Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε

θα κάνω μια πρόβλέψη που θεωρώ ρεαλιστικότατη: Το Σεπτέμβριο όταν με το καλό επιστρέψει η ζωή στην όποια κανονικότητα της....(?) κάθε οικογένεια θα έχει χάσει από ένα κοντινό της πρόσωπο....ή ένα κοντινό της πρόσωπο θα χρειάζεται μόνιμη σοβαρή στήριξη ιατρική, και οικονομικά όλοι θα είναι οικονομικά αδύνατοι . Restart με τέτοια δεδομένα σε όλους και πάμε!

άμα κάθε οικογένεια χάσει από ένα προσώπο την κάτσαμε άσχημα (και τζάμπα ίσως παίρνουμε μέτρα)

αλλά σίγουρα και ένας μακρινός γνωστός να χαθεί θα μας τραυματίσει βαθιά ως κοινωνία 

• Like 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ρε τι ψύχωση που έχετε κάποιοι με τους στρατιωτικούς νόμους και τις απαγορεύσεις, που ζητάτε μονίμως καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας;

Καλά κάνει ο κόσμος και βγαίνει έξω για περπάτημα. Είναι θέμα υγείας. Ψυχικής και σωματικής.

Εγώ στην περιοχή μου βλέπω ελάχιστους να βγαίνουν να περπατήσουν, κι όλοι είναι πολύ σωστοι με τις αποστάσεις όταν διασταυρωνόμαστε.

Δεν είμαστε όλοι μπουχέσες, συνηθισμένοι στον καναπέ και τη μούχλα. Με Netflix και ακινησία και τεχνητό φως ενισχύεται το ανοσοποιητικό δηλαδή;

Δεν μιλάω για βόλτες με πολυκοσμία. Μιλάω για το δικαίωμα να μπορείς να βγεις έξω σαν άνθρωπος.  

• Like 15
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε

Συμφωνω απολυτα στο δευτερο κομματι (δυστυχως ανηκω σε επιχειρηση που δεν εχει κλεισει ακομα τουλαχιστον) αλλα αυτο το "να παει καποιος βολτα μονος του" αν το σκεφτουν 15 ατομα ανα τετραγωνο τοτε το "μονος" γινεται "πολλοι".

οκ ίσως επειδή ζω σε πιο άπλα και στις βόλτες μπορείς να παίζεις αποστάσεις άνω των 5 μέτρων στη χειρότερη και  πολύ άνετα να το έχω αλλιώς στο νου μου 

Δημοσ.

Στη συγκεκριμένη φάση το να βγεις μια βόλτα ίσως είναι το καλύτερο φάρμακο απ το να κλαις τη μοίρα σου στο σπίτι. Εδώ που μένω εγώ είναι που είναι καταθληπτικά το χειμώνα χωρίς κόσμο, θα έχουμε κι ένα χάλια καλοκαίρι αν συνεχίσει έτσι και δεν πατήσει τουρίστας το πόδι του.

Οπότε hiking, τρέξιμο στην παραλία, ποδήλατο βοηθάνε στο να ξεχαστείς λίγο και ίσως και να δεις κρυμμένες ομορφίες του τόπου σου.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε

θα κάνω μια πρόβλέψη που θεωρώ ρεαλιστικότατη: Το Σεπτέμβριο όταν με το καλό επιστρέψει η ζωή στην όποια κανονικότητα της....(?) κάθε οικογένεια θα έχει χάσει από ένα κοντινό της πρόσωπο....ή ένα κοντινό της πρόσωπο θα χρειάζεται μόνιμη σοβαρή στήριξη ιατρική, και οικονομικά όλοι θα είναι οικονομικά αδύνατοι . Restart με τέτοια δεδομένα σε όλους και πάμε!

αποκλείεται.

ηδη εχουν βρει 2-3 φαρμακα που κανουν δουλίτσα... δες Γερμανια πόσους λιγους νεκρους εχει με τοσα κρούσματα που χρησιμοποιεί ενα εκ αυτών.

Επεξ/σία από Dreamcatcher
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, logistoulis είπε

άμα δεν πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον τι σε ενοχλεί να βγει ο άλλος να περπατήσει να ασκηθεί και να πάρει λίγο ήλιο;

μήπως γινόμαστε παράλογοι; 

Αυτη ειναι η λαθος λογικη. Η δικη σου. Ειναι η κλασικη λογικη του Ελληνα.

Η σκεψη δηλαδη του: "Τι πειραζει να βγω εξω να περπατησω σε δημοσιο χωρο?" (**σε δημοσιο χωρο που παλια κυκλοφορουσαν πολλοι)
ΠΕΙΡΑΖΕΙ!
Γιατι αν σκεφτονταν ολοι ετσι τοτε θα υπηρχε συναθροιση πολλων! Το οποιο ειναι επικινδυνο.
Οποτε τι εισαι εσυ ο εξυπνος επειδη οι αλλοι το σεβονται να βγεις εσυ ειδικα να περπατησεις αφου βρηκες αδειο χωρο?

Δεν πειραζει, μόνο αν παει καποιος σε καποιο βουνο, εις τα εξοχας γενικα, σε καποιο μερος δηλαδη που δεν υπηρχε και παλιοτερα κυκλοφορια πολλων, αλλα κανενος.
Εκει οκ κανενα προβλημα αλλά το να εκμεταλευτεις την κατασταση και επειδη οι αλλοι σεβονται τις απαγορευσεις και την κατασταση και ειναι αδεια πχ η παραλια της Θεσσαλονικης ή πχ τα παρκα, να πας εσυ σαν εξυπνος να περπατησεις μόνος εκει ειναι καταπτυστο. Πανε στα βουνα, πανε καπου αλλά μην προκαλεις την νοημοσυνη των αλλων.

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.

Ενα 15λεπτο στο μαρκετ εμενα μου φαινεται χειροτερο απο το να γυριζεις ολη μερα εξω μονος σου, εκτος και αν εχεις εντονο βηχα/φτερνισμα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, punky είπε

Ρε τι ψύχωση που έχετε κάποιοι με τους στρατιωτικούς νόμους και τις απαγορεύσεις, που ζητάτε μονίμως καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας;

Καλά κάνει ο κόσμος και βγαίνει έξω για περπάτημα. Είναι θέμα υγείας. Ψυχικής και σωματικής.

Εγώ στην περιοχή μου βλέπω ελάχιστους να βγαίνουν να περπατήσουν, κι όλοι είναι πολύ σωστοι με τις αποστάσεις όταν διασταυρωνόμαστε.

Δεν είμαστε όλοι μπουχέσες, συνηθισμένοι στον καναπέ και τη μούχλα. Με Netflix και ακινησία και τεχνητό φως ενισχύεται το ανοσοποιητικό δηλαδή;

Δεν μιλάω για βόλτες με πολυκοσμία. Μιλάω για το δικαίωμα να μπορείς να βγεις έξω σαν άνθρωπος.  

Συμφωνώ ότι το να βγαίνει κάποιος βόλτα μόνος του δεν υπάρχει θέμα και ίσα ίσα είναι σωστό από άποψη ψυχικής και σωματικής υγείας.

Όμως ποιος μου λέει εμένα ότι πολλοί που φαινομενικά φαίνεται να βγαίνουν έξω για μια βόλτα μόνοι τους, δεν μαζεύονται στα σπίτια αλλωνών επειδή δεν έχουν τι να κάνουν (εδώ γελάμε - με την αφθονία δραστηριοτήτων στο σπίτι που υπάρχει στη σημερινή εποχή) και έτσι διασπείρεται ο ιός; 

Προφανώς δεν μπορεί να ελεγχθεί αυτό, οπότε πας σε δραστικά μέτρα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα πρέπει μαζί τα ξερά να καούν και τα χλωρά, γιατί δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης μερικοί ακόμα και σήμερα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, punky είπε

Φανταζομαι κατι αν ψαξει κανεις κατι τετοια θα λεγανε στα φορουμ τους ιταλοι και ισπανοι..

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Dreamcatcher said:

αποκλείεται.

ηδη εχουν βρει 2-3 φαρμακα που κανουν δουλίτσα... δες Γερμανια πόσους λιγους νεκρους εχει με τοσα κρούσματα που χρησιμοποιεί ενα εκ αυτών.

Ιταλία δεν τα έχουν πάρει χαμπάρι?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, punky είπε

Με το συμπαθειο αν δεν  ησουν δεν θα ησουν τωρα στο φορουμ αλλα σε καμμια οικοδομη να δουλευες.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dreamcatcher είπε

αποκλείεται.

και να μην πεθάνεις αφήνει κουσούρι αδερφε...δεν θα είσαι ποτε ο ίδιος...μήπως δεν έχουμε καταλάβει γιατί πρόκειται?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...