Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Παλι καλα γιατι θα μου ψοφουσαν το πουλι χωρις φαι . Τα ορθοπεδικα ειδη και καταστηματα ιατρικων ειδων ξεχασαν ;

Εαν εχεις καποιο στο νου σου και γειτονια σου παρτους τηλεφωνο, μαθε και ενημερωσε και τους υπολοιπους

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, VanJ είπε

Εννοείς χωρίς καθόλου φίλτρο; Χύμα αέρα;

Δεν έχω ιδέα από μάσκες.

Επισκέπτης
Δημοσ.

φίλη από το ελεγκτικό συνέδριο είπαν ότι είχαν κρούσμα θετικό στον ιό έτσι έκλεισαν για αρκετές μέρες.

δεν ξέρω αν το έχουν δημοσιεύσει

ΕΦΚΑ και ΔΟΥ δεν εξυπηρετούν κοινό

ηλεκτρονικά μέσω ιστοσελίδων ή email ή τηλεφώνων.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, whosethere είπε

Σχετικα με μασκες και την αποτελεσματικοτητα τους

https://www.distrelec.nl/Web/Downloads/_t/ds/3MDisposable respirator eng_tds.pdf

Ωραία η λίστα.

Ξέρουμε τώρα ποια από όλες αυτές προστατεύει από το κορονοιο;

Γιατί στο κείμενο λέει ότι είναι για βιομηχανικές εργασίες όλες.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, avenger είπε

Αυτό με τα σούπερ πραγματικά δεν έχει λογική.

Τέλος πάντων πόσο κωλόχαρτο χρειάζεται ένα σπίτι έστω μιας μέσης οικογένειας με 2 παιδιά?

https://howmuchtoiletpaper.com/

Έχει και advanced επιλογές για μεγαλύτερη ακρίβεια :D 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skiabox είπε

Δεν έχω ιδέα από μάσκες.

Στα αγγλικά αυτά λέγονται respirators και αποτελούνται από κάτι που καλύπτει πρόσωπο+μύτη ή πρόσωπο+μύτη+μάτια. Έχει 2 βαλβίδες στις οποίες κουμπώνουν 2 φίλτρα (δεξιά κι αριστερά). Έχει και βαλβίδα εξαγωγής αέρα ώστε να μην πνίγεσαι στα χνώτα σου. Αυτό σημαίνει πως αν εσύ που την φοράς είσαι άρρωστος, ο αέρας που εκπνέεις φεύγει αφιλτράριστος μέσα από την βαλβίδα μαζί με τους ιούς που κουβαλάς. Ο αέρας όμως που εισπνέεις περνάει από τα φίλτρα που έχεις κουμπώσει. Επειδή έχει σιλικόνη ή μαλακό πλαστικό περίβλημα, κάνει αεροστεγή εφαρμογή στο πρόσωπο σου και όταν εισπνέεις δεν περνάει καθόλου αέρας ανάμεσα από το μάγουλο και την μάσκα. Το 100% του αέρα φιλτράρεται. (95%+). Γι αυτό υπάρχει και η προϋπόθεση ξυρισμένου προσπωπου. Όπως ακριβώς γίνεται και με την μάσκα στη θάλασσα.

Τα άλλα (ιατρικές μάσκες και υφασμάτινες/χάρτινες μάσκες) λέγονται masks. Αν είσαι άρρωστος φοράς κάτι χωρίς βαλβίδα, συνήθως την απλή ιατρική, αν δεν είσαι άρρωστος μπορείς να βάλεις κάτι με βαλβίδα, Ν95 ή FFP2 και πάνω. Αν πάρεις μια FFP2 και δεν την εφαρμόσεις σωστά στο πρόσωπο σου, δεν έχεις καθόλου προστασία. Αν φυσάς με την μάσκα και καταλαβαίνεις αέρα να βγάνει στο μάγουλο ή στη μύτη εκεί που ακουμπάει η μάσκα στο πρόσωπο, σημαίνει πως δεν έκανες καλή εφαρμογή και ο αέρας μπαίνει και βγαίνει εκτός μάσκας.

• Like 1
Δημοσ.

2 hours ago, skiabox said:

Ωραία η λίστα.

Ξέρουμε τώρα ποια από όλες αυτές προστατεύει από το κορονοιο;

Γιατί στο κείμενο λέει ότι είναι για βιομηχανικές εργασίες όλες.

....το διαβασες καθολου ή ετσι ταχαμου ας πεταξω κι ενα σχολιο?

Υπαρχει στηλη που τσεκαρει Allergens /Biohazards , εαν εχεις ακομα αποριες κοιτας μεγεθος ιου και αλλων ιων και κρινεις.

ευχαριστουμε @VanJ

Δημοσ.

Σχετικά με τα καταστήματα ορθοπεδικων και ιατρικών ειδών αν όντως τα ξέχασαν και θα κλείσουν, ας ενημερώσει κάποιος που έχει λίγο χρόνο ελεύθερο τους αρμόδιους να τα εξαιρέσουν, θα το έκανα εγώ, αλλά έχω δουλειά τώρα. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, elpaso1 είπε

Γιατι σε healthy ατομα;

Εμβόλιο είναι, δεν είναι φάρμακο. Και το εμβόλιο της γρίπης σε υγιή άτομα το κάνεις, όχι σε αυτούς που περνάνε γρίπη αυτή τη στιγμή.

• Super Moderators
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Γιατι σε healthy ατομα;

Γιατί ο ασθενής έχει αρχίσει ήδη να παράγει αντισώματα στον ιό.

Θες να δεις αν ένα υγιές άτομο, με τη λήψη του εμβολίου, θα δημιουργήσει αντισώματα, αν θα παρουσιάσει παρενέργειες το εμβόλιο και, τελικά, αν θα του προσφέρει προστασία.

Τα εμβόλια δεν σε θεραπεύουν, για να τα χορηγήσεις σε ασθενή, σε προφυλάσσουν για να μη νοσήσεις.

• Like 6
  • Thanks 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...