Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Αφρική, Ρωσία και Λατινική Αμερική πως και την έχουν γλιτώσει?

Ρωσία Πούτιν δηλαδή "3.6 roentgen not great not terrible".
Αφρική απλά δεν ταξιδεύουν και πολλοί προς τα εκεί και Λατινική Αμερική υποθέτω

τακτική Τουρκίας..

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Moody_AL είπε

Αφρική, Ρωσία και Λατινική Αμερική πως και την έχουν γλιτώσει?

νότιο ημισφαίριο γενικά παίζει πολύ λιγότερο πράγμα, ελπίζω η θερμοκρασία να βοηθήσει.. 

Μόλις τώρα, xrist0s4 είπε

Ένα άρθρο από Έλληνα χειρουργό στην Ταϊβάν εξηγεί πως η χώρα περιόρισε τον κορωνοϊό.. Είναι μεγάλο όποιος βαριέται να διαβάζει ας μη μπει.

https://www.cretalive.gr/ygeia/kritikos-heiroyrgos-stin-taiban-exigei-pos-i-hora-periorise-ton-koronoio

αυτοί είχαν καεί , για αυτό και ήταν πανέτοιμοι (το ειχα διαβάσει χθες) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Malthador είπε

Επειδή ο Κούλης δεν είναι χαζός, νομίζω ότι έγινε το ανάποδο. Πιστεύω ότι είχε συμφωνήσει με τον Ιερώνυμο να κλείσουν τα πάντα, αλλά αυτός δεν κατάφερε να το περάσει από την Ιερά Σύνοδο. Γι' αυτό παρενέβη στο τέλος ο Μητσοτάκης. 

Στο μεταξύ τα παιδικά κανάλια διαφημίζουν λαμπάδες, λες και θα πάει κανείς στην Ανάσταση φέτος. 

Χμ, μπορεί να είναι κι έτσι. Αλλά κι έτσι να είναι παραμένει στην ουσία του αυτό που λέω καθως ο Ιερώνυμος από μόνος του δεν είναι αυτός που καλείται "σε διάλογο" αλλά όλη η εκκλησία (θεωρητικά πάντα).

Εντάξει το να πάρεις λαμπάδα δε σημαίνει ότι θα πας εκκλησία. Έχεις το παιδί κλεισμένο στο σπίτι όλη μέρα και άντε λιγο έξω για μια σύνομη βόλτα μακριά από κόσμο, του δίνεις λίγο χαρά με ένα δωράκι που βγάινει και το αναβει και κουνάει στο μπαλκόνι. Παίχνιδι είναι στην ουσία. Και εγώ αν είχα παιδί, την λαμπάδα θα του την έπερνα είτε πήγαινε εκκλησία είτε όχι

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Θα σας παρακαλέσω θερμά, για να μην πάμε σε reset και χαθούν χρήσιμα μηνύματα, να περιορίσουμε τα "είδα/άκουσα/διάβασα" αν δεν συνοδεύονται από πηγές.

Όπως είδαμε και παραπάνω, με τα δήθεν "τραγιά", και όπως πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε στην εποχή του Διαδικτύου, όπου μπορεί ο καθένας να δημοσιεύει ό,τι ομορφιά θέλει, το ότι κάτι δημοσιεύτηκε, κάπου, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ισχύει. Μπορεί να είναι και αγνή, παρθένα φλόμπα.

Όμως, τοποθετώντας την πηγή από όπου "είδαμε/ακούσαμε/διαβάσαμε" κάτι, επιτρέπει σε όλους μας να αξιολογούμε την προέλευση της πληροφορίας.

Υ.Γ. Παρενθετικά, η μη καταγραφή κρουσμάτων δεν συνεπάγεται απαραίτητα απουσία τους. Δείτε το χάρτη εδώ: https://coronavirus.jhu.edu/map.html

Το ότι δεν αναφέρονται κρούσματα σε Λιβύη και Συρία, λ.χ. δεν σημαίνει από μόνο του κάτι, πέρα από το ότι, πιθανόν, σε χώρες που σπαράσσονται από πολέμους, δεν συνιστά προτεραιότητα μια τέτοια καταγραφή.

• Like 17
  • Thanks 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Philippe είπε

Παιδιά το ψάχνω το link που έλεγε 3 ώρες σε σίδερο 4 ώρες χαλκό. Είναι αυτό με τα αεροζόλ νομίζω.
UPD: Εδώ είναι, είχατε δίκιο: 3 ώρες σε αεροζόλ (εκνεφώματα), 4 ώρες χαλκό, 2-3 μέρες πλαστικό, stainless steel.

Στο μεταξύ εδώ λέει ότι μένει στον άερα https://www.cnbc.com/2020/03/16/who-considers-airborne-precautions-for-medical-staff-after-study-shows-coronavirus-can-survive-in-air.html

Are we doomed?

θυμάμαι όταν έκανα τη νοσοκόμα που μου τόνιζαν να βγαζω συνέχεια το ρολόι όταν έκανα παράξενα βρωμερά πράγματα 

το χαρτί με προβληματίζει μιας και ακόμα έρχομαι σε επαφή με διάφορη χαρτούρα , αλλά αν είναι να τα αφήνω για την επόμενη μέρα 

Δημοσ.

Εγώ πάλι διάβασα εδώ ότι έχει μεταλλαχθεί ήδη λίγο και ότι είναι πολύ "έξυπνος". Αν μεταλλαχθεί προς το επιθετικότερο δεν θα τον πιάνει και το εμβόλιο έτσι δεν είναι; Θα θέλει εμβόλιο για τα διαφορετικά στελέχη. Εδώ οι παππούδες κάνουν για την γρίπη και πάλι αρρωσταίνουν με (άλλη) γρίπη.

2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

το χαρτί με προβληματίζει μιας και ακόμα έρχομαι σε επαφή με διάφορη χαρτούρα , αλλά αν είναι να τα αφήνω για την επόμενη μέρα 

Εγώ ψώνισα το Σάββατο στη "μάχη του Σκλαβενίτη 2020μΧ" (με γάντια, μάσκα κλπ εννοείται) και ακόμη δεν έχω ανοίξει τις σακούλες! Περιμένω να περάσουν οι μέρες. Από σχόλιο εδώ την πήρα την ιδέα.

Την άλλη μέρα που ξαναβγήκα πέρασε ένας θεριακλής ταρίφας και φύσηξε όλο τον καπνό επάνω μου.. αν το είχε πάρει σίγουρα με κόλλησε - τζάμπα έμοιαζα με εξωγήινο στο σούπερ μάρκετ :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, eliasjuve είπε

Ωι μάνα μου αιμορραγικος πυρετος

810 όλο το 2019 ,774 μεχρι τωρα.

https://qz.com/africa/1814567/coronavirus-less-deadly-than-nigeria-lassa-fever-viral-outbreak/

Επεξ/σία από Perseus1966
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Παρακολουθω τις εξελιξεις απο τα τελη Γεναρη, αυτο που δεν μαρεσει ειναι η αναλογια total recovered/total confirmed ηταν γυρω στο 50% τωρα εχει πεσει κατω απο 45%....

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, 4saken είπε

Παρακολουθω τις εξελιξεις απο τα τελη Γεναρη, αυτο που δεν μαρεσει ειναι η αναλογια total recovered/total confirmed ηταν γυρω στο 50% τωρα εχει πεσει κατω απο 45%....

σε αυτό το νούμερο δεν νομίζω ότι αξίζει να δίνει ιδιαίτερη σημασία, εκτός ίσως από την  κίνα που είναι μήνες μπροστα οι υπόλοιποι είμαστε σε εξέλιξη

και πάλι όμως το δείγμα που έχει παρθεί δεν είναι και το καλύτερο, ειδικά σε περιπτωσεις όπως ιταλία 

αν δεν εξετάζεται αντιπροσωπευτικά μέρος του πληθυσμού (όλος είναι αδύνατο) τι να το κάνεις, μόνοι οι θάνατοι που είναι απόλυτο νούμερο έχουν αξία όπως και το πόσοι νοσηλεύονται και ζοριζουν το σύστημα υγείας

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Ενδεικτικό, τίνος πράγματος; Βοήθησέ με να καταλάβω.

Αν σου βάλω εγώ ένα βίντεο με δέκα Έλληνες να πλακώνονται για τις ομάδες τους, ενδεικτικό τίνος πράγματος θα ήταν;

Τώρα μου γράφεις πως "θα ήταν παραπληροφόρηση" και παραπάνω γράφεις "το ότι το βίντεο είναι από άλλη φάση δεν λέει κάτι".

Ενδεικτικό της αντίδρασης. Ότι η αντίδραση είναι να πάρει ο καθένας όσο μπορεί περισσότερα ή να προλάβει κάτι. Και αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό ενός λαού αλλά πιο γενικό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...