Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, avenger είπε

Αυτό με τα σούπερ πραγματικά δεν έχει λογική.

Τέλος πάντων πόσο κωλόχαρτο χρειάζεται ένα σπίτι έστω μιας μέσης οικογένειας με 2 παιδιά?

12 ρολά την εβδομάδα σε κανονικές συνθήκες, 24 με τις κονσέρβες και την όχι τόσο φρέσκια διατροφή που κάνουμε, βάλε και 4-5 ρολά που χρησιμοποιούμε για να ψεκάζουμε και να σκουπίζουμε επιφάνειες όπως παπούτσια και αντικείμενα απ’έξω, σύνολο 29 ρολά την εβδομάδα. Είπαν να είμαστε έτοιμοι για 3 εβδομάδες καραντίνας, επομένως η μέση οικογένεια χρειάζεται 87 ρολά.

Και ναι, οι άντρες μπορούν να ζήσουν με ένα ρολό την εβδομάδα αλλά οι οικογένειες έχουν και γυναίκες.

• Like 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mp123 είπε

Μας κόψανε τις καφετέριες. 
Τώρα σπίτι.

DE32E9FA-C063-4A75-893B-845CC99521BF.jpeg

Σε αυτη την ωραια εικονα που εχεις ανεβασει ενα πραγμα με χαλαει ρε bro.. το τσιγαρακι.. 

Μενουμε σπιτι ομως και αυτο ειναι καλο..

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, logistoulis είπε

σε αυτό το νούμερο δεν νομίζω ότι αξίζει να δίνει ιδιαίτερη σημασία, εκτός ίσως από την  κίνα που είναι μήνες μπροστα οι υπόλοιποι είμαστε σε εξέλιξη

και πάλι όμως το δείγμα που έχει παρθεί δεν είναι και το καλύτερο, ειδικά σε περιπτωσεις όπως ιταλία 

αν δεν εξετάζεται αντιπροσωπευτικά μέρος του πληθυσμού (όλος είναι αδύνατο) τι να το κάνεις, μόνοι οι θάνατοι που είναι απόλυτο νούμερο έχουν αξία όπως και το πόσοι νοσηλεύονται και ζοριζουν το σύστημα υγείας

Σωστα, λογικα εξηγειται απο το γεγονος οτι εχουν αρρωστησει παρα πολυ προσφατα  πλεον και θελει λιγο καιρο να γινουν recovered

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, FCastor είπε

Έως 24 ώρες σε υλικά όπως το χαρτί ή το χαρτόνι, έως 2 - 3 ημέρες σε πλαστικό και μέταλλο από ό,τι φαίνεται και πάντα ανάλογα και με τις συνθήκες περιβάλλοντος και θερμοκρασίας.

Για την ακρίβεια σύμφωνα με την δημοσίευση σημαντική ποσότητα του ιού μπορεί να ανιχνευθεί σε:

Αεροζόλ: 3 ώρες

Χαλκός: 4 ώρες

Χαρτόνι (κοινό, συσκευασίας): 24 ώρες

Πλαστικό (πολυπροπυλένιο): 2 - 3 ημέρες

Ανοξείδωτο χάλυβα: 2 - 3 ημέρες

Όλα αυτά σε εργαστηριακές συνθήκες.

Δηλαδή είναι αμφίβολο κατά πόσο όταν κάποιος φορέας φταρνίζεται ή βήχει δημιουργεί αεροζόλ - κυρίως σταγονίδια εκτοξεύει στον αέρα γύρω του.

Τα αεροζόλ παράγονται σε διάφορες νοσοκομειακές πρακτικές και αυτό κυρίως τους ενδιέφερε στην έρευνα.

Επίσης στην έρευνα ο ιός εναποτέθηκε στις επιφάνειες των υλικών μέσω κάποιου διαλύματος.

Πρακτικά πως το βλέπω εγώ: αν φορέας στο Σ/Μ φταρνιστεί πάνω στα γαριδάκια και αμέσως πας και τα πιάσεις, τα ανοίξεις και αρχίσεις να τρως ή να ακουμπάς τη μύτη σου τότε ναι, υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης.

Τώρα, αν κάποιος φορέας είχε στην κατοχή του κέρματα τα οποία έμειναν στο ταμείο του Σ/Μ για μία μέρα, οι πιθανότητες είναι μάλλον πολύ μικρές.

Οπότε το σημαντικό είναι: πλένουμε συχνά τα χέρια με σαπούνι ή αντισηπτικό, δεν αγγίζουμε μάτια, μύτη, στόμα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν βγαίνει και ένα επίσημο σποτάκι να ενημερώσει για το ποιές μάσκες προστατεύουν και ποιές είναι σα να βάλεις χαρτοπετσέτα, κάθε πότε πρέπει να αλλάζουν, το ότι η σωστή προστασία συμπεριλαμβάνει απαραίτητα και ειδικά γυαλιά κτλ. Και έτσι οι περισσότεροι κυκλοφορούν με κάτι μάσκες της συμφοράς και νομίζουν ότι προστατεύονται.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, argonaut είπε

Για την ακρίβεια σύμφωνα με την δημοσίευση σημαντική ποσότητα του ιού μπορεί να ανιχνευθεί σε:

Αεροζόλ: 3 ώρες

Χαλκός: 4 ώρες

Χαρτόνι (κοινό, συσκευασίας): 24 ώρες

Πλαστικό (πολυπροπυλένιο): 2 - 3 ημέρες

Ανοξείδωτο χάλυβα: 2 - 3 ημέρες

Όλα αυτά σε εργαστηριακές συνθήκες.

Δηλαδή είναι αμφίβολο κατά πόσο όταν κάποιος φορέας φταρνίζεται ή βήχει δημιουργεί αεροζόλ - κυρίως σταγονίδια εκτοξεύει στον αέρα γύρω του.

Τα αεροζόλ παράγονται σε διάφορες νοσοκομειακές πρακτικές και αυτό κυρίως τους ενδιέφερε στην έρευνα.

Επίσης στην έρευνα ο ιός εναποτέθηκε στις επιφάνειες των υλικών μέσω κάποιου διαλύματος.

Πρακτικά πως το βλέπω εγώ: αν φορέας στο Σ/Μ φταρνιστεί πάνω στα γαριδάκια και αμέσως πας και τα πιάσεις, τα ανοίξεις και αρχίσεις να τρως ή να ακουμπάς τη μύτη σου τότε ναι, υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης.

Τώρα, αν κάποιος φορέας είχε στην κατοχή του κέρματα τα οποία έμειναν στο ταμείο του Σ/Μ για μία μέρα, οι πιθανότητες είναι μάλλον πολύ μικρές.

Οπότε το σημαντικό είναι: πλένουμε συχνά τα χέρια με σαπούνι ή αντισηπτικό, δεν αγγίζουμε μάτια, μύτη, στόμα.

Pretty much, yap.

Ή όπως είπε περίπου και ο Σύψας νομίζω: Μία ώρα, μία ημέρα, μία εβδομάδα, η απάντηση είναι ότι δεν μας νοιάζει. Πλένουμε συνέχεια τα χέρια μας, δεν αγγίζουμε πρόσωπο.

Δημοσ.

Η αδερφή μου και ο γιος της έχουνε πονολαιμο μου είπανε μόλις,και μένουνε στο πανω οροφο απο μενα.Αλλά είμαστε Ρέθυμνο που δεν έχει κρουσματα εως τώρα.Και δεν έκανε καποιο ταξίδι η αδερφή μου.

Την γλυτώνω?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Δεν κάνουν σαν παλαβοί αλλά πάει η κάθε θεια, πιάνει με τα μολυσμένα χέρια της 18 ντομάτες πρώτα μέχρι να βρει αυτή που της αρέσει, το ίδιο και με τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, κτλ..

Το ίδιο είδα να κάνουνε και στα σούπερ, σε όλα σχεδόν τα ράφια, όχι μόνο στα είδη μαναβικής.

Στην λαϊκή σήμερα πέρα ότι δεν είδα πουθενά συνωστισμό, όσους πωλητές πρόσεξα δεν επέτρεπαν τους πελάτες να περιεργάζονται τα προϊόντα.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, 4saken είπε

Σωστα, λογικα εξηγειται απο το γεγονος οτι εχουν αρρωστησει παρα πολυ προσφατα  πλεον και θελει λιγο καιρο να γινουν recovered

εγώ θέλω να πιστεύω (δεν έχω κάποια ισχυρή ένδειξη για αυτό να μην παρεξηγηθώ) ότι στο σύνολο του πληθυσμού ειδικά το νούμερο των θανάτων δεν θα είναι και πολύ μεγάλο 

αλλά ακόμα και με ένα 0.2% ας πούμε και εδώ στην ελλάδα μιλάμε για χιλιάδες και δεν είναι μόνο αυτοί που ενδεχομένως καταλήξουν γιατί δεν θα γινόταν αλλιώς εφόσον έρθουν σε επαφή, αλλά και πόσοι άλλοι αν δε καταφέρουν να δεχτούν τη σωστή νοσηλεία λόγω φόρτου

Δημοσ.

Aerosol σημαίνει οτιδήποτε έχει μικρά σωματίδια στον αέρα, επομένως δεν είναι μόνο τα νοσοκομειακά. Ό,τι φτάνει στη μύτη μας και το μυρίζουμε είναι σωματίδια του υλικού που κάθησαν επάνω στην μύτη. Το ζήτημα είναι η ποσότητα του φορτίου αν επαρκεί να κάνει ζημιά ή όχι. Στον Χατζηνικολάου αναφέρθηκε για 5μ απόσταση όταν φτερνίζεται ο άλλος.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

Η αδερφή μου και ο γιος της έχουνε πονολαιμο μου είπανε μόλις,και μένουνε στο πανω οροφο απο μενα.Αλλά είμαστε Ρέθυμνο που δεν έχει κρουσματα εως τώρα.Και δεν έκανε καποιο ταξίδι η αδερφή μου.

Την γλυτώνω?

Δύσκολα τα πράγματα.

• Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Λενε παντως για 1 κινεζα απο τον καναδα την οποια την αναζητουν και την θεωρουν υπευθυνη, θα ψαξω που το διαβασα- ΕΙΔΑ  και θα το ποσταρω με καθε επιφυλαξη.

Δημοσ.

Νυχτερίδες; Χμφφ… Έχει γεμίσει ο κόσμος ειδιστές. Αυτές τις φήμες τις ξεκίνησε το πανίσχυρο λόμπι των πανγκολίνων όταν η υποψία έπεσε πάνω τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...