόμενο έλεγχο από αστυνομία πχ,  έτσι ώστε να μπορούν να πηγαίνουν για δουλειά. Υποθέτω το ίδιο θα ισχύσει και για ό,τι μείνει ανοιχτό (φαρμακεία, σμ κλπ) 

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Στις χώρες που έχουν απαγόρευση ούτε αυτή η βόλτα επιτρέπεται ή δεν έχω καταλάβει καλά; Γιατί διάβαζα εδώ ότι βγαίνει μια ειδική άδεια για συγκεκριμένο λόγο μόνο, πχ σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο.

Ελπιζω να μη δουμε ποτέ κάτι τέτοιο εδω.

Βγαίνεις αλλά υπάρχει αστυνομία έξω και αν σε δουν σε ρωτάνε που πας κτλ.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 minutes ago, pontez2 said:

Ελπιζω να μη δουμε ποτέ κάτι τέτοιο εδω.

Αν συνεχίσουμε να το βλέπουμε σαν απλή γρίπη, θα τα δούμε κι εδώ, κάπου πρέπει να υπάρχει και επαφή με την πραγματικότητα

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...