Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, legendw84it είπε

Έχουν περάσει δεν έχουν περάσει ότι είναι κορυφαίοι έχουν 13.000 κρούσματα και μόλις 42 θανάτους.
Εγώ από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω, πως σαν παιδεία και το ότι ο κάθε ένας τους κάνει αυτό που είναι το λογικό το σωστό στην χώρα τους είναι κάτι δεδομένο.
Αν σπουδάσουν κάτι συνήθως θα το μάθουν σε επαρκές επίπεδο, αν φτιάξουν κάτι θα το φτιάξουν σε επαρκές επίπεδο κτλ.
Τώρα για τις λαμογιές και ότι είναι φάρα που δεν την νοιάζει αν εσύ δεχτείς την μίζα, δανειστείς και μετά πτωχεύσεις και σου αλλάξει τα φώτα μετά και αυτό είναι κάτι δεδομένο.

Δεν συμφωνω, απλα ειναι μανουλες στο πλασαρισμα και στην παρασιτιλα.

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ένας λοιμωξιολόγος   λέει ότι δεν έχουν ξαναδεί τέτοια  δομή Ιού στην ιστορία της Ιατρικής .Ούτε έχει ξαναυπάρξει περίπτωση ιού που να μεταδίδεται τόσο γρήγορα και τόσο εύκολα. Ουσιαστικά δηλαδή είναι σαν να μας λέει  ότι δεν ξέρουν πως να το αντιμετωπίσουν. Αν όλα αυτά είναι αλήθεια τότε υπάρχει πραγματικά μεγάλο θέμα  και μας αποκρύπτουν πολλά πράγματα . Από την άλλη διαβάζουμε ότι Γερμανία και Γαλλία παρήγγειλαν μεγάλες ποσότητες χλωροκύνης , η πολύ παλιά ουσία για την ελονοσία ,που δείχνει ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα κατά του ιού. Τι να πιστέψεις και τι όχι.  Καλά για Ιταλία (που μόλυνε όλη τη Ευρώπη) και για τους Άγγλους ,ό,τι και να πεις λίγο είναι . 

Πάντως ρίχνοντας μια ματιά στην ιστορία των επιδημιών , είδα ότι σχεδόν όλες ξεκίνησαν από Κίνα . Τυχαίο ? Δεν νομίζω.

Υπάρχει και μια πολύ ωραία ταινία , το the painted Vail (ή κάπως έτσι) με την Naomi Watts και τον Edward Norton  .Τώρα που κάθεστε σπίτι δέστε την ,αξίζει.   

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

οι λαικές αγορές ειναι ακόμα ανοιχτές. Εφόσον έχει μειωθεί αρκετά η ΄κινηση στους δρόμους, αν δεν σκοπεύει να τις κλείσει πρέπει να τις κάνει 2 φορές την εβδομάδα ανα σημείο για να μειωθεί ο κόσμος που βρίσκετε ταυτόχρονα στο ίδιο μέρος.

Στην λαϊκή της γειτονιάς μου ίσχυε το εξής: κανείς δεν αγγίζει τρόφιμα εκτός από αυτόν που έχει τον πάγκο. Γεμίζει έτοιμες σακούλες και ο πελάτης παίρνει σακούλα χωρίς να ψαχουλεύει. Αυτός που γεμίζει τις σακούλες φοράει γάντια και δεν αγγίζει χρήματα, ρέστα ή πελάτες. Ένας άλλος βρίσκεται στον πάγκο και παίρνει λεφτά και δίνει ρέστα, ο οποίος δεν ακουμπάει ούτε σακούλες ούτε προϊόντα. Στους πάγκους δεν υπήρχε συνωστισμός. Μου φάνηκε πως έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν οι άνθρωποι, και για τη δική μας αλλά και για τη δική τους υγεία. Το επόμενο βήμα θα ήταν να καταργηθούν τα μετρητά, γιατί είναι ο αδύναμος κρίκος.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, DrLo είπε

Τώρα χωρίς πλάκα το "δε ξέρω τι συμβαίνει εκεί" είναι σοβαρό πράγμα να κάνεις quote?

Λέει μεν "Δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί" αλλά ως ειδικός υποθέτει πως το πιθανότερο είναι κάτι να τρέχει με τα κριτήρια.

Προφανώς δεν έχουν αρκετά τεστ και κάνουν διακρίσεις...

Αναφορά σε κείμενο

Την αντίθεσή της εκφράζει η ΠΟΕΔΗΝ στην απόφαση του ΕΟΔΥ οι υγειονομικοί  να μην τίθενται σε κατ’οίκον περιορισμό και να μην γίνεται εργαστηριακός έλεγχος, όταν από την ιχνηλάτηση προκύπτει ότι ήρθαν σε επαφή με κρούσματα κορoναϊού.

Η ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αρχικά ο ΕΟΔΥ έθετε σε καραντίνα το υγειονομικό προσωπικό για 14 ημέρες, όπως συνέβη στην περίπτωση νοσοκομειακών σε Αμαλιάδα, Πύργο, Ρίο κ.ά.. Στη  συνέχεια, όμως ο κατ’ οίκον περιορισμός μειώθηκε στις 7 ημέρες, στον οποίο τέθηκαν οι νοσούντες εργαζόμενοι σε Ιπποκράτειο, Κοζάνη, Γεννηματάς ,Ερυθρός κ.ά..

Η ΠΟΕΔΗΝ αντιδρά καθώς από χθες η οδηγία ΕΟΔΥ επιβάλλει «οι υγειονομικοί που έχουν εκτεθεί εάν δεν εμφανίζουν συμπτώματα δεν θα τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό ούτε θα γίνεται εργαστηριακός έλεγχος».

https://virus.com.gr/poedin-kampanaki-gia-mideniki-profylaxi-ton-nosokomeiakon/

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Arwindan είπε

Εμ για αυτό λέμε να μην αναπαραγάγουμε εδώ ότι βλακεία βρίσκουμε στο internet.

εγω ειμαι το παλληκαρι και την εβαλα με ολες τις επιφυλαξεις ,εσυ πηγη εχεις οτι ειναι ψευτικη?

Επεξ/σία από Perseus1966
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, totalius είπε

Έχει καταλάβει κανεις αν η οικονομική ενίσχυση των 800ε θα δωθεί σε όλα τα μαγαζιά που έκλεισαν ; Είτε απασχολούσαν υπαλλήλους είτε όχι ; 

Δεν εχει να κάνει, αν απασχολείς υπάλληλο... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

Οχι αλλα να εχεις υποψη σου οτι σε ολα τα οικονομικα φορα αναλυτες οικονομικων ερχεται μεγαλυτερη απειλη απο οτι το 2008, το 2008 θα φανταζει παιδικη χαρα, και τα θυματα  μιας καινουργιας οικονομικης κρισης θα ειναι περισσοτερα, οποτε τα 475 η και μερικες 100αδες να προσθεσουμε , σε λιγοτερο απο χρονο δεν θα τους θυμαται κανενας μας https://www.capital.gr/bloomberg-view/3438678/ta-tumpana-tis-lehman-brothers-stis-agores-akougontai-olo-kai-pio-konta

το γνωριζω οτι εχεται οικονομικη κριση.Αυτο δεν σημαινει οτι η επιδημια ειναι φουσκα

Δημοσ.

Επειδη εχει καταντησει πολυ κουραστικο το συγκεκριμενο θεμα με το να γραφει ο καθενας το κοντο και το μακρυ του βαζω και γω ενα λιθαράκι με το παρακατω βιντεο:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Philippe είπε

Τα φίλτρα για μάσκα υποθέτω. Εγώ σε έναν Μασούτη είχα πάει και είδα 10 πακέτα σε ένα καλαθάκι. Από εκεί πήρα την ιδέα, αλλά στο ράφι δεν υπήρχε τίποτα. Όμως δεν κάνουν τίποτα φαίνεται γιατί έχουν μεγάλο κενό. Ίσως αν τα βάλεις 3πλα κάτι να γίνεται.

Σωραίος! Ισοπροπυλική ανακατεύεις με νερό ή αλόη; Έχει εξαντληθεί και αυτή να υποθέσω; Για να δούμε αύριο τι θα φέρουν από αντισηπτικά. Κρατάω μικρό καλάθι.

Χωρίς να θέλω να κρίνω, καλό προαιρετά και με αφορμή τέτοια posts θα βάλω αυτό το link από τον who:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

Συνοπτικά, μάσκες, γυαλιά, γάντια κτλ επιβάλλονται στα επαγγέλματα υγείας και σε όσους περιθαλπουν ασθενείς με covid. Οι απλοί πολίτες, ειδικά αν δεν ανήκουν σε ευπαθης ομάδες, περιορίζουμε όσο το δυνατόν τις επαφές μας, τις μετακινήσεις μας και πλένουμε τα χέρια μας και αποφεύγουμε να τα βάλουμε στο πρόσωπο όσο γίνεται. 

Και ο βασικός λόγος που το λένε αυτό είναι γιατί 95% του κόσμου δεν ξέρει καν πως πρέπει να αφαιρέσει ιατρική μάσκα ffp2 ή γάντια σωστά για να προφυλακτει από ιο αρα τελικά θα έρθει σε επαφή και θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. 

Είναι πραγματικά κρίμα και άδικο κάποιος με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας να μην μπορεί αυτό το καιρό να βρει μια σωστή μάσκα που μπορεί να του σώσει την ζωή επειδή κάποιοι απλά τις αγόρασαν όλες.

Επεξ/σία από gthe
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...