Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Κάποιοι δεν καταλαβίνετε το απλό. Με τις υποδομές που έχουμε, με την καραντίνα σε ισχύ, οι άνθρωποι που σπούδασαν και δούλεψαν ολη την ζωή τους πανω στις επιδημίες θεωρούν οτι το καλύτερο δυνατό ΑΥΤΗ τη στιγμή ειναι να γίνονται τόσα τεστ και να ανακοινώνονται τέτοια νούμερα. Άλλωστε ακόμη και αν γνωρίζαμε τους ακριβείς αριθμούς μέχρι τον τελευταίο που κόλλησε πριν 1 λεπτό ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ακολουθούμε τις συστάσεις, προσπαθούμε να μην κολλάμε μεταξύ μας και τέλος.

Καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ λέει ακριβώς το αντίθετο

https://www.ethnos.gr/ellada/94505_hatzakis-plasmatikos-o-arithmos-kroysmaton-mesa-maioy-tha-teleiosei-i-istoria

Κοίτα ότι δεν έχουν αντιδραστήρια το ξέρουμε, θα μπορούσαν να βάλουν τα ιδιωτικά με κρατικό έλεγχο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sanjuro είπε

Το είχα γράψει πρώτος πριν από σελίδες. Μπορείς να πας να βρεις το μήνυμα μου. Σίγουρα κάλιο αργά παρά ποτέ, όμως αυτό σου ακούγεται πολύ σύντομα εσένα... "προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 31 Μαρτίου.";; https://virus.com.gr/500-kinites-monades-gia-ton-koronaio/

Εγώ πιστεύω πως έχουμε να κάνουμε με πιθανή εγκληματική ολιγωρία. Αυτό μου δείχνουν τα δεδομένα, συγγνώμη.

Εγώ απλά λέω τι λένε οι ειδικοί, δηλαδή όποιος επιδημιολόγος έχω βρει να διαβάσω και ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας. Δεν ξέρω εσύ τι πηγές έχεις για την θεωρία σου πως δεν πειράζει αν δεν κάνουμε πολλά τεστ.

Δεν καταλαβαινεις με τιποτα .Ο ΠΟΥ ετσι λεει αλλα κανεις δεν το κανει.Γιατι δεν το κανει κανεις δεν μπορω να ξερω.Προφανως το οικονομικο.Δεν σου λεω οτι δεν ειναι σωστο,λεω οτι κανεις δεν το κανει;Το καταλαβες τωρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές ούτε η Ιταλία, ούτε η Ελλάδα μετράνε σωστά. Τα κρούσματα της Ιταλίας με άνω του 50% ηλικιωμένους(ενώ κανονικά τα ποσοστά αυτά θα 'πρεπε να είναι ίδια για όλες τις χώρες και κοντά στο 20%) φανερώνει ότι τα πραγματικά καταγεγραμμένα κρούσματα θα 'πρεπε να ξεπερνούν τις 100.000. Μην λέμε πάλι τα ίδια.

Στην Ελλάδα με ~400 κρούσματα γελάνε και οι πέτρες.

Υπομονη φιλε μου,μπορει ο μη γενοιτο βεβαια καποια στιγμη να εχοθμε καμια 100στη χιλιαδες θυματα και τωρα θα μπορεις ανετα να πανηγυρισεις.Μην χανεις την ελπιδα σου

Δωσε και ενα λινκ απο τους ερευνητες που υποστηριζουν αυτο.

Επεξ/σία από cumulus
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, cumulus είπε

Γνωριζεις οτι η Κορεα ειναι η μιση απο την Ελλαδα με 5πλασιο πληθυσμο;Καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο στην διασπορα;Καταλαβαινεις γιατι ακολουθουν τοσο ακραια μετρα;

μαθαμε και κατι σημερα οτι η ελλαδα εχει 200 χιλ τχ εκταση...

Επεξ/σία από Perseus1966
Δημοσ.

Γιατι κολατε ορισμενοι με τον αριθμο των κρουσματων??? Ειπαν οι ειδικοι πως θεωρουμε πως δυνιτικα ειμαστε ολοι μας φορεις !!!! Γιαυτο εχει σημασια η ατομικη καραντινα γιατι  ετσι δεν υπαρχει υπερβολικη διασπορα και καποιοι που ανηκουν σε ευπαθεις ομαδες ενδεχεται να μην κολησουν.Δηλαδη τι θα αλλαζε αν ο Τσιοδρας ελεγε εχουμε 10.000.000 επιβεβαιωμενα κρουσματα σημερα 18/3 και απο αυτους ειναι βαρια οι 30 και σε ΜΕΘ οι 20 ??????????? Μας νοιαζει να τηρουμε την απομονωση και μακαρι να μην εχουμε πολλα περιστατικα που χριζουν νοσηλειας.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Καταλαβε κανεις οτι το παραθυράκι που αφησαν για συναθροισεις 10 ατομων τιναζει ολα τα μετρα στον αερα ?

Στην Κίνα πήραν μέτρα για να λύσουν το πρόβλημα. Στην Ευρώπη πήραν μέτρα για να πουν ότι έκαναν κάτι.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφορά σε κείμενο

Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για το έργο δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» και αποσκοπεί στη δημιουργία δικτύου κινητών μονάδων για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από ύποπτα ή/και πιθανά κρούσματα κορωνοϊού και για την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας κατ’ οίκον.

Πεντακόσια κινητά συνεργεία με έναν οδηγό και έναν νοσηλευτή, θα πραγματοποιούν 20 ελέγχους κατ’ οίκον ανά βάρδια σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για το έργο δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» και αποσκοπεί στη δημιουργία δικτύου κινητών μονάδων για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από ύποπτα ή/και πιθανά κρούσματα κορωνοϊού και για την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας κατ’ οίκον, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19

Πηγή και πλήρης ανάγνωση εδώ:

https://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2020/03/Prosklisi_Kinites_Monades_COVID_18032020.pdf

Είπαμε, από την μια μέρα στην άλλη δεν μπορούμε να γίνουμε Ν. Κορέα.  Το μοντέλο τους είναι προς μίμησην αλλά δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμο αν δεν ήσουν προετοιμασμένος. Πείτε μου ποια άλλη χώρα ήταν προετοιμασμένη σαν την Ν. Κορέα ώστε να κοιτάξουμε την Ελλάδα και να πούμε είμαστε τελευταίοι  και καταιδρωμένοι. Ρητορική είναι η ερώτηση.

Ενέργειες γίνονται, θαύματα όχι. 

Επεξ/σία από Koeman
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Eteros είπε

Εγώ γιατί νομίζω ότι μας έκλεισαν στα σπίτια μας απλά και μόνο για να κολλήσουμε ο ένας τον άλλο; Εγώ χθες σπίτι μου είχα 7 άτομα σε μικρό χώρο για καφέ, ποιος μου λέει ότι ένας από τους φίλους μου δεν είχε τον ιό; Αν ήμασταν έξω δεν θα κινδύνευα λιγότερο; 

Moνο 7?

φερε και αλλους εχω και ενα φιλαρακι απο την γιουχαν αμα θες..

μπραβο σε καλο δρομο εισαι

• Like 3
Δημοσ.
3 minutes ago, Eteros said:

Εγώ γιατί νομίζω ότι μας έκλεισαν στα σπίτια μας απλά και μόνο για να κολλήσουμε ο ένας τον άλλο; Εγώ χθες σπίτι μου είχα 7 άτομα σε μικρό χώρο για καφέ, ποιος μου λέει ότι ένας από τους φίλους μου δεν είχε τον ιό; Αν ήμασταν έξω δεν θα κινδύνευα λιγότερο; 

ποιος σου φταίει δηλαδή που αντί να κάτσει ο καθένας σπίτι του, κάνετε βεγγέρες? 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Eteros είπε

Εσυ δεν εισαι και το καλύτερο δείγμα του τι εννοούμε με το "μένουμε σπίτι"

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Perseus1966 είπε

μαθαμε και κατι σημερα οτι η ελλαδα εχει 200 χιλ τχ εκταση...

Πυκνοτητα ηθελα να γραψω εξυπνοπουλι!! Ελλαδα 81 Κορεα 561 Ευχαριστηθηκες;

Αλλα και απο εκτασεις ειμαστε 30% παραπανω και 5 φορες λιγοτεροι στον πληθυσμο.

Επεξ/σία από cumulus
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, eri77 είπε

Όταν βλέπω τέτοια σχόλια πιστεύω ότι από πίσω βρίσκονται αλλά συμφέροντα. Στην ουσία θες να καλύψεις το ανακαλύπτω.. Όλοι μα όλοι οι οργανισμοί δίνουν συμβουλές για περισσότερα τεστ. Λένε ότι μόνο έτσι έλυσε το πρόβλημα ή Κορέα. Η Ιταλία έχει αλλάξει εντελώς γραμμή και πάει προς αυτή την κατεύθυνση... Η γνώμη σου... Δεν έχει καμία σημασία σε αυτή την περίπτωση. 

Σε τέτοιες έκτακτες καταστάσεις και ώρες δεν με ενδιαφέρει αν και τι συμφέρονται κρύβονται , το θέμα ειναι να ξεπεράσουμε το πρόβλημα οσο πιο ύπια γίνεται και μετά έχουμε ολο τον χρόνο να μπούμε σε τέτοιες συζητήσεις , οι χώρες που αναφέρεις μην ξεχνάς οτι έχουν 5πλασιο αριθμό απο την Ελλάδα , και το οτι το έλυσε με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο θα κρίνουν οι ειδικοί με βάση την κατάσταση που έχουμε εδώ αν πρέπει να ακολουθήσουμε το εκάστωτε μοντέλο αν πρέπει να το προσαρμόσουμε με κατι αλλο κτλπ , μπορεί κατι αλλα να δουλέψει και καλύτερα σε συνδιασμό με το μοντέλο που εχει κάποια χώρα  , η κάθε χώρα παίρνει μέτρα και καταπολεμάει πράγματα / βρίσκει λύσεις / δοκιμάζει με βάση τι αντιμετωπίζει την κάθε στιγμή και αξιολογεί τα πράγματα ,

Προφανώς και δεν έχει σημασία η γνώμη μου γιατι  ειναι και προσωπική.

• Like 1
Δημοσ.

2 minutes ago, Koeman said:

Πηγή και πλήρης ανάγνωση εδώ:

https://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2020/03/Prosklisi_Kinites_Monades_COVID_18032020.pdf

Είπαμε, από την μια μέρα στην άλλη δεν μπορούμε να γίνουμε Ν. Κορέα.  Το μοντέλο τους είναι προς μίμησην αλλά δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμο αν δεν ήσουν προετοιμασμένος. Πείτε μου ποια άλλη χώρα ήταν προετοιμασμένη σαν την Ν. Κορέα ώστε να κοιτάξουμε την Ελλάδα και να πούμε είμαστε τελευταίοι  και καταιδρωμένοι. Ρητορική είναι η ερώτηση.

Ενέργειες γίνονται, θαύματα όχι. 

πω ηταν προετοιμασμενη η Κορεα?

Μην λαμβανετε υποψιν σας κανεναν απο Ασια εκτος Σιγκαπουρης ,ειναι ολοι ζαβοι τοπικιστες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...