Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Κάποιοι δεν καταλαβίνετε το απλό. Με τις υποδομές που έχουμε, με την καραντίνα σε ισχύ, οι άνθρωποι που σπούδασαν και δούλεψαν ολη την ζωή τους πανω στις επιδημίες θεωρούν οτι το καλύτερο δυνατό ΑΥΤΗ τη στιγμή ειναι να γίνονται τόσα τεστ και να ανακοινώνονται τέτοια νούμερα. Άλλωστε ακόμη και αν γνωρίζαμε τους ακριβείς αριθμούς μέχρι τον τελευταίο που κόλλησε πριν 1 λεπτό ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ακολουθούμε τις συστάσεις, προσπαθούμε να μην κολλάμε μεταξύ μας και τέλος.

Πες τα επιτέλους ρε άνθρωπε γιατί έχω τρελαθεί με κάποιους εδώ πέρα. Δεν υπαρχουν διαθέσιμα test και αντιδραστήρια και τα κρατάνε για όσους τα έχουν ανάγκη, επίσης μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει το test και να βγει αρνητικός γιατί ο ιός θα βρίσκεται σε επωαση και όταν νοσησει μετά να μην υπάρχει το test. Έχει αναφερθεί ήδη ότι εκτιμούν τα πραγματικά κρούσματα σε δύο με τρεις χιλιάδες, δεν έχει νόημα να το κουράζουμε και να ψάχνουμε θεωρίες συνομοσιας. Τώρα η Κορεα και η Ιαπωνία είναι χώρες που βρίσκονται σε άλλο επίπεδο απλά δεν έχει νόημα να συζητάμε και να κάνουμε ανουσιες συγκρίσεις. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτό που έχει νόημα είναι το πόσοι είναι σε σοβαρή κατάσταση (μας δείχνει έμμεσα πόσοι είναι φορείς με μια χρονική καθυστέρηση όμως). Αυτοί δεν μπορούν να κρυφτούν θα πάνε νοσοκομείο άρα θα καταγραφούν. 

Το πόσα είναι τα κρούσματα ανα μέρα δεν έχει αξία γιατί σχετίζεται με τον αριθμό των τεστ. 

Οι πιο πολλοί χωρίς να έχουμε διαβάσει επιστημονικό άρθρο προσπαθούμε να καταλάβουμε κάτι που οι άλλοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό.

Φιλτράρουμε τι διαβάζουμε και ακούμε και δίνουμε την ανάλογη βαρύτητα. 

Κουράγιο σε όλους μας, έχουμε ακόμα μέρες μπροστά μας.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Perseus1966 είπε

πω ηταν προετοιμασμενη η Κορεα?

Μην λαμβανετε υποψιν σας κανεναν απο Ασια εκτος Σιγκαπουρης ,ειναι ολοι ζαβοι τοπικιστες.

Απο τον sars ειχαν εμπειρια. Τρια χρονια μετα το sars εβγαλαν τις μασκες.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, generalb31 είπε

Γιατι κολατε ορισμενοι με τον αριθμο των κρουσματων??? Ειπαν οι ειδικοι πως θεωρουμε πως δυνιτικα ειμαστε ολοι μας φορεις !!!! Γιαυτο εχει σημασια η ατομικη καραντινα γιατι  ετσι δεν υπαρχει υπερβολικη διασπορα και καποιοι που ανηκουν σε ευπαθεις ομαδες ενδεχεται να μην κολησουν.Δηλαδη τι θα αλλαζε αν ο Τσιοδρας ελεγε εχουμε 10.000.000 επιβεβαιωμενα κρουσματα σημερα 18/3 και απο αυτους ειναι βαρια οι 30 και σε ΜΕΘ οι 20 ??????????? Μας νοιαζει να τηρουμε την απομονωση και μακαρι να μην εχουμε πολλα περιστατικα που χριζουν νοσηλειας.

Το θέμα δεν είναι τα νούμερα πού ανακοινώνουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνουν τεστ.. Να θεωρώ ότι είμαι θετικός??? Άρα να μην πάω δουλειά αύριο?? Ένα απλό παράδειγμα.. Στο χώρο εργασίας είμαστε 100 άτομα. Αν κάποιος είναι θετικός, δεν θα ήταν καλύτερα να το ήξερε να καθόταν σπίτι και να μην βάλει σε κίνδυνο όλους τους υπόλοιπους??? 

• Like 5
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cumulus είπε

Πυκνοτητα ηθελα να γραψω εξυπνοπουλι!! Ελλαδα 81 Κορεα 561 Ευχαριστηθηκες;

Ξερω τι ηθελες να γραψεις αλλα οταν κουνας το δαχτυλο στους αλλους μην κανεις  λαθη διοτι κυκλοφορουν εξυπνοπουλια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Eteros είπε

Εγώ γιατί νομίζω ότι μας έκλεισαν στα σπίτια μας απλά και μόνο για να κολλήσουμε ο ένας τον άλλο; Εγώ χθες σπίτι μου είχα 7 άτομα σε μικρό χώρο για καφέ, ποιος μου λέει ότι ένας από τους φίλους μου δεν είχε τον ιό; Αν ήμασταν έξω δεν θα κινδύνευα λιγότερο; 

Σου λένε είναι επικίνδυνος ο ιός και πρέπει να περιορίσεις τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις... και εσύ καλείς κόσμο για πάρτι;

Μετά μας φταίει η κυβέρνηση; Δηλαδή τι περιμένουμε; Να στείλει στρατό στα σπίτια ή να μας σφραγίζει μέσα;

Αυτό έκανε η Κίνα στη Γουχαν, αλλά σε μια δημοκρατική χώρα είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστεί.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Από τη μία απαγορεύονται οι συναθροίσεις περισσότερων των 10 ατόμων και από την άλλη δεν κλείνουν τα τηλεφωνικά κέντρα που απασχολούν πολύ περισσότερα άτομα σε κοινό χώρο. Α, ναι θα πρέπει να έχουν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των κοινόχρηστων σταθμών εργασίας..όλα OK τότε!

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Eteros είπε

Προσωπικά δεν μπορώ χωρίς παρέα, έτσι πορεύτηκα στη ζωή μου δεν θα το αλλάξω τώρα αυτό, και ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος, άλλοι βλέπουν ταινία όλοι μαζί, άλλοι πίνουν καφέ, άλλοι τρώνε πίτσα κλπ αν όλα αυτά γινόταν έξω δεν θα κινδυνεύαμε λιγότερο; 

κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή όντως δε καταλαβαίνεις;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Teras1 είπε

Από τη μία απαγορεύονται οι συναθροίσεις περισσότερων των 10 ατόμων και από την άλλη δεν κλείνουν τα τηλεφωνικά κέντρα που απασχολούν πολύ περισσότερα άτομα σε κοινό χώρο. Α, ναι θα πρέπει να έχουν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των κοινόχρηστων σταθμών εργασίας..όλα OK τότε!

Στην κοσμοτέ πάντως δουλεύουν σε μεγάλο ποσοστό από το σπίτι. Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλα τηλεφωνικά κέντρα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, eri77 είπε

Το θέμα δεν είναι τα νούμερα πού ανακοινώνουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνουν τεστ.. Να θεωρώ ότι είμαι θετικός??? Άρα να μην πάω δουλειά αύριο?? Ένα απλό παράδειγμα.. Στο χώρο εργασίας είμαστε 100 άτομα. Αν κάποιος είναι θετικός, δεν θα ήταν καλύτερα να το ήξερε να καθόταν σπίτι και να μην βάλει σε κίνδυνο όλους τους υπόλοιπους??? 

Είναι πολύ σωστό και λογικό αυτο που λές , αλλα πες οτι κάνετε και οι 100 το τεστ και βγαίνει αρνητικό αλλα μετα απο 2 ημέρες κάποιος το κόλλησε αργότερα η δεν το έπιασε το τεστ αρα πρέπει να ξανα γίνει το τεστ η να γίνεται τακτικά ανα 2 ημέρες .

Σε περιπτώσεις τέτοιες πολλών ατόμων σε μια εργασία και και ποσο μάλλον καθημερινά πρέπει σίγουρα να βρεθεί μια λύση διοτι ειναι ολοι εκτεθημένοι ανα ημέρα γιατι σήμερα μπορεί να ειναι αρνητικοί ολοι αλλα σε 2 3 ημέρες κάποιος να ειναι θετικός απο τους ίδιους 100

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kaspito είπε

Καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ λέει ακριβώς το αντίθετο

https://www.ethnos.gr/ellada/94505_hatzakis-plasmatikos-o-arithmos-kroysmaton-mesa-maioy-tha-teleiosei-i-istoria

Κοίτα ότι δεν έχουν αντιδραστήρια το ξέρουμε, θα μπορούσαν να βάλουν τα ιδιωτικά με κρατικό έλεγχο.

No money...no honey...

14 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Καταλαβε κανεις οτι το παραθυράκι που αφησαν για συναθροισεις 10 ατομων τιναζει ολα τα μετρα στον αερα ?

Δεν μαζεύονται οι ομάδες ούτε για μπασκετάκι...δεν είναι αυτό σαμποτάζ;

10 λεπτά πριν, Eteros είπε

Εγώ γιατί νομίζω ότι μας έκλεισαν στα σπίτια μας απλά και μόνο για να κολλήσουμε ο ένας τον άλλο; Εγώ χθες σπίτι μου είχα 7 άτομα σε μικρό χώρο για καφέ, ποιος μου λέει ότι ένας από τους φίλους μου δεν είχε τον ιό; Αν ήμασταν έξω δεν θα κινδύνευα λιγότερο; 

Να μην τους μάζευες...

4 λεπτά πριν, eri77 είπε

Καλύτερα να μην πας αν έχεις θέμα!

Δημοσ.

https://www.humanitas.net/el/wiki/ενεργά-συστατικά/χλωροκίνη/

Αντενδείξεις και προειδοποιήσεις που σχετίζονται με τη χρήση Χλωροκίνης

Η Χλωροκίνη δεν πρέπει να λαμβάνεται σε περίπτωση προβλημάτων όρασης, αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς ή εάν λαμβάνετε ήδη αρσενικό, αστεμιζόλη, τερφεναδίνη, σιμετιδίνη, σισαπρίδη, κουνακρίνη ή δοφετιλίδη.

Πριν από τη θεραπεία με Χλωροκίνη, είναι σημαντικό να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν:

• Έχετε οποιεσδήποτε αλλεργίες στη δραστική ουσία, στα έκδοχα της ή σε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο ή τροφή
  • Λαμβάνετε οποιαδήποτε άλλα φάρμακα, φυτικά φάρμακα ή συμπληρώματα. Αναφέροντας συγκεκριμένα: σιμετιδίνη, κουνακρίνη, αμπικιλλίνη, εμβόλιο κατά της λύσσας, θυρεοειδικές ορμόνες, αρσενικό, αστεμιζόλη, σισαπρίδη, δοφετιλίδη, τερφεναδίνη ή κυκλοσπορίνη
  • πάσχετε (ή είχατε στο παρελθόν) από πορφυρία ή άλλο τύπο ασθένειας του αίματος, έλλειψη G6PD, επιληπτικές κρίσεις, ψωρίαση, γαστρεντερικά προβλήματα, ηπατικές νόσους ή διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος
  • Είστε έγκυος ή θηλάζετε
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Eteros είπε

Συγνώμη αλλά ποιος είπε για πάρτι? Εσύ δηλαδή μου λες ότι όλες αυτές τις ημέρες την βγάζεις μόνος σου?

Ναι σχεδόν μόνος ή με πολύ περιορισμένο κύκλο.

Οι γονείς μου είναι μεγάλης ηλικίας και πηγαίνω στο σπίτι τους μόνο για να αφήσω τα ψώνια από το σούπερμαρκετ, για να μην εκτεθούν. Αφήνω τις σακούλες στην πόρτα και φεύγω :P

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...