Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, npil είπε

meta apo 27/3 ο βασιλοπουλος

Ώστε ισχύει όντως αυτό! Και ο Σκλαβενίτης τα ίδια από ό,τι βλέπω. Άραγε τα φαρμακεία και αυτά;

Ούτε πόλεμος να γινότανε.. Προβλέπω πολύ δύσκολες μέρες ή μάλλον μήνες.

sklaven.png

• Like 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Σιγα μην το παιξω και δημοσιογραφος.Ειδα aldi , το εβαλα.

Όταν δίνεις links όμως το παίζεις δημοσιογράφος και είσαι υπεύθυνος γι'αυτό που ποστάρεις εδώ μέσα.

Φαντάσου τόσες εκατοντάδες που ποστάρουν σε αυτό το thread να έριχναν ότι φεικ νιούς σαβούρα κλίκμπειτ κυκλοφορεί, απλά επειδή "σιγά μην ασχοληθώ, είδα aldi και το βαλα". Με το να παραπέμπεις κόσμο σε φεικ νιούς είσαι προσωπικά υπεύθυνος για την παραπληροφόρηση. Το είδα φως και μπήκα δεν είναι δικαιολογία. Και μετά να σου φταίνε οι Γερμανοί, οι φιλελέδες κτλ.

Μιας και οι μέρες είναι τέτοιες και επιτέλους αναδεικνύεται η προσωπική ευθύνη, ας την επεκτείνουμε σε όλους τους τομείς, και οχι μόνο στο θέμα του ιού. Είμαστε υπεύθυνοι για όσα λέμε, κάνουμε, ποστάρουμε, κτλ.

Edit: Απάντηση στο αποκάτω, να μην ποστάρουμε χωρίς λόγο.

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από προσωπική επίθεση. Συνέχισε να κράζεις αριστερά δεξιά μπας και νιώσεις λίγο καλύτερα. Κλασική πατροπαράδωτη ελληναράδικη τακτική. Χαίρομαι που με επιβεβαιώνεις. Επίσης εδώ μέσα δεν ειναι μακελειό, τροκτικό, και γήπεδο. Είναι ένα thread για ενημέρωση για μια πανδημία, αν θες να ποστάρεις γατάκια του φέισμπουκ μπορείς να πας παραδίπλα.

Επεξ/σία από helicoid
  • Like 23
  • Moderators
Δημοσ.

Για πέστε λίγο, θα φτιάξω αντισηπτικό με τα χεράκια μου από ισοπροπυλική αλκοόλη. Τα κέρματα θα τα βουτήξω ολόκληρα μέσα στο φάρμακο. Τα χαρτονομίσματα κάνει να τα ψεκάσω or smth ή θα τα κλαίω μετά;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Για πέστε λίγο, θα φτιάξω αντισηπτικό με τα χεράκια μου από ισοπροπυλική αλκοόλη. Τα κέρματα θα τα βουτήξω ολόκληρα μέσα στο φάρμακο. Τα χαρτονομίσματα κάνει να τα ψεκάσω or smth ή θα τα κλαίω μετά;

Γιατί να το κάνεις αυτό; Ο ιός δεν επιβιώνει πολλές ώρες πάνω σε επιφάνειες. Στα χέρια σου πρέπει να επικεντρωθείς.

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Είμαι μια βδομάδα κλειδαμπαρωμένος. Ούτε σκουπίδια έχω πετάξει (τα έχω στο μπαλκόνι, και αναγκαστικά θα τα πετάξω, που σημαίνει πως έστω και για μια στιγμή θα βγω από το σπίτι).
Όσοι έχω μιλήσει, έχουν ξεμυτίσει τουλάχιστον δύο τρεις -ή και παραπάνω- φορές, για ψώνια και όχι μόνο.
Εκτός από αυτούς που εργάζονται.
Υποθέτω πως είμαι εξαίρεση.
Μήπως υπερβάλλω?

• Like 1
  • Confused 1
  • Moderators
Δημοσ.
Just now, Ison_ said:

Γιατί να το κάνεις αυτό; Ο ιός δεν επιβιώνει πολλές ώρες πάνω σε επιφάνειες. Στα χέρια σου πρέπει να επικεντρωθείς.

Γιατί έχω μαγαζί και μου φέρνει ο καθένας τις μύξες του επάνω στα λεφτά.

Είμαι υπερβολικός λες;

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Malthador είπε

Γενικά η ισοπροπανόλη δεν είναι καλό να χρησιμοποιείται για απευθείας χρήση στο ανθρώπινο δέρμα. Καλύτερα αιθυλική (οινόπνευμα) 70/30.

Επίσης, θεωρητικά ξεβάφει αλλά δεν ξέρω τι θα παίξει με τα χαρτονομίσματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Ison_ είπε

Ανάλογα με την επιφάνεια, ο ιός μπορεί να επιβιώσει από αρκετές ώρες έως 1 - 2 ημέρες (ή και 3 αν οι συνθήκες το ευνοούν, αν και από όσο γνωρίζω δεν είναι ο κανόνας). Και επιβιώνει περισσότερο πάνω σε μη πορώδεις επιφάνειες όπως π.χ. τα κέρματα.

Επεξ/σία από FCastor
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, frieck said:

Είμαι μια βδομάδα κλειδαμπαρωμένος. Ούτε σκουπίδια έχω πετάξει (τα έχω στο μπαλκόνι, και αναγκαστικά θα τα πετάξω, που σημαίνει πως έστω και για μια στιγμή θα βγω από το σπίτι).
Όσοι έχω μιλήσει, έχουν ξεμυτίσει τουλάχιστον δύο τρεις -ή και παραπάνω- φορές, για ψώνια και όχι μόνο.
Εκτός από αυτούς που εργάζονται.
Υποθέτω πως είμαι εξαίρεση.
Μήπως υπερβάλλω?

https://en.wikipedia.org/wiki/Hikikomori

Μπορείς να δεις κι αυτό σχετικά:

4 minutes ago, Hawk_K said:

Γενικά η ισοπροπανόλη δεν είναι καλό να χρησιμοποιείται για απευθείας χρήση στο ανθρώπινο δέρμα. Καλύτερα αιθυλική (οινόπνευμα) 70/30.

Επίσης, θεωρητικά ξεβάφει αλλά δεν ξέρω τι θα παίξει με τα χαρτονομίσματα.

Θα την αραιώσω με νερό και γλυκερίνη, δεν θα τη χρησιμοποιήσω χύμα.

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.

Αυτό με τα σούπερ πραγματικά δεν έχει λογική.

Τέλος πάντων πόσο κωλόχαρτο χρειάζεται ένα σπίτι έστω μιας μέσης οικογένειας με 2 παιδιά?

Και ας πούμε ότι έχεις χρήση ρε γμτ πως διάολο θα ξεμείνουμε?Ακόμα και Ιταλία με τις τραγικές καταστάσεις

τα σουπερ λειτουργούν κανονικά.Ο εφοδιασμός της χώρας δεν έχει σταματήσει,δεν είναι πανούκλα.

Το άλλο με τα αντισηπτικά.Οκ ξαφνικά τα έχεις ανάγκη.Αλλά αν πχ είσαι περισσότερο καιρό σπίτι τότε

γιατί δεν πλένεις τα χέρια σου? Για τρόφιμα δε το συζητώ και σε ακραίες συνθήκες να φτάσεις μπορείς να τη βγάλεις

προσωρινά με καμιά κονσέρβα.

• Like 3
Δημοσ.

Ένα ρεπορτάζ για ένα σχετικά μικρό νοσοκομείο στη Βόρεια Ιταλία. Απλώς να πω ότι κάποιες εικόνες μπορεί να είναι δυσάρεστες, ωστόσο το βάζω γιατί μπορεί κανείς να το βρει εύκολα στο YouTube έτσι και αλλιώς.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Malthador είπε

Γιατί έχω μαγαζί και μου φέρνει ο καθένας τις μύξες του επάνω στα λεφτά.

Είμαι υπερβολικός λες;

Οχι και εγω το ιδιο κανω ,τα βουταω σε ενα κουτι με οινόπνευμα ,τα χαρτονομισματα τα βαζω αλλου

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, FCastor είπε

Ένα ρεπορτάζ για ένα σχετικά μικρό νοσοκομείο στη Βόρεια Ιταλία. Απλώς να πω ότι κάποιες εικόνες μπορεί να είναι δυσάρεστες, ωστόσο το βάζω γιατί μπορεί κανείς να το βρει εύκολα στο YouTube έτσι και αλλιώς.

Να σε ρωτησω κατι ,βλεπω αρκετους ασθενεις μπρουμυτα ,γιατι ?ειχα την εντυπωση τα αναπνευστικα επρεπε να ειναι σε 30% κλιση

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...