Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

πως γινεται ο ιος να κανει ταυτοχρονα παρτυ ανα τον κοσμο? που απο τη στιγμη σε καθε χωρα επικρατει και διαφορετικο κλιμα καιρου θερμοκρασιων και οι επιδημιολογοι να λενε οτι 2 μηνες το πολυ θα κανει τον κυκλο του σε θεωρητικο επιπεδο οτι το καλοκαιρι με τις ζεστες δεν ευδοκιμει ο ιος παροτι στην βορεια ευρωπη χωρες δεν εχουν ποτε υψηλες θερμοκρασιες σαν τις δικες μας, κατι δεν μου κολλαει

Νομίζω πως δεν κάνει πάρτι σε όλο το πλανήτη, πάρτι κάνει στις χώρες που βρίσκονται σε συγκεκριμένο εύρος γεωγραφικού πλάτους. Σε περιοχές όπως Λατινική Αμερική, Αυστραλία και σε κεντρική Αφρική δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, μόνο σποραδικά από ταξιδιώτες που τον μετέφεραν.

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, kostas1966 said:

Νομίζω πως δεν κάνει πάρτι σε όλο το πλανήτη, πάρτι κάνει στις χώρες που βρίσκονται σε συγκεκριμένο εύρος γεωγραφικού πλάτους. Σε περιοχές όπως Λατινική Αμερική, Αυστραλία και σε κεντρική Αφρική δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, μόνο σποραδικά από ταξιδιώτες που τον μετέφεραν.

Δεν νομιζω η Αφρικη να εχει τοσους πολλους ταξιδιωτες, ουτε τοσο γερασμενο πληθυσμο, ουτε να κανουν αρκετα τεστ την ημερα. Σε καποιες φτωχες χωρες εκει που εχει 1,2 κρουσματα, μπορει να ειναι και ο πλουσιος του χωριου που πηγε να κανει το τεστ ιδιωτικα.

**

6 λεπτα χωρις καινουριο ποστ; Παμε για ρεκορ;

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.

Επιβιώνει ο κορονοϊός στον αέρα;

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν επίσης νεφελοποιητή για να διασπείρουν τον ιό στον αέρα. Με αυτή την τεχνική, βρήκαν ότι ο ιός, υπό μορφή αεροζόλ — μορίων που μένουν στον αέρα — μπορούσε να εντοπιστεί για τρεις ώρες.

Η μέθοδος αυτή πάντως αμφισβητήθηκε: Ορισμένοι ειδικοί αντέτειναν πως η χρήση του νεφελοποιητή δεν έχει καμία σύγκριση με τον βήχα ή τα φτερνίσματα ενός ασθενούς, άρα πιθανόν αυξάνει τεχνητά το εύρος της πιθανότητας μόλυνσης μέσω του αέρα. Ο ιός μεταδίδεται κυρίως με τα σταγονίδια που αποβάλλουν οι ασθενείς όταν βήχουν ή φτερνίζονται, και με αυτή τη μορφή (που δεν έχει καμία σχέση με το αεροζόλ) δεν επιβιώνει παρά μερικά δευτερόλεπτα. Ανάλογες μελέτες για τον κορονοϊό που προκαλεί το SARS είχαν δείξει πως η δυνατότητα επιβίωσής του εκτός του ανθρώπινου σώματος βρισκόταν σε παρόμοια επίπεδα.

Αυτό όμως δεν εξηγεί το γιατί η πανδημία του κορονοϊού έχει προσβάλει σχεδόν 200.000 ανθρώπους κι έχει προκαλέσει περίπου 8.000 θανάτους, ενώ το SARS δεν είχε μολύνει παρά 8.000 και είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 800. Οι επιδημιολογικές διαφορές "πιθανόν οφείλονται σε άλλους παράγοντες, όπως το υψηλότερο ιικό φορτίο στο ανώτερο τμήμα του αναπνευστικού συστήματος" και επίσης στο γεγονός ότι εντελώς ασυμπτωματικοί φορείς μεταδίδουν εν αγνοία τους τον SARS-CoV-2, εκτιμούν οι συγγραφείς της μελέτης.

Πηγή capital.gr

Δημοσ.

Καπως περιεργη η εικονα του υπουργου

απο την μια οι το 90% των γιατρων λενε οτι η μασκα ειναι μονο για οσους εχουνε συμπτωματα και μπορει να βηχουνε κλπ και δεν εχει νοημα να την φοραει καποιος αν δεν εχει

και τωρα βλεπεις αυτο 

Αποτέλεσμα εικόνας για αδωνης σουπερμαρκετ

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ant_ είπε

απο την μια οι το 90% των γιατρων λενε οτι η μασκα ειναι μονο για οσους εχουνε συμπτωματα και μπορει να βηχουνε κλπ και δεν εχει νοημα να την φοραει καποιος αν δεν εχει

και τωρα βλεπεις αυτο 

Και αν το εχεις και δεν το ξερεις? αφου λενε συμπεριφερσου σαν να το έχεις, αρα φορα μασκα γαντια και κατσε σπιτι

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, popopo είπε

Θα είχε ενδιαφέρον να μπορούσε να γίνει μια συσχέτιση αυτών που αγνοούν τις οδηγίες των ειδικών για παραμονή στα σπίτια, σε σχέση με αυτούς που παραπονιούνται για τον μικρό αριθμό tests.

Θεωρώ ότι είναι ακριβώς οι ίδιοι οι οποίοι είτε συνειδητοποίησαν την ανευθυνότητά τους τις προηγούμενες ημέρες και τους έχει κυριεύσει ο φόβος μήπως κόλλησαν με αποτέλεσμα να ωρύονται για τα tests, είτε θέλουν να πουν στον μικροσκοπικό τους εγκέφαλο "είδες, είμαι καθαρός. Πάμε έξω!".

ξεκίνα με τους λοιμωξιολόγους που λένε ότι θέλουμε τεστ και μετά πιάσε και τους άλλους Αινστάιν

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ant_ είπε

και τωρα βλεπεις αυτο 

Το χούμε ξαναπεί γιατί λένε να μη φοράνε οι υγιείς.

Σημερα ο Χατζηνικολαου στρίμωξε τον Δημοπουλος περι του θέματος... λέτε λεει να μη φοράνε οι υγιείς αλλα βλεπουμε τους υπουργούς με μάσκες. Τα μασαγε ο άλλος.

Επισης στις οδηγίες που δίνουν για όσους έχουν κρούσμα σπίτι τους, λένε να φοράτε μάσκες όσοι φροντίζετε αρρώστους.

Και τέλος, έχω Mail που μου ήρθε με οδηγίες θεράποντος γιατρού μου και λεει αν δεν είστε άρρωστοι μη παίρνετε μάσκες γιατί προηγούνται τα νοσοκομεία. 

Μεγαλα παιδιά είμαστε καταλαβαίνουμε τι λένε και γιατί. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, popopo είπε

Θα είχε ενδιαφέρον να μπορούσε να γίνει μια συσχέτιση αυτών που αγνοούν τις οδηγίες των ειδικών για παραμονή στα σπίτια, σε σχέση με αυτούς που παραπονιούνται για τον μικρό αριθμό tests.

Θεωρώ ότι είναι ακριβώς οι ίδιοι οι οποίοι είτε συνειδητοποίησαν την ανευθυνότητά τους τις προηγούμενες ημέρες και τους έχει κυριεύσει ο φόβος μήπως κόλλησαν με αποτέλεσμα να ωρύονται για τα tests, είτε θέλουν να πουν στον μικροσκοπικό τους εγκέφαλο "είδες, είμαι καθαρός. Πάμε έξω!".

κι εγώ θα ήθελα να δω τη συσχέτιση αυτών που δεν θέλουν τεστς και γενικά είναι άνετοι  με το πόσα άτομα έχουν στο άμεσο περιβάλλον τους που κινδυνεύουν σοβαρά (και δευτερευόντως και την οικονομική τους κατάσταση) 

στη δική μου περίπτωση πάντως θα σου πω ότι δεν θέλω να βγαίνω έξω τις περισσότερες φορές που βγαίνω και ποτέ μου δεν πήγα για χαβαλέ κοντά σε πολύ κόσμο , μάλιστα έχω γίνει υστερικός με αυτούς που υποχρεούμαι να πλησιάζω και όπως έχει εξελιχθεί το πράγμα θα προτιμούσα να κάτσω σπίτι μου , αλλά και δουλειά πρέπει να κάνω και ακόμα και  όλα να τελειώσουν τον μάιο και "όλα καλά"  διακοπές δεν πρόκειται να πάω όπως θα εξελιχθεί η φάση γιατί ακόμα και αν φουντάρουν όλες οι επιχειρήσεις το κράτος πρέπει να εισπράξει και οι υποχρεώσεις προς αυτό θα έρθουν έστω και καθυστερημένα  

Επεξ/σία από logistoulis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...