Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Αμφιβάλλω αν το άρθρο του καθηγητή για το «φιάσκο» το διάβασε (πόσο μάλλον μέχρι το τέλος) πάνω από το 1% όσον παρακολουθούν το συγκεκριμένο νήμα.

αυτή τη στιγμή τα ιδανικά παραδείγματα προς μίμηση είναι η κίνα που τους μάντρωνε στα σπίτια τους και η ταιβάν που έκανε 2 χρόνια να ξεπεράσει 200 θανάτους , θα περάσουμε κι εμείς την ανάλογη φάση μέχρι να αποφασίσουμε να έχουμε σοβαρές υποδομές υγείας 

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ'την μια έχουμε τους ντόπιους συνωμοσιομανείς συνήθως να δείχνουν προς τον Γκεϊτς ή προς κατασκευασμένο ιό λόγο ενός άρθρου που διάβασαν, απ'την άλλη αυτούς που πιστεύουν πως έκλεισαν τις εκκλησίες για να προετοιμάσουν το έδαφος ώστε να έρθει ο αντίχριστος. Τώρα εμφανίστηκαν και οι κλασσικοί που όταν τους δώσουν κάποιον Έλληνα (ή έστω Ελληνικής καταγωγής) που γράφει ένα κάπως σωστό άρθρο (μια γνώμη ρε παιδί μου) νιώθουν λες και βρήκαν τον χαμένο αδερφό του Αϊνστάιν.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 5
Δημοσ.

Από τις 1.04.2020 η εταιρία μου κλίνει για 6 εβδομάδες. Πολύ περίεργο όμως. Γιατί 01.04 και όχι σήμερα ή αύριο πχ. Να αναφέρω πως δεν  είμαι Ελλάδα για να προλάβω τις ερωτήσεις. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

αυτή τη στιγμή τα ιδανικά παραδείγματα προς μίμηση είναι η κίνα που τους μάντρωνε στα σπίτια τους και η ταιβάν που έκανε 2 χρόνια να ξεπεράσει 200 θανάτους , θα περάσουμε κι εμείς την ανάλογη φάση μέχρι να αποφασίσουμε να έχουμε σοβαρές υποδομές υγείας 

Εδώ που φτάσαμε το μάντρωμα είναι η μόνη λύση.

Πρέπει όμως να δωθεί και λυση στο θέμα της σωστής ιχνηλάτησης και διάγνωσης του ιού (και κάθε ανάλογου ιού στο μέλλον).

Γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον και δεν γίνεται κάθε 5-10 χρόνια να μπαίνουμε σε lock-down για μερικούς μήνες, απλά και μόνο λόγω αμπαλίας. Ήρθε η ώρα αυτό να τελειώσει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Peleus17 είπε

Από τις 1.04.2020 η εταιρία μου κλίνει για 6 εβδομάδες. Πολύ περίεργο όμως. Γιατί 01.04 και όχι σήμερα ή αύριο πχ. Να αναφέρω πως δεν  είμαι Ελλάδα για να προλάβω τις ερωτήσεις. 

μαλλον τοτε θα ερθει ο καβαλαρης της αποκαλυψης, εχουν inside info🤣

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, s1mplement είπε

Δεν ξέρω για οικονομία. Αλλά πολλοί θα δυσκολευτούν, σαν σύνολο η οικονομία λένε πως δεν θα είναι σε πολύ κακή κατάσταση(π.χ. αν κρατήσει μέχρι 30 Απρίλη) 

Για την Ελλαδα ειδικα, ειναι καποιοι δηλαδη, που τα λενε αυτα?
Και ομως θα ειναι ετσι  -10% για τα αποτελεσματα του 2020..! 😭
Εχουν ειπωθει ξεκαθαρα [και] αυτα αλλα μην παμε σε πολιτικη

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Για την Ελλαδα ειδικα, ειναι καποιοι δηλαδη, που τα λενε αυτα?
Και ομως θα ειναι ετσι  -10% για τα αποτελεσματα του 2020..! 😭
Εχουν ειπωθει ξεκαθαρα [και] αυτα αλλα μην παμε σε πολιτικη

Δεν μπορώ να πω κάτι μέχρι στιγμής με βεβαιότητα. Είναι πολλοί οι παράγοντες που μετράνε. Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα αποζημιώσει τα τουριστικά το κράτος αλλά δεν ξέρω αν θα έρθει κανείς για να κάνει τουρισμό διότι το πρόβλημα είναι όπως μέσα στην Ελλάδα  έτσι και έξω. Πρέπει να λυθούν και να ομαλοποιηθούν τα  πράγματα και από τις δυο μεριές "συγχρονισμένα". Και είναι πολλές οι χώρες... Θέλουμε χρόνο για να καταλάβουμε τι θα γίνει. 

Επίσης είχαν πει τίποτα για τη μετάδοση του Ιού από τα κουνούπια; 

Δημοσ.

Αν δεν το εχετε καταλαβει παμε στην Ελλαδα για ανοσια αγελης.Αντι να γινονται τεστ για να δουμε ποιος εχει και ποιος δεν εχει,πλεον γινονται τεστ μονο για διαγνωσουν αν καποιος σε ομαδα υψηλου κινδυνου εχει τον ιο.Ξερουμε στο περιπου δηλ καπου 2000-3000 ειναι οι φορεις του ιου και ισως παραπανω και αυτοι κυκλοφορουν μεταξυ μας.Δειτε λιγο και το αρθρο

http://www.docmed.gr/mathimata-apo-tin-italia-kai-giati-kai-i-ellada-odeyei-pros-anosia-tis-agelis/?fbclid=IwAR1er-Xo5mb5weiqrV7Pr8XKmW5paEwyh96RlGHZTapSqrQy05q-wWcBgOk

• Sad 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, s1mplement είπε

Δεν μπορώ να πω κάτι μέχρι στιγμής με βεβαιότητα. Είναι πολλοί οι παράγοντες που μετράνε. Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα αποζημιώσει τα τουριστικά το κράτος αλλά δεν ξέρω αν θα έρθει κανείς για να κάνει τουρισμό διότι το πρόβλημα είναι όπως μέσα στην Ελλάδα  έτσι και έξω. Πρέπει να λυθούν και να ομαλοποιηθούν τα  πράγματα και από τις δυο μεριές "συγχρονισμένα". Και είναι πολλές οι χώρες... Θέλουμε χρόνο για να καταλάβουμε τι θα γίνει. 

Και μονο μεχρι τελη Απριλιου => -10% ΑΕΠ 2020..! Τα λεει συγκεκριμενο κομμα ψαξε το.
Και καμια ουσιαστικη αποζημιωση, εκτος και..κοπουν & δωθουν χρηματα: σε ολη την ΕΕ.
😭
Σε σχεση με το χρονο που αναφερεις: παντοτε οι κοινωνικοι και οικονομικοι επιστημονες,
απλως επιβεβαιωνονται η διαψευδονται στο χρονο => αν ειναι ετσι η οχι, ε τοτε θα φανει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Και μονο μεχρι τελη Απριλιου => -10% ΑΕΠ 2020..! Τα λεει συγκεκριμενο κομμα ψαξε το.
Και καμια ουσιαστικη αποζημιωση, εκτος και..κοπουν & δωθουν χρηματα: σε ολη την ΕΕ.
😭
Σε σχεση με το χρονο που αναφερεις: παντοτε οι κοινωνικοι και οικονομικοι επιστημονες,
απλως επιβεβαιωνονται η διαψευδονται στο χρονο => αν ειναι ετσι η οχι, ε τοτε θα φανει.

Όλοι θα πάθουν ζημιά. Όλοι και θα μάθουν κάτι από αυτή την πανδημία.

Πρέπει να τακτοποιήσουμε το "μέσα στην Ελλάδα" αρκετά γρήγορα και ήδη πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως θα αντιμετωπίζουμε τις άλλες χώρες και ιδιαίτερα τους τουρίστες από αυτές.

Εγώ πιστεύω το να μένουμε σπίτι είναι καλή στρατηγική αλλά πρέπει να μάθουμε να τεστάρουμε αποτελεσματικά. Ο χρόνος της επώασης είναι αυτός που με προβληματίζει. Δηλαδή δημιουργεί πρόβλημα στους ελέγχους. Πρέπει να δημιουργηθεί κάποιος βέβαιος τρόπος ελέγχου για να μπορούμε να εξετάζουμε με σιγουριά κόσμο μέσα αλλά και αυτούς που έρχονται.

Δεν νομίζω ότι θα κινδυνέψουμε "μεσα" αν μείνουμε σπίτι αλλά μας νοιάζει πάρα με πάρα πολύ να μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι και εμείς και οι τουρίστες ελέγχονται και είναι σε ασφάλεια.

Τα τεστ είναι πολύ κρίσιμα. Χρειάζεται κάτι αναμφισβήτητο από όλες τις χώρες που θέλουμε να κάνουν τουρισμό στην χώρα μας.

Είναι σαν πιστοποίηση πες. Ότι εμείς είμαστε καθαροί και δεν αφήνουμε κάτι να περάσει, με βεβαιότητα. Αυτοί που βγάζουν τις ειδήσεις πρέπει ήδη να ρωτάνε το κράτος για αυτά και να κάνουν συζητήσεις και προβλέψεις. Πρέπει να χρησιμοποιούν και τα ηλεκτρονικά μέσα για την καταγραφή, να φτιάχνουν έξυπνα τεστ κτλ. Οτιδήποτε που μπορεί να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να δεχτεί τον τουρίστα είναι καλό. Ακόμη και οι τουριστικές επιχειρήσεις καλό είναι να επιμένουν και ίσως και επενδύουν σε αυτά τα πράγματα γιατί είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, μην περιμένουν το κράτος.

Λογικά πολλοί ποντάρουν στην άνοδο θερμοκρασίας και επίσης είναι πολλοί που δεν είναι ευπαθείς άρα θα είναι πιο εύκολο για αυτούς να πάνε.

Μπορεί να είναι χρήσιμη και έξτρα οργάνωση. Δηλαδή καθοδήγηση και κατά κάποιο τρόπο απομόνωση του τουριστικού γκρουπ και επισκέψεις μόνο σε συγκεκριμένες παραλίες, αξιοθέατα κτλ.

Μπορούν να αξιοποιηθούν οι κρουαζιέρες παραπάνω κτλ.

Τουριστικό ενδιαφέρον θα υπάρξει αλλά θα πρέπει να είναι σαφέστατη η Ελλαδίτσα απέναντι στον τουρίστα.Το με ποιες προυποθέσεις μπορεί να μπει και τη ευθύνες έχει ο τουρίστας όπως και η Ελλάδα. Όσο πιο νωρίς θα ξεκινήσουνε αυτές οι σκέψεις τόσο καλύτερο είναι για τις οικονομίες. 

Επεξ/σία από s1mplement
Δημοσ.

5χιλιαρο η αμερικη σε κρουσματα  σημερα

δε θα μου κανει εντυπωση να εχουν και ημερησιως τριπλασιο απο αυτο αν εχουν να κανουν αρκετα τεστ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες μια συμβουλή...

...επειδή οι μάσκες εξαφανίζονται γρήγορα και συχνά δεν βρίσκονται καθόλου, είπα να αγοράσω για 3 άτομα 6 μάσκες υφασμάτινες (100% βαμβάκι) στα 2,9€ εκάστη, για στοιχειώδη προστασία στις αναγκαίες καθημερινές εξόδους, πχ υπεραγορές κτλ.

...το θεωρούσα περιττό, αλλά μερικοί άνθρωποι είναι μούσκαροι, δεν νιώθουν, και μπορώ να πω ότι 1-2 φορές που τυχαία φορούσα μάσκα χειρουργική στο δρόμο (είχα πάει για υπερηχογράφημα σε ιδιωτική κλινική), χάρηκα που τη φορούσα...ήρθε ο άλλος να ρωτήσει κάτι χωρίς να  κρατάει αποστάσεις, έπρεπε να μετακινηθώ εγώ για να κρατήσω την ελάχιστη απόσταση αφού πρώτα κόντεψε να πέσει πάνω μου....

Αυτές οι μάσκες μάλλον να είναι χειρότερες από τις απλές χειρουργικές, αφού δεν έχουν καν το εξωτερικό αδιάβροχο/ανθεκτικό σε μεγάλα σταγονίδια υλικό....αλλά να ξοδεύεις και 1-1,5€/μέρα/ανά 30λεπτο χρήσης πάει πολύ...αυτές πλένονται (καυτό νερό κτλ) και τυπικά μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Εξορθολογίζω έτσι τη χρήση τους, παρόλαυτά το ελάχιστο (bottom τελείως) επίπεδο προστασίας τους με κάνει και σκέφτομαι πως ακόμα τα κόλπα με τις αυτοσχέδιες μάσκες με χαρτοπετσέτες και φίλτρα καφέ μάλλον είναι καλύτερα...

Προφανώς όμως, δεν πρόκειται να φορεθούν σε ΜΜΜ ή τέτοιες περιπτώσεις...

...τις έστειλαν με κούριερ κι αύριο μάλλον φτάνουν...να τις παραλάβω ή να τις αφήσω;

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Παίδες μια συμβουλή...

...επειδή οι μάσκες εξαφανίζονται γρήγορα και συχνά δεν βρίσκονται καθόλου, είπα να αγοράσω για 3 άτομα 6 μάσκες υφασμάτινες (100% βαμβάκι) στα 2,9€ εκάστη, για στοιχειώδη προστασία στις αναγκαίες καθημερινές εξόδους, πχ υπεραγορές κτλ.

...το θεωρούσα περιττό, αλλά μερικοί άνθρωποι είναι μούσκαροι, δεν νιώθουν, και μπορώ να πω ότι 1-2 φορές που τυχαία φορούσα μάσκα χειρουργική στο δρόμο (είχα πάει για υπερηχογράφημα σε ιδιωτική κλινική), χάρηκα που τη φορούσα...ήρθε ο άλλος να ρωτήσει κάτι χωρίς να  κρατάει αποστάσεις, έπρεπε να μετακινηθώ εγώ για να κρατήσω την ελάχιστη απόσταση αφού πρώτα κόντεψε να πέσει πάνω μου....

Αυτές οι μάσκες μάλλον να είναι χειρότερες από τις απλές χειρουργικές, αφού δεν έχουν καν το εξωτερικό αδιάβροχο/ανθεκτικό σε μεγάλα σταγονίδια υλικό....αλλά να ξοδεύεις και 1-1,5€/μέρα/ανά 30λεπτο χρήσης πάει πολύ...αυτές πλένονται (καυτό νερό κτλ) και τυπικά μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Εξορθολογίζω έτσι τη χρήση τους, παρόλαυτά το ελάχιστο (bottom τελείως) επίπεδο προστασίας τους με κάνει και σκέφτομαι πως ακόμα τα κόλπα με τις αυτοσχέδιες μάσκες με χαρτοπετσέτες και φίλτρα καφέ μάλλον είναι καλύτερα...

Προφανώς όμως, δεν πρόκειται να φορεθούν σε ΜΜΜ ή τέτοιες περιπτώσεις...

...τις έστειλαν με κούριερ κι αύριο μάλλον φτάνουν...να τις παραλάβω ή να τις αφήσω;

Γραφουν κατι ? FFP ? Ν95?

Επεξ/σία από llldoomlll
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, gas83 είπε

5χιλιαρο η αμερικη σε κρουσματα  σημερα

δε θα μου κανει εντυπωση να εχουν και ημερησιως τριπλασιο απο αυτο αν εχουν να κανουν αρκετα τεστ

το υποτιμησε ο Τραμπ. νομιζε οτι ειναι κατι που θα μπορουσε ευκολα να κρυψει με ψεματα, οπως κανει με την ανθρωπογενη κλιματικη αλλαγη.

και το μεγαλο λαθος του, που μαλλον θα του στοιχισει την επομενη προεδρια του, ειναι οτι σταματησε το προγραμμα αντιμετωπισης πανδημιας που ειχανε πριν δυο χρονια. ριχνουν δις στην πολεμικη τους βιομηχανια, αλλα κανουν περικοπες στον κλαδο της υγειας. το πε και ο ιδιος, νομιζε οτι δεν θα συνεβαινε ποτε μια τετοια κριση. τωρα θα εισπραξει την τιμωρια για την ύβρη του.

• Like 9
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...