Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Γιαούρτι είπε

Κι εγώ αυτή την απορία έχω. μήπως τα κάνουμε χειρότερα έτσι;

Το αντίθετο λέω. Ακόμη και με τόσα μέτρα κατά του κορωνοϊου έχουμε 10000 νεκρούς and counting. Φαντάσου δηλαδή να μην παίρναμε καθόλου μέτρα όπως γίνεται με την γρίπη..

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Για δεν κάνει δειγματοληπτικό έλεγχο στην Ελλάδα ο ΕΟΔΥ;

Άμα κάνει 10k random tests και βγουν θετικά τα 6-7-8k, τότε δεν χρειάζονται μέτρα, συνεχίζουμε τη ζωή μας κανονικά.

Άμα βγουν θετικά τα 100-200, ok να το παλέψουμε.

Και αν κανει τι θα γινει ? Αφου παλι σπιτι θα μεινεις 😄

Δημοσ.

αν και ήμουν yolo.... αρχίζω πλέον να αγχώνομαι αρκετά. Όχι για να μη κολλήσω τον ιο αλλά για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί. Οι συνέπειες στην οικονομία θα είναι χειρότερες, Δυστυχώς δεν επιτρέπεται αυτή η συζήτηση αλλά θα το βρούμε μπροστά μας. Εκεί να δείτε κλάμα

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

το θέμα είναι να προλάβουν να πάνε και κάποιοι από αυτούς στα νησιά πριν σκάσει η απαγόρεψη, γιατί με τόσα νησιά δεν είναι και τόσο εύκολο να απλωθεί 

Ελπιζω να αστειευεσαι ε? Στα νησια με 0 νοσοκομειακες δομες?

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε

Το αντίθετο λέω. Ακόμη και με τόσα μέτρα κατά του κορωνοϊου έχουμε 10000 νεκρούς and counting. Φαντάσου δηλαδή να μην παίρναμε καθόλου μέτρα όπως γίνεται με την γρίπη..

ενα μετρο επρεπε να παρουν να κλεισουν τα αεροδρομια για επιβατες, αλλα ΔΕΝ

• Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, llldoomlll said:

Και αν κανει τι θα γινει ? Αφου παλι σπιτι θα μεινεις 😄

Μα άμα έχει νοσήσει ή τείνει να νοσήσει η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν θα χρειάζονται μέτρα. Προχωράμε κανονικά τη ζωή μας, αφού αφενός δεν θα περιορίζεται άλλο, αφετέρου θα νοσούμε ασυμπτωματικά.

Τώρα που το ψάχνω καμία χώρα δεν έχει κάνει δειγματοληπτικό έλεγχο (η Κορέα δεν μετράει). Περίεργο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Malthador είπε

Για δεν κάνει δειγματοληπτικό έλεγχο στην Ελλάδα ο ΕΟΔΥ;

Άμα κάνει 10k random tests και βγουν θετικά τα 6-7-8k, τότε δεν χρειάζονται μέτρα, συνεχίζουμε τη ζωή μας κανονικά.

Άμα βγουν θετικά τα 100-200, ok να το παλέψουμε.

Είμαι σίγουρος ότι γίνονται προσπάθειες παγκόσμια για να υπάρξει πιο ακριβής εκτίμηση της θνησιμότητας γιατί το εύρος εκτίμησης είναι μεγάλο 0,1% έως 1%. Βγήκε και ένα πατριωτάκι μας από το stanford και θεώρησε υπερβολικές τις αντιδράσεις πριν έχουμε ακριβή δεδομένα. Το θέμα είναι όμως ότι μέχρι να έχουμε αυτά τα δεδομένα που να αποδεικνύουν αν χρειάζεται ή δεν χρειάζεται γενικό lockdown θα πάρει κάποιο χρόνο και μέχρι τότε καλύτερα να φυλάμε τα ρούχα μας παρά να τρέχουμε και να μην φτάνουμε.

Επεξ/σία από patclo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

πώς δεν παίρνουμε μέτρα στην γρίπη; υπάρχουν εμβόλια και φάρμακα

οι ευπαθείς κάνουν εμβόλια, αν δεν έκαναν εγώ θα ήμουν ήδη ορφανός όταν έπαιξα 39.5 τον περασμένο μήνα και ήρθα σε επαφή με γονιό 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Μα άμα έχει νοσήσει ή τείνει να νοσήσει η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν θα χρειάζονται μέτρα. Προχωράμε κανονικά τη ζωή μας, αφού αφενός δεν θα περιορίζεται άλλο, αφετέρου θα νοσούμε ασυμπτωματικά.

Τώρα που το ψάχνω καμία χώρα δεν έχει κάνει δειγματοληπτικό έλεγχο (η Κορέα δεν μετράει). Περίεργο.

αυτο θα γινοταν αν μπορουσαμε να διαχωρισουμε ευπαθεις απο μη ευπαθεις αλλα δε γινετε

οποτε τζαμπα τα τεστ

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, logistoulis είπε

οι κινέζοι δεν θα κάνουν σχετικά πειράματα; δεν υπάρχει κανένα δεδομένο από όσους έχουν αναρρώσει;

Οι Κινεζοι κανουν πολλα πειραματα και απο οτι διαβαζω μεσα στον Απριλιο θα εχουμε πληροφοριες και αποτελεσματα. Προς το παρον ο καθενας λεει υποθεσεις.

Το μονο που διαβαζω (με πολυ κοπο, μια και αγγλικα ειμαι τελειος αλλα οχι με την ορολογια των γιατρων και επιστημονων) ειναι οτι το Hydrocloroquine (λιγοτερο τοξικο απο το Chroloquine για την μαλαρια) φαινεται να εχει αποτελεσματα θετικα μαζι με ενα αντι βακτηριδιακο αντιβιωτικο (αν καταλαβα καλα) που δινουν στα νοσοκομεια (azithromycin). Σε 6 μερες οι ασθενεις στην Γαλλια (Μασσαλια) ηταν 100% οκ. Και χωρις παρενεργειες.

Παλι αν καταλαβα καλα το Hydrocloroquine βοηθαει το ZINC (ψευδαργυρος) να μπλοκαρει τον ιο. Η κατι τετοιο.

Οποιος αντεχει και καταλαβαινει

https://www.youtube.com/user/MEDCRAMvideos/videos

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, patclo είπε

καλύτερα να φυλάμε τα ρούχα μας παρά να τρέχουμε και να μην φτάνουμε.

τώρα τα μισοφυλάμε πάντως...

1 λεπτό πριν, QuitLife είπε

Οι Κινεζοι κανουν πολλα πειραματα και απο οτι διαβαζω μεσα στον Απριλιο θα εχουμε πληροφοριες και αποτελεσματα. Προς το παρον ο καθενας λεει υποθεσεις.

Το μονο που διαβαζω (με πολυ κοπο, μια και αγγλικα ειμαι τελειος αλλα οχι με την ορολογια των γιατρων και επιστημονων) ειναι οτι το Hydrocloroquine (λιγοτερο τοξικο απο το Chroloquine) για την μαλαρια φαινεται να εχει αποτελεσματα θετικα μαζι με ενα αντι βακτηριδιακο αντιβιωτικο (αν καταλαβα καλα) που δινουν στα νοσοκομεια. Σε 6 μερες οι ασθενεις στην Γαλλια (Μασαλια) ηταν 100% οκ. Και χωρις παρενεργειες.

Παλι αν καταλαβα καλα το Hydrocloroquine βοηθαει το ZINC (ψευδαργυρος) να μπλοκαρει τον ιο. Η κατι τετοιο.

Οποιος αντεχει και καταλαβαινει

https://www.youtube.com/user/MEDCRAMvideos/videos

επίσης παίζει και αυτό

https://www.dw.com/en/coronavirus-drugs-can-antibodies-from-survivors-help/a-52806428

το οποίο το βλέπω αρκετά πιθανό αν όντως όσοι αναρρώνουν κάνουν αντισώματα και δεν αρρωσταίνουν ξανά

απλά έχει μικρή διάρκεια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παντως η κινα σημερα μηδενικα εγχωρια κρουσματα. πρωτη φορα απο την εμφανιση του κοροναβαιρους

αντιθετα ειχε 34 εισαγωμενα και η κινεζικη τιβι αναφερει οτι μεσα στο ΣΚ μαλλον η κινα θα κλεισει συνορα με ολο τον υπολοιπο κοσμο. τωρα θα πρεπει να φυλαγονται απο εισαγωμενη επιδημια

Επεξ/σία από Napier
  • Like 1
Δημοσ.

Ο  Νικόλαος Σύψας, (Μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας)Είπε στο Open news που παρακολούθησα και όπως γράφει και το Εθνος πως θα γίνει μέσα στόν Απρίλιο τυχαίος δειγματοληπτικός έλενχος για να βρούμε πραγματικά "που είμαστε" είπε και πως «Μέσα στον Απρίλιο θα έχουμε ένα πολύ καλό εργαλείο για να την παρακολουθούμε». Πάντως, έδωσε και την μια απάντηση που τρομάζει καθώς είπε πως «Μπορεί εγώ σήμερα να μολυνθώ από τον ιό και αν κάνω τον τεστ αύριο θα είναι αρνητικό. Για να θετικοποιηθεί πρέπει να περάσουν τρεις, τέσσερις ή και πέντε μέρες. 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

αν και ήμουν yolo.... αρχίζω πλέον να αγχώνομαι αρκετά. Όχι για να μη κολλήσω τον ιο αλλά για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί. Οι συνέπειες στην οικονομία θα είναι χειρότερες, Δυστυχώς δεν επιτρέπεται αυτή η συζήτηση αλλά θα το βρούμε μπροστά μας. Εκεί να δείτε κλάμα

Και τι θα προτεινες διαφορετικο απο αυτα τα μετρα που εχουν παρθει εως τωρα?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...