Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, guzel είπε

Το κόστος όλων αυτών των μέτρων οδηγεί με βεβαιότητα σε λίγες εβδομάδες στο παγκόσμιο οικονομικό κραχ. Τα μέτρα δεν έχουν καμία σημασία από τη στιγμή που ο ιός είναι έξω. Θα κολήσουμε οι περισσότεροι, όμως δεν κινδυνεύουμε όλοι. Γιατί λοιπόν δεν έκαναν το αυτονόητο με αρκετά μικρότερο κόστος να προστατέψουν αυτούς που κινδυνεύουν δλδ τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες; Μήπως τελικά το ζητούμενο είναι το κραχ; 

Η Βρετανία λοιπόν ξέρει ότι ο περισσότερος κόσμος θα νοσήσει είτε τον Μάρτη η μέχρι τον Αύγουστο θα νοσήσει και έκανε το αυτονόητο, βάζει σε γυάλα αυτούς που κινδυνεύουν. Όταν και όποτε βγει εμβόλιο η φάρμακο θα βγουν από την απομόνωση ευπαθείς και ηλικιωμένοι. Στην Ελλάδα τότε θα τρώμε χαρτί υγείας και αντισυπτικά και θα έχουμε σκοτώσει και μερικές χιλιάδες γερόντων και ευπαθών ομάδων κόσμου 

Απλά στην Ελλάδα θα ζητήσουμε μόνη μας σε λίγο καιρό να σταματήσουν όλα τα μέτρα και να ας προσέχουν οι ευπαθείς ομάδες γιατί θα τρώμε τά χαρτιά υγείας, όπως στην ουσία μόνη της η κοινωνία ζητάει αυτά αλλά και ποίο αυστηρά μέτρα ακόμα . Η κυβέρνηση αν δεν έπαιρνε όλα αυτά τα μέτρα και ακόμα ποίο σκληρά στην πορεία που θα πάρει θα τους τρώγαμε ζωντανούς... εδώ έτσι και πάλη πέφτει κράξιμο... Ενώ έτσι σου λέει έκανε ότι μπορώ αλλά τι να κάνουμε... Συνεχίστε την ζωή γιατί αλλιώς θα μας πουν δεν γίνεται καταρρέουν όλα... Αν και νομίζω όλοι θα αρχίσουμε να σαλταρουμε με 10 μέρες καραντίνας και με αρκετές ανέσεις , οι οποίες σιγά σιγά θα κόβονται..

• Confused 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@guzel όχι δεν πάει έτσι. Έχει πολύ μεγαλύτερη αξία η ζωή από τα λεφτά, ας είναι και 80χρονοι (που είπαμε ότι μπορείτε να είναι και νέοι άνθρωποι, ήδη πέθανε ένας 53).

Είναι παγκόσμιο το θέμα.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι εχετε κολλησει μονο με τους γερους?Ξερετε ποσοι νεοι εχουν μπει σε εντατικες,εχουν περασει απιστευτη ταλαιπωρια και τα κουσουρια που αφηνει καθε πνευμονια?Να ξερετε δεν διασωληνώνουν μονο 80χρονους,και δεν θελετε να περασετε μια διασωληνωση πιστεψτε με

Επεξ/σία από aekoupoli
  • Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NTC Labs είπε

Αντι να καθεσαι να κλαψουριζεις για τους κακους δημοσιους, θα επρεπε να απαιτεις και εσυ τον μισθο σου απο τον εργοδοτη σου...και οχι δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος και ουτε θελω να μπω ποτε στο δημοσιο. Αλλα εκει απο τη μια οπταν ακουτε "σωματεια" βγαζετε σπυρια , απο την αλλη μολις διαταξει ο δεβεναγας κλανετε μεντες.

Κ οι εργοδοτες νομιζεις οτι θα τα κοψουν απο το λεφτοδεντρο? 

Απαραιτητα προφανως τα μετρα, αλλα επειδη συντηρω κ ενα καταστημα, εχω να σου πω οτι αυτο που ερχεται σε καναν μηνα απο τωρα, οι περισσοτεροι εδω μεσα δεν το εχουν φανταστει.

Η αγορα εχει ηδη παγωσει εδω κ κανα δεκαημερο, που σημαινει οτι τα εξοδα του τρεχοντος μηνα (ενοικιο, εισφορες, ρυθμισεις, μισθοι κοκ) πανε για δυνατο κανονι. Για τα μεταγενεστερα, ο,τι ξερεις ξερω, αλλα τα πραγματα φαινονται ηδη τουλαχιστον δυσοιωνα (κ οσοι βρισκονται στην αγορα, το νιωθουν ηδη, κ το εχουν θιξει κ καποιες φορες εδω μεσα).

• Like 2
Δημοσ.

Εν τω μεταξύ, το 2015, όποιος έχει όρεξη ας το διαβάσει.

https://www.nature.com/news/engineered-bat-virus-stirs-debate-over-risky-research-1.18787

Εννοείται πως :

Editors’ note, March 2020: We are aware that this story is being used as the basis for unverified theories that the novel coronavirus causing COVID-19 was engineered. There is no evidence that this is true; scientists believe that an animal is the most likely source of the coronavirus.

Χωρίς κανένα ίχνος συνομωσίας το έβαλα, οι συμπτώσεις όμως εκπληκτικές.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, logistoulis said:

αυτή πάντως η τοποθέτηση δεν διαφέρει ουσιαστικά από αυτό που λέγεται ότι εκφράζουν οι αγγλοσουηδοι , απλά διαφέρει ο τρόπος που λέγεται

μακάρι πάντως να μπορούν να πούνε κάποια στιγμή έστω και αν έχουν ως έμμεσους δείκτες το ρυθμό των νέων κρουσμάτων ή των θανάτων (γιατί απόλυτα νούμερα δεν υπάρχουν εφόσον δεν εξετάζεται το σύνολο του πληθυσμού), ότι οκ νοσήσαμε οι περισσότεροι δεν έχει άλλο νόημα ο όποιος αποκλεισμός (εφόσον βέβαια ισχύει  ότι αν το περάσεις δεν ξανακολλάς, αυτό είπαμε δεν το ξέρουμε) 

γιατί και στην τελική σε οποιαδήποτε άλλη χώρα παίρνουν σταδιακά μέτρα δεν πιστεύω ότι δεν περιμένουν μια σημαντική εξάπλωση να συμβεί στο ενδιάμεσο 

ακόμα και σήμερα που μιλάμε πολλοί άνθρωποι σε όλες τις χώρες πλην ιταλίας και ισπανίας έρχονται υποχρεωτικά σε επαφή και όσο και να μιλάμε για μέτρα υγιεινής και ατομικές ευθύνες δεν είναι τόσο απλό να μην υπάρχει διάδοση , απλά μικρότερη και πιο ελεγχόμενη/διαχειρίσιμη 

Όχι, να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Έχει τεράστια διαφορά η μία άποψη από την άλλη.

Υπάρχουν ήδη δύο τουλάχιστον χώρες που δοκιμάζεται το herd immunity. Η Ιταλία και το Ιράν. Αν σας ικανοποιεί αυτό που παρακολουθείτε, be my guests.

Εγώ θα προτιμήσω να μείνω σπιτάκι μου για λίγο καιρό με όποιο κόστος.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, aekoupoli είπε

Γιατι εχετε κολλησει μονο με τους γερους?Ξερετε ποσοι νεοι εχουν μπει σε εντατικες,εχουν περασει απιστευτη ταλαιπωρια και τα κουσουρια που αφηνει καθε πνευμονια?Να ξερετε δεν διασωληνώνουν μονο 80χρονους,και δεν θελετε να περασετε μια διασωληνωση πιστεψτε με

Πόσοι νέοι έχουν μπει με κορονοϊό σε εντατική ? Η ποιος σου είπε ότι θα απασχολήσουν προσωπικό και ΜΕΘ για 75-80 ετών τις επόμενες εβδομάδες ?  Που ζείτε ?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ocelotgr είπε

Απαραιτητα προφανως τα μετρα, αλλα επειδη συντηρω κ ενα καταστημα, εχω να σου πω οτι αυτο που ερχεται σε καναν μηνα απο τωρα, οι περισσοτεροι εδω μεσα δεν το εχουν φανταστει.

Η αγορα εχει ηδη παγωσει εδω κ κανα δεκαημερο, που σημαινει οτι τα εξοδα του τρεχοντος μηνα (ενοικιο, εισφορες, ρυθμισεις, μισθοι κοκ) πανε για δυνατο κανονι. Για τα μεταγενεστερα, ο,τι ξερεις ξερω, αλλα τα πραγματα φαινονται ηδη τουλαχιστον δυσοιωνα (κ οσοι βρισκονται στην αγορα, το νιωθουν ηδη, κ το εχουν θιξει κ καποιες φορες εδω μεσα).

Δεν μιλαμε για μικρομεσαιους επαγγελματιες-καταστηματαρχες εκτος και αν κανεις τον χαζουλι.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Αντι να καθεσαι να κλαψουριζεις για τους κακους δημοσιους, θα επρεπε να απαιτεις και εσυ τον μισθο σου απο τον εργοδοτη σου...και οχι δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος και ουτε θελω να μπω ποτε στο δημοσιο. Αλλα εκει απο τη μια οπταν ακουτε "σωματεια" βγαζετε σπυρια , απο την αλλη μολις διαταξει ο δεβεναγας κλανετε μεντες.

πάρτο αλλιώς. γονείς στο δημόσιο έχω και εγω δεν δουλευω αυτή τη στιγμή όυτε περιμένω λεφτα απο τον εργοδότη που μπαινει μέσα εδω και ενα μήνα. Απο τη στιγμή που ΔΕΝ κάνουν μεροκάματα δεν υπάρχει λόγος να λαμβάνουν ολο το μισθό τους. Ούτως η άλλως έχουν οπως ολοι περιορισμένα έξοδα λογω καραντίνας. Να μην ζήσουν και οι ιδ υπ? Αυτοί που πέρνουν 8-9κ το χρόνο τι θα μπορούσαν να έχουν μαζεψει για να τρωνε τωρα? Και ΔΕΝ ειμαι μέσα σε αυτούς ουτε περιμένω λεφτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ειναι να παω στη Μοσχα στις 30 Απριλιου, αναλογως την κατάσταση έως τοτε ισως αναβαλλω το ταξιδι για αργοτερα. Εδώ πάντως είμαστε σε χειροτερη κατάσταση.

6 ώρες πριν, afragorn είπε

Aυτό με τις εκκλησίες είναι εξοργιστικό! Δεν έχουμε γιατρούς, αλλά έχουμε χιλιάδες μαυροφορεμένους που πληρώνονται από το Κράτος για να αμφισβητούν τις οδηγίες του Κράτους! Παράνοια!

Όσο για τα μέτρα, συμφωνώ ότι πρέπει να κλείσουν όλα σήμερα! Δε γίνεται να είμαστε κλεισμένοι το ΣΚ για να μη κολλήσουμε και Δευτέρα όλοι κανονικά στις δουλειές μας! 

Μην βάζεις στο στοχαστρο μονος τις εκκλησιες, υπάρχουν και ένα σωρο παράνομα τζαμιά - διαμερισματα στην Αθήνα. Εκεινους τους ελέγχει κανεις;

Επεξ/σία από Anuminas
  • Confused 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ocelotgr είπε

Έτσι ακριβώς. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, guzel είπε

Πόσοι νέοι έχουν μπει με κορονοϊό σε εντατική ? Η ποιος σου είπε ότι θα απασχολήσουν προσωπικό και ΜΕΘ για 75-80 ετών τις επόμενες εβδομάδες ?  Που ζείτε ?

Απασχολούν. ο νέος που χτύπησε με τη μηχανή ενδεχομένως δε θα βρει κρεββάτι εάν είναι πιασμένες κ εκεί δεν το παίζει κάνεις θεός να αποφασίσει εσυ γερο εξω ο άλλος μεσα. οποίος προλάβει. αυτό προσπαθούν να σου εξηγήσουν 

• Like 4
Δημοσ.

Ας μη γίνει δημόσιο vs ιδιωτικός τομέας vs εργοδότες το τοπικ, γιατί το πρώτο πράγμα που δεν θέλουμε είναι ο διχασμός.

Η κατάσταση θα είναι δύσκολη για όλους σε λίγο καιρό. Για άλλους λιγότερο, για άλλους περισσότερο.

Ας ελπίσουμε να επικρατήσει η ανθρωπιά και η κατανόηση, ώστε να βγούμε όλοι όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από την κατάσταση.

• Like 2
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν διαθέτουμε τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσουμε μια πανδημία. Η έλλειψη ετοιμότητας μας δεν έχει να κάνει με μάσκες, φάρμακα ή αντισηπτικά. Είναι μια έλλειψη πνευματική. Είναι ελλειψη παιδείας και κοινής λογικής.
Στην εποχή του instant gratification, στην εποχή του το βλέπω/το θέλω/ το κάνω δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από κακομαθημένα κωλοπαιδα με τεράστια εγώ. Στην εποχή που ένας ανόητος φουκαράς πέφτει από τον γκρεμό και σκοτώνεται για να βγάλει μια selfie, δυστυχώς λέξεις όπως υπομονή και πειθαρχία είναι άγνωστες.
Ατομική ευθύνη; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε κάποιον να λέει 'Δικό μου το λάθος, έσφαλα.'
Στην εποχή που ακόμη και ο Τζόκερ είναι θυματάκι της κοινωνίας γιατί να κάτσουμε να σκάσουμε για τις ευθύνες μας; Στην εποχή του 'φωτιά στα πρέπει' γιατί να νοιαστούμε για τους άλλους;

Αυτοί που ντύθηκαν στρουμφάκια και βγήκαν στους δρόμους δεν είναι προχωρημένοι, είναι ηλίθιοι.
Αυτοί που όρμησαν στα σούπερ για κωλοχαρτα δεν είναι προνοητικοί, είναι ηλίθιοι.
Αυτοί που πάνε σε Corona parties δεν είναι ωχαδερφιστες, είναι ηλίθιοι. Ας σταματήσουμε να παίζουμε με τις λέξεις.

Αυτοί που κάνουν δηθενιες και καντάδες στις πρώτες μέρες και ορμάνε σε παιδικές χαρές και εξοχές, για να 'ξεσκάσουν', τι θα κάνουν μετά από ένα μήνα 'μέτρων'; Ας βάλουμε για ΜΙΑ φορά το ρημάδι το εγώ μας στην άκρη. Αυτό που ζούμε είναι μία τεράστια πρόκληση όχι για το σώμα (και τα αντισώματα μας) αλλά για το πνεύμα και το μυαλό μας. Υπομονή και καλό κουράγιο σε όλους.

• Like 9
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...