Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, circadian είπε

το κάνουν στη Κορέα και σε κανα δύο άλλες χώρες. Επίσης καταλαβαίνεις ότι είναι παράδειγμα απλοποιημένο για να σου εξηγήσω ότι μπορείς να έχεις εκτεταμένα τεστ και ταυτόχρονα ο αρνητικός να μη γιολάρει; επίσης το να γιολάρει ο αρνητικός είναι το ίδιο με το να γιολάρει ο θετικός που του λένε σπίτι καραντίνα. ο άλλος στη Γαλλία έγλυφε τους στύλους στο μετρό.

τα τεστ τα κάνεις για να μπορείς να ξέρεις τι σου γίνεται. τώρα το μόνο σωστό δείκτη που έχουμε είναι οι σοβαρά άρρωστοι, που και εκεί υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που τους έχει φάει η μαρμάγκα και θα τους βρουν μούμιες ή από τη μυρωδιά

Ξανά λέω γιατί νομίζεις ότι πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνονται τεστ...

Πρέπει να γίνονται αλλά όχι σε όλους, φαντάσου τι πανικός μπορεί να γίνει και πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι, αν πλακώσουν όλοι και ζητήσουν να κάνουν το τεστ... θα καταρρεύσει το σύμπαν...

Από την άλλη όταν εσύ, εγώ, ο διπλανός μας, λειτουργεί ως πιθανός φορέας και δεν επιβαρύνει το ιατρικό προσωπικό και το αφήνει να ασχοληθεί με τα σοβαρά περιστατικά και προστατεύεις εσένα εμένα και τον διπλανό του...

Αυτό λέω... τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο...

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, circadian είπε

είπα εγώ 10 εκατομμύρια; η Κορέα πως κάνεις ακόμα και τώρα ιχνηλάτηση; αν ξέρεις ότι σε ένα μήνα θα χρειαστείς χ κρεβάτια θα προσπαθήσεις να τα βρεις, αλλιώς λαική φέρε 10 κρεβάτια να έχω

Μα δεν κάνει ιχνηλάτηση...αυτό εξηγώ  τόση ώρα!

Δειγματολειπτικό έλεγχο κάνει...απλά με μεγαλύτερο δείγμα από ότι η Ελλάδα...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, skiabox είπε

Αυτό θα χρειαστεί στον 1 στους 1000 που θα μείνει μετά που δεν τον νοιάζει η σύλληψη.

όχι δεν με κατάλαβες

όποιος δεν σέβεται τα μέτρα για μένα πρέπει να αντιμετωπίζει μέτρα (σύλληψη/πρόστιμο) όπως το κάνει η ΤΑΙΒΑΝ

100 ευρώ την πρώτη φορά που θα παραβιάσεις μέτρα που αφορούν την δημόσια υγεία

1000 ευρώ την δεύτερη φορά

10.000 ευρώ την τρίτη φορά

100.000 ευρώ την τέταρτη φορά

1.000.000 ευρώ την πέμπτη φορά

το αν ο ηλικιωμένος (ο συγκεκριμένος του παραδείγματος από τον φίλο μας) θέλει να πεθάνει είναι σαφώς δικαίωμα του αλλά δεν είναι δικαίωμα του να πεθάνουν άλλοι που θα κολλήσει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cumulus είπε

Φιλε μου δεν επιασες το ειρωνικο του μηνυματος μου.

Μαζι σου ειμαι.

Οσο για τον πανικο καλο ειναι να μην κρινεις αν δεν ξερεις.Το τεστ εγινε για μην γινουμε οικογενειακως αιτια διασπορας .

Και αυτο που λεω ειναι οτι οποιος φοβαται παει και κανει το τεστ μονος του ,αλλιως καθεται σπιτι του 

Οκ λάθος μου, συγγνώμη... πλακώσανε πέντε έξη μυνήματα ταυτόχρονα και δεν διάβασα σωστά το μήνυμα σου...

Δημοσ.
1 hour ago, circadian said:

δε μπορούν να μπουν όλοι καραντίνα για πάρα πολλούς λόγους. και στο απλοποιημένο παράδειγμα στο φόρουμ θα βρεις εκατό τρύπες. όπως είπα και πιο πάνω θες τεστ για να ξέρεις τι σου γίνεται σαν κρατικός μηχανισμός. τώρα είμαστε στα τυφλά

Ξέρεις πόσο χρόνο θέλει το τεστ; Πότε θα το πάρει από 10,000,000 Έλληνες κάθε μέρα; Που θα βρει τον κόσμο να πάει να πάρει τα δείγματα σε μία τεράστια χώρα; Κατανοείς τί λες; 

Ζητάς το κράτος να σου δώσει μονόκερους και το κατακρίνεις γιατί αυτοί δεν υπάρχουν χωρίς να προσφέρεις εσύ λύση που να τους βρει; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Ξανά λέω γιατί νομίζεις ότι πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνονται τεστ...

Πρέπει να γίνονται αλλά όχι σε όλους, φαντάσου τι πανικός μπορεί να γίνει και πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι, αν πλακώσουν όλοι και ζητήσουν να κάνουν το τεστ... θα καταρρεύσει το σύμπαν...

Από την άλλη όταν εσύ, εγώ, ο διπλανός μας, λειτουργεί ως πιθανός φορέας και δεν επιβαρύνει το ιατρικό προσωπικό και το αφήνει να ασχοληθεί με τα σοβαρά περιστατικά και προστατεύεις εσένα εμένα και τον διπλανό του...

Αυτό λέω... τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο...

1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε

Μα δεν κάνει ιχνηλάτηση...αυτό εξηγώ  τόση ώρα!

Δειγματολειπτικό έλεγχο κάνει...απλά με μεγαλύτερο δείγμα από ότι η Ελλάδα...

με πείσατε. τεστ μόνο στους νεκρούς. τα άλλα είναι περιττά. και εξοικονομούμε λεφτά και δε πλακώνει κόσμος να κάνει το τεστ (γιατί κορέα παίζουν ξύλο στα νοσοκομεία) και μειώνονται τα νούμερα που λέμε στο πόπολο και επέρχεται ηρεμία. win win win win 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ikorolis είπε

όχι δεν με κατάλαβες

όποιος δεν σέβεται τα μέτρα για μένα πρέπει να αντιμετωπίζει μέτρα (σύλληψη/πρόστιμο) όπως το κάνει η ΤΑΙΒΑΝ

100 ευρώ την πρώτη φορά που θα παραβιάσεις μέτρα που αφορούν την δημόσια υγεία

1000 ευρώ την δεύτερη φορά

10.000 ευρώ την τρίτη φορά

100.000 ευρώ την τέταρτη φορά

1.000.000 ευρώ την πέμπτη φορά

το αν ο ηλικιωμένος (ο συγκεκριμένος του παραδείγματος από τον φίλο μας) θέλει να πεθάνει είναι σαφώς δικαίωμα του αλλά δεν είναι δικαίωμα του να πεθάνουν άλλοι που θα κολλήσει.

Μην ανησυχείς.

Ετσι κι αλλιώς στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα tweets του πρωθυπουργού.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Από ενημέρωση που είχα από φίλη που δουλεύει ως νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομείο της αττικής βρέθηκαν θετικά τέσσερα κρούσματα από το προσωπικό υγείας (ιατροί/νοσηλευτές) και το προσωπικό που ήρθε σε επαφή εκτός των κρουσμάτων δεν μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών ούτε γίνεται απολύμανση φυσικά όταν διαμαρτυρήθηκαν ανάφερε ότι σε άλλο νοσοκομείο είχαν τα διπλάσια και δεν έγινε καραντίνα και απολύμανση

τώρα αν ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι το λέω με κάθε επιφύλαξη

πάντως οφείλουν να το ψάξουν εγώ της είπα πάρε στον ΕΟΔΥ να το αναφέρεις

2 λεπτά πριν, skiabox είπε

Μην ανησυχείς.

Ετσι κι αλλιώς στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα tweets του πρωθυπουργού.

ωχ ... κόλλησα τον ιό που λέγεται "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ" πάει είμαι χαμένος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, circadian είπε

με πείσατε. τεστ μόνο στους νεκρούς. τα άλλα είναι περιττά. και εξοικονομούμε λεφτά και δε πλακώνει κόσμος να κάνει το τεστ (γιατί κορέα παίζουν ξύλο στα νοσοκομεία) και μειώνονται τα νούμερα που λέμε στο πόπολο και επέρχεται ηρεμία. win win win win 

Δεν λέμε αυτό και μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις... Αυτό που προτίνεις το φαντάζεσαι και απλά βολεύει τον φόβο σου αφου πουθενά δεν γίνεται, ξανά δες τι έκανε η Κορέα, και δεν θα είχε και το αποτέλεσμα που επιθυμείς...

Σημείωση σημαντική η Κορέα έχει τα αποτελέσματα που έχει γιατί ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων της είναι πολύ χαμηλότερπς από την Ευρώπη... Ακόμα δεν ξερουν αν ως μέτρο αντιμετώπισης, τα πάρα πολλά τεστ, ήταν καλύτερος και ο λόγος που έχει τόσα χαμηλά ποσοστά...

Επεξ/σία από AtiX
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Διαβαζω οτι πολλοι γιατροι δημοσιων νοσοκομειων εχουν προσβληθει απο τον ιο αυτο. Και δεν ειναι καν σε νοσοκομεια αναφορας, ειναι στο Ερυθρο Σταυρο και τον Αγιο Σαββα!!!!

Αυτο αραγε τι σημαινει; Αδιαφορια ή ασχετοσυνη ή βλακεια ;

Μεσα στον Αγιο Σαββα με τους καρκινοπαθεις;

Δημοσ.

Μου εστειλαν αυτο στο FB. Καποια αποψη;

Μια προωθημένη απόψε, από τις 00:30 έως τις 03:30, μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, το κινητό σας τηλέφωνο, το tablet κ.λπ ... και να το βγάλετε μακριά από το σώμα σας. Η Singapore TV ανακοίνωσε αυτή την είδηση. Πείτε την οικογένειά σας και τους φίλους σας. απόψε, από τις 00:30 έως τις 03:30, ο πλανήτης μας θα έχει πολύ υψηλό επίπεδο ακτινοβολίας. Οι κοσμικές ακτίνες θα έρθουν κοντά στη Γη. Έτσι, απενεργοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο. Μην αφήνετε τη συσκευή κοντά στο σώμα, μπορεί να προκαλέσει τρομερή ζημιά. Εάν δεν το πιστεύετε, ελέγξτε το Google και το NASA BBC News. Στείλτε αυτό το μήνυμα σε όλους που αγαπάτε 18:18

• Thanks 1
  • Confused 5
  • Sad 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Από ενημέρωση που είχα από φίλη που δουλεύει ως νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομείο της αττικής βρέθηκαν θετικά τέσσερα κρούσματα από το προσωπικό υγείας (ιατροί/νοσηλευτές) και το προσωπικό που ήρθε σε επαφή εκτός των κρουσμάτων δεν μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών ούτε γίνεται απολύμανση φυσικά όταν διαμαρτυρήθηκαν ανάφερε ότι σε άλλο νοσοκομείο είχαν τα διπλάσια και δεν έγινε καραντίνα και απολύμανση

Δυστυχώς είναι στον Αγιο Σάββα....ελπίζω να μην κολλήσουν οι ασθενείς ειδικά αυτού του νοσοκομείου...

• Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ikorolis είπε

τι να αναφερεις ,αφου το λεει ο τσιδρας 7 ημερες καραντινα οι ιατρικοι , αρα μαλλον οπως τα λες ειναι.

Και σημαινει οτι στα νοσοκμεια ειναι ολοι... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, circadian είπε

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι σου  γράφω...

Επιμένεις να παίρνεις ένα ουτοπικό σενάριο με παράδειγμα την Ν. Κορέα στην οποία ούτε εκεί ισχύει και προσπαθείς να μας πείσεις οτι πρέπει να γίνει ο κανόνας...

Την ώρα μάλιστα που σου εξηγούμε οτι εκτός από ανέφικτο είναι ενδεχομένως και ανεπαρκές!

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

Η Γερμανια κανει παρα πολλα τεστ. Την πρωτη Μαρτιου εντοπισε 51 νεα κρουσματα. Το προβλημα ειναι οτι την πρωτη Μαρτιου κατα μεσο ορο αλλοι 600 γερμανοι ειχαν πιασει τον ιο και 1% απο αυτους, δηλαδη 6 ατομα, πεθαναν σημερα. Πως ακριβως θα σταματησει καποιος την διαδοση μονο με τεστ οταν το 90% των περιπτωσεων του εχει ξεφυγει στα αρχικα σταδια; Χώρια τα πρακτικα θεματα πως η Ελλαδα μπορει να οργανωσει τοσα πολλα τεστ. Μονο γενικη αντιμετωπιση καραντινας και γενικευμενες πρακτικες λυνει το προβλημα.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...