Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Ρε μαστόρια, είναι τρεις φάκιν χιλιάδες θάνατοι ΜΟΝΟ αυτοί που πεθαίνουν λόγω κορωνοϊού. Δεν υπολογίζετε ότι έχει καταρρεύσει και το σύστημα υγείας οπότε πεθαίνει ή θα πεθάνει πολύς περισσότερος κόσμος λόγω αυτού.

Κάπως έτσι πάει και η φάση όταν καταρρέει ένα health system.

Αυτό είναι ένα «κρυφό» κόστος σε θανάτους, που δεν φαίνεται ότι μπορεί να μετρηθεί αυτή την στιγμή και αγνοείται επιδεικτικά απ΄όλους.

Άρα τα θύματα λόγω κορονοϊού, άμεσα και έμμεσα, είναι περισσότερα από αυτά που παρουσιάζουν ως επίσημα.

• Like 3
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Εγώ χθες σπίτι μου είχα 7 άτομα σε μικρό χώρο για καφέ, ποιος μου λέει ότι ένας από τους φίλους μου δεν είχε τον ιό;

Αλλο παλι....

Εμεις παντως και τις καλες μερες δεν βγαιναμε  7 ατομα μαζι...

Σοβαρευτειτε...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vassilis_24 είπε

Για να δούμε αν θα έχουμε φάρμακο σύντομα...

Το "συντομα" ενας καθηγητης/ερευνητης προ ολιγου το εθεσε ως τελη Αυγουστου/ Σεπτεμβρη και για εμβολιο ως περιπου Μαρτη του 2021.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Stavros Delta είπε

ελεος τωρα δε θα μπορουμε να βρουμε και ντεπον ?

https://www.kathimerini.gr/1069670/article/oikonomia/epixeirhseis/plafon-sta-farmaka-me-paraketamolh-zhtoyn-oi-farmakeytikes

Αναφορά σε κείμενο

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνουν και παράγοντες του κλάδου των φαρμακοποιών στην «Κ», η ζήτηση για παρακεταμόλη από τα φαρμακεία έχει ξεπεράσει το 50% τις τελευταίες ημέρες, ύστερα μάλιστα και από τις επισημάνσεις των επιστημόνων ότι τα φάρμακα που περιέχουν τη συγκεκριμένη δραστική ουσία (αναλγητικά) ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά σε τέτοια φάρμακα, ωστόσο, τονίζουν ότι προμηθεύονται λιγότερες ποσότητες σε σχέση με αυτές που ζητούν, πράγμα που θεωρούν λογικό ώστε να μη σημειωθούν ελλείψεις. Ετσι, και στην επιστολή του ο ΣΦΕΕ ζητάει να επιβληθεί ποσόστωση στη διάθεση των προϊόντων αυτών προς τους καταναλωτές, δηλαδή να θεσπιστεί πλαφόν, όπως έγινε στα αντισηπτικά, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες όλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΦ πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσε νέα λίστα προσωρινής απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών, όπου μεγάλο μέρος καταλαμβάνουν δημοφιλή αντιπυρετικά και αναλγητικά φάρμακα διαφόρων εταιρειών που περιέχουν παρακεταμόλη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, PostHelper είπε

Το "συντομα" ενας καθηγητης/ερευνητης προ ολιγου το εθεσε ως τελη Αυγουστου/ Σεπτεμβρη και για εμβολιο ως περιπου Μαρτη του 2021.

σε ήδη υπάρχουσες και δοκιμασμένες ουσίες γιατί να πάρει τόσο;

ρωτάω γιατί όλο κάτι τέτοιες αναφέρονται.. 

άμα πάμε αύγουστο μπορεί όντως να έχουμε πιάσει την ανοσία της αγέλης με ο,τι αυτό συνεπάγεται στο ενδιάμεσο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, margaritagr είπε

Άρχισε η έλλειψη στην παρακεταμόλη λένε στο σταρ 

Εγώ έχω στοκάρει από αρχές Ιανουαρίου, αλλά αν είναι έτσι, με βλέπω αύριο να βγαίνω μια βόλτα να πάρω μερικά κουτιά ακόμα.

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PostHelper είπε

Αύριο λένε θα έχουν αποτελέσματα.
Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά, υπάρχουν όμως και παρενέργειες, τις οποίες θέλουν να εξαλείψουν, για αυτούς που είναι σε κρίσιμη κατάσταση όμως, λογικά θα το ρισκάρουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Αυτό είναι ένα «κρυφό» κόστος σε θανάτους, που δεν φαίνεται ότι μπορεί να μετρηθεί αυτή την στιγμή και αγνοείται επιδεικτικά απ΄όλους.

Άρα τα θύματα λόγω κορονοϊού, άμεσα και έμμεσα, είναι περισσότερα από αυτά που παρουσιάζουν ως επίσημα.

ναι αλλά αυτός είναι πιθανώς και ένας λόγος που προτείνονται τα περισσότερα τεστ

ίσως έχει άλλη σημασία να φτάσεις να βλέπεις τα κρίσιμα κρούσματα να έχουν συμβεί και άλλο να προβλέψεις ότι θα συμβούν (άρα και να πάρεις πιο αυστηρά μέτρα ή να προετοιμαστείς καλύτερα) 

στην ιταλία κράσαρε το σύστημα πιθανώς γιατί έγινε το lockdown αφού είδαν ότι θα κρασάρουν, αν το έκαναν νωρίτερα ίσως θα μπορούσαν να το αποφύγουν 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aurumnus είπε

Εγώ έχω στοκάρει από αρχές Ιανουαρίου, αλλά αν είναι έτσι, με βλέπω αύριο να βγαίνω μια βόλτα να πάρω μερικά κουτιά ακόμα.

αφού έχεις στοκάρει γιατί να μην αφήσεις και κάναν άλλον να πάρει, που δεν θα έχει καθόλου;;;; 

1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

σε ήδη υπάρχουσες και δοκιμασμένες ουσίες γιατί να πάρει τόσο;

ρωτάω γιατί όλο κάτι τέτοιες αναφέρονται.. 

άμα πάμε αύγουστο μπορεί όντως να έχουμε πιάσει την ανοσία της αγέλης με ο,τι αυτό συνεπάγεται στο ενδιάμεσο 

γιατί τόσο (ή και περισσότερο) θέλει ένα νέο εμβόλιο, για να μπορείς να πεις ότι δουλεύει και ότι οι επιπτώσεις/παρενέργειές του σε σύγκριση με τα πλεονεκτήματα του είναι μικρές. 

το φάρμακο λογικά θα έρθει πριν το εμβόλιο πάντως (ελπίζω τουλάχιστον)

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • Total confirmed: 35713 (+4207, ++681)

• Active cases: 28710 (+2648, --341), divided in 12090 (+982, ++71) self-quarantine, 14363 (+1469, --400) hospitalized, 2257 (+197, --12) in ICU

• Deceased: 2978 (+475, ++130)

• Recovered: 4025 (+1084, ++892)

• Tested: 165541 (+16884, ++6189)

•  

• Ιταλια

• http://www.salute.gov.it/imgs/C_17_pagineAree_5351_20_file.pdf

Επεξ/σία από Perseus1966
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Παρακεταμόλη είναι και όχι χαρτί υγείας.Πόσο θα χρειαστείς δηλαδη;

• Like 3
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, eri77 είπε

Δεν βάζεις την ζωή τον άλλον σε κίνδυνο αν έχεις γρίπη. 

Φυσικά και βάζεις την ζωή του άλλου σε κινδυνο σε γρίπη.

Χιλιάδες από ευπαθείς ομάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο. Μπορεί το ρίσκο να μην είναι το ίδιο αλλά τη παραπάνω πρόταση είναι ψευδής.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, christos4 είπε

αφού έχεις στοκάρει γιατί να μην αφήσεις και κάναν άλλον να πάρει, που δεν θα έχει καθόλου;;;; 

γιατί τόσο (ή και περισσότερο) θέλει ένα νέο εμβόλιο, για να μπορείς να πεις ότι δουλεύει και ότι οι επιπτώσεις/παρενέργειές του σε σύγκριση με τα πλεονεκτήματα του είναι μικρές. 

το φάρμακο λογικά θα έρθει πριν το εμβόλιο πάντως (ελπίζω τουλάχιστον)

για φάρμακα έλεγα, το εμβόλιο νομίζω όλοι έχουμε δεχτεί ότι θέλει πολλούς μήνες 

Δημοσ.

Τα νούμερα που παρουσιάζει η Ιταλία δείχνουν τεράστια εξάπλωση του ιού στον πληθυσμό. Τι έγινε εκεί; 

Σε δύο εβδομάδες θα ξέρουμε. Θα έχουμε μάθει αν η Ιταλία έχει αρχίσει να τελειώνει με τον ιό και αν οι υπόλοιπες χώρες ακολουθούν την πορεία της. 

Δεν περίμενα τα νούμερα της Ιταλίας αν και είχα διαβάσει ότι χειροτερεύει η κατάσταση πριν καλυτερέψει καθώς υπάρχει ο χρόνος "ωρίμανσης" των φορέων. 

Τώρα οι Ιταλοί περνάνε την χειρότερη φάση τους. Ενώ έχουν μπει κάποιες ημέρες σε γενικό lockdown βλέπουν απελπιστικά νούμερα. Δεν μπορώ να φανταστώ την ψυχολογία τους. Σε μια εβδομάδα, το αργότερο δύο η καμπύλη τους θα πρέπει να πηγαίνει προς τα κάτω.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...