Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους που η Γερμανία έχει τόσους λίγους νεκρούς γράφει: "Ωστόσο, το επίκεντρο είναι η καταμέτρηση των νεκρών. Το Sky Tg24 επεσήμανε μία πτυχή: στη Γερμανία, όσοι επλήγησαν από τον κοροναϊό αλλά κατά τη στιγμή του θανάτου υπέφεραν από πιο σοβαρές ασθένειες, δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των θυμάτων από το Covid-19 αλλά σε άλλες ασθένειες.

Η στρατηγική του Βερολίνου είναι να φέρει στο έπακρο τη διάκριση μεταξύ "πεθαίνουν με κοροναϊό" και "πεθαίνουν για κοροναϊό".

Δεν ακούγεται ως κάποια τεράστια συνωμοσία. Βγάζει περισσότερο νόημα από άλλα που έχουν γραφτεί για το θέμα.

Και οι Κινέζοι το ίδιο πράμα κάνουν από παράδοση (γράφουν το χρόνιο νόσημα ως αιτία θανάτου). Δεν ξέρω αν άλλαξαν τακτική με την προσμέτρηση εν μέσω της πανδημίας, μάλλον όχι.

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

65 κρούσματα που νοσηλεύονται εδώ δεν τα λες και λίγα πάντως στους 350

Noσηλεύονται ακόμα μερικοί από αυτούς που είχαν κολλήσει στην αρχή και τους έχωσαν στα νοσοκομεία ενώ έχουν δέκατα.

Δεν είναι απαραίτητα σοβαρά περιστατικά.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως ακόμα και στο σπίτι να το περάσεις ή να είσαι απλά σε περιορισμό είναι πολύ δύσκολο, ειδικά αν δεν μένεις μόνος σου. Πρακτικά το να μην έρθεις καθόλου σε επαφή με τους υπόλοιπους δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, patclo είπε

Υπο-εκτιμούμε πάρα πολύ την δυνατότητα της ανθρωπότητας να διαχειριστεί τα προβλήματα. Βέβαια πάντα ένα ποσοστό του πληθυσμού διαχρονικά είναι απείθαρχοι και κάνουν βλακείες που δεν συνεισφέρουν στην λύση του προβλήματος αλλά το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι "μικρό" σε σχέση με άλλα θέματα που έπαιξαν στο παρελθόν. Απλά μας καίει δυσανάλογα γιατί εκείνα δεν τα ζήσαμε. Η πανώλη που είχε σκοτώσει 30 - 50% του πληθυσμού στην ευρώπη ήταν ένα πρόβλημα 1000 φορές μεγαλύτερο από το σημερινό και δεν αυτοκτόνησε ο κόσμος που το αντιμετώπισε.  

Και δεν είναι μόνο ότι «εκείνα δεν τα ζήσαμε» Είναι ότι ούτε εκείνοι τα έζησαν έτσι. Έμεναν σε μια πόλη πενήντα χιλιάδων ή σε ένα χωριό και μάθαιναν τί γίνεται εκατό χιλιόμετρα μακριά. Η πλειοψηφία δεν είχε ιδέα τί συνέβαινε σε όλη την Ευρώπη. Εμείς δεν έχουμε μόνο σχεδόν άμεση πληροφορία (έστω και φιλτραρισμένη). Αλληλεπιδρούμε κιόλας.

8 ώρες πριν, Apoll είπε

Σκοπός του {Τραμπ} είναι να γυρίσει τις ΗΠΑ στην δεκαετία του 1980 οικονομικά που έφτιαχνε τα πάντα. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και εδώ. Να γυρίσουν πίσω ακόμα και οι εταιρίες παραγωγής υποδημάτων & ρούχων. Χώσε δασμούς στα εισαγόμενα μέχρι να είναι ποιο ακριβά να εισαχθούν παρά να παραχθούν. 

«Χώσε δασμούς στα εισαγόμενα» είναι κάτι που μετά δυσκολίας μπορεί να κάνουν οι ΗΠΑ. Για την Ελλάδα δεν το συζητάμε καν. Θα πέσουν δύο σφαλιάρες αμέσως αμέσως από ΕΕ και ΠΟΕ και θα κάτσουμε στα αυγά μας.

Εδώ ένα νομοσχέδιο με το βασικό μέτοχο δεν μπορέσαμε να περάσουμε.

8 ώρες πριν, Malthador είπε

Γιατί το insomnia να γλυτώσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Βάλτε κι άλλους moderators στο Μπλα Μπλα, ελέω κορωνοϊού!

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αντιμετωπίζεται και με... καραντίνα!

4 ώρες πριν, spahar είπε

Προφανώς και η απομόνωση είναι το καλύτερο μέτρο, και προσωπικά το εφαρμόζω. Εγώ άλλο θέμα θίγω, ότι το "δεν έχει νόημα ο υγιής να φοράει μάσκα" είναι εν μέρη παραπλανητική δήλωση.

Αυτό που καταλαβαίνω από την πρώτη μέρα που διάβασα τη σοφία «μή φοράτε μάσκες οι υγιείς» (λες και ξέρουμε ποιοί είμαστε, αφού τεστ δεν μας κάνουν) είναι στην πραγματικότητα:

«Μήν παίρνετε τις μάσκες ρε, δεν έχουμε πολλές και είναι πιο χρήσιμες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Δεν καταλαβαίνω βέβαια γιατί δεν το λένε με αυτόν τον τρόπο και φτάνουμε στο σημείο να κοροϊδευόμαστε.

4 ώρες πριν, Malthador είπε

Όχι, να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Έχει τεράστια διαφορά η μία άποψη από την άλλη.

Υπάρχουν ήδη δύο τουλάχιστον χώρες που δοκιμάζεται το herd immunity. Η Ιταλία και το Ιράν. Αν σας ικανοποιεί αυτό που παρακολουθείτε, be my guests.

Εγώ θα προτιμήσω να μείνω σπιτάκι μου για λίγο καιρό με όποιο κόστος.

Η Ιταλία δεν δοκιμάζει το herd immunity της Αγγλίας. Στην Αγγλία η απαραίτητα προϋπόθεση είναι να μπουν σε καραντίνα οι ευπαθείς ομάδες για τέσσερις μήνες! Τώρα, όχι αφού μπουν πρώτα σε ΜΕΘ.

Για το Ιράν δεν νομίζω ότι γνωρίζει κανείς τί γίνεται.

Και γενικώς, όλη η κουβέντα περιστρέφεται συνεχώς στις ίδιες πέντε έξι χώρες. Υπάρχουν κρούσματα του ιού σε πάνω από εκατό. Η κάθε μία παίρνει τα δικά της μέτρα, βάσει δικών της παραγόντων. Δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη σύγκριση μεταξύ των μέτρων της Ιταλίας και αυτών της π.χ. Γερμανίας. Είναι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις.

3 ώρες πριν, Malthador είπε

Μία λύση που έχω σκεφτεί στα πεταχτά, είναι να παγώσουν τα πάντα, από μισθούς μέχρι ενοίκια και λογαριασμούς, και να δίνεται παράλληλα ένα εφάπαξ ποσό (€500 ανά άτομο;) σε όλους που να δαπανάται σε τρόφιμα και φάρμακα.

Δεν ξέρω αν θα ήταν λειτουργικό κάτι τέτοιο, είναι απλοϊκή σκέψη.

Σε κάποια άλλη χώρα οικονομία, ίσως.

3 ώρες πριν, stavpup είπε

Φαντάζεται κανείς στην Ελλάδα να εφάρμοζε herd immunity ? Θα έπεφτε η κυβέρνηση

Σίγουρα όχι.

Αλλά επίσης σίγουρα, δεν μπορεί η Ελλάδα να βάλει σε καραντίνα ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες. Η Αγγλία ίσως είχε μία ελπίδα να το πετύχει. Η Ελλάδα αποκλείεται.

2 ώρες πριν, QuitLife είπε

Αλλωστε triage σε ηπια μορφη γινεται εδω δεκαετιες στην Ελλαδα, τωρα μας πειραξε;

Ακομα θυμαμαι στο νοσοκομειο με την μανα μου απο βαρυ χειρουργειο, να μου λεει ενας ειδικευομενος οτι "ε, στα 80 οτι ειναι να παθει το εχει παθει".

Νά και κάποιος που ζει σε αυτή τη χώρα.

Έχει φύγει κόσμος και κοσμάκης σε ηλικίες 75+, που «θα μπορούσε να ζήσει άλλα πέντε χρόνια», αλλά όταν το φάρμακο κοστίζει πενήντα χιλιάδες ευρώ, για πόσο καιρό θα το χορηγεί το ασφαλιστικό ταμείο; Ή όταν η ΜΕΘ έχει τρία κρεβάτια και προκύπτουν πέντε ασθενείς ταυτόχρονα που χρειάζονται άμεση φροντίδα, τί θα κάνει ο γιατρός; Θα ευλογήσει τα κρεβάτια να πολλαπλασιαστούν;

Να γίνουν περισσότερες ΜΕΘ, μαζί σας. Και δέκα χιλιάδες να γίνουν, πάλι μπορεί να προκύψει η περίπτωση να μείνει ένας απ' έξω. Πιο σπάνια.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, eliasjuve είπε

Θετικός και ο "Ταλιμπανίδης" αφού έτρωγε τα σάλια του με τη Μπόμπα σε δημόσιο βίντεο. Η καμπάνια μένουμε σπίτι τους μάρανε.

Μία σημείωση. Η τύπισσα ήταν θετική, την άραξε με τον άλλον μπροστά στα μικρόφωνα και τις κάμερες. Φυσικό ήταν να κολλήσει και αυτός. Όσοι έχουν βρεθεί θετικοί, κλείνονται στο υπνοδωμάτιο και βγαίνουν μόνο για να πάνε τουαλέτα με μάσκες, αν δεν έχουν ensuite αυτή είναι η συμβουλή που τους δίδεται. ΝΑΙ κλεισμένοι στο υπνοδωμάτιο και μόνοι. Διαφορετικά κολλάνε όλοι μέσα στο σπίτι. Λίγη λογική. 

• Like 1
Δημοσ.

Για φάρμακο για συμπτωματα ενδεικνειται η παρακεταμόλη. Αντενδεικνειται το ibuprofen (Algofren).

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, MakeGreeceSexyAgain είπε

Πόσο attention whore πρέπει να είναι ένας άνθρωπος για να βγάζει τόσο πολύ τη ζωή του στο γυαλί.

Η δουλεια τους ειναι. Αν δε το κανουν θα πεινασουν

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...