Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Υπομονή και ψυχραιμία απαιτείται.

Εφόσον συνεχίσουμε να έχουμε σχετικά χαμηλό νέο αριθμό κρουσμάτων, και η κατάσταση παραμείνει σε διαχειρίσιμα νούμερα (δεν έχουμε, δηλαδή, καταστάσεις τύπου Ισπανίας και Ιταλίας όπου αυτή τη  στιγμή δοκιμάζονται οι αντοχές ολόκληρου του συστήματος και οι γιατροί καλούνται να πάρουν εξαιρετικά δύσκολες αποφάσεις) τότε θα μπορέσουμε να πούμε πως κάτι γίνεται και, παρά τις καφετέριες και τις παραλίες, προλάβαμε.

Το ζητούμενο, πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε, είναι να παραμείνει η κατάσταση διαχειρίσιμη. Μην καταντήσουμε, όπως στην Ιταλία, να βάζουμε ανθρώπους με βαριά πνευμονία, ηλικιωμένους και ήδη αρρώστους, σε ράντζα.

Στο σπίτι μένουμε ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά, αφενός για να προστατέψουμε τους αδύναμους και όσους ήδη έχουν άλλα προβλήματα υγείας, ώστε να μην τους βρει ο ιός εξασθενημένους και τους απειλήσει, αφετέρου ώστε ο αριθμός των περιστατικών να είναι διαχειρίσιμος από το σύστημα.

Βοηθάμε, δηλαδή, τους συνανθρώπους μας και κατ' επέκταση τους εαυτούς μας.

Best post of the year!

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ήμουν σε κατάστημα ηλεκτρικών να πάρω μια μεγάλη παραγγελία για δουλεια που έχω. 

Καθόμασταν στον πάγκο και μετραγαμε και τσέκαραμε αν είναι σωστα, και έχει μπει εδω και 10' κύριος άνω των 75-80 χωρίς μάσκα, χωρίς γάντια, χωρίς τίποτα γενικά, και κάνει βόλτα μέσα στο μαγαζί, πιάνει τα αντικείμενα στα ράφια, εργαλεία, κτλπ

Τον βλέπει πόση ώρα που πιάνει αντικείμενα και κάνει γενικά βόλτα μέσα στο κατάστημα, του βάζει "χέρι" με ωραίο τρόπο λέγοντας, κύριε μην πιάνετε τα προϊόντα, φορέστε μια μάσκα, έπρεπε να είστε στο σπίτι και διάφορα τέτοια, γυρνάει με νεύρα και προκλητικός, και λέει "δεν θα ψωνίσω τίποτα γιατί μου σπας τα νεύρα και εσύ, και όλοι αυτοί με τους ιούς που λένε όλη μέρα" και φεύγει. 

Δεν βάζουν μυαλό τα γερόντια μου φαίνεται. Νομίζουν είναι αθάνατοι 

😒😒😒

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Καταλαβαίνεις ότι και να κάνεις σήμερα το τεστ και βγεις αρνητικός δεν σημάνει οτι αυριο δεν το κολλάς... οπότε τι προτείνεις, κάθε μέρα να κάνουν όλοι οι Έλληνες το τεστ??????

δεν είπα αυτό, και δεν κάνουν αυτό στη Κορέα. πας στο άλλο άκρο για να αποδείξεις τη θέση σου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Snoob είπε

Υπομονή και ψυχραιμία απαιτείται.

Εφόσον συνεχίσουμε να έχουμε σχετικά χαμηλό νέο αριθμό κρουσμάτων, και η κατάσταση παραμείνει σε διαχειρίσιμα νούμερα (δεν έχουμε, δηλαδή, καταστάσεις τύπου Ισπανίας και Ιταλίας όπου αυτή τη  στιγμή δοκιμάζονται οι αντοχές ολόκληρου του συστήματος και οι γιατροί καλούνται να πάρουν εξαιρετικά δύσκολες αποφάσεις) τότε θα μπορέσουμε να πούμε πως κάτι γίνεται και, παρά τις καφετέριες και τις παραλίες, προλάβαμε.

Το ζητούμενο, πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε, είναι να παραμείνει η κατάσταση διαχειρίσιμη. Μην καταντήσουμε, όπως στην Ιταλία, να βάζουμε ανθρώπους με βαριά πνευμονία, ηλικιωμένους και ήδη αρρώστους, σε ράντζα.

Στο σπίτι μένουμε ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά, αφενός για να προστατέψουμε τους αδύναμους και όσους ήδη έχουν άλλα προβλήματα υγείας, ώστε να μην τους βρει ο ιός εξασθενημένους και τους απειλήσει, αφετέρου ώστε ο αριθμός των περιστατικών να είναι διαχειρίσιμος από το σύστημα.

Βοηθάμε, δηλαδή, τους συνανθρώπους μας και κατ' επέκταση τους εαυτούς μας.

Ακριβώς. Θεωρούμε από μόνοι μας ότι έχουμε κολλήσει και δεν πρέπει να κολλήσουμε τους άλλους που μπορεί να πεθάνουν. Απλό το μήνυμα. 

Αλλά τί λέμε τώρα; Όταν με τον HIV για την πρόληψη πέσανε και τα STD δεκαετίες 80-90 τώρα είναι σε έξαρση όλα γιατί απλά οι "νέοι" δεν έχουν ζήσει τέτοιες καταστάσεις. 

Επεξ/σία από Apoll
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Ήμουν σε κατάστημα ηλεκτρικών να πάρω μια μεγάλη παραγγελία για δουλεια που έχω. 

Καθόμασταν στον πάγκο και μετραγαμε και τσέκαραμε αν είναι σωστα, και έχει μπει εδω και 10' κύριος άνω των 75-80 χωρίς μάσκα, χωρίς γάντια, χωρίς τίποτα γενικά, και κάνει βόλτα μέσα στο μαγαζί, πιάνει τα αντικείμενα στα ράφια, εργαλεία, κτλπ

Τον βλέπει πόση ώρα που πιάνει αντικείμενα και κάνει γενικά βόλτα μέσα στο κατάστημα, του βάζει "χέρι" με ωραίο τρόπο λέγοντας, κύριε μην πιάνετε τα προϊόντα, φορέστε μια μάσκα, έπρεπε να είστε στο σπίτι και διάφορα τέτοια, γυρνάει με νεύρα και προκλητικός, και λέει "δεν θα ψωνίσω τίποτα γιατί μου σπας τα νεύρα και εσύ, και όλοι αυτοί με τους ιούς που λένε όλη μέρα" και φεύγει. 

Δεν βάζουν μυαλό τα γερόντια μου φαίνεται. Νομίζουν είναι αθάνατοι 

😒😒😒

Αυτά συνεχίζονται στον αιώνα τον άπαντα μέχρι τις πρώτες 10-20 συλλήψεις.

Εκεί γίνεται trigger το κατάλληλο σημείο του εγκεφάλου.

Επεξ/σία από skiabox
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, circadian είπε

δεν είπα αυτό, και δεν κάνουν αυτό στη Κορέα. πας στο άλλο άκρο για να αποδείξεις τη θέση σου

Ωραία πες μου τι θα κερδίσεις αν κάνει σήμερα το τεστ σε όλη την επικράτεια...

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Καταλαβαίνεις ότι και να κάνεις σήμερα το τεστ και βγεις αρνητικός δεν σημάνει οτι αυριο δεν το κολλάς... οπότε τι προτείνεις, κάθε μέρα να κάνουν όλοι οι Έλληνες το τεστ??????

Ναι ρε φιλε καθε μερα 10.000.000 τεστ μεχρι το 2100.Τι δεν καταλαβαινεις ;

Μιλαμε καποιοι εχουν καψει τον εγκεφαλο τους

Σοβαρα τωρα. 

Λιγα τα 4900 τεστ μα και πριν ο ιδιος αριθμος τεστ γινοταν και ειχαμε περισσοτερα κρουσματα .Οποιος θελει να εξεταστει μπορει να το κανει μονος του ,οπως το εκανε εγω και η οικογενεια μου διοτι η κορη μου ειχε επαφη συχνη με μια φιλη της που ο πατερας της ηταν απο τους πρωτους νοσουντες .Πληρωσα 500 ευρω χαριστικα .

Ακομα και οταν αυτο το θεμα ληξει παλι καποιοι θα γκρινιαζετε .

Περιμενω δε με αγωνια να δω ανοιγμα θεματων του στυλ 

Η κυβερνηση πηρε πισω τις μειωσεις φορων κλπ 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skiabox είπε

Αυτά τα διορθωθούν όταν τους ρίξει μία ο χάρος να ξεμπερδεύουμε με δαύτους. Όσο κυνικό ακούγεται, αφού είναι ξεροκέφαλοι τους αξίζει. Ίσως από την επόμενη μέρα θα είναι μία καλύτερη μέρα για την Ελλάδα και τον πλανήτη. (γιατί είναι πολλοί τέτοιοι παντού σε όλες τις χώρες). 

• Confused 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

είπε φαρδιά πλατιά ότι έρχονται εφιαλτικές ώρες και πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Εφιαλτικές ώρες.

Λες και το ακούγαμε συχνά ή το περιμέναμε ότι θα το ακούγαμε ποτέ πριν 2 εβδομάδες....Και δεν είναι παραπληροφόρηση, το λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Απόκρυψη περιεχομένων

Σορυ για το ύφος, τα είπα και ξεθύμανα...

ειπε οντως αυτη την εκφραση ο πρωθυπουργος; ή το λες με δικα σου λογια;πολυ βαρυ μου ακουγεται να το ειπε

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, AtiX said:

Ωραία πες μου τι θα κερδίσεις αν κάνει σήμερα το τεστ σε όλη την επικράτεια...

Όλη η επικράτεια είναι υπερβολή, αλλά σύμφωνα με απόψεις γιατρών θα έπρεπε να γίνονται 10πλασία από όσα γίνονται τώρα.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Ωραία πες μου τι θα κερδίσεις αν κάνεις σήμερα το τεστ σε όλη την επικράτεια...

ρε μάστορα θα κάνεις αρχικά σε όσους έχουν έστω και ήπια συμπτώματα. ΟΛΟΙ καραντίνα 14 μέρες κλασσικά

μετά στους θετικούς θα κάνεις ιχνηλάτηση. Οι θετικοί εκεί ΟΛΟΙ καραντίνα. ΟΙ αρνητικοί περάστε ξανά σε μια βδομάδα.

και επειδή αυτό που έγραψα πριν το έγραψες αν είσαι μάγκας θα κάνεις και καλύτερο capacity planning στα κρεβάτια που θα χρειαστείς. γιατί όταν έχεις νούμερα παίρνεις καλύτερες αποφάσεις. τώρα λέμε φέρε 300 κρεβάτια λες και είμαστε στη λαϊκή. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, skiabox είπε

Εκεί γίνεται trigger το κατάλληλο σημείο του εγκεφάλου.

όχι μόνο συλλήψεις αλλά πρόστιμο τύπου ΤΑΙΒΑΝ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Λέει ότι θα υπάρξουν και νέοι περιορισμοί, άρα έχουν ήδη αποφασίσει επιπλέον μέτρα.

Φυσικά. Υπάρχει πλάνο, δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους βλέποντας και κάνοντας. Αν αυξηθούν τα κρούσματα, θα πέσουν και ποιο βαριά μέτρα. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cumulus είπε

Ναι ρε φιλε καθε μερα 10.000.000 τεστ μεχρι το 2100.Τι δεν καταλαβαινεις ;

Μιλαμε καποιοι εχουν καψει τον εγκεφαλο τους

Σοβαρα τωρα. 

Λιγα τα 4900 τεστ μα και πριν ο ιδιος αριθμος τεστ γινοταν και ειχαμε περισσοτερα κρουσματα .Οποιος θελει να εξεταστει μπορει να το κανει μονος του ,οπως το εκανε εγω και η οικογενεια μου διοτι η κορη μου ειχε επαφη συχνη με μια φιλη της που ο πατερας της ηταν απο τους πρωτους νοσουντες .Πληρωσα 500 ευρω χαριστικα .

Ακομα και οταν αυτο το θεμα ληξει παλι καποιοι θα γκρινιαζετε .

Περιμενω δε με αγωνια να δω ανοιγμα θεματων του στυλ 

Η κυβερνηση πηρε πισω τις μειωσεις φορων κλπ 

Να το κοιτάξεις αυτό με την επιθετικότητα... αν και τον καταλαβαίνω μιας και τον πανικό σου πλήρωσες και μάθημα δεν πήρες... απεναντίας θέλεις το φταίξιμο να το ριξεις αλλου...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...