Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Όλες οι χώρες που είχαν επιτυχία στο να κάμψουν τον ιό έκαναν ΠΟΛΛΑ τεστ. Η Κίνα, η Κορέα, η Ιαπωνία αυτά έκαναν. Αυτά λέει όποιος επιδημιολόγος έχω διαβάσει, δεν έχω διαβάσει ούτε έναν να λέει το αντίθετο. Τα ίδια λέει και ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας.

Αντε να στο κανω πενηνταρακια.Εγραψα τι κανει η καθε χωρα.Μακαρι να μπορουσαμε να κανουμε ολοι μας ενα τεστ καθε μερα.Η Κινα εβαλε σε καραντινα 80000000 ανθρωπους και ετσι εκοψε την μεταδοση.Τους κλειδωσε στα σπιτια τους και τους αφησε να πεθανουν.

Στη  Ιαπωνια εχω γνωστους και ξερω καλα τι κανουν δεν διαβαζω το μακελειο και αλλα αξιοπιστα σαιτ

Η Κορεα το ειπαμε ειναι αλλη περιπτωση και μοναδικη.Θελεις να σου βαλουν ενα gps σαν τους φυλακισμενους και να σε παρακολουθουν οπου πας αμα εχουν την υποψια οτι εισαι αρρωστος;

Γνωριζεις οτι η Κορεα ειναι η μιση απο την Ελλαδα με 5πλασιο πληθυσμο;Καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο στην διασπορα;Καταλαβαινεις γιατι ακολουθουν τοσο ακραια μετρα;

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

Απορια,  καθε μερα ανακοινωνουν νεκρους ανα χωρα, κηδειες γιατι δεν ανακοινωνουν? στα δικα μας ειδατε να ανακοινωνουν η να καλυπτουν τηλεοπτικα εστω και μια κηδεια?

Αφενώς γιατί να καλύψουν τηλεοπτικά κάποια κηδεία αν δεν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα και αφετέρου νομίζω κάπου διάβασα οτι πρέπει να περιοριστούν οι τελετές σε νεκρούς από covid γιατί είναι επικίνδυνο να υπάρξει μόλυνση...

Δημοσ.

Κάποιοι δεν καταλαβίνετε το απλό. Με τις υποδομές που έχουμε, με την καραντίνα σε ισχύ, οι άνθρωποι που σπούδασαν και δούλεψαν ολη την ζωή τους πανω στις επιδημίες θεωρούν οτι το καλύτερο δυνατό ΑΥΤΗ τη στιγμή ειναι να γίνονται τόσα τεστ και να ανακοινώνονται τέτοια νούμερα. Άλλωστε ακόμη και αν γνωρίζαμε τους ακριβείς αριθμούς μέχρι τον τελευταίο που κόλλησε πριν 1 λεπτό ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ακολουθούμε τις συστάσεις, προσπαθούμε να μην κολλάμε μεταξύ μας και τέλος.

• Like 5
  • Thanks 2
  • Moderators
Δημοσ.

Απέραντη θλίψη για την Ιταλία. Εξωφρενικά πολλοί νεκροί εν καιρώ ειρήνης. Μέχρι αύριο θα έχει ξεπεράσει τους νεκρούς της Κίνας με τα μισά κρούσματα.

• Sad 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Perseus1966 είπε

γαμοςστο ΜπρουκλυνETUqCUnXQAAUr4z?format=jpg&name=900x900

Το 30% ειχαν και ΔΙΑΡΡΟΙΑ...

Coronavirus symptoms shock: Scientists discover NEW symptoms including lack of taste

CORONAVIRUS could also have symptoms that medics were not originally aware of, which include a lack of smell and taste, according to a senior scientist.

PUBLISHED: 15:28, Tue, Mar 17, 2020 | UPDATED: 15:41, Tue, Mar 17, 2020

άρα  δεν είμαστε οι χειρότεροι όλων! 

• Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, DOR1K1N said:

475 νεκροι στην Ιταλια.
Η Ευρωπη,ξεπερασε τους θανατους της Ασιας

Και 4200 νέα κρούσματα. :(

• Sad 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Πάντως ο άνθρωπος είπε ότι υπάρχει πρόβλεψη για συνέργεια εξωτερικά, θα υλοποιηθεί πολύ πολύ σύντομα, επίσης να λάβουμε υπόψιν μας ότι υπάρχει έλλειψη αντιδραστηρίων παγκοσμίως και όχι μόνο εδώ...

Το είχα γράψει πρώτος πριν από σελίδες. Μπορείς να πας να βρεις το μήνυμα μου. Σίγουρα κάλιο αργά παρά ποτέ, όμως αυτό σου ακούγεται πολύ σύντομα εσένα... "προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 31 Μαρτίου.";; https://virus.com.gr/500-kinites-monades-gia-ton-koronaio/

Εγώ πιστεύω πως έχουμε να κάνουμε με πιθανή εγκληματική ολιγωρία. Αυτό μου δείχνουν τα δεδομένα, συγγνώμη.

12 λεπτά πριν, cumulus είπε

Αντε να στο κανω πενηνταρακια.

Απλά μεταφέρω αυτά που βλέπω πως λένε οι ειδικοί, δηλαδή όποιος επιδημιολόγος έχω βρει να διαβάσω και ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας. Δεν ξέρω εσύ τι πηγές έχεις για την θεωρία σου πως δεν πειράζει αν δεν κάνουμε πολλά τεστ.

Edit: Επειδή γράφω τα ίδια και τα ίδια στους ίδιους, δεν έχω κάτι να προσθέσω. Μην εξελιχθεί σε σκέτο spam από την πλευρά μου.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά εχουν χοντρικά εικόνα τι συμβαίνει από τα πιο βαριά περιστατικά και τους θανάτους. Υπάρχουν μοντέλα που δίνουν απαντήσεις με κάποια όρια ακρίβειας πόσα είναι περίπου τα πραγματικά περιστατικά με βαση αυτα τα στοιχεία. 

Δεν μπορουν να κάνουν ανίχνευση όλων των περιστατικών με τεστ. Ειναι αδυνατο. Πολλοί ασθενείς είναι ασυμπτωματικοι και μεταδιδουν τον ιό. Ιχνηλατηση μπορεις να κανεις μονο στα αρχικά σταδια της επιδημιας ψαχνοντας για καθε κρουσμα τις δεκαδες επαφές που ειχε. Σου λενε τα μοντελα οτι κατά μεσο ορο για καθε κρουσμα θα κανεις ιχνηλατηση 34 επαφων. Αυτο μπορεις να το κανεις οταν τα κρουσματα ειναι αντε 100. Μετα χάνεται η μπαλα. Εκτος αν νομίζεται οτι έχουμε 2-3 χιλιαδες ατομα να κανουν νυχθημερόν αυτή την δουλειά για να εχουν μικρότερο σφάλμα τα στατιστικά. 

Ολες οι μελέτες λενε οτι σε αυτη την φαση η επιδημια σταματά μόνο με γενικά μέτρα και με τήρηση κανόνων απο τον πληθυσμό. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, SPANK είπε

Και θα γίνει και το προφανές που μόλις διάβασα :

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι αναμένονται πολλά περισσότερα κρούσματα, τα οποία δεν θα ανακοινώνονται ένα-ένα πλέον, αλλά μόνο τα σοβαρά.

Και πολύ σωστά κατα την γνώμη μου καθώς ολοι στέκονται στα νούμερα ποσα ειναι , ποσα μπορεί να ειναι , ποσα δεν μας λένε κτλπ.

Το καλύτερο ειναι προς ενημέρωση να ανακοινώνται τα σοβαρά και οι θανάτοι για να δούμε πως εξελίσεται το πράγμα , αλλιώς αν ηταν ας ανακοίνωναν καθε ημέρα ποσα κρούσματα γρίπης έχουμε κτλπ

Όταν βλέπω τέτοια σχόλια πιστεύω ότι από πίσω βρίσκονται αλλά συμφέροντα. Στην ουσία θες να καλύψεις το ανακαλύπτω.. Όλοι μα όλοι οι οργανισμοί δίνουν συμβουλές για περισσότερα τεστ. Λένε ότι μόνο έτσι έλυσε το πρόβλημα ή Κορέα. Η Ιταλία έχει αλλάξει εντελώς γραμμή και πάει προς αυτή την κατεύθυνση... Η γνώμη σου... Δεν έχει καμία σημασία σε αυτή την περίπτωση. 

• Like 3
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, ant_ είπε

Mε την αναλογια των τεστ που κανουνε βγαινει στο περιπου οτι ειναι 2.000-3.000

σημερα δεν ειπε ποσα τεστ κανανε ενω χθες το ειχε αναφερει

31 νεα κρουσματα σε ποσα ?αυτο ειναι το σημαντικο

αλλο σε 100 τεστ και αλλο σε 10.000

Αν έκαναν 50 ή 100 τεστ, σιγά μην μας το έλεγαν. Θα ξεσπούσε πανικός. Οπότε αποφάσισαν να παραλείψουν αυτό το δεδομένο.

Και τα σημερινά νούμερα αφορούν στην πραγματικότητα προηγούμενες μέρες, αφού ένα τεστ κάνει μερικές μέρες μέχρι να εμφανιστεί το αποτέλεσμα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Απέραντη θλίψη για την Ιταλία. Εξωφρενικά πολλοί νεκροί εν καιρώ ειρήνης. Μέχρι αύριο θα έχει ξεπεράσει τους νεκρούς της Κίνας με τα μισά κρούσματα.

Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές ούτε η Ιταλία, ούτε η Ελλάδα μετράνε σωστά. Τα κρούσματα της Ιταλίας με άνω του 50% ηλικιωμένους(ενώ κανονικά τα ποσοστά αυτά θα 'πρεπε να είναι ίδια για όλες τις χώρες και κοντά στο 20%) φανερώνει ότι τα πραγματικά καταγεγραμμένα κρούσματα θα 'πρεπε να ξεπερνούν τις 100.000. Μην λέμε πάλι τα ίδια.

Στην Ελλάδα με ~400 κρούσματα γελάνε και οι πέτρες.

• Like 2
Δημοσ.

απο αυριο η Ιταλια θα ειναι το επικεντρο παγκοσμιως ξεπερνοντας τη Κινα σε νεκρους. κριμα, τη γαμησε εντελως την ιταλια. 

φοβαμαι ακολουθει η Γερμανια,Ισπανια,ΗΠΑ και ΗΒ εκει θα ειναι τα νεα κεντρα με τις ΗΠΑ και Γερμανια μαλλον να ειναι τα επομενα χοτ σποτ

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...