Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Μίλησε πριν λίγο στο ΣΚΑΙ ο καθηγητής επιδημιολογίας του Stanford Γιάννης Ιωαννίδης. Το ίδιο άτομο που τάραξε τα νερά με την εργασία του υπό τον τίτλο "Why Most Published Research Findings Are False" σχετικά με την μη επαληθευσιμότητα του μεγαλύτερου όγκου των επιστημονικών δημοσιεύσεων. Και τη γενικότερη αναξιοπιστία των χρησιμοποιούμενων στατιστικών μεθόδων.

Κρίμα που αυτή η ανάλυση θα θαφτεί μέσα στην μπαρουφολογία των ημερών, του insomnia.

Το εγραψα ολο αυτο για τον Ιωαννιδη πριν αρκετες ωρες εδω. Χωρις σχολια. Σαν αποψη ενος επιστημονα.

Εσυ απο την αλλη δειχνεις να την βρισκεις και σωστη και ακριβη. Και μας λες και για μπαρουφολογιες του Insomnia.

How nice που λενε.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gbsam είπε

Τα τελευταία 8 χρόνια είμαι 9 μήνες τον χρόνο εκεί. Έφυγα από Σομαλία την Κυριακή και από την Δευτέρα είμαι καραντίνα στης Βρυξέλλες , όχι μόνο για τον ιό που μας απασχολεί αλλά για διάφορα άλλα ωραία... όπως επίσης είμαι περίπου 1 μήνα τον χρόνο ( όχι συνεχόμενα) σε καραντίνα για έχουμε συγκεκριμένα προτοκολα.

Επειδή και εγω τα τελευταία  20 χρόνια πάω τουλάχιστον δυο τρεις φορές τον χρόνο ( για τέσσερις πέντε μέρες την κάθε φορά ) δεν είναι σωστό  να ειρωνευόμαστε τους ανθρώπους εκεί. Ειδικά εσυ που είσαι όπως λες 9 μήνες τον χρόνο.τα αλλά ωραία τα ξέρω . Και εγω τον ίδιο φόβο έχω όποτε πάω δυτική Αφρική μόνο.σομαλια ανατολικά δεν έχω πάει ποτέ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, QuitLife είπε

Το εγραψα ολο αυτο για τον Ιωαννιδη πριν αρκετες ωρες εδω. Χωρις σχολια. Σαν αποψη ενος επιστημονα.

Εσυ απο την αλλη δειχνεις να την βρισκεις και σωστη και ακριβη. Και μας λες και για μπαρουφολογιες του Insomnia.

How nice που λενε.

Με τόσα εκατομμύρια σχόλια την τελευταία ώρα που να το βρεις.

Έκανε όμως και σχόλιο, τηλεοπτικά, για τη θεωρία της επιπέδωσης και το πόσο άκυρη είναι πρακτικά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mp123 είπε

Επειδή και εγω τα τελευταία  20 χρόνια πάω τουλάχιστον δυο τρεις φορές τον χρόνο ( για τέσσερις πέντε μέρες την κάθε φορά ) δεν είναι σωστό  να ειρωνευόμαστε τους ανθρώπους εκεί. Ειδικά εσυ που είσαι όπως λες 9 μήνες τον χρόνο.τα αλλά ωραία τα ξέρω . Και εγω τον ίδιο φόβο έχω όποτε πάω δυτική Αφρική μόνο.σομαλια ανατολικά δεν έχω πάει ποτέ.

Δεν το ειρωνευτικα ! Αντίθετα ήθελα να δείξω ότι υπάρχουν αλλού χειρότερα και καθημερινά τέτοια θέματα .

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

1. Υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα σχετικά με το αληθινό ύψος των κρουσμάτων στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Έστω ότι ένα κράτος καταφέρνει με όλα αυτά τα μέτρα να "ταβανιάσει" τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων C0v-19 σε 3.000 ανά ημέρα. Αν οι κλίνες του στις ΜΕΘ επαρκούν μόνο για 2.000 νέα άτομα ανά μέρα τότε θα αποκλειστούν σοβαρά περιστατικά που μπορούν να θεραπευτούν(άλλες ασθένειες και περιστατικά). Ενώ αν δεν λαμβάνονταν καθόλου μέτρα ο ιός θα επεκτεινόταν ταχύτερα μεν, αλλά θα τελείωνε και ταχύτερα το "έργο" του, αφήνοντας χώρο στις ΜΕΘ για τις ιάσιμες περιπτώσεις.

Κρίμα που αυτή η ανάλυση θα θαφτεί μέσα στην μπαρουφολογία των ημερών, του insomnia.

1.Δεν πεθάνουν μόνο ηλικιωμένοι, από 30 κάτι και πάνω μας παίρνει η μπάλα.

2. Πολλοί είναι ανεύθυνοι, χωρίς μέτρα ακόμα και σήμερα θα πήγαιναν ταξιδάκι Ιταλία με το γνωστό "έλα μωρέ".

Τα ποσοστά ακούγονται ωραία αλλά αν πεθάνει κάποιος δικός σου άνθρωπος ίσως αναθεωρήσεις, δεν θα σε χάλαγε να πουν έλα μωρέ ψ% είναι η θνησιμότητα και τι έγινε;  επίσης έχει μεγάλη σημασία το δείγμα, άλλο να αρρωστήσουν 100 άτομα και να πεθάνει ένας (1%) και άλλο να νοσήσουν 1.000.000 και να πεις "έλα μωρέ" "1"% είναι, ναι φίλε 1% σε τέτοια βάση είναι 10.000 άτομα....

Τα κρεβάτια της ΜΕΘ (τουλάχιστον στην τελευταία δήλωση που είχα ακούσει) επαρκούν και δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο και γιαυτο πάρθηκαν μέτρα, να μην φτάσουμε στο σημείο που θα είναι οι τυχεροί που βρήκαν κρεβάτι και τα βύσματα….

Αν τα κρούσματα σκάσουν όλα μαζί, το «έργο» του όπως λες είναι θάνατος ανθρώπων που διαφορετικά αν αρρώσταιναν « με δόσεις» και δεν έπηζε το σύστημα θα την γλίτωναν…..

• Like 1
Δημοσ.

παντως αν αφησουμε το δραματικο του πραγματος και αποστασιοποιηθουμε σχετικως,

ολο αυτο μου κανει σαν ενα τυπου σορταρισμα και ανακατεμα της τραπουλας....

Βιομηχανιες θα κλεισουν και καινουριες θα βγουν στο στερεωμα,

η παγκοσμια οικονομια θα αποκτησει αλλη μορφη και φυσικα καποιοι θα ευνοηθουν.

Δεν βλεπω κανενα δακτυλο πισω απο αυτο, αλλα το δεδομενο ειναι οτι θα υπαρχουν τεραστιες αλλαγες (για καποιους πολυ θετικες).

Εχω μια αισθηση οτι ολα αυτα δεν ηταν τοσο αφελως αγγελικα πλασμενα και ετσι μας ηρθαν απο τον ουρανο....

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Havik είπε

1.Δεν πεθάνουν μόνο ηλικιωμένοι, από 30 κάτι και πάνω μας παίρνει η μπάλα.

2. Πολλοί είναι ανεύθυνοι, χωρίς μέτρα ακόμα και σήμερα θα πήγαιναν ταξιδάκι Ιταλία με το γνωστό "έλα μωρέ".

Τα ποσοστά ακούγονται ωραία αλλά αν πεθάνει κάποιος δικός σου άνθρωπος ίσως αναθεωρήσεις, δεν θα σε χάλαγε να πουν έλα μωρέ ψ% είναι η θνησιμότητα και τι έγινε;  επίσης έχει μεγάλη σημασία το δείγμα, άλλο να αρρωστήσουν 100 άτομα και να πεθάνει ένας (1%) και άλλο να νοσήσουν 1.000.000 και να πεις "έλα μωρέ" "1"% είναι, ναι φίλε 1% σε τέτοια βάση είναι 10.000 άτομα....

Τα κρεβάτια της ΜΕΘ (τουλάχιστον στην τελευταία δήλωση που είχα ακούσει) επαρκούν και δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο και γιαυτο πάρθηκαν μέτρα, να μην φτάσουμε στο σημείο που θα είναι οι τυχεροί που βρήκαν κρεβάτι και τα βύσματα….

Αν τα κρούσματα σκάσουν όλα μαζί, το «έργο» του όπως λες είναι θάνατος ανθρώπων που διαφορετικά αν αρρώσταιναν « με δόσεις» και δεν έπηζε το σύστημα θα την γλίτωναν…..

Έγραψα όμως και κάτι πιο πάνω για πολύ αυστηρά μέτρα εξ' αρχής και για 2-3 βδομάδες. Παρά για κλιμακωτά που απλά καθυστερούν τη ζημιά και καταστρέφουν την οικονομία σε βάθος μηνών.

• Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, bakasmarios said:

Παιδια τα πραγματα ειναι ανησυχητικα και σε ΑΛΛΟ μετωπο. Δεν μας φτανουν ολα αυτα, υπαρχουν και κατι τυποι σαν αυτον στο λινκ παρακατω. Σε ενα αλλο ποστ, καλουσε ολους τους φαν του να βγουν για λιτανια απο εκκλησια σε εκκλησια για να "ξορκισουν" το κακο. Το χειροτερο ειναι οτι εχει κοντα 3000 ατομα. αν ακομα και το 1/10 τον ακολουθησουν σε οτι τρελα παρουσιασει, θα εχουμε τεραστιο προβλημα ! 

Με μια τέτοια Litourgiya από Batushka πάντως όλα τα κακά ξορκίζονται.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε μηπως ειναι ολα ενα ψεμα; Μηπως δεν υπαρχει καν ιος και μας προπαγανδIζουν; Ειδατε εσεις με τα ματια σας κανεναν νεκρο; 
Μπηκα λιγο σε conspiracy mode και εγω :P

Δημοσ.
Μόλις τώρα, QuitLife είπε

Υπάρχει ακόμα αυτός ο τρελάρας;

Όχι ότι έχει άδικο σε αυτά που λέει στο βίντεο, αλλά και αυτός βαλτός είναι.

Και έχει κονομήσει τα κέρατα του από την αντι-νεοταξική μπίζνα του στις 3 δεκαετίες που ασχολείται με αυτό.

Δημοσ.

ωραιος ο ιωαννιδης,

στην χειροτερη σου λεει 40 εκατομμυρια νεκροι παγκοσμια σαν την πανδημια του 1918, σιγα πως κανετε ετσι και αλλιως δε θα ζουσαν και πολυ ακομα,το 1918 πεθαναν και νεοι

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Αυτο ειναι καλο να γινει. Βασικα να ξεκινησει απο Ελλαδισταν. Δεν θα σε κλεβει κανενας εργοδοτης μετα. Πανω απο 300.000 ανθρωποι τωρα παιρνουν 280€ στη τραπεζα και τα αλλα στο χερι. Μακαρι αυριο και ολας να καταργηθει το ρευστο απο την αγορα. Να φανε και τσαπου οσοι εχουν κατι 200.000€ μεσα στα σπιτια τους.. Βαζω και τσιπακι αν χρειαστει με τους κλεφτες ολους σε αυτη τη χωρα.Μαυρο χρημα και χλιδη και οταν τους λες αφεντικο θα παρουμε φετος δωρο σου απανταει δεν βγαινω.. χαχαχα

Επεξ/σία από greed
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

«Η Ινδία είναι ένας από τους μεγαλύτερους (αν όχι ο μεγαλύτερος) παραγωγός γενόσημων φαρμάκων στον πλανήτη.»

«Οι αλλοδαποί ειδικοί διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις για τα στοιχεία που δίνει η Ινδία, τονίζοντας ότι σε μια χώρα με τα δικά της δημογραφικά, οικονομικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά είναι πολύ πιθανό τα κρούσματα να είναι πολύ περισσότερα και απλά να μην έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος ή η δυνατότητα να υποβληθεί σε τεστ τόσος πολύς κόσμος. Η απάντηση των Ινδών είναι ότι 50 εργαστήρια κατασκευάζουν καθημερινά αντιδραστήρια και πλέον διαθέτουν πάνω από 1.000.000 τέτοια, αριθμός που δεν πλησιάζεται καν από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη.»

https://menshouse.gr/epikerotita/123346/1-3-dis-plithysmos-125-kroysmata-pos-antedrase-o-koronoios-sti-zesti-kai-tis-paradoxes-methodoys-tis-indias

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Έγραψα όμως και κάτι πιο πάνω για πολύ αυστηρά μέτρα εξ' αρχής και για 2-3 βδομάδες. Παρά για κλιμακωτά που απλά καθυστερούν τη ζημιά και καταστρέφουν την οικονομία σε βάθος μηνών.

ΔΕΝ είναι μόνο η οικονομία που μετρά.

Μπορεί να βρεθεί φάρμακο ή να βρεθεί πιο γρήγορος/εύκολα προσβάσιμος τρόπος εξέτασης σε αυτόν τον χρόνο που εσύ λες ότι χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε την οικονομία.

Επίσης δουλεύουν περισσότερο οι χώρες στην προσπάθεια να βρεθούν οι λύσεις, υπάρχει σημαντική πίεση. 

Δεν ξέρεις τίποτα και σχολιάζεις αρνητικά.

Όλοι λένε ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. ΚΑΙ είναι καλύτερα να επενδύσουμε και να κάνουμε προσπάθεια παρά να το αφήσουμε να τρέχει μόνο του. Την επόμενη φορά μπορεί να είναι όντως Εξαιρετικά επικίνδυνος ο ιός και θα είναι όλοι χαλαροί πάλι; Ή θα έχουμε μια εμπειρία;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...