Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει σε τι χρειάζεται το lockdown. Ok, <<απλώνεις>> το πρόβλημα για να μην πέσει το σύστημα υγείας... Μετά??? Σε καμία περίπτωση δεν το λύνεις. Ποιος σού λέει ότι μετά από όλο αυτό δεν έρχεται ένα γκρουπ τουριστών και όλα πάλι από την αρχή?? Εκτός αν, από εκεί και πέρα θέλεις να κρατάς όλη την χώρα εντελώς κλειστή... Μπορείς?? Όχι βέβαια 

• Sad 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Speculoos είπε

Πραγματικά thoughts and prayers που λένε και οι Αμερικάνοι σε όσους έχουν μικρά παιδιά. Πολλοί γονείς θα καταλήξουν να θέλουν να νοσήσουν οι ίδιοι μπας και καταφέρουν να βγουν από το σπίτι. 😁

Στο Βέλγιο έκλεισαν τα σχολεία για 5 βδομάδες και ήδη δεν είναι λίγοι γονείς που έχουν κρασάρει.

Άστα να πάνε. Πάντως είμαστε στον ίδιο ρυθμό αύξησης με Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και άλλες χώρες και αν σκεφτούμε ότι οι Έλληνες πολίτες είναι πιο χύμα ακόμη, η απαγόρευση ίσως χρειαστεί στην τελική, τι να πω..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, eri77 είπε

Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει σε τι χρειάζεται το lockdown. Ok, <<απλώνεις>> το πρόβλημα για να μην πέσει το σύστημα υγείας... Μετά??? Σε καμία περίπτωση δεν το λύνεις. Ποιος σού λέει ότι μετά από όλο αυτό δεν έρχεται ένα γκρουπ τουριστών και όλα πάλι από την αρχή?? Εκτός αν, από εκεί και πέρα θέλεις να κρατάς όλη την χώρα εντελώς κλειστή... Μπορείς?? Όχι βέβαια 

Θα κρατήσουν αρκετά οι περιορισμοί, σίγουρα περισσότερο από 15 και 30 μέρες... τώρα αν υπάρχει κάποιο σχέδιο για το μετά δεν ξέρω. Η λογική λέει ότι θα γίνει κάποιου είδους επανεκκίνηση σε όλα.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, eri77 είπε

Φυσικά πρέπει να απλωθούν τα κρούσματα γιατί αλλιώς οι θάνατοι θα εκτοξευθούν. Και μετά δεν θα είσαι χύμα. Θα ελέγχονται τα σύνορα, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια κτλ..

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Δοκιμασε να κρατησεις 15sec την αναπνοη σου..

Εαν μετα μπορεις να αναπνεεις κανονικα δεν εχεις δυσπνοια...

Ειναι λιγο μπακαλιστικος τροπος αλλα το κανουν οι ψαροντουφεκαδες...

Πείτε την αλήθεια πόσοι από εσάς το κάνατε τωρα στο σπίτι?

• Like 8
  • Confused 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, katbo είπε

Μάσκες τελικά υπάρχει περίπτωση να βρούμε κάπου τώρα? Οι οδηγίες λένε συχνά για χρήση μάσκας αλλά που θα την βρει την μάσκα? 
Κι όλοι αυτοι που κυκλοφορούν έξω με μάσκες τις είχαν στοκάρει απο πριν?

Για δώστε καμιά βοήθεια ρε παίδες, οπου έχω ρωτήσει μου ρίχνουν άκυρο

Εγω απεξω πηρα για ωρα αναγκης, αλλα αργουν  και δεν κανουν 100% δουλεια

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Apoll είπε

Δες τι έγραφε ο Αμβρόσιος χτες βράδυ. Το σήκωσα εδώ μέσα. Η Εκκλησία της Ελλάδος απλά σκοτώνει την θρησκεία στην χώρα όσο οξύμωρο και αν φαίνεται. 

https://www.insomnia.gr/forums/topic/732538-κορωνοϊός-στην-ελλάδα/page/652/?tab=comments#comment-57772190

Φίλε μου εδώ και κάτι χρόνια έχω σταματήσει να ασχολούμαι με τους παπάδες, ακόμα και για πράγματα που αφορούν εν μέρη και εμένα... 

Το θέμα όμως και αυτό που θα πρέπει να αντιληφθεί κάθε υπεύθυνος πολιτικός σήμερα, ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας... Ο ιός ή η ανεύθυνη στάση κάποιων μελών της όπως πχ οι καρναβαλιστές, ο ανεγκέφαλους που ζήταγε να κάνουμε συλλυπητήρια, όλοι αυτοί που πάρα τις απαγορεύσεις μαζεύτηκαν σε καφέ και μπαρ κλπ... Ως κοινωνία πρέπει να πιέσουμε τους πολιτικούς μας να βάλουν ένα τέλος σε αυτή την κωμωδία πριν γίνει τραγωδία...

Δημοσ.

Καταστήματα κινητής ανοιχτά ; Κρίμα και νόμιζα θα κάτσουμε από τετάρτη να γλυτώσουμε τα παππούδια που κάνουν ουρές στην Cosmote να βάλουν κάρτα.Δεν τον γλυτώνω τον ιο με τίποτα ! 

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πλάκα μου κάνεις, έχω κόψει το gaming για να χάνω όσο το δυνατόν λιγότερα μηνύματα στο παρόν νήμα. :P

Mου θυμίζει εποχές Ντανος, μάνατζερ ράγκμπι και Σια ο.ε

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lionheart20 είπε

Πείτε την αλήθεια πόσοι από εσάς το κάνατε τωρα στο σπίτι?

Πολύ λογική απάντηση.. Και πολύ καλή λύση... Μπορείς να το κάνεις αυτό όμως??? Εκατομμύρια τουρίστες πού έρχονται κάθε χρόνο. Θα τούς ελέγχεις όλους?? Και πώς, εφόσον τα αποτελέσματα δεν βγαίνουν άμεσα??... Εγώ πιστεύω ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Δημοσ.

Εγώ κάνω ένα άλλο τεστ για να τσεκάρω τη δυνατότητα αναπνοής μου.

Παίρνω βαθιά ανάσα, και ύστερα ξεκινάω να μετραω μιλόντας, χωρίς να πάρω άλλη ανάσα, μέχρι να μη μπορώ άλλο. Και ελέγχω έτσι με μια εισπνοή πόσο αέρα πέρνω.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Countries must test. They can't fight this blindly. They need to find cases and isolate them. So my message to the Health Ministers today was to invest in testing. They must be able to test all suspected cases. We advise countries to stick to testing and continue with containment strategies, because we believe this virus is controllable if the right measures are taken." Dr. Tedros Adhanom, Director of WHO. Source: WHO daily media briefing on COVID-19 (LIVE)

Πριν από μέρες, Θεσσαλονίκη, πρώτο κρούσμα η γυναίκα εκείνη που πλέον πήρε εξιτήριο μαζί με το παιδί της. Για 3 ημέρες το παιδί της πήγαινε σχολείο ενώ ήταν θετικό. Το σχολείο έκλεισε για 14 μέρες. 

Την 14η μέρα ένα παιδί που πάει στο ίδιο σχολείο ανέβασε πυρετό. Είναι κόρη φίλου. Υποψιάζεται COVID. Τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ, ο ΕΟΔΥ δεν του επιτρέπει να κάνει εξετάσεις επειδή θεωρούν πως αν ήταν COVID θα έπρεπε να έχει αρρωστήσει νωρίτερα.

3 μέρες μετά αρρωσταίνει η μαμά του παιδιού. Ξανά τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ, ο ΕΟΔΥ λέει ΟΧΙ δεν σας κάνουμε εξετάσεις.

Επόμενη ημέρα (σήμερα) η μαμά του παιδιού έχει δυσκολία στην αναπνοή και πόνο στους πνεύμονες. Ο ΕΟΔΥ λέει ΟΧΙ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ. Αποκλείουν την πιθανότητα να είναι ορφανό περιστατικό ή έστω να μην κόλλησε την πρώτη μέρα θετικού κρούσματος στο σχολείο αλλά την 3η. Αποκλείουν ουσιαστικά την πιθανότητα να σε εξετάσει γιατρός στο νοσοκομείο ακόμα κι αν είχες επαφή με σχολείο κρούσματος, και έχεις όλες τις ενδείξεις αλλά και αναπνευστικά πλέον προβλήματα. 

Πήγε στο νοσοκομείο εν τέλη (με μάσκες και γάντια), γιατί η μαμά είχε δυσκολίες. Ε δεν θα κάτσει να πεθάνει στο σπίτι, ζορίζεται να αναπνεύσει η γυναίκα. Δεν την εξέτασαν για COVID αλλά τους είπαν να γυρίσουν πίσω και να κλειδωθούν στο σπίτι τους.

Δεν ξέρω για πιο λόγο, αλλά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ακόμα κι αν πεις: "με έγλειψε κορονοπαθής", δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να σου κάνουν τεστ.

• Sad 14
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Πραγματικά thoughts and prayers που λένε και οι Αμερικάνοι σε όσους έχουν μικρά παιδιά. Πολλοί γονείς θα καταλήξουν να θέλουν να νοσήσουν οι ίδιοι μπας και καταφέρουν να βγουν από το σπίτι. 😁

Συγγνώμη δεν έχω παιδιά αλλά αναρωτιέμαι: Γιατί έγινες γονιός αν δεν μπορείς να μείνεις λίγες μέρες με το παιδί σου; 🤔

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...