Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Γιατί βάζουν σε καραντίνα όποιον έρχεται από εξωτερικό και απλά δεν κλείνουν τα σύνορα;

Δεν το καταλαβαίνω, ειλικρινά.

• Like 2
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Beefeater είπε

θα πας βολτιτσα τυπε;

Ναι λογαριασμό θα σου δώσει;Μπορεί να θέλει πιάσει την κορυφή από κανένα βουνό τι σε νοιάζει εσένα;

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ribopaido είπε

Με τις διευθύνσεις μεταφοράς , έχει κανείς ιδέα τι γίνεται? Τους καλώ αλλά τίποτα ( όχι ότι το σηκωνουν και ποτέ)

Περιμένω να πάρω τις πινακίδες και την άδεια για το καινούργιο αυτοκίνητο.

Σε δύο περιοχές έχουν ήδη κλείσει για 14 ημέρες. Λογικά θα ακολουθήσουν όλες 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kOzanitisV είπε

Συγκλονιστικο !!! Νοσοκομειο στο Μιλανο !

Δεν βλέπω κάτι το συγκλονιστικό, Καθημερινότητα ελληνικού νοσοκομείου μου κάνει.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, GoMaR είπε

Συμφωνω.
Πας σπιτι απευθειας και παραγγελνεις προμηθειες ηλεκτρονικα.

To θεμα ειναι οτι και να τα παραγγειλει σιγουρα μετα τις 5 μερες θα του τα φερουν. Υπαρχουν τεραστιες καθυστερησεις.

Οποτε για 5 μερες νερακι του θεου μονο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Apoll είπε

Πριν ανανεώσεις την δημοσίευση με "Σε παιχνίδι στρατηγικής όμως" ρώτησες για "πηγή;"

Πηγή. Chief Scientific Adviser της κυβέρνησης του ΗΒ. (βίντεο παρακάτω)

https://news.sky.com/story/coronavirus-what-is-herd-immunity-and-how-will-it-help-prevent-spread-of-covid-19-11956941

Μαθηματικά

"He has estimated around 60% of the UK's population of 66.4 million will need to become infected with coronavirus for herd immunity to be achieved.

That means around 40 million people will need to catch it.

The available evidence suggests 32 million, or 80%, of them would have mild symptoms; but around eight million people could become severe or critical cases and need treatment in hospital."

-------

Η πρόγνωση είναι για 12 μήνες, και συνάδει με το άρθρο που βγήκε χτες. Όμως ο ίδιος τύπος, έχει αναθεωρήσει μέσα σε 4 μέρες και μιλά για 90% (δες το άρθρο από guardian, indy που δημοσίευσα το πρωί ή ψάξε μόνος σου) 

Με death rate 1% επί του συνόλου, πόσο μάλλον 3,4% που είναι το επίσημο, ή 9% όσων έχουν νοσηλευτεί στην Ιταλία, ή 8% επί του συνόλου όσον έχουν είτε γιατρευτεί είτε πεθάνει (closed cases) κάνε τα μαθηματικά.

Και τα ποσοστά είναι τα επίσημα από εδώ, και 100,000 είναι συγκριτικά πολύ μικρός και optimistic αριθμός άμα πέσει στο ΗΒ επί του συνόλου. 
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς με την λογική του ΗΒ. Μία χώρα που είχε 15 ελευθερους αναπνευστήρες την περασμένη εβδομάδα και 500 κρεβάτια πριν 2 εβδομάδες.  

Και δεν είναι ποστ τρομολαγνείας. Απλές ανακοινώσεις επισήμων και μαθηματικά. Το ξέρω ότι πολλούς σας τρόμαζαν οι αριθμοί στο σχολείο αν σε αυτό αναφέρεστε. :P 

Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την στρατηγική του herd immunity θα πω ότι η λογική είναι να νοσήσει πολύ γρήγορα το 60% του πληθυσμού έτσι ώστε να επιτευχθεί η ανοσία. Στο διάστημα αυτό, ναι θα έχουν αυξημένους θανάτους αλλά αν το 60% γίνει εφικτό γρήγορα ο συνολικός αριθμός θυμάτων θα είναι μικρότερος από την πολιτική του social distancing. Επίσης πιστεύουν ότι δεν θα υπάρχει δεύτερο κύμα κάτι που αρκετοί θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανόν να συμβεί ακόμη και αν το social distancing αποδώσει τους επόμενους μήνες και περιοριστούν δραστικά τα κρούσματα.

Το θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα, με μία μικρή αλλαγή στις παραμέτρους των μοντέλων τα αποτελέσματα είναι πολύ διαφορετικά.

Είμαστε σε παντελώς αχαρτογράφητα νερά και βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Επεξ/σία από argonaut
  • Like 2
Δημοσ.

Πάντως ακόμη δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι οτι ο Αέρας δεν ειναι μολυσμένος , δεν εξηγείται που ορισμένοι περπατάνε και φοράνε μάσκες και οι οποίοι προφανώς δεν ειναι άρωστοι ( γενικά μιλώντας με η χωρίς τον συγκεκριμένο ιο ) αλλιώς αν εισαι άρωστος και κυκλοφορείς και με τετοιο καιρό οχι μονο μπορεί να κολλήσεις τον αλλον αλλα θα γίνεις και χειρότερα

• Like 6
Δημοσ.

Συγνώμη αν έχει αναφερθεί αλλά έχω χαθεί με τις 677 σελίδες. Το να ανοίξω προσωπικά το κατάστημά μου για να ετοιμάσω τις 3-4 παραγγελίες που έχω μέσω ίντερνετ και να τις παραδώσω σε ΕΛΤΑ ή μεταφορική εταιρεία μπορώ από Τετάρτη; Εννοείται πως αν κλείσουν ΕΛΤΑ και μεταφορικές τότε δεν υπάρχει λόγος να το ρωτάω..

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

To θεμα ειναι οτι και να τα παραγγειλει σιγουρα μετα τις 5 μερες θα του τα φερουν. Υπαρχουν τεραστιες καθυστερησεις.

Οποτε για 5 μερες νερακι του θεου μονο.

Εγώ βλέπω την πίεση του νερού να πέφτει και ανησυχώ. Ελπίζω να είναι τυχαίο.

Δημοσ.

Αυτό που είπαν για καραντίνα 14 ημερών για όσους έρχονται από το εξωτερικό πώς ακριβώς λειτουργεί; 

Πού θα απομονώσουν τόσο κόσμο; Ξέρει κάποιος;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, zanskou είπε

Σε δύο περιοχές έχουν ήδη κλείσει για 14 ημέρες. Λογικά θα ακολουθήσουν όλες 

Για του περιστεριου αναφέρομαι . Ωχ Καταλαβα σε ευχαριστω πολυ ζαν!

Δημοσ.

Η Βρετανία είναι η μόνη χώρα που κινείται σωστά στη περίπτωση του κορωνοιού με ουσιαστικά μέτρα. Απομόνωση σε γέρους και ευπαθείς και να κολησουμε όλοι. έτσι κ αλλιώς θα κολησουμε ας το κάνουμε να πάμε παρακάτω.. σε γυάλα ευπαθείς και ηλικιωμένοι 

• Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, teoqq said:

Συγνώμη αν έχει αναφερθεί αλλά έχω χαθεί με τις 677 σελίδες. Το να ανοίξω προσωπικά το κατάστημά μου για να ετοιμάσω τις 3-4 παραγγελίες που έχω μέσω ίντερνετ και να τις παραδώσω σε ΕΛΤΑ ή μεταφορική εταιρεία μπορώ από Τετάρτη; Εννοείται πως αν κλείσουν ΕΛΤΑ και μεταφορικές τότε δεν υπάρχει λόγος να το ρωτάω..

Κλείνει η λιανική, η σάλα του καταστήματος. Δεν επιτρέπεται να δέχεσαι πελάτες εντός του καταστήματός σου δηλαδή.

Μπορείς να πας στο μαγάζι σου, να καθαρίσεις, να συμμαζέψεις ή να ετοιμάσεις παραγγελίες για να φύγουν εξωτερικά, είτε να τις πας ο ίδιος delivery, είτε η κούριερ.

Με επιφύλαξη όλα αυτά, δεν πρόκειται να τα αναφέρουν όλα αναλυτικά στην ΠΝΠ. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...