Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, splanis είπε

Ναι το Netflix φταιει και  οχι οι 40-50αρες γραμμες που ο καθε βλ*&^%ας εχει και σκιζει παιζοντας παιγνιδια και κατεβαζοντας torrents.

Να μπει οριο στα 10 mb συνδεση και τελος (προσωρινα).

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

θα τον κολλήσεις πώς όταν δεν υπάρχει άνθρωπος σε κοντινή απόσταση;

αν βγουν πολλοί μαζί εγώ θα είμαι αυτός που θα κάτσω μέσα όχι οι πολλοί, απλά και σε νορμάλ συνθήκες που έχουμε λαό να βγάζει βόλτα σκυλιά ή να πηγαίνει για τρέξιμο και ποδήλατο ανέκαθεν είμασταν αραιά, τώρα ακόμα περισσότερο 

έχει να κάνει και με το δήμο προφανώς 

Μα εκεί ειναι το θέμα ότι αν δεν είσαι επαρχία και είσαι Αθηνα η Θεσσαλονίκη, εκεί που θα πας εσύ θα βρίσκονται και ένα σωρό άλλοι, δεν υπάρχει επιλογή να πας στο βουνό η σε χωράφια. Εσύ αν δεις κόσμο μπορεί να επιστρέψεις και να μην κάτσεις αλλά η συντριπτική πλειοψηφία θα πει ένα μωρέ τώρα βγήκα που βγηκα και έφτασα ως εδώ οποτε θα κάτσω. Πριν μέρες είδα φωτογραφία από γνωστή που την σήκωσε στο fb, υπήρχαν διαφορά άτομα από Αθηνα που είχαν πάει Πάρνηθα επειδή νόμιζαν ότι εκεί δεν θα πάει κανένας. Έρημο μέρος δεν το έλεγες. Εδώ που μένω κέντρο όλοι θα σκέφτηκαν να πάνε βόλτα στο Στρέφη η πεδίον Αρεως, δεν ξέρω τι γίνεται τώρα αλλά σίγουρα θα βρίσκονται και άλλοι. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, masteripper είπε

Θα μπορούσαν απλά να ενεργοποιηθούν "Δημόσια Wifi Spots" και να είναι δωρεάν ο διαμοιρασμός αρχείων (άκα ταινίες - σειρές)....Problem solved.

1 κατεβαζει -- 1000 βλέπουν

Αντι δλδ να φτιαξουν τις αθλιες υποδομες τους οι "ποροχοι" επι τη ευκαιρια.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, popopo είπε

Μην το ψάχνεις. Είναι η κλασσική νοοτροπία που κυριαρχεί στην κοινωνία. Ο καθένας την πάρτη του. Η ατομική ευθύνη είναι άγνωστος όρος.

Και αυτό σε κάθε έκφανση. Π.χ. από ένα τσιγάρο που πέταξα εγώ θα βρωμίσει η πόλη; Από ένα φανάρι που πέρασα με κόκκινο θα σκοτώσω κόσμο; Από ένα ευρώ που έκλεψα από την εφορία θα χρεοκοπήσει το κράτος; Από μία βόλτα που θα βγω να λιαστώ θα κολλήσω/διασπείρω covid19;

Ο ελληνικός λαός πειθαρχεί και θα πειθαρχεί και θα πειθαρχήσει σε πιο αυστηρά μέτρα. Έρημοι δρόμοι και πόλεις φάντασμα, με εξαίρεση τα σουπερμάρκετ και τις λαϊκές.

Δημοσ.

Ισπανία: Τεστ που θα έχει ομοιότητες μ' αυτό της εγκυμοσύνης θα δείχνει αν είναι κανείς θετικός η όχι στον ιό σε πέντε λεπτά. Θα αρχίζει να εφαρμόζεται από το Σαββατοκύριακο. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ant_ είπε

Δεν ξερω για θεωριες συνομωσιας αλλα το σιγουρο ειναι οτι οι κινεζοι κανανε την μ@λακια

ειτε επειδη ετρωγαν νυχτεριδες η αιμα βατραχου η νυχια κενταυρου κλπ  ειτε "ξεφυγε" ο ιος απο δικο τους εργαστηριο 

και επειδη οπως λενε ολοι ειναι "αορατος πολεμος"

πρεπει να πληρωσουνε και τις επανορθωσεις στην παγκοσμια οικονομια αυτου του πολεμου

Και εγώ το πιστεύω αυτό.

κάποια στιγμή τα κράτη και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους που κατασκευάζουν τα προϊόντα τους και αν αξίζει να βρεθούν στην ίδια κατάσταση μόνο και μόνο για το φθηνό εργατικό δυναμικό.

58 λεπτά πριν, filipN είπε

1. Έχεις ελλιπή ενημέρωση, γιατί αν δεν είχες θα ήξερες ήδη ότι,

α) ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως ...ο Covid-19 είχε εκδηλωθεί στις ΗΠΑ πριν εντοπιστεί στην πόλη Wuhan.

β) ...έπειτα από ανάλυση που έγινε στο γονίδιο του κορωνοϊού που έπληξε το Ιράν και την Ιταλία, αποκαλύφθηκε ότι το γονίδιο αυτό δεν ανήκει στην ποικιλία που είχε προσβάλει την πόλη Wuhan.

2. Αυτά που γράφω παραπάνω είναι από ένα διαδικτυακό ΜΜΕ, αλλά δεν είναι το μοναδικό που γράφει αυτά που είδες παραπάνω. Το γράφουν και άλλα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό...

3. Θέλω να πιστεύω ότι όσα λες είναι αποτέλεσμα ελλιπούς ενημέρωσης! Γιατί σε διαφορετική περίπτωση παίζεις ἐν οὐ παικτοῖς...

48 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μελέτη που επιβεβαιώνει την προέλευση του ιού https://www.scripps.edu/news-and-events/press-room/2020/20200317-andersen-covid-19-coronavirus.html

(όχι ότι θα ήταν κάτι άλλο).

920x500_covid19_2d_microscopy.jpg

Επεξ/σία από mary
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Πάει δηλαδή η καραμέλα του "net neutrality" ;

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Στο facebook βάλτο, εδώ δεν έχουμε πολλούς συνωμοσιομανείς ή κρύβονται δεν ξέρω.

Άσχετο: Τρέξανε όλοι να πάρουν χλωροκίνη...

https://virus.com.gr/ayximeni-zitisi-chlorokinis-kindynos-gia-toys-astheneis-me-aytoanosa

Xθες τρέχανε και άλλοι να πάρουν ντεπον. Χρειάζεται να προσέχουν τα media, οι κυβερνώντες (και οι ξένοι) τι λένε και πως το λένε. (Όχι, δεν το αποδίδω σε κάποιους που είναι ηλίθιοι κλπ όπως άλλοι)

Γατακια.Εχω πινω ενα ποτηρι χλωρινη καθε μερα

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, punky είπε

Το λάθος στο σκεπτικό σου είναι πως νομίζεις πως βόλτα εννοεί κανείς να πάει στο Πασαλιμάνι ή στο Θησείο για να χαζέψει γκόμενες.

Όπως και το ότι μιλάμε για 2 εβδομάδες μόνο.

Μιλάω για το δικαίωμα να μπορείς να βγεις έξω, διατηρώντας τις αποστάσεις σου από τους άλλους, κάνοντας κάτι που ενισχύει την υγεία σου, όπως ποδήλατο.

Μιλάω για το να διασταυρωθεί κανείς με ένα άγνωστο ζευγάρι στο δρόμο που έχει βγάλει βόλτα το κατοικίδιο του και να πεις μια καλησπέρα από το απέναντι πεζοδρόμιο. 

Εκτός αν νομιζετε πως αν φυλακιστούν εκατομμύρια άνθρωποι μέσα στα διαμερίσματα τους για εβδομάδες, κάνοντας refresh τα στατιστικά των θανάτων στο pc, δεν θα αρχίσουν να παραφρονούν και να ξεσπάνε στα παιδιά τους και στους δίπλα τους.

Έχω μπει σε καραντίνα αρκετές φορές λόγω δουλειάς έως 7 μέρες συνήθως...αν δεν το ζήσει κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει . Σε λίγο που θα τα κλείσουν όλα επειδή δεν έχουμε μέτρο θα το καταλάβουμε. Εσύ σωστά τα λες αλλά δυστυχώς δεν έχουμε αντίληψη... Εδώ μερικοί περιμένουν πώς και πώς τι νεκρούς κτλ θα υπάρχουν σε κάθε χώρα λές και παίζουν στοίχημα...  Δεν χρειάζεται τρόμος και φόβος ! Παίρνουμε τα μέτρα προστασίας που μας λένε ,δεν λένε πουθενά να μην βγαίνουμε μία βόλτα 1 ώρα μακριά ο ένας από τον άλλον , αλλά αν κάποιος έχει συμπτώματα ή είναι στις ευπαθείς ομάδες και βγαίνει βόλτες είναι απλά βλάκας! Ή αν ξεκινήσω να πάω μία βόλτα και δω εκεί που πάω άλλους 50 και κάτσω τότε επίσης είμαι βλάκας! Αν δεν καταλαβαίνουμε την κοινή λογική τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας..

Αυτά..

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Μα εκεί ειναι το θέμα ότι αν δεν είσαι επαρχία και είσαι Αθηνα η Θεσσαλονίκη, εκεί που θα πας εσύ θα βρίσκονται και ένα σωρό άλλοι, δεν υπάρχει επιλογή να πας στο βουνό η σε χωράφια. Εσύ αν δεις κόσμο μπορεί να επιστρέψεις και να μην κάτσεις αλλά η συντριπτική πλειοψηφία θα πει ένα μωρέ τώρα βγήκα που βγηκα και έφτασα ως εδώ οποτε θα κάτσω. Πριν μέρες είδα φωτογραφία από γνωστή που την σήκωσε στο fb, υπήρχαν διαφορά άτομα από Αθηνα που είχαν πάει Πάρνηθα επειδή νόμιζαν ότι εκεί δεν θα πάει κανένας. Έρημο μέρος δεν το έλεγες. Εδώ που μένω κέντρο όλοι θα σκέφτηκαν να πάνε βόλτα στο Στρέφη η πεδίον Αρεως, δεν ξέρω τι γίνεται τώρα αλλά σίγουρα θα βρίσκονται και άλλοι. 

εντάξει στο κέντρο είναι πιο ζόρι προάστια είναι πιο εφικτό αυτό που λέμε 

δηλαδή η αθήνα γενικά έχει 19000 κατοίκους ανά τετρ. χλμ περιοχές τύπου γλυφάδα έχουν 3500 , σε κάποιες περιοχές της αττικής μπορείς να βγεις βόλτα στη γειτονιά σου χωρίς να πετύχεις "κανέναν" 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gbsam είπε

Έχω μπει σε καραντίνα αρκετές φορές λόγω δουλειάς έως 7 μέρες συνήθως...αν δεν το ζήσει κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει . Σε λίγο που θα τα κλείσουν όλα επειδή δεν έχουμε μέτρο θα το καταλάβουμε. Εσύ σωστά τα λες αλλά δυστυχώς δεν έχουμε αντίληψη... Εδώ μερικοί περιμένουν πώς και πώς τι νεκρούς κτλ θα υπάρχουν σε κάθε χώρα λές και παίζουν στοίχημα...  Δεν χρειάζεται τρόμος και φόβος ! Παίρνουμε τα μέτρα προστασίας που μας λένε ,δεν λένε πουθενά να μην βγαίνουμε μία βόλτα 1 ώρα μακριά ο ένας από τον άλλον , αλλά αν κάποιος έχει συμπτώματα ή είναι στις ευπαθείς ομάδες και βγαίνει βόλτες είναι απλά βλάκας! Ή αν ξεκινήσω να πάω μία βόλτα και δω εκεί που πάω άλλους 50 και κάτσω τότε επίσης είμαι βλάκας! Αν δεν καταλαβαίνουμε την κοινή λογική τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας..

Αυτά..

Συμφωνώ με μια μικρή αλλά σημαντική επισήμανση ότι και οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον ιό. Οπότε εκεί θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις αποστάσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την επιστημονική δημοσιευμένη βιβλιογραφία που έχει προκύψει μέχρι στιγμής, τα δεδομένα λένε πως ο ιός είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργήθηκε στο εργαστήριο και πως βάσει των στοιχείων που διατέθηκαν, ο ασθενής "μηδέν" (ο πρώτος δηλαδή καταγεγραμμένος ασθενής που νόσησε) δεν είχε καμία επαφή με την ανοικτή αγορά και επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψιν την περίοδο επώασης η νόσος εμφανίστηκε το λιγότερο το Νοέμβρη του 2019, και φυσικά είναι άγνωστο και σε ποια τοποθεσία, εφόσον γίνονται υποθέσεις ακόμη για τον ακριβή χρόνο.

Επεξ/σία από FKLDS
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Ναι το Netflix φταιει και  οχι οι 40-50αρες γραμμες που ο καθε βλ*&^%ας εχει και σκιζει παιζοντας παιγνιδια και κατεβαζοντας torrents.

οι περισσοτεροι ομως ημασταν ειδη κατω απο 10 😄 , μας βλεπω σε dial up 😅

Δημοσ.
Μόλις τώρα, johnpap21 είπε

Συμφωνώ με μια μικρή αλλά σημαντική επισήμανση ότι και οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον ιό. Οπότε εκεί θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις αποστάσεις.

Για αυτό σου λένε φορά μάσκα, είπα να κάνουμε αυτά που λένε.

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...