Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 1nsom-n1k είπε

Ανοίγουμε όλοι και δουλεύουμε κανονικά, η εργασία είναι ανθρώπινο δικαίωμα και υποχρέωσή σου ώστε να σωθεί η οικονομία,  για να έχουμε μέλλον. Κι αν είναι να ρίξουν πρόστιμα σε χιλιάδες επιχειρήσεις τότε ας το κάνουν αλλά να είναι χιλιάδες όχι 100 ανοιχτοί. 

Αδερφέ σε καταλαβαίνω, έχεις αγχωθεί για την δουλειά σου. Αν δεν συμμορφωθείς θα έχεις χειρότερα προβλήματα δεν είναι λύση αυτό που προτείνεις.

Τι να σου πω κιόλας δεν ξέρω, για την ώρα περισσότερο ανησυχώ για τους δικούς μου...το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί σύντομα. Δεν πιστεύω να μας αφήσουν έτσι. 

• Like 2
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

21,222 (92%)

in Mild Condition

ναι λέει 92% ήπια, 8% σοβαρά

αλλά δίπλα που μιλάει για θανάτους λέει 2158 θάνατοι (που είναι γύρω στο 7.7% στους συνολικά 23073), αλλά σε σχέση με όσες υποθέσεις έχουν "τελεσιδικήσει" αυτοί οι θάνατοι έχουν το φρικτό ποσοστό του 44% 

προφανώς δεν είναι ρεαλιστικό, οπότε τα δεδομένα των ιταλών δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά 

το μόνο ουσιαστικό δεδομένο που έχεις αυτή τη στιγμή είναι ότι σε μια χώρα των 60 εκατομμυρίων έχουν πεθάνει 2158 άνθρωποι 

δεν ξέρω αν κάν μπορείς να πεις ότι με θνητότητα  πχ 1% έχουμε 215000 αρρώστους 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

ναι λέει 92% ήπια, 8% σοβαρά

αλλά δίπλα που μιλάει για θανάτους λέει 2158 θάνατοι (που είναι γύρω στο 7.7% στους συνολικά 23073), αλλά σε σχέση με όσες υποθέσεις έχουν "τελεσιδικήσει" αυτοί οι θάνατοι έχουν το φρικτό ποσοστό του 44% 

προφανώς δεν είναι ρεαλιστικό, οπότε τα δεδομένα των ιταλών δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά 

Όντως.ενα Καλο παραδειγμα είναι το diamond princess όπως λέει και ο φίλος παραπανω

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, valkon είπε

Μας τελείωσε το herd immunity; Τους μαζέψανε τελικά. Μάλλον πολύ αργά για το UK.

Στην συναυλία των stereophonics χθες στην Αγγλία σε γεμάτο στάδιο πόσοι λες να κόλλησαν εκεί?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα θελει υπομονη να φτάσει στο 70 % και δεν ειμαστε καλα γουρουνακια σκουζουμε απο τους πρωτους θανατους :P

https://www.nme.com/news/music/lewis-capaldi-and-stereophonics-respond-to-criticism-for-playing-arena-gigs-amid-coronavirus-fears-2626105 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Αυτα δλδ ισχυουν ακομα και τωρα που μιλαμε;

Ναι. Μόνο σε λίγες περιοχές έχουν αρχίσει σιγά σιγά με προσοχή να δουν τι παίζει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

Όντως.ενα Καλο παραδειγμα είναι το diamond princess όπως λέει και ο φίλος παραπανω

στο diamond princess είχε νοσήσει (ή μάλλον βρεθεί θετικό) το 17% από τους 3700 και είχε πεθάνει το 1.1% αυτών (που είχαν νοσήσει) που στο σύνολο όλων είναι το  0.2% 

βέβαια ένα κρουαζιερόπλοιο δεν είναι ούτε πόλη ούτε χώρα για να γίνουν ανάλογες συγκρίσεις, απλά είναι ίσως η μόνη περίπτωση που έχεις όλα τα δεδομένα 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Koeman είπε

Αδερφέ σε καταλαβαίνω, έχεις αγχωθεί για την δουλειά σου. 

Αν και οικονομολόγος, η δουλειά μου είναι στον πρωτογενή τομέα, αγρότης.

Καταλαβαίνεις φυσικά φαντάζομαι ότι δεν μπορώ να πω στα φυτά μην ανθίζετε τώρα, ανθίστε από 1 Απριλίου, που θα μπορώ να σας κάνω ότι χρειάζεται, στα λίγα ζώα που έχω για το σπίτι, ότι δεν θα φάτε μέχρι τότε, γιατί τώρα δεν έχω να σας αγοράσω τροφές και σε μια εβδομάδα που θα είχα λεφτά θα είναι κλειστά τα μαγαζιά, στο τρακτερ που θα μου πάθει ζημιά κατά το σκάψιμο ότι θα μείνει έτσι μέχρι 1 Απριλίου που θα ξανανοίξουν τα μαγαζιά ανταλακτικων, ώστε να μπορώ να μετακινούμαι και όλα αυτά αν ξανανοίξουν 1 Απριλίου. 

Επεξ/σία από 1nsom-n1k
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panostom είπε

τι γινεται ρε παιδια; Γιατι αρνουνται εξετασεις οταν τα πραγματα ειναι πιο σοβαρα απο ενα απλο συναχι;

γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει φαρμακο, και δεν υπαρχει και χωρος

οποτε σου λεει αραξε σπιτι και παρε panadol, μαλλον θα την περασεις κομπλε αν δεν εισαι ευπαθεις ομαδα αν εισαι του θανατα βλεπουμε

μια πνευμονια μπορει να θελει 2-3 βδομαδες νοσηλια σε νορμαλ συνθηκες

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, blu-ray είπε

Μαθήματα από την Ιταλία και γιατί και η Ελλάδα οδεύει προς ανοσία της αγέλης.

https://www.zougla.gr/ygeia/article/ma8imata-apo-tin-italia-ke-giati-ke-i-elada-odevi-pros-anosia-tis-agelis

Χωρις να ειμαι γιατρος οπως ειναι ο συγγραφεας του αρθρου, 2 απλες ερωτησεις εχω:

1) Πως μπορει να κανει στατιστικη αναλυση οταν οι αριθμοι μεταβαλλονται καθημερινα? Με πολλους μαλιστα απο αυτους εξαιρετικα αμφισβητουμενους (πχ Β. Κορεα, Τουρκια, ισως Κινα κτλ)

2) Ωραια να κανουμε μαζικα test ακομη και σε αυτους με ηπια συμπτωματα και ερευνα για το καθε θετικο κρουσμα (επαφες, ταξιδια κτλ). Εχει καποια χωρα τοσα εκατομμυρια test αυτη τη στιγμη να ανταποκριθει σε κατι τετοιο? 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, patclo είπε

Δεν νομιζω να εχει αποτελεσματικότητα αλλά ανεβαζει την ψυχολογία οτι κάτι έκανες. 

μια χαρα κανει δουλεια, μονο αυτακια εχει ελευθερα, δε θα μπει και στα ΤΕΠ με κορονιασμενους xD

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, oceanborngr είπε

2) Ωραια να κανουμε μαζικα test ακομη και σε αυτους με ηπια συμπτωματα και ερευνα για το καθε θετικο κρουσμα (επαφες, ταξιδια κτλ). Εχει καποια χωρα τοσα εκατομμυρια test αυτη τη στιγμη να ανταποκριθει σε κατι τετοιο? 

Είναι χρήσιμο το να ξέρεις τι έχεις για να προσέχεις παραπάνω. Μετά από οδηγία του γιατρού σου φυσικά. Υπάρχει επάρκεια τεστ κιτς μέσα σε λογικά πλαίσια σύμφωνα με τους αντιπροσώπους των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 1nsom-n1k είπε

Αν και οικονομολόγος, η δουλειά μου είναι στον πρωτογενή τομέα, αγρότης.

Καταλαβαίνεις φυσικά φαντάζομαι ότι δεν μπορώ να πω στα φυτά μην ανθίζετε τώρα, ανθίστε από 1 Απριλίου, που θα μπορώ να σας κάνω ότι χρειάζεται, στα λίγα ζώα που έχω για το σπίτι, ότι δεν φάτε μέχρι τότε, γιατί τώρα δεν έχω να σας αγοράσω τροφές και σε μια εβδομάδα που θα είχα λεφτά θα είναι κλειστά τα μαγαζιά, στο τρακτερ που θα μου πάθει ζημιά κατά το σκάψιμο ότι θα μείνει έτσι μέχρι 1 Απριλίου που θα ξανανοίξουν τα μαγαζιά ανταλακτικων, ώστε να μπορώ να μετακινούμαι και όλα αυτά αν ξανανοίξουν 1 Απριλίου. 

Μεταξυ μας, επειδη λογικα θα εισαι καπου εκτος μεγαλουπολεων, τιποτα απο αυτα δεν ειναι δυσκολο. Εγω πχ τα φαρμακα/λιπασματα για τις ελιες και τις τροφες για κουνελια/κοτες τα εχω στοκαρει ενα μηνα τωρα με επαρκεια για τουλαχιστον ακομη 2 μηνες. Το μονο σκαλωμα οπως λες θα ειναι ισως καποια μηχανικη βλαβη αλλα και παλι, δεν ειναι δυσκολο να βρεις τα ανταλλακτικα αν ανοιξει το μαγαζι και στα δωσει ο ανθρωπος χωρις να φανει πουθενα οτι λειτουργει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...