Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, toyo73 είπε
1 λεπτό πριν, Γιαούρτι είπε

εντάξει ρε παιδιά θα σαλτάρουμε, χαλαρώστε. Αν συνεχιστεί οκ το συζητάμε.

Εδώ από την πρώτη μέρα αρχίσαν γκρίνιες, Γιατι να μη βγούμε και τι θα κάνουμε τώρα. Ποπο τι κακό μας βρήκε, θα μείνουμε σπίτι

Σε οτιδήποτε αποφασίζεται πάντα υπάρχουν γκρίνιες. Το θέμα ειναι να μην σαλτάρουμε. Με ένα δύο εμδομαδες δεν γίνεται κάτι αλλά με περισσότερο θα αρχίσουν αλλά προβλήματα. Τώρα λίγοι είναι αυτοί που έχουν την ψυχραιμία και την λογική να καθορίσουν τις αντιδράσεις τους με βάση τι μας συμφέρει περισσότερο. Ο άλλος μπορεί να κάθεται να φωνάζει αλλά στην πραγματικότητα αυτά που λέει να μην τον συμφέρουν. 

Edit: Δεν ξέρω γιατί βγήκε έτσι το quote.... 

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

εντάξει ρε παιδιά θα σαλτάρουμε, χαλαρώστε. Αν συνεχιστεί οκ το συζητάμε.

Εδώ από την πρώτη μέρα αρχίσαν γκρίνιες, Γιατι να μη βγούμε και τι θα κάνουμε τώρα. Ποπο τι κακό μας βρήκε, θα μείνουμε σπίτι

σου ξαναλέω ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά 

και δεν είναι μόνο να βγεις για βόλτα και δουλειά να πας για κάποιους είναι σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς τους ώστε να αισθάνονται ότι κάνουν κάτι χρήσιμο 

εγώ πάντως επειδή έχω ζήσει  να πρέπει να είμαι ακινητοποιημένος ένα μήνα μέσα σε ένα δωμάτιο (λόγω τραυματισμού) δεν έχω και τη καλύτερη εμπειρία, είχα φρίξει και ας είχα όλες τις μοντέρνες ανέσεις (tv, pc κτλ) 

από την άλλη ξέρω περίπου πώς είναι, ξέρω τι θα με χαλάσει, ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω και στην τελική μπορώ να κάνω και μια βόλτα στη γειτονιά να ηρεμήσω που δε μπορούσα τότε και έχω και λίγο πράσινο να δω σε σχέση με άλλα πιο τσιμεντένια μέρη της αθήνας (και θαλασσίτσα αν πάρω το αυτοκίνητο για κάνα 3λεπτο) 

για κάποιους άλλους η φάση είναι πιο cool, πχ άτομα που δεν έκαναν και κάτι όλη μέρα χέστηκαν , ή άτομα που έχουν τρομοκρατηθεί δεν παίζει να βγαίνουν καν στο μπαλκόνι τους και αισθάνονται υπέροχα να είναι κλειδαμπαρωμένοι, έχω διάφορα παραδείγματα από τους γύρω μου

εγώ προσωπικά δεν είμαι καν του πολύ έξω, πχ κάθε σάββατο κάθομαι όλο το 24ωρο σχεδόν σπίτι, αλλά αυτό το σάββατο με χάλασε γιατί "έπρεπε"

σήμερα που πήγα δουλειά ξεχάστηκα αν και θα προτιμούσα να μη χρειάζεται να πάω για να μην έχω έστω και αυτές τις λίγες επαφές που έχω με άτομα που δεν ξέρω τι και πώς και να φέρω κάτι πίσω σε δικά μου άτομα 

και δεν είναι εύκολο να τηρείς όλα τα μέτρα υγιεινής, ειδικά στη δουλειά επί τόσες ώρες , πόσες φορές να σηκωθώ να σαπουνίσω αυτά τα ρημαδοχέρια μου; 

σπιτάκι το κάνεις μία και τέλος 

επίσης μια άλλη παρενέργεια που παίζει με τον εγκλεισμό (και αυτό το ξέρω από τα φοιτητικά μου χρόνια όταν κοπροσκύλιαζα) είναι ότι χάνεται η αίσθηση του χρόνου, της ώρας της μέρας.. 

το να έχεις μια ρουτίνα υποχρεωτικά από τη ρημάδα τη ζωή σε βάζει σε μια τάξη αν δεν είσαι σε θέση να μπεις μόνος σου 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 1nsom-n1k είπε

Ανοίγουμε όλοι και δουλεύουμε κανονικά, η εργασία είναι ανθρώπινο δικαίωμα και υποχρέωσή σου ώστε να σωθεί η οικονομία,  για να έχουμε μέλλον. Κι αν είναι να ρίξουν πρόστιμα σε χιλιάδες επιχειρήσεις τότε ας το κάνουν αλλά να είναι χιλιάδες όχι 100 ανοιχτοί. 

ελπίζω να μην είσαι αφεντικό που να υποχρεώνει εργαζόμενους να ρθουν να δουλέψουν εν μέσω πανδημίας, επειδή είσαι βαρεμένος

• Like 6
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, splanis είπε

ελπίζω να μην είσαι αφεντικό που να υποχρεώνει εργαζόμενους να ρθουν να δουλέψουν εν μέσω πανδημίας, επειδή είσαι βαρεμένος

Αν διαβάσεις παρακάτω θα δεις ότι δεν είμαι το πρώτο, ελπίζω να μην είμαι ούτε το δεύτερο. 

Δημοσ.

Υπαρχουν παντως κλαδοι που επρεπε να τους κλεισει ΧΘΕΣ ! Οχι την τετάρτη , λες και εχει νοημα... Μαζι και τον δικο μου. 
Μια εβδομαδα σας ορκιζομαι βαραμε μυγες. Δεν υπαρχει τρελλος να αγορασει ρουχα , μεχρι να τελειωσει η "καραντινα" θα εχει αλλαξει η μοδα :-) , (πολυ περισσοτερο να μπει στην διαδικασια να δοκιμασει 😛  ) ο κοσμος εχει βασικοτερες αναγκες απο ενδυση.
Σημερα συζηταγαμε οτι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να μπει ανθρωπος. (Δεν μπηκε ουτε ενας.)
Το θεωρουσαμε οτι 1000% θα ειναι καμια χασομερισσα με μασκες και ντετολ στην καλυτερη, η με πανωλη και εμπολα στην χειροτερη, και θα μας κολλαγε ολους.
Μετα απο καποια χρονια ξερεις ποιος ειναι "πελάτης" και ποιος περναει την ωρα του.  

Βλεπεις τον κοσμο με αλλο ματι παιδια, οταν σερνονται πανδημιες και τους βλεπεις να φτυνουν στο δρομο, βηχουν και να πιανουν μετα οτι βρουν μπροστα τους. 
Η τον καθε κομπλεξικο συμπολιτη νεοελληνα , που βγαζει το αχτι του σε ανθρωπους που βαζουν πλατη για να εχει αυτος μια στοιχειωδη ανεση οταν εχουν καταρευσει τα παντα. .
(ολοι αυτοι στο βιντεο του luben, τον αλλο τον απαραδεκτο που εβριζε την φαρμακοποιο, η αλλη που πετυχα στην tv να επιτειθεται σε υπαλληλο ΕΛΤΑ επειδη την ειχε εξω απο το καταστημα αντι να τους στοιβαξει ολους μεσα, και κανεις να μην της τραβαει μια σφαλιαρα να γυρισει 2 σβουρες) 

Σεβομαι τους συναδελφους εργαζομενους απιστευτα με αυτα που αντιμετωπιζουν σε καταστηματα μεγαλης ζητησης αυτες τις περιοδους και θα ηθελα να διαβασω πως τα ζουν και αυτοι. 
(αν κατι σας φαινεται παραλογο, με χαρα να το εξηγησω την σκεψη μου) 

• Like 5
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, DrLo said:

Στο θέμα των εκκλησιών παρότι θεωρώ ότι πάρθηκε από την πολιτεία η σωστή απόφαση θεωρώ επίσης ότι το έκανε με λάθος τρόπο.

Δηλαδή, όταν ζητάς αρχικά να πάρει την απόφαση (που ουσιαστικά τους προτείνε η κυβέρνηση να "αυτοκλειστουν") η εκκλησία, αυτή δε το κάνει και μετά κάνεις μόνος σου αυτό που θες απο την αρχή καταργείς ουσιαστικά την εμπιστοσύνη τους συνομιλητή σου προς εσένα. 

Θυμίζει λίγο το σκηνικό σε διάφορα θεματα, τελεταία με τα κλειστά κέντρα στα νησιά, του "ελάτε να κάνουμε διάλογο ... αλλά στο τέλος θα κάνω αυτό που θέλω εγώ" ... τότε κάνε το από την αρχή και μη ψαχνεις κάποιον να σε απαλλάξει από το όποιο κόστος (πολιτικό) μπορείς να θεωρείς ότι μπορεί να έχει η απόφασή σου.

Δηλαδή αν έκλεινε η εκκλησία από μόνη της ο Μητσοτάκης θα έλεγε"εγώ δεν ανάγκασα κανέναν" ενώ είναι στην ουσία απόφασή του να τον αναγκάσει. Αν είναι κάνε το από την αρχή.

Επειδή ο Κούλης δεν είναι χαζός, νομίζω ότι έγινε το ανάποδο. Πιστεύω ότι είχε συμφωνήσει με τον Ιερώνυμο να κλείσουν τα πάντα, αλλά αυτός δεν κατάφερε να το περάσει από την Ιερά Σύνοδο. Γι' αυτό παρενέβη στο τέλος ο Μητσοτάκης. 

Στο μεταξύ τα παιδικά κανάλια διαφημίζουν λαμπάδες, λες και θα πάει κανείς στην Ανάσταση φέτος. 

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, kOzanitisV είπε

Συγγνωμη για να καταλαβω δηλαδη. Αμα μπορουσαμε να κανουμε 10.000.000 τεστ, σε ολο τον πληθυσμο δηλαδη

1. ποσα θα βγαιναν θετικα?

2.και πως ακριβως αυτο θα βοηθουσε τους ηλικιωμενους?

θα είχαν περισσότερα δεδομένα οι επιστήμονες που είναι βασικό 

και επίσης αν ήξερες εσύ ότι έχεις τον ιό και δεν έχεις παρουσιάσει κανένα σημάδι δεν θα έμπαινες σε απομόνωση ή αν ζούσες μαζί με κάποιον που είναι σε ευπαθή ομάδα δε θα φρόντιζες να κάνεις κάτι για αυτό; 

στην τελική και αυτοί που κάνουν μαζικά τεστ κάποιο λόγο θα έχουν, δε νομίζω ότι έχουν λεφτά για πέταμα 

για μένα πάντως προσωπικά κάτι τέτοιο θα μου μείωνε την όποια αβεβαιότητα έχουμε για τον άγνωστο αυτό ιό

αν ήταν κάνα τεστ που έκανε ας πούμε 1€ στο φαρμακείο και μπορούσε ο καθένας ανά πάσα στιγμή να ξέρει τι και πώς θα είμασταν διαφορετικά 

είσαι οκ; συνεχίζεις την καθημερινότητά σου, δεν είσαι; τότε ναι να μιλήσουμε για την ατομική σου ευθύνη εφόσον μπορείς να ξέρεις 

και καλύτερα ίσως θα ήταν να πήγαιναν κάποια δις ευρω σε αυτό, παρά σε μέτρα στήριξης να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kOzanitisV είπε

Συγγνωμη για να καταλαβω δηλαδη. Αμα μπορουσαμε να κανουμε 10.000.000 τεστ, σε ολο τον πληθυσμο δηλαδη

1. ποσα θα βγαιναν θετικα?

2.και πως ακριβως αυτο θα βοηθουσε τους ηλικιωμενους?

1, Δεν θες να ξερεις
2, οσοι απο εμας εβγαιναν θετικοι, θα μας εκλειναν σπιτια μας να περασουμε μια γριπουλα (ευχομαι) και δεν θα αρμενιζαμε ειτε ασκοπως, ειτε απο αναγκη.
Εγω ας πουμε μπορει να παω σουπερμαρκετ να παω και στην γιαγια κατι να φαει, ενω ειμαι περδικι, δεν εχω παει ιταλια-ισραηλ και γενικα δεν εχω λογο να υποψιαζομαι οτι εχω ιο..  
Δεν ξερω ομως , και νοσω.

Μαντεψε τι δεν θα εχω απο αυριο ??? ΓΙΑΓΙΑ ! Επισης θα εχω κολλησει και ενα καρο ανθρωπους ακομα που με την σειρα τους θα κολλησουν και αλλους. 

Το ιδιο ισχυει και με την μανα-πατερα-συναδελφο με προβλημματα υγειας που ουτε και ο ιδιος ξερει οτι εχει. 
Πολυ θα ηθελα ολοι να εχουν ενα σπιτι σαν του παπαδοπουλου στην tv και να μενουν μονοι τους σε ξεχωριστο οροφο ο καθενας, αλλα στην ελλαδα καλως η κακως η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, 1nsom-n1k είπε

Ας ελπίσουμε να είναι όντως έτσι και να κατάλαβα λάθος από αυτά που διάβαζα, με μια πρόχειρη αναζήτηση για καταστήματα λιανικής. 

Η αληθεια ειναι πως τα πιο πολλα site τα γραφουν λιγο γενικολογα και οχι τοσο αναλυτικα και ειναι φυσικο να μπερδευτεις. Και επιπελον δεν εχει ανανακοινωθει ακομα επισημα και ο αναλυτικος καταλαγος των καταστηματων που θα ειναι ανοιχτα. Αλλα για τα καταστηματα με γεωργικα εφοδια αναφερθηκε και στις ειδησεις.

https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1063331/koronoios-ayta-einai-ta-katastimata-poy-menoyn-anoixta

Επεξ/σία από crom251
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Malthador είπε

Επειδή ο Κούλης δεν είναι χαζός, νομίζω ότι έγινε το ανάποδο. Πιστεύω ότι είχε συμφωνήσει με τον Ιερώνυμο να κλείσουν τα πάντα, αλλά αυτός δεν κατάφερε να το περάσει από την Ιερά Σύνοδο. Γι' αυτό παρενέβη στο τέλος ο Μητσοτάκης. 

Στο μεταξύ τα παιδικά κανάλια διαφημίζουν λαμπάδες, λες και θα πάει κανείς στην Ανάσταση φέτος. 

Ξεκινας με παραδοχη η οποια μπαζει απο παντου, και καταλήγεις σχεδον παντα σε αυτοεκπληρουμενη προφητεια. 

Σαν πρωθυπουργος επρεπε να εχει παρεμβει απο την πρωτη στιγμη, αλλα βρεθηκε να παρακαλαει τους παπαδες, οι οποιοι δεν του εκαναν καν τη χαρη. Πολυ μικροτερος των περιστασεων, ολες οι ενεργειες της κυβερνησης ειναι ουσιαστικα αντιδρασεις σε γεγονοτα/καταστασεις. Δεν εχουν προλαβει τιποτα πριν το σημειο χωρις επιστροφη.

• Like 2
  • Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, dazed είπε

Ξεκινας με παραδοχη η οποια μπαζει απο παντου, και καταλήγεις σχεδον παντα σε αυτοεκπληρουμενη προφητεια. 

Σαν πρωθυπουργος επρεπε να εχει παρεμβει απο την πρωτη στιγμη, αλλα βρεθηκε να παρακαλαει τους παπαδες, οι οποιοι δεν του εκαναν καν τη χαρη. Πολυ μικροτερος των περιστασεων, ολες οι ενεργειες της κυβερνησης ειναι ουσιαστικα αντιδρασεις σε γεγονοτα/καταστασεις. Δεν εχουν προλαβει τιποτα πριν το σημειο χωρις επιστροφη.

ετσι ειναι, δυστηχως απο αυριο θα βλεπουμε θειες να παρακαλανε τον παπα να τις αφησει να μπουν μεσα

και μη σου πω θα κανουν και καταληψη μετα δε θα βγαινουν εξω

ΥΓ Τωρα που το θυμηθηκα τα ορκ των σουπερμαρκετ πηραν μαγια??? Πως θα φτιαχνετε ψωμι βρε ?Με χαρτι και αντισηπτικο δε φουσκωνει  🥳

Επεξ/σία από llldoomlll
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, kOzanitisV είπε

Εγώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω ένα βηχαλάκι (πολύ χαλαρό&μόνο 1-2 φορές την ώρα max) και με ενοχλεί λίγο ο λαιμός μου. Μπορεί να έχω κορωνοϊο! Το πιθανότερο είναι όμως πως δεν έχω. Άλλοι δεν έχουν κανένα απολύτως σύμπτωμα και έχουν κορωνοϊο!

Ναι εγώ ακολουθώ όλες τις οδηγίες. Βέβαια αν ξέρεις πως έχεις κορωνοϊο τότε ξέρεις πως πρέπει να προσέξεις ακόμα περισσότερο. Απομονώνεις τον εαυτό σου από όλους, αν μπορείς και όσο μπορείς.

27 λεπτά πριν, papageord είπε

Υπαρχουν παντως κλαδοι που επρεπε να τους κλεισει ΧΘΕΣ ! Οχι την τετάρτη , λες και εχει νοημα... Μαζι και τον δικο μου. 

(...)  Βλεπεις τον κοσμο με αλλο ματι παιδια...

Αν τα έκλειναν όλα μαζί εκεί που κάποτε θα υπήρχαν τα σουπερμαρκετ θα υπήρχε μόνο ένας κρατήρας απ'τον πανικό που θα δημιουργούσαν.

Εγώ πάλι θα έλεγα το αντίθετο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε το τέλειο. Η δικιά μου εμπειρία δείχνει πως μια χαρά τα έχουν πάει οι συμπολίτες μας. Μας έχει φάει το ιντερνετ που κάνει highlight τις εξαιρέσεις και το confirmation bias.

Όσων αφορά το βίντεο του Luben είναι λάθος σε μερικά σημεία και αυτό δείχνει περισσότερο την βλακεία αυτού που το έφτιαξε!! Αν πάει κάποιος κάπου (παραλία, βουνό, δάσος κλπ) και κρατάει αποστάσεις απ'τους γύρω αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Το social distancing είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα αυτών των μέτρων όχι το get-locked-inside-and-throw-away-the-key-ing.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 6
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, crom251 είπε

Η αληθεια ειναι πως τα πιο πολλα site τα γραφουν λιγο γενικολογα και οχι τοσο αναλυτικα

Έχεις δίκιο σε άλλο σαιτ που είχα δει δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με γεωργικά κλπ

Δημοσ.

Από το wordometer βλέπω 5 χώρες με πάνω από 1000 κρούσματα εχτές Ιταλία Ιράν Ισπανία Γαλλία Γερμανία, ενώ πλησιάζει και η Αμερικη που λογικά αύριο θα έχει πάνω από 1000. Ιταλία και Ιράν είχαν πάνω απο 100 θανάτους. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...