Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ρε σεις άσχετο. Τα χέρια μου έχουν γίνει ροζ και είναι ξηρά, λες και είμαι 90 χρονών :P Λέτε να είναι από το dettol; Δεν κάνω πλάκα. Εδώ και 2-3 μέρες το χρησιμοποιώ και πριν είχα απλό σαπούνι. Δεν έχω βγει απ' το σπίτι εδώ και 9 μέρες. Δεν υποτίθεται είναι υποαλλεργικό;

για ποιο λόγο πλακώνεσαι στο αντισηπτικό αφού δεν βγαίνεις από το σπίτι??

για ποιο λόγο να το χρησιμοποιείς καν μέσα στο σπίτι;

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

για ποιο λόγο πλακώνεσαι στο αντισηπτικό αφού δεν βγαίνεις από το σπίτι??

Αντισηπτικό δεν βάζω. Απλά πήρα Dettol σαπούνι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ρε σεις άσχετο. Τα χέρια μου έχουν γίνει ροζ και είναι ξηρά, λες και είμαι 90 χρονών :P Λέτε να είναι από το dettol; Δεν κάνω πλάκα. Εδώ και 2-3 μέρες το χρησιμοποιώ και πριν είχα απλό σαπούνι. Δεν έχω βγει απ' το σπίτι εδώ και 9 μέρες. Δεν υποτίθεται είναι υποαλλεργικό;

Προ 10ετιας χρησιμοποιουσα detol καθε μερα 2-3 φορες. Μετα απο κανα μηνα τα χερια μου εγιναν ξηρα και μετα απο κανα 2μηνο αρχισα να βγαζω κατι εκνευριστικα σπυρακια στα χερια(απο της παλαμης την πλευρα αλλά και στα δακτυλα). Μετα απο 2-3 εβδομαδες ειχα φτασει να βγαζω 3-4 σπυρακια την ημερα αλλά εφευγαν μετα απο 2 εβδομαδες το καθενα! Και πονουσαν κιολας. Οπως καταλαβαινεις μετα απο 3 μηνες δεν μπορουσα να ακουμπησω τιποτα και ειχα καμια 50ρια σε καθε χερι.
Ο δερματολογος(που αργησα να παω!) μου ειπε οτι κατεστρεψε το detol τα καλα βακτηρια της επιδερμιδας μου και ετσι αποικηθηκε απο κακα βακτηρια και αρχισα να βγαζω σπυρακια. Μου εδωσε μια κρεμα και αμεσως μειωθηκε η συχνοτητα που εβγαζα. Σταματησα τελειως να βγαζω μετα απο 8 μηνες(!!).

Απο τοτε ακουω detol και φευγω χιλιομετρα.😁

Επεξ/σία από PostHelper
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

κρεμοσάπουνο; τι να σου πω εγώ χρησιμοιώ χρόνια (εκτός από τις τελευταίες βδομάδες που δε βρίσκω και παίρνω ένα άλλο απλό που ξέμεινε) και δεν είχα θέμα, αλλά δεν πλένω όλη την ώρα 

βασικά υπό νορμάλ συνθήκες 2-3 φορές τη μέρα να το χρησιμοποιώ , αλλά και τώρα με το τελευταίο στοκ που μου είχε μείνει και ας έκανα λίγο παραπάνω ήμουν οκ.. ίσως επειδή το έχω συνηθίσει

αλλά αφού μπω σπίτι δεν πλένω όλη την ώρα

πιο πολύ τα αλκοολουχα μαντηλάκια με πηδάνε εμένα γιατί κάνω κινητό ρολόγια κτλ εκτός από χέρια 

11 λεπτά πριν, kOzanitisV είπε

Tweet από Τσιοδρα.

το είχε γράψει το capital από ελληνικά μέσα (ή και το doc δε νομίζω ότι έχει σημασία τα ίδια λένε) πιο πρωί και είχε ποσταριστεί κι εδώ, αλλά η fujifilm λέει δεν ξέρει τίποτα οι κινέζοι λένε ότι κάνει δουλειά από δική τους έρευνα

μακάρι πάντως μιας και είναι υπάρχον φάρμακο και αυτό και υποθέτω δεν θα θέλει φοβερή έρευνα για το αν δουλεύει ή όχι 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
7 ώρες πριν, VanJ είπε

Ο ιός μπορεί να προήλθε από οπουδήποτε, αλλά το γεγονός ότι σ'εκείνο το μέρος στην Wuhan δημιουργήθηκε πριν από 5 χρόνια ένα από τα ελάχιστα εργαστήρια Biohazard Level 4 για πειραματισμό με εξαιρετικά θανατηφόρους ιούς, δεν μπορεί να σ'αφήσει αδιάφορο. Και σκέψου ότι ο SARS και MERS δεν απαιτούν Level 4 αλλά Level 3, επομένως στην Wuhan σ' εκείνο το εργαστήριο έχουν ακόμα πιο επικίνδυνους ιούς.

Αυτό όμως είναι και καλό σενάριο το να είναι εργαστηριακος. Αυτόματα σημαίνει ότι γνωρίζουν και το αντίδοτο. Αν ήταν εργαστηριακος δεν θα άφηναν τόσο κόσμο να πεθαίνει. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Dettol σαπουνι. Γραφει απο πισω Made In China. Τραγικο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, nikos1984 είπε

+10000 (κρούσματα)

Εγώ θα έβαζα ένα μηδενικό παραπάνω.

Προσωπική εκτίμηση βέβαια.

Δημοσ.
16 minutes ago, kOzanitisV said:

O  Τζονσον εκλεισε το μετρο στο Λονδινο και μου φαινεται και τα τρενα.

καμία επαφή με την πραγματικότητα... ανακοινωθηκε ότι θα υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί, θα ελαττωθούν κάποια δρομολόγια και ορισμένοι, συγκριτικά λίγοι σταθμοί θα κλείσουν για συκεκριμένους λόγους.... (π.χ. το covent garden)

σιγά μην κλείσει το μετρό στο Λονδίνο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Kakao83 είπε

Wtf ? Time traveler ?

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

B00B12CE-8D9F-4AF7-A29D-EF29781AC14B.jpeg

45C76B3B-6C47-4AE5-98C1-2DD2BCF61816.jpeg

8827448B-5F1E-4D2A-AB99-E97BD43D8CD1.jpeg

BD333661-7AC3-4A46-9F26-396CBE3BEFC6.jpeg

Εμένα  μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το παρακάτω
"Almost more baffling than the illness itself will be the fact that it will suddenly vanish as quickly as it arrived"
γιατί κάτι παρόμοιο γράφουν πως θα γίνει μερικά χριστιανόπληκτα site😄
https://topothoumeno.blogspot.com/2020/03/blog-post_493.html

Επεξ/σία από alepu24
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 hours ago, QuitLife said:

Dettol σαπουνι. Γραφει απο πισω Made In China. Τραγικο.

Ερμ, ευτυχώς που γράφει Made in China.

Φαντάζεσαι να έγραφε Made in EU και να το έφτιαχναν στην Ιταλία ξέρω 'γω; Thanks, but no thanks.

7 hours ago, Lews said:

Δεν είναι ότι δεν πέθανε ο κόσμος μακάρι να ήταν έτσι,απλά οι θάνατοι αναφέρονται σε άλλες ασθένειες για αυτο έχει τόσο λίγους,πχ αν κάποιος έχει καρδιά και κολλήσει τον ιο και πέθανει,αιτία θανάτου θα είναι η καρδιά,έτσι το πάνε το πράγμα οι Γερμανοί.

Ε άρα τι λέει ο ΠΟΥ «κάντε τεστ, τεστ, τεστ», αφού κάθε μία χώρα μετράει ότι θέλει, όπως το θέλει.

Έχει δώσει guideline που να λέει «θα παίρνετε στατιστικά με αυτό τον τρόπο»; Είναι ένα πράγμα να αποκρύπτουν θανάτους η Τουρκία και η Κίνα και ένα εντελώς διαφορετικό να το κάνει η Γερμανία και η Αμερική.

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.

Σαπουνάκι σπιτίσιο που φτιάχνω μόνος από παλιό ελαιόλαδο εδώ και πέντε χρόνια.

Τα χέρια μου ποτέ δεν είναι ξερά.Αν τύχει και τα πλύνω σε άλλο μέρος με κάποιο άλλο σαπούνι αμέσως το καταλαβαίνω γιατί τα χέρια μου ξερένονται και μόλις γυρίσω σπίτι πάω αμέσως να τα πλύνω με το δικό μου..Μεγάλη υπόθεση να μην χρειάζεται να σαλιώσεις τα δύο δάχτυλά να ανοίξεις τη σακούλα στο s/m,ή να γυρίσεις σελίδα στο βιβλίο ή στο περιοδικό.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, citiz είπε

Έχουν τρομερές ευθύνες οι πολιτικοί τις Ε.Ε για την εσκεμμένη; κωλυσιεργία τους, την ανευθυνότητα τους και για την ανοργανωσια τους. Τα καμπανάκια χτύπαγαν απο τον Ιανουάριο αλλα δεν θελαν να χαλάσουν το πάρτυ των αγορών. Δυστυχώς ο ιός δεν κανει διακρίσεις.

Αν αυτό το πράγμα συνεχίσει, η ΕΕ θα πάρει την κάτω βόλτα. Ήδη τα μέτρα που έχει πάρει για τη στήριξη είναι ελάχιστα και πολλές χώρες θα γκρινιάξουν πως αν ήταν μόνες τους θα ήταν καλύτερα. Βλέπω να γυρίζουμε σε εποχές ‘70-‘80 γενικά.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/3/2020 στις 2:39 ΠΜ, Philippe είπε

Μάσκα από φίλτρο γαλλικού να είναι αποτελεσματική άραγε ή αστικός μύθος;

Υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για τις μάσκες. Αλλού λένε ότι ούτε όσες έχουν πιστοποίηση N95 κάνουν τίποτα, αλλού ότι και ένα χαρτομάντηλο κάτι κάνει. Τις χειρουργικές τις δίνει με απόδοση 80%.

spacer.png

Υποτίθεται ότι τα ποσοστά της εικόνας αφορούν σε σωματίδια ως 0.007 μικρόμετρα που μετρήθηκαν στη μελέτη, άρα ακόμη ευνοϊκότερα θα είναι τα αποτελέσματα για τον κορονοϊό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...