Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρατηρήθηκαν νέα συμπτώματα

Ασθενείς επέδειξαν απώλεια οσμής και γεύσης για αρκετές ημέρες

https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=de&tl=el&u=https%3A%2F%2Fwww.focus.de%2Fgesundheit%2Fnews%2Fnicht-nur-husten-und-fieber-virologe-findet-neue-corona-symptome_id_11780239.html

Επεξ/σία από opera
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Perseus1966 είπε

πως σε βολευει ? δυο την ωρα ,δυο την ημερα ,δυο τον μηνα?

Εμενα και πιστευω τον περισσοτερο κοσμο τον βολευει να διαβαζουν κατι ουσιαστικο και οχι για το depon που εχουν στο αμαξι τους οπως γραφεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, kirileman είπε

Προσωπικά, αν δεν πάει 38,5+ δεν παίρνω. Υποτίθεται ότι ο οργανισμός ανεβάζει θερμοκρασία για να σκοτώσει τον ιό, ε, ας τον αφήσουμε λίγο να το κάνει.

κι εγώ έτσι το παίζω, έχω πάρει μόνο όσες φορές πρέπει να είμαι έξω ή να κάνω κάτι  που θέλει συγκέντρωση

διαφορετικά (και καλοκαίρι να είναι) τυλίγομαι με ένα πάπλωμα μέχρι και κάνω μπάνιο στον ιδρώτα μου μέχρι να φύγει 

τέλη γενάρη αρχές φλεβάρη που είχα κρεβατωθεί με 39 (αν υπηρχε κορονοιός σίγουρα θα με πήγαιναν για τεστ)  έχασα κάνα δικιλο έτσι 

και μετά έσκασε και στον πνεύμονα η φάση και μίλησε το τσιγάρο και δεν κοιμόμουν από τον βήχα, με ξυπνούσε το πράγμα που μαζευόταν και έβηχα για ώρα

αν και δεν ανήκω στις επικίνδυνες ομάδες ηλιακά μόνο και μόνο για αυτό φοβάμαι γιατί το κάπνισμα με κάνει και αν και γενικά δεν με ενοχλεί , όποτε πάει μικρόβιο εκεί τα πράγματα είναι ζόρικα 

7 λεπτά πριν, opera είπε

Παρατηρήθηκαν νέα συμπτώματα

Ασθενείς επέδειξαν απώλεια οσμής και γεύσης για αρκετές ημέρες

https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=de&tl=el&u=https%3A%2F%2Fwww.focus.de%2Fgesundheit%2Fnews%2Fnicht-nur-husten-und-fieber-virologe-findet-neue-corona-symptome_id_11780239.html

αυτό μήπως ήταν παρενέργεια κάποιου φαρμάκου; 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, eliasjuve είπε

Σε θολά νερά είναι ο Μπένι Χιλ. Δεν ξέρει τι να κάνει. Σε ένα σταυροδρόμι κάθεται στη μέση χωρίς να παίρνει απόφαση. Κάποιοι δεν πήραν μέτρα, κάποιοι παίρνουν έστω και αργά και οι Βρετανοί τους κοιτάζουν.

Την Κυριακή τους βάρεσε την πόρτα Neil Ferguson και τους έδωσε αυτό 

https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/ide/gida-fellowships/Imperial-College-COVID19-NPI-modelling-16-03-2020.pdf

που μιλά για πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς στην Βρετανία αν δεν πάρουν μέτρα, και ΔΕΝ κρασάρει το σύστημα υγείας. 

Σημείωση σήμερα το πρωί ο ίδιο έγραψε αυτό 

Φυσικό ήταν να πέσει panic mode 🤣

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

αυτό μήπως ήταν παρενέργεια κάποιου φαρμάκου; 

Ο ιολόγος το αποδίδει στον ιό γράφει στο άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ναι αλλά ο κύκλος είναι κύκλος (ίσως)

το πόσο καλά ή άσχημα θα τον περάσεις έχει να κάνει με την οργάνωσή σου 

το επόμενο πράγμα που έχουμε να δούμε είναι η ιταλία... 

Εχουν μεγαλο ρολο οι παραγοντες που αναγκασαν τον ιο να κανει αυτον τον κυκλο.Οι επιστημονες εδω δειχνουν να το ξεχνουν.Θεωρω ομως πως δεν μπορουν να παραβλεψουν κατι που εμεις οι απλοι "θνητοι"το προσεξαμε.Οποτε πιστευω οτι οι δυνατοτητες μας δεν μας επιτρεπουν να κανουμε κατι αλλο,ισως πιο αποτελεσματικο.Κανουμε αυτο που μπορουμε οσο καλυτερα μπορουμε και ο θεος βοηθος.Για αυτο ισως πηραμε τοσο γρηγορα τοσο αυστηρα μετρα.Αφου δεν εχεις τις υποδομες και τα μεσα,κανεις οτι μπορεις να σταματησεις το κακο απο την γεννηση του.Για τις δυνατοτητες της χωρας νομιζω πηραμε την καλυτερη αποφαση ως προς το πως θα κινηθουμε.

Επεξ/σία από auron12
  • Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Εγώ έχω στοκάρει από αρχές Ιανουαρίου, αλλά αν είναι έτσι, με βλέπω αύριο να βγαίνω μια βόλτα να πάρω μερικά κουτιά ακόμα.

Αύριο μάλλον θάναι αργά. Τρέξε σε διανυκτερεύον.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, argonaut είπε

Η μεταδοτικότητα του ιού, το R0 είναι λίγο πολύ γνωστό. Δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώσουμε ξανά.

Δεν ειναι γνωστη. Εχει διαφορές απο τον προηγουμενο SARS-Cov-1 και απο τους υπολοιπους. 
Χθες εβλεπα εναν αμερικανο επιδημιολογο που τα ελεγε. Εχει συγκεκριμενες διαφορές στην μεταδοτικοτητα και δεν ξερουμε το γιατι. Ε προφανως πρεπει να το μελετησουμε και χωρις τεστ δεν γινεται.

Ξέρεις πόσο θα έπρεπε να είναι το μέγεθος του δείγματος για να είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού της χώρας;

Διαστρωματωμένο τουλάχιστον ανά φύλο και ομάδες ηλικιών;

Αναλογως τι επιπεδο αξιοπιστιας θελει κανείς.

Μην βάλλω και τις κλιματολογικές συνθήκες που λες δηλαδή ένα δείγμα για Βόρεια Ελλάδα, άλλο για Νότια, άλλο για νησικά κοκ, κοκ.

Ε για αυτο θελει οσο πιο πολλα τεστ γινεται.
Μαλλον τυχαια συμφωνα με τους ειδημονες του ινσομνια ο WHO χθες ειπε "We need tests, tests, tests.".

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε

σε πόλη της βορείου ελλάδος πήραν σηκωτό πριν λίγη ώρα ιδιοκτήτη καφετέριας που ...κάτι δεν εφάρμοζε σωστά! όταν λέμε όμως σηκωτό ,εννοούμε σηκωτό εεε οοππ μέσα στη κλούβα! Μπροστά σε κόσμο κι όλας!!

Καλά του έκαναν. Να τον χώσουν μέσα, να του πάρουν και την άδεια και άσε να ζει τους δρόμους. Παραδειγματική τιμωρία για να συνετιστούν  όλοι. 

Δεν μπορεί ο κολλητός μου με 3 παιδιά, να έχει κλειστό το καφενείο που ίσα που έβγαζε ένα μεροκάματο και να πάει ο άλλος και ανοίγει το δικό του κάνοντας τον έξυπνο. 

• Like 8
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ βλέπω ότι μετά τους τίτλους τέλους που θα πέσουν προσωρινά ; τέλη Μαίου για να ξανα ξεκινήσουμε από Σεπτέμβρη όπως προειδοποιούν ορισμένοι επιστήμονες ,θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε άλλα δύο θέματα.Το θέμα με τους γείτονες και το χρόνιο πρόβλημα ,της οικονομίας.Τις ελαφρύνσεις που δίνουν τώρα ,υποθέτω πως θα τις πάρουν πίσω με έμμεσο τρόπο Κανένας δεν χαρίζει σε αυτή την ζωή.

Δημοσ.

Για τον δικό μου οργανισμό η παρακεταμόλη ούτως η αλλιώς είναι καραμέλα οπότε ελπίζω θα βολευτώ με κάτι άλλο αν κάποια στιγμή χρειαστεί...

Δημοσ.

Άσχετο αλλά νομίζω παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο και το τυχαίο κομμάτι του πράγματος...

Υπαρχει και ο παράγοντας τύχης (βασικά ατυχίας) στην όλη εξίσωση,  που δεν υπολογίζεται πουθενά και πιστεύω επηρεάζει την διασπορά σε μια χώρα. Οπότε αυτό σημαίνει πως ότι έγινε σε μια χώρα δεν πάει να πει ότι θα είναι •ακριβώς• το ίδιο σε κάποια άλλη.

πχ, έστω 1 άτομο μολυσμένο σε μια χώρα (ο αρχικος φορέας του ιού) σε μια χώρα ήταν πάρτυ ανιμαλ και πήγαινε σε φίσκα κλαμπ και συναυλίες κάθε βράδυ για  μια εβδομάδα  και μοίρασε τον ιό παντού. Σε μια άλλη χώρα ο πρώτος φορέας ξέρω ‘γώ ήταν μια γιαγιά που πήγε σπίτι της και βγήκε μια δυο φορές σε μια εβδομάδα. (Τραβηγμένα το λέω βέβαια για να εξηγήσω το σκεπτικό μου). 

Πρέπει να το έχουμε υπόψιν στις αναλύσεις και στις συγκρίσεις μεταξύ κρατών. .

• Like 4
Δημοσ.

Στο Λονδίνο, ο Δήμος του Westminster πλέον προετοιμάζεται στήνοντας τέντες διπλασιάζοντας τον χώρο για το στοίβαγμα των νεκρών στο νεκροτομείο. 

https://twnews.co.uk/gb-news/coronavirus-westminster-council-to-build-tent-to-double-capacity-for-bodies-amid-pandemic

https://www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-uk-update-westminster-council-mortuary-tent-a9409586.html

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...