Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ant_ είπε

Δεν ξερω για θεωριες συνομωσιας αλλα το σιγουρο ειναι οτι οι κινεζοι κανανε την μ@λακια

ειτε επειδη ετρωγαν νυχτεριδες η αιμα βατραχου η νυχια κενταυρου κλπ  ειτε "ξεφυγε" ο ιος απο δικο τους εργαστηριο 

και επειδη οπως λενε ολοι ειναι "αορατος πολεμος"

πρεπει να πληρωσουνε και τις επανορθωσεις στην παγκοσμια οικονομια αυτου του πολεμου

1. Έχεις ελλιπή ενημέρωση, γιατί αν δεν είχες θα ήξερες ήδη ότι,

α) ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως ...ο Covid-19 είχε εκδηλωθεί στις ΗΠΑ πριν εντοπιστεί στην πόλη Wuhan.

β) ...έπειτα από ανάλυση που έγινε στο γονίδιο του κορωνοϊού που έπληξε το Ιράν και την Ιταλία, αποκαλύφθηκε ότι το γονίδιο αυτό δεν ανήκει στην ποικιλία που είχε προσβάλει την πόλη Wuhan.

2. Αυτά που γράφω παραπάνω είναι από ένα διαδικτυακό ΜΜΕ, αλλά δεν είναι το μοναδικό που γράφει αυτά που είδες παραπάνω. Το γράφουν και άλλα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό...

3. Θέλω να πιστεύω ότι όσα λες είναι αποτέλεσμα ελλιπούς ενημέρωσης! Γιατί σε διαφορετική περίπτωση παίζεις ἐν οὐ παικτοῖς...

• Thanks 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν μία ολόκληρη χώρα έχει γαλουχηθεί με τον ''Θεό της Ελλάδας'' και με το ότι πρέπει να βγεις έξω για να περάσεις καλά, είναι επόμενο πως όταν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να παραμένει ''απείθαρχο'' με το πρόσχημα ότι καταπατιέται η ελευθερία και η δημοκρατία. Το ότι η εξάπλωση ενός ιού μπορεί να καταδικάσει σε θάνατο ανθρώπους που ασχέτως ηλικίας μπορεί να έχουν χρόνια νοσήματα με τα οποία θα μπορούσαν να ζήσουν για μερικά ή και παραπάνω χρόνια προφανώς δεν ανήκει σε αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν δημοκρατία. 

ΥΓ. Έχω να βρεθώ με την κοπέλα μου 10 μέρες και μέχρι προχθές έρχονταν ζευγαράκια σε κατάστημα με αξεσουάρ κινητών για να αγοράσουν τζαμάκια για κάτι αρχαία Iphones. Και έπρεπε να βγάλω τα γάντια μου για να τα τοποθετήσω καθαρίζοντας τη μπίχλα από τα χέρια τους. 

Επεξ/σία από Sethiros
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, filipN είπε

1. Έχεις ελλιπή ενημέρωση, γιατί αν δεν είχες θα ήξερες ήδη ότι,

α) ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως ...ο Covid-19 είχε εκδηλωθεί στις ΗΠΑ πριν εντοπιστεί στην πόλη Wuhan.

Ποιά είναι τα στοιχεία αυτά;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, punky είπε

Ρε τι ψύχωση που έχετε κάποιοι με τους στρατιωτικούς νόμους και τις απαγορεύσεις, που ζητάτε μονίμως καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας;

Μπορεί να καταλάβεις απ'αυτό τι ψύχωση έχουμε... Αυτός ο subectA δεν θα μπορεί να κάνει τεστ για να απομωνοθούν τα subjectsB-C-D-E-F-G και αργότερα να μην μεταδώσουν τον ιό σε subjects<βάλε εδώ όλα τα νούμερα>.

ETbw_VxUcAEr6eo.jpg

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Sethiros είπε

Όταν μία ολόκληρη χώρα έχει γαλουχηθεί με τον ''Θεό της Ελλάδας'' και με το ότι πρέπει να βγεις έξω για να περάσεις καλά,

Δεν ξέρω ποιος ειναι "ο θεός της Ελλάδας", όμως το να βγαίνεις έξω μόνο υγεία είναι (όταν φυσικά δεν έχεις ιούς). Τουναντίον όσοι άραζαν σπίτι καταντούσαν χοντροί, καμμένοι και μη κοινωνικοί. 

Εδώ άτομα με αναπηρία και πληρώνουν ανθρώπους για να τους βγάζουν έξω και τωρα θέλουμε να ισχυριστούμε πως το να μένεις σπίτι ειναι καλό? Όχι δεν ειναι. Απλώς ειναι αναγκαίο τώρα.

Και γνωριζουμε καλά πως αν η κατάσταση αυτη ξεπεράσει τους 2-3 μήνες, θα υπάρξουν προβληματικές καταστάσεις στη ψυχολογία ενηλίκων και παιδιών.

Κάνουμε υπομονή, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Προς θεού όμως, δεν θα μονάσουμε

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pontez2 είπε

Δεν ξέρω ποιος ειναι "ο θεός της Ελλάδας", όμως το να βγαίνεις έξω μόνο υγεία είναι (όταν φυσικά δεν έχεις ιούς). Τουναντίον όσοι άραζαν σπίτι καταντούσαν χοντροί, καμμένοι και μη κοινωνικοί. 

Εδώ άτομα με αναπηρία και πληρώνουν ανθρώπους για να τους βγάζουν έξω και τωρα θέλουμε να ισχυριστούμε πως το να μένεις σπίτι ειναι καλό? Όχι δεν ειναι. Απλώς ειναι αναγκαίο τώρα.

Και γνωριζουμε καλά πως αν η κατάσταση αυτη ξεπεράσει τους 2-3 μήνες, θα υπάρξουν προβληματικές καταστάσεις στη ψυχολογία ενηλίκων και παιδιών.

Κάνουμε υπομονή, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Προς θεού όμως, δεν θα μονάσουμε

Δεν είπα ότι είναι καλό ή κακό γενικά, είπα ότι όταν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας τους κακοφαίνεται να μείνουν μέσα αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες σε συνανθρώπους τους. 

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Η USA θα έχει πάνω από 1000 cases ακόμα δεν έχουν δώσει όλα τα στοιχεία τα δίνουν τμηματικά. 

Χτες ξεκίνησε με 105 και τελείωσε την μέρα στα 2848.

Σήμερα ξεκίνησε στα 205 (από πριν τις 9 το πρωί είναι εκεί το νούμερο), δεν θέλω να σκεφτώ σε τι νούμερο θα φτάσουν.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sethiros είπε

Όταν μία ολόκληρη χώρα έχει γαλουχηθεί με τον ''Θεό της Ελλάδας'' και με το ότι πρέπει να βγεις έξω για να περάσεις καλά, είναι επόμενο πως όταν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να παραμένει ''απείθαρχο'' με το πρόσχημα ότι καταπατιέται η ελευθερία και η δημοκρατία. Το ότι η εξάπλωση ενός ιού μπορεί να καταδικάσει σε θάνατο ανθρώπους που ασχέτως ηλικίας μπορεί να έχουν χρόνια νοσήματα με τα οποία θα μπορούσαν να ζήσουν για μερικά ή και παραπάνω χρόνια προφανώς δεν ανήκει σε αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν δημοκρατία. 

Ε φυσικα. Δημοκρατια ειναι μόνο το να εχω ελευθερια να παω μια βολτα, ασχετως εαν θετω σε αμεσο κινδυνο ολο τον πληθυσμο σε εναν επικινδυνο ιο!
Η δημοκρατια των υπολοιπων στο θεμα ζωης και υγειας που ειναι?
Φυσικα και δημοκρατια ειναι να κανω ο,τι θελω χωρις να ενοχλω τον αλλον. Και σε αυτη την περιπτωση οχι απλως ενοχλουνε τον αλλο αλλά βαζουν ενα μερος του πληθυσμου σε κινδυνο της υγειας και της ζωης του.

Αυτα γινονται γιατι ο Ελληνας εχει μαθει να σκεφτεται τελειως εγωκεντρικα. Για αυτο θα ψηφισει καποιον που τον βριζει 4 χρονια και που ξερει οτι δεν θα κανει κανενα εργο για την Ελλαδα, μόνο και μόνο επειδη θα βολεψει την κορη του σε μια θεσουλα.
Ειμαστε μια δυτικη χωρα με ανατολιστικη νοοτροπια των πολιτων της. Δεν συνδιαζονται αυτα τα 2.
Ηρθε και η επανασταση της τεχνολογιας με το ιντερνετ και τελευταια με τα smartphones που ωθει τους παντες στην διασκεδαση και στην απουσια σκεψης και διογκωθηκε ο "ωχαδερφισμος" και η πληρης αδιαφορια για το οτιδηποτε εκτός απο το να περναμε εμεις καλα.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Η φυλή είναι εντελώς αντικοινωνική ο εαυτούλης πάνω πάνω από την κοινωνία, μπορείς να το διαπιστώσεις κάθε ημέρα ανεξαρτήτως της πανδημίας όπως πχ στο πως συμπεριφέρονται στη οδήγηση.

Εχθές στην δουλειά μου π.χ. έρχεται ένας συνάδελφος κάθεται στον έναν από τους 4 Η/Υ που δουλεύω και ρωτάει : "μπαίνει internet ?" κάνει την δουλειά του και πριν φύγει μου αμολάει το Θεϊκό:

"ξέρεις εγώ είμαι επικίνδυνος η μητέρα μου την πήγα το πρωί με 38.3 πυρετό στο νοσοκομείο και το βρα΄δυ θα ξέρω αν είναι θετική" εγώ το μόνο που βρήκα να πω ήταν: και γιατί ήρθες, δεν απάντησε.

Δημοσ.

Τώρα τελευταία πάντως βλέπεις και γ@μώ τα σκηνικά, βγαίνω να πάρω κάτι να φάω μιας και στο σπίτι δεν υπήρχε τπτ, στέκομαι  στο ψιλικατζίδικο και από πίσω μου κολλάει ένας με τσιγάρο, πριν το καταλάβω αρχίζω να βήχω ...με κοιτάει ο μαγαζάτορας αφού του λέω του ανθρώπου πως έχω να βγω μέρες έξω και  δεν είμαι αδιάθετος η τπτ άπλα με ενοχλούσε  το τσιγάρο , anyway πως γίνετε αυτό το καιρό να καπνίζει κόσμος και να επιβαρύνει τον εαυτό του και τους γύρο του...

Πάμε σε άλλο σκηνικό  στο γυρισμό,  περπατάω σε πεζοδρόμιο και στα 10 μέτρα  στέκεται  σε γωνία ένας τύπος και με κοιτάζει επίμονα προχωράω  και ο τύπος παίρνει έναν αστείο μορφασμό και έρχεται  δίπλα μου σχεδόν face to face το πιο σπαστικό ήταν η γκριμάτσα που πήρε που για την ηλικία του πενήντα φεύγα ήταν πολύ ανώριμο, δεν ξέρω αν ξαναβγω  έξω τις επόμενες μέρες με αυτά που βλέπω.

• Sad 1
Δημοσ.

Κανένας κρατικός αξιωματούχος δεν παίρνει μέτρα που θα ξεσκίσουν το ΑΕΠ της χώρας του αν δεν του έχουν πρώτα φτάσει τα κακά στην κάλτσα. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας. Είναι μαθηματικά και τα μαθηματικά δεν νοιάζονται για τα συναισθήματα μας. Να είστε σίγουροι ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι για το πιο ευνοϊκό και αισιόδοξο σενάριο. Αν δεν ισχύσει αυτό το σενάριο θα παρθούν σκληρότερα μέτρα.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...